ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פילוסופיה בודהיסטית

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    5
    793
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

השאלה שלי אולי לא במקום כל כך לאור השאלות כאן, אבל קשורה למזרח הרחוק אז החלטתי לנסות. קראתי מאמר על פסיכולוגים שמשלבים פילוסופיה הבודהיסטית בטיפולים שלהם על ידי חיבור לתודאה. חיפשתי באינטרנט מה בדיוק אומרת הפילוסופיה הבודהיסטית ולמה הכוונה חיבור לתודאה אבל לא מצאתי שום דבר שבאמת הסביר לי את המושג. אני יודע שלמטיילי המזרח הרחוק יש נטייה לפעמים ללמוד על תורות המקום ובטוח יש בינכם כאלה שהתנסו במדיטציות ולמדו על הבודהיזם. יש כאן מישהו שמכיר את המושג ויכול להסביר בקיצור ובפשטות מה אומרת הפילוסופיה הבודהיסטית ולמה הם מתכוונים בחיבור לתודאה? הנושא מאד מעניין אותי אבל אני לא מצליח למצוא חומר עליו... אני מאד אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בעניין.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • haplo_3
        haplo_3 נערך לאחרונה על ידי

פילוסופיה בודהיסטית:Re
        אפילו מהבודהיסטים עצמם קיבלתי תשובות שונות ומשונות אז עדיף שתחפש בGOOGLE תקרא קצת ותקח את זה איך שבא לך
        • photokob
          photokob נערך לאחרונה על ידי

נסה את הספר:
          הי, נסה את הספר ``הודו-אמונות ודעות`` של חיים שפילברג. הספר אומנם עוסק יותר בהינדואיזם אבל הוא מקדיש חלק מעניין ביותר לנושא הבודהיזם. בכלל, אני לא מכיר בעברית אף ספר מקיף יותר לנושא הדתות במזרח הרחוק. בהצלחה קובי
          forum_getfile/id-2014/private-0
          vat2.jpg
          • מרטין מבנגקוק
            מרטין מבנגקוק נערך לאחרונה על ידי

עוד המלצה לספר
            שחר שלום, אני ממליץ על הספר `The jew in the lotus`. בשנת 1990 הזמין הדלאי למה, המנהיג הרוחני של הבודיהיזם הטיבטי, קבוצה של 8 רבנים למפגש בין-דתי בדארמסלה שבצפון הודו. המניע להזמנה הייתה רצונו של הדלאי-למה ללמוד את סודה של היהדות להישרדות בגלות. הפגישה מתוארת כסיפור מסע על ידי הסופר Rodger Kamenetz, יהודי אמריקאי שמשתף את קוראיו בהתלבטות בין דת עתיקה לחיים המודרניים והמפגש הראשון מסוגו בין רבנים לבודיהיסטים. הספר נותן הבנה על בודיהיזם, תוך השוואה עם יהדות, ולדעתי זהו ספר מרתק ומיוחד במינו. הנה לינק לאתר:
            http://www.itvs.org/jewinthelotus/ קריאה מהנה, מרטין מה-`גרין האוס` בבנגקוק
            forum_getfile/id-1603/private-0
            photo_story.jpg
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

פילוסופיה בודהיסטית:Re
              יש הרבה אתרים בעברית תנסה בודהיזם דרך היהלום
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון