הזמנה באמצעות Matrix-ITA
-
הי, אני רוצה לבצע הזמנה מעט מורכבת של טיסות
29.9 תל אביב- באפלו
15.10 ניו יורק- אורלנדו
26.10 מיאמי - תל אביב
כרגיל בהזמנות מורכבות, מטריקס נותן תוצאות טובות בהרבה מכל האתרים האחרים
785 דולר לטיסות באמריקן איירליינס כשהטיסה הראשונה היא באיבריה.
אורביטס עם 850 דולר לאותן חברות אבל לא אותן טיסות,
שאר האתרים (טרווליסט, סקיי סקאנר, קאיאק, איזי גו) 1400 ומעלה בחברות אחרות
אבל הבעיה היא שכידוע אי אפשר להזמין דרך מטריקס. ניסיתי באתר של AA אבל הם לא מצליחים לאתר את הקומבינציה הרצויה, כנ"ל איבריה.
מה לעשות? לדבר בטלפון עם AA? איבריה? סוכן בארץ שאתן לו את מספרי הטיסות והקודים?
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAכרגע בדקתי בגוגל פלייס והמחיר הוא 778 דולר כאשר מכרטסים באתר של AA, רק שלבאפלו יש שתי טיסות.
שכחתי לציין, אפשר קצת לשחק עם הטיסות.
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAוואו, איזה מזל שברגע האחרון נזכרתי להוסיף את התאריכים...
לא הכרתי את האופציה של גוגל פלייס.
בכל מקרה גם במטריקס מדובר על שתי טיסות לבאפלו.
הטיסה היחידה ששונה כאן זה החזור ממיאמי, שבאופציה שלי הוא בAA דרך פריס וכאן זה בבריטיש דרך לונדון.
האם יש עדיפות לאחת משתי החברות?
אני אשחק קצת עם האופציות באתר הזה ואנסה ללמוד אותו.
המון המון תודה
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAITA למיטב ידיעתי שייך לגוגל.
במשבצות של התאריכים אתה יכול להזיז ימינה שמאלה, יום יותר, יום פחות וכן הלאה, לגבי כל אחד מהטיסות.
בריטיש חברה טובה למיטב הבנתי לפי מה שאני קורא בפורום.
יש יתרון מסוים לטיסות עם AA ושותפיה (כמו איבריה ובריטיש) כיוון שאפשר לקחת למטוס טרולי - במידות המותרות - אבל ללא הגבלת משקל, לעומת חברות אחרות שמגבילות את המשקל של הטרולי ל-8 או 10 ק"ג.
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAכן, ראיתי איך משחקים באתר הזה, הוא דווקא ממש נוח וזמן החישוב שלו מהיר ביותר.
טוב, כנראה שנחסכה לי ההתלבטות כי ברגע שמוסיפים 2 ילדים ומעלה הטיסה שאתה נתת (דרך לונדון) הופכת ליקרה יותר מהטיסה המקורית שבחרתי (דרך פריז) בכ400 דולר.
-
לגבי הילדיםנכון, ראיתי שהמחיר עולה, אבל, אם תרשום רק מבוגר 1 ושני ילדים (גיל 2-12) המחיר הממוצע יורד ל-770 דולר, אז אח"כ -או במקביל - אפשר לעשות הזמנה נוספת למבוגר השני. אבל צריך לעבוד עם שני מחשבים כדי לוודא שהאתר מציע אותן הטיסות למבוגר + 2 ילדים ולמבוגר השני. היש מבין ?
-
לגבי הילדיםראובן, אני חושב שהצעה לפיצול הזמנות ובמיוחד עם ילדים היא לא טובה, אם יהיה שינוי או אובר בוקינג בטיסה מי מבטיח שכל הארבעה יהיו באותו סטאטוס? גם המושבה יכולה להיות יותר בעייתית ועוד... אני לא הייתי מפצל הזמנה!
-
לגבי הילדיםאפשר לפנות לסוכן בארץ עם מספר הטיסות ולראות כמה הוא דורש עבור אותן הטיסות.
או להתקשר למשרדי אמריקן בארץ (בעבר יו אס איירוויס) 03-7548400
-
לגבי הילדיםאנחנו 2 מבוגרים ו-3 ילדים (זה אפילו טיפה יותר מורכב כי הקטנה תהיה בת שנתיים פחות 4 ימים בטיסה הראשונה, אז אני לא יודע איך נזמין אותה, בתור ילדה, פעוטה עם כסא או פעוטה על הברכיים)
אני מניח שאפשר לפצל ל1+2 ו1+1.
זה יוצא ב20 דולר יותר יקר מאשר האופציה דרך פריז.
נראה לי שלא שווה לי להוסיף 20 דולר ולקחת איזשהו סיכון שנופרד אחד מהשני רק בשביל לטוס בבריטיש במקום באל על (הטיסה מארה"ב לאירופה היא בכל מקרה באמריקן) , אני טועה?
-
לגבי הילדיםלמיטב הבנתי, אם הילדה הקטנה פחות מגיל שנתיים לפני הטיסה הראשונה, היא תשלם כמו תינוק, אבל למיטב הבנתי גם אין מקציבים מושב עבורה. אבל אני לא מומחה אז זאת השערה מצדי.
-
לגבי הילדיםעמיר שלום.
המלצתי לעבוד מול סוכן ולתת לו את המחיר הנמוך שקיבלת באתר.
אני עובד עם סוכנת וזה מה שאני עושה בדרך כלל היא משווה את המחיר או שיקר
בכמה עשרות דולרים בודדים.
-
לגבי הילדיםמצטרף להמלצה של אלון לעבוד מול סוכן , שווה כמה עשרות דולרים יותר ורק כדי לסגור את הכוכביות הקטנות והלא ברורות.
עופר
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAמספר הערות:
- בחיפוש הלו״ז שציינת, להרכב משפחתי של חמישה נוסעים, מצאתי מחיר ממוצע של 650$ בלבד. הכרטיס למבוגר הוא 840$, סה״כ משפחתי כ-3250$.
- אמריקן, בריטיש ואיבריה שותפות בברית טרנסאטלנטית. המשמעות היא שתחת אותו תעריף אפשר בדר״כ לבחור טיסות עם כל אחת מהחברות ואפשר לבנות כל שילוב יצירתי כמעט בהנחה שיש מושבים פנויים. קונקשיין במדריד הוא נוח בעיניי אבל הייתי נמנע מקונקשיין בפריס אם אפשר להחליף אותו בקונקשיין בלונדון. בחיפוש ראשוני מאוד נראה שזה מייקר את הכרטיס ב-20$ בממוצע. כדאי לדעתי.
- הנתון הרלוונטי מ-ITA הוא קוד התעריף. סוכן מקצועי אמור להיות מסוגל לתמחר את הכרטיס באמצעות קוד התעריף והזנת מקטעי הטיסה בדרך נכונה.
- משזה נאמר, לפעמים מופיעים במטריקס ׳כרטיסי פאנטום׳ שלא קיימים במציאות.
- המטריקס הוא מוצר הדגל של ITA. שייך לגוגל והוא המנוע מאחורי גוגל-פלייטס.
- סוגיית הפעוטה, שתהיה מעל גיל שנתיים לאחר הטיסה הראשונה, למיטב זכרוני בעייתית פחות בכרטוס דרך בריטיש. סוכן מנוסה יידע לתת תשובה טובה לשאלה הזאת. אבל התעריף הזול שעולה בתוצאות המטריקס שייך לאמריקן ולא לבריטיש ואני לא מכיר את המדיניות של אמריקן בעניין.
- לדעתי הצעד הראשון הוא להתקשר לאמריקן. גם שירות הלקוחות האמריקני יידע לתמחר את הכרטיס הזה, פשוט אם התמחור יהיה לפי נקודת מכירה בארה״ב אני מאמין שהמחיר יהיה גבוה בכמה עשרות דולרים בודדים. אני הייתי מעדיף בכל זאת לכרטס דרך המוקד האמריקני כי יהיה קל יותר לפתור בעיות אם יתעוררו בהמשך, למשל לגבי הזזת טיסות הפנים בארה״ב.
- אני אוריד את הכובע בפני מי שיצליח לתמחר את הכרטיס הזה באתר של אמריקן. בספק שזה אפשרי במיוחד לאור הגבלת מספר השדות השונים.
- בחיפוש הלו״ז שציינת, להרכב משפחתי של חמישה נוסעים, מצאתי מחיר ממוצע של 650$ בלבד. הכרטיס למבוגר הוא 840$, סה״כ משפחתי כ-3250$.
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAגם אני מצאתי ב3252, אם כי יכול מאד להיות שנחליט לקנות מושב גם לפעוטה ואז זה כמובן יתייקר בכ 500$.
מה הבעיה עם קונקשן בפריז?
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAאין ״בעיה״ עם קונקשיין בפריס פשוט, בעיניי, CDG הוא שדה פחות נוח לעומת LHR או MAD. בנוסף, המטוסים שפועלים בין פריס לארה״ב, בקוים של אמריקן, לא נוחים כמו המטוסים שפועלים בקוים ללונדון ומדריד (כאמירה כללית). זאת ועוד, מ-LHR יש לך את האפשרות לטוס עם מטוסים רחבי גוף של אלעל או בריטיש, בהתאם לזמינות, וממדריד בימים מסוימים תוכל לטוס עם ה-A330 של איבריה. בקו ל-CDG משתמשת אלעל בעיקר במטוסים צרי-גוף או במטוסי 747 מיושנים מאוד.
שוב... לא התכוונתי שזה דיל-ברייקר, אבל באופן אישי הייתי מוכן להוסיף קצת כסף כדי לבחור טיסות דרך לונדון או מדריד. זה הכל.
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAבעבר ניסיתי פעמיים לכרטס דרך האתר של יונייטד כאשר הייתה טיסת אל-על בקטע האחרון לארץ ובשני המקרים אחרי 48 שעות הודיעו לי שלא קיבלו אישור מאל-על והכרטיסים בוטלו ללא חיוב כלשהו. במקרה נוסף הייתה טיסה של בראסל איירליינס וגם לא אישרו.
זאת הסיבה שאני לא אוהב לכרטס כאשר יש טיסת אל-על בקטע כלשהו, הולך על בטוח.
אני בטוח כמעט ב-100 אחוז שעם טיסות איבריה ובריטיש לא תהיה כל בעיה לכרטס באתר AA.
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAראובן,
מה שתיארת באמת קורה הרבה באתר של יונייטד איירליינס וזה מעצבן. באתר של אמריקן אין את הבעיה הזאת וכך גם דרך מרכז ההזמנות. יש לי כרגע שלושה/ארבעה כרטיסים פעילים שכורטסו דרך אמריקן עם טיסות אלעל, גם בקוד AA וגם בקוד LY, ולא הייתה כל בעיה.
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAצריך רק לשים לב טוב טוב לתנאי השינוי.
כי שינוי של טיסת הפנים לדוגמא, יגרור תשלום יקר של שינוי כל הכרטיס.
בגלל זה אני בדרך כלל לא אוהב לשים את טיסת הפנים בפנים (אלא באם התוכניות ברורות כבר מעכשיו לאוקטובר, וקשיחות)
-
הזמנה באמצעות Matrix-ITAאבל אם לא נשים את טיסת הפנים בפנים זה יהיה יקר יותר וגם נצטרך לשלם על המזוודות