ההר הצהוב (הואנגשאן) - סין
-
אני קוראת הרבה אתרים וגם חרשתי את הפורום בטריפאדוויזר ועדיין לא מצליחה להבין בדיוק מה כדאי ומה אפשרי עבורי בהר הצהוב.
התוכנית היא ללון שם לילה אחד. הכי טוב יהיה שנעלה ברכבל ונלך למלון (אני מבינה שזה מינימום שעה, תלוי בבחירת המלון). אחרי שאוכל לפרוק מהגב את התרמיל נוכל להמשיך מסלולים נוספים באותו יום.
בגלל שאני סוחבת את הציוד של שנינו (כולל אוכל לילד שלא יאכל ממה שמוכרים שם.. לפי מה שקראתי על מה שיש שם. אז קל זה לא יהיה לי), אני מעדיפה לעשות כמה שיותר בזמן שאני לא צריכה לסחוב.
למחרת בשאיפה לעלות לראות את הזריחה, לחזור למלון לארוחת בוקר ואז לצאת (שוב עם הציוד כולו, לפחות פחות אוכל..) ואם יהיה כוח אפשר לעשות עוד טיול לפני החזרה למטה ברכבל.
אז זו התוכנית הכללית אבל לא הצלחתי להבין: איפה כדאי לישון, איזה מסלולים ריאליים עבורנו, אמא לא מאד ספורטיבית (אבל נחושה!) + ילד בן 8, מה אפשר לעשות ביום הראשון ומה ביום השני. כמה קשה לעשות את הסיבוב אם עולים ברכבל המזרחי ויורדים במערבי?
או שאולי מומלץ סיבוב אחר מבחינת הרכבלים?
ומה עם המקום שמכונה west sea grand canyon שקראתי עליו סופרלטיבים?
מצרפת מפה שמצאתי..
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןהיי ענת , נענה לבקשתך בפרטי בכיייף,
אנחנו לא לנו על ההר אלא עשינו הכל ביום אחד.
ויתרנו על הזריחה מראש בגלל שהבנתי שהיא מאוד חמקמקה ותלויית מזג אוויר.
לנו במדרחוב בטונשי במלון מקסים שנקרא TUNXI LODGE - הזמנתי אותו דרך CTRIP - והוא בקצה השקט של המדרחוב העתיק. שינינו תוכניות בגלל מזג האויר - מראש הקצינו 3 ימים לאיזור כדי שניתן יהיה לתמרן. ביום הראשון בטונשי פשוט ירד גשם נוראי - אז הזזנו את ההר למחרת ועשינו טיול יום להונגצ'ון וסידי - מומלץ מאוד - במיוחד הונגצ'ון. בדקנו שם תחזית והיתה התבהרות למחרת - סיכמנו עם המלון על הסעה במונית פרטית שלהם להר - ממש מוקדם בבוקר - הדרך יפה ולוקחת כשעה - הגענו ממש עם הפתיחה ולפני ההמונים- מונית עלתה כמדומני 200 יואן- והיתה שווה לי כדי שנקדים את כל האוטבוסים ולא ניתקע בפקקים על ההר עם גדודי התיירים. הגענו ממש עם הפתיחה ועלינו ברכבל המזרחי. עד שעות הבוקר המאוחרות היה מאוד לא עמוס. לא זוכר שמות כל- כך אבל עשינו מסלול שמוביל למדרגות המערביות - מאוד קל להתברבר שם יש המון מדרגות והמון שבילים שמתפצלים. עם כל ההתברברות ראינו את כל הדברים היפים והספקנו להגיע בשעות הצהריים לקראת 3 לכיוון המדרגות המערביות שהדרך אליהן היא אחת היפות אם לא ה...
ירדנו מההר אח"צ וחזרנו עם טרמפ לטונשי. סה"כ היה יום לא נורא נורא מתיש. לדעתי אם תחליטי לוותר על הזריחה ולקחת רק תרמיל יום זה אפשרי ביום אחד בלי יותר מידי לחץ ומאמץ וגם עם ילד.
קחי איתך רק אוכל אם לא בא לך לאכול על ההר תירס או נקניקיות מתוקות על מקל...
זהו אם תרצי עוד פרטים בכייף, תיהני האישור הזה אחד היפים, והבן שלך יראה קופים מסתובבים חופשי בירידה מהרכבל ובטוח ייהנה.
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןקחי בחשבון שמהשער עולים לרכבלים באוטובוסים של השמורה בלבד. מבחינת מסלול עלינו במזרחי הלכנו לפי מסלול 1 שלך עד למלון ביי היי ומשם לכיוון מסלול 3 וחזרה כולל התברברות קלה , כולל הפסקת קפה בבית קפה טוב על ההר לא רחוק מהמלון ביי היי וחזרה דרך FLYING OVER ROCK והגשר עם המנעולים ולכיוון מסלול 2 בתרשים - החלק האחרון בירידה ועליה לכיוון המדרגות המערביות לקח זמן כי היו כבר הרבה תיירים סיניים והעליה וירידה שם היא יותר איטית סה"כ היינו על ההר כ-8 שעות נטו
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןהרבה הרבה תודה יויו על הפירוט.
אם הייתם 8 שעות על ההר, זה די משכנע שאנחנו חייבים או יומיים, או לוותר על אחד הצדדים, כלומר לא לעשות מסלול מעגלי עם שני הרכבלים. כי 8 שעות שלכם יקחו יותר עם ילד, וגם אם זה יקח רק 8 שעות זה יהיה הרבה בשבילו אני חושבת.
לגבי החלק בסביבות ההר. באמת התלבטתי אם להפוך את טונשי לבסיס ומשם לנסוע להר ולהונגצון ושידי מה שנותן גמישות (מה שאומר להזמין את הלילה על ההר ברגע האחרון לפני העליה אבל אני מאמינה שזה יהיה בסדר, זו לא אמורה להיות תקופה עמוסה). מצד שני שאויה מאד המליץ על לילה בהונגצון ואז אפשר פשוט להתקדם מנקודה לנקודה - ללון בטנקו לפני ההר ולנסוע להונגצון אחריו.
אם נישן בטונשי אז כמוכם ניקח הסעה פרטית בבוקר.
מה זאת אומרת חזרתם בטרמפ לטונשי? מאיפה הגיע טרמפ פתאום?
אגב, ממה שחרשתי בטריפאדוויזר הרבה התלבטו לפני בעניין טונשי או טנקו, וכנראה אין תשובת בית ספר..
עדיין מחפשת תשובה לגבי המסלולים המומלצים אם אני כן נשארת ללון בהר - אני מקווה שיש בפורום מישהו שעשה את זה ויש לו מידע..
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןהיי ענת,
בכייף.
גם לי זכור שחרשתי וחפרתי על טנקו או לילה בהונגצון (גם לפי המלצת שאויה) אבל בסוף לקחתי החלטה - אין תשובת בית ספר , יש המון תשובות וצריך לבחור אחת , כולן טובות. אני ויתרתי על טנקו והפשרה היתה המונית הישירה מטונשי - כי כל המטרה של טנקו היתה להקדים בבוקר את העליה להר. לנו לא התאים להחליף מלון כליום ולהיסחב עם כל הציוד ולכן ויתרנו על לינה בהונגצון (אבל עליה לא ויתרנו בהמלצת שאויה וטוב שכך). טונשי עצמה היא המדרחוב העתיק שהוא מקסים וכל השאר עיר סינית טיפוסית בלי ייחוד. אם את לא מוגבלת בזמן שם אז יש עוד טיולי יום משם שאנחנו פסחנו עליהם.
סה"כ הנופים על ההר באמת ייחודיים ויפים אבל די דומים - כך שלא חובה לעבור את כל המסלולים עליו - לגבי הזריחה שמעתי על הרבה שפיספסו והתאכזבו בגלל עננים או ראות, אז קחי זאת בחשבון.
לגבי החזרה מטנקו לטונשי - בירידה מהרכבל קופצים עליך כל המאכרים ומעמיסים אותך לתוך מיניבוסים "שתיכף תיכף יוצאים" - לאחר דקות ארוכות בחניה התייאשתי ויצאנו לכיוון הכביש לטונשי- בקצה החניון - ועובדות המון מכוניות וטנדרים - הרמתי יד ואישה בטנדר עצרה ולקחה אותנו תמורת תשלום סימלי לטונשי בחזרה - אישתי קצת פחדה - אבל לי זה הזכיר את ההתניידות בדרום אמריקה לפני המון שנים. בכל מקרה תוכלי לעלות על אחד המיניבוסים ולהמתין שייצא לאחר שיתמלא (אם יש לך סבלנות).
לדעתי אורלי שבזמנו המליצה לי על ההר גם לנה עליו, אולי היא תצוץ כאן עם עצות.
בינתיים קבלי כמה תמונות שמצאתי על המחשב....לתיאבון
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןהשיקול של לא להיסחב עם הציוד בהחלט משמעותי לגבי וזה באמת השיקול המרכזי ללינה בטונשי..
אורלי גם לא לנה על ההר.
כשאתה אומר שלא נורא אם לא נראה הרבה בהר - עד כמה שאתה מצליח לשחזר את המסלול ממרחק הזמן, אם הייתם עולים ברכבל והולכים נגיד שעתיים וחוזרים על עקבותיכם, הייתם מגיעים למקומות "שווים"?
אני רוצה ללון בהר גם כדי לראות יותר ולא רק בשביל הזריחה / שקיעה, אז לא נורא אתאכזב אם יתפספס לנו. נראה לי בכל אופן..
התמונות מהממות. אני מקווה שהבן שלי לא יעשה בעיות עם המסלולים האלה שבנויים כמו מרפסת על צלע הצוק. כשהוא רואה את התמונות האלה הוא נחרד (גם אני קצת האמת..)
-
לדעתי שעתיים זה מעט מידיי לראות "מקומות שווים", הייתי באמת ישן לילה על ההר במקרה כזה, דווקא כדי לא להיות לחוץ. אני לא בטוח ,עד כמה שהילד נוח, שלא יסתובב לו פתאום אחרי שעתיים טיול וירצה להפסיק. קחי את הזמן, הרי לא תחזרי לשם שוב (סביר להניח), עדיף מעט זמן עודף מאשר למהא ולסיים ולהרגיש תחושת החמצה. מקווה שבאמת תיהנו . המדרגות התלויות האלה ממש ממש לא מפחידות , אולי מרחוק. כשצועדים עליהן, הן מרגישות "רגילות" ולא כאילו אוזה מסלול אקסטרים. עוד סיבה שכדאי לך לקחת את הזמן היא שזה יכול להיות מעייף לילד, באמת שיש גרמי מדרגות ללא הפסקה , פעם יורד ופעם עולה, והשרירים בהחלט מתעייפים.
המסלול ממש לא רק למיטיבי לכת, תראי כל מיני משפחות סיניות , ונשים עם בגדי שבת ונעלי עקב מטיילות, אבל כן יש קטעים שמאמצים את הגוף בעיקר לאחר הרבה שעות.
אז קחי ת'זמן ותיהנו.
ולא ממש עקבתי אחרי הפורום לאחרונה, מה עוד בתוכנית?
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןתודה על החיזוק. אנחנו בהחלט נישן על ההר (כמובן בהתאם למזג האויר והכל אבל אני אתכנן ככה).
עוד לא העליתי פה ממש תוכנית למיטב זכרוני אבל כרגע זה מסתמן להיות משהו כזה:
התחלה כמה ימים בשנחאי + גיחות יומיות לסוז'ו ועוד עיירת מים שעדיין לא נבחרה.
אח"כ 7-8 ימים שכוללים את חאנג-ג'ואו, טונשי, ההר הצהוב, הונגצון וסידי ואם יישאר זמן אולי עוד משהו באיזור
משם טיסה לצ'נגדו
נעלה לג'וג'איגו + חואנלונג + סונגפן (אגב אני מתכננת יומיים בג'וג'איגו למרות המחיר המטורף, בדיוק מאותו שיקול שאני לא יודעת כמה כוחות יהיו לבן שלי ביום יחיד, והסיכוי שאחזור לשם קלוש, ואני רוצה למצות את המקום לעומק. לפחות שם לא צריך לסחוב על הגב ציוד ליומיים, רק לשלם פעמיים דמי כניסה..).
ניסע לאמי שאן
בין לבין ולפני ואחרי נסתלבט כמה ימים בצ'נגדו שמאד אהבנו אותה בטיול הקודם והפעם נחקור אותה יותר לעומק.
בסוף טיסה הביתה דרך בייג'ין (עם קונקשיין של חצי יום, הכוונה לצאת לסיבוב קצר בעיר).
סה"כ כמעט 4 שבועות, והתוכנית מאד "מרווחת" בכוונה.
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןהיי,
נשמע באמת מאוד מרווח וטוב שכל - לאיזור טונשי וההר כמעט שבוע - אז ברור שיומיים על ההר מבקש. תיהנו ובכלל המסלול נראה מעניין , המון שמורות טבע. מחכה כבר לראות את הדיווח שלך ותמונות כשתחזרו ולשמור חלק לטיול הבא (אני כרגע בתכנונים לויאטנאם - יש כרטיסים) אבל עוד אשוב לסין . אם יש לך חצי יום בבייג'ין מיסרי ד"ש להוסטל המקסים "שלנו".
אם תצטרכי עוד מידע או פרטים - שנחאי,סוז'ו, האנגזו', שיטאנג (עיירת מים) אז תעירי אותי מהתרדמה..
תיהנו
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןהי לכם!
לא הגבתי כי הרגשתי שאין לי ממש מה לומר, אבל עכשיו שהזכרתם אותי אני מרגישה חובה לפחות להתפקד

אני באמת לא זוכרת את המסלולים השונים וכאלה, ולכן לא כתבתי כלום. אם יש זמן אז תמיד מוצלח לרווח, כמו שיויו ציין.
אנחנו אכן לא ישנו על ההר אלא בטנגקו. העיירה מנומנמת מאוד, עד כדי משעממת... אבל לא טיילנו כלל באזור מלבד בהר הצהוב, אז זה הרגיש לנו הגיוני. אם יש לכם שם יותר זמן (נניח אם תרדו מההר בשעות הצהריים המוקדמות ולא לקראת ערב כמו שאנחנו עשינו), אז לא בטוחה שיהיה כייף בטנגקו. למרות שעברו כמעט 5 שנים מאז שהיינו שם ויש מצב שהתפתח מאז...
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןתודה לשניכם!
נטיית ליבי כרגע היא להפוך את טונשי לסוג של בסיס, כדי לקבל גמישות וגם כי זה נוח ללון כמה לילות רצופים (למעט הלילה בהר) באותו מקום.
מזל שיש לי עוד הרבה זמן שאני יכולה לשחק עם ההחלטות

-
אני ממליץ לך בחום על הלינה בהר, ככה בהחלט תוכלי לראות הרבה ובנחת, אך חשוב כפי שציינו לפני לבדוק את המזג אוויר לפני העליה, אך המזג אוויר על ההר הפכפך ומשתנה מהר.
אני עליתי להר מהצד המזרחי, לנתי במלון xihai, לא בחלק המרכזי של המלון אלא בחלק האחורי שלו שיש בו כמה בניינים עם חדרים עם 6 מיטות, מחירים זולים יותר אך עדיין יקרים. הזמנתי מקום מראש במלון על ההר. יום יומיים לפני שעליתי.
ביום הראשון תפס אותי מזג אוויר רע שאפילו השבית את הרכבלים אז נאלצתי לטפס ברגל. מצבי הגופני היה רע ודידתי עקב גוף תפוס משבוע לפני מטיול של 3 ימים בפארק אווטאר בZhangjiajie
קמתי מוקדם בבוקר לראות את הזריחה, במרחק לא רב מהמלון יש נקודה בה ניתן לצפות בזריחה אך זקוקים למזל על מנת באמת לתפוס בוקר ללא עננים. אך גם ללא השמש היה נוף משגע של הבוקר.
למרות מצבי הגופני באותו יום הספקתי ביום אחד לעשות את רוב ההר, עשיתי את המסלול 3 לתצפית האריה והקוף במפה שהעלית ובמסלול הים המערבי הגעתי עד לטבעת הראשונה או השנייה, ולא המשכתי כי הדרך ממשיכה ומגיעה עד לתחתית הואדי וחזרתי בחזרה לרכבל המזרחי וירדתי איתו. המסלול של ים המערבי הוא ארוך אבל אם את מטיילת יומיים מלאים על ההר אז בהחלט שווה לעשות את כולו ולרדת מהמסלול הירוק שבמפה שלך. או ברכבל המערבי ששם.
אם מצבי הגופני על ההר היה מאפשר יותר הייתי יורד ברגל את המסלול הירוק, אומרים שהוא יפה. הירידה/עליה המזרחית להר לא מעניינת במיוחד.
שווה להביא איתך מים ומזון ליומיים על ההר כי יקר שם. כמה מנות חמות בהחלט יסדרו אתכם.
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןמה אפשרויות התחבורה משנחאי להר הצהוב? תודה לעונים משה
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןיש רכבות ויש גם אוטובוסים שעושים את זה בערך באותו זמן. כשאני הייתי שם הרכבות המהירות לא הגיעו לחואנגשן. אני זוכר כשבדקתי את הנושא הרכבת הייתה משהו כמו 10 12 שעות לכיוון. בסופו של דבר מחואנגשאן המשכתי לשיאמן. הדרך הכי פשוטה לברר זה פשוט לחפש בגוגל וזה ייתן לך זמנים ואיםה להחליף רכבת.
-
ההר הצהוב (הואנגשאן) - סיןתודה רבה, עזרת לי מאד!
מבחינת הים המערבי, הנופים במסלול 2 הרינגים היו יפים?
יש שם הרבה שבילים שמפחידים בעלי פחד גבהים? אני לא סובלת כל כך מזה אבל חוששת מתגובתו של הבן שלי (וגם כשהוא לידי אני יותר פחדנית.. דואגת לו). ראיתי פשוט בטריפ אדוויזר כמה אנשים כתבו שהים המערבי זה לא לסובלים מפחד גבהים.
המחשבה שלי היא ביום שנגיע לעלות ברכבל המזרחי, להגיע למלון בייחאי או שיחאי, וחאי התמקמות שם לעשות איזשהו חלק מהים המערבי.
ביום השני אחרי שקמים לזריחה (מקווה שהילדון לא יעשה פרצופים ושתהיה ראות) ללכת דרך המסלול האדום האמצעי (עם ה flying over rock) לכיוון הרכבל המערבי.
-
"סולם 100 המדרגות" בהר הצהוב - שאלה למי שהיהאני מקווה שמסתובב פה עכשיו מישהו שהיה
ראיתי תמונות - זה נראה ממש מפחיד. תהום משני הצדדים והמדרגות חצובות על הסלע באמצע בלי גדר.
זה באמת ככה?