חשיפה לצפון - עדכון מהשטח
-
כשאחזור אני מבטיחה שאכתוב סיכום מפורט של כל אגדת החורף שלי. בינתיים, אם מישהו מתלבט האם לצאת לטיול חורף או לא - התשובה שלי היא חד משמעית כן!
להלן תקציר הפרקים הקודמים - הגעתי לונקובר ביום שישי שעבר. בשבת הסתובבתי קצת בעיר (הדובדבן כבר פורח - מקסים!) ומאז יום ראשון אני בוויסלר לצורך כנס. בשלושת הימים הראשנים היה די אפור רוב הזמן, ומדי פעם מתחי שלג קל. הבוקר נפתח בשלג שאפילו נערם לכמה מילימטרים, אבל באזור 9 השמש כבר יצאה והתבהר לגמרי. החלטתי לנצל את מזג האוויר ואת העדר ההרצאות שעניינו אותי ויצאתי לגונדולה שבין פסגת וויסלר לפסגת בלאקומב. היה עוצר נשימה.
עוד חוב קטן שיש לי אליכם - רישיון הנהיגה שלי פג כשבוע לפני הטיסה שלי. אז קודם כל, האיומים של מוקד משרד הרישוי לא התממשו בכלל וקיבלתי רישיון פלסטיק תוך שבוע וחצי מהתשלום באינטרנט. מצוידת ברישיון תקף למדי הלכתי להזמין טיול אופנועי שלג (שיתקיים מחר). מתוך סקרנות שאלתי את העובדת במקום על הצורך ברישיון: הם לא מחייבים רישיון ומבחינתם רצוי שיהיה לי איזשהו ניסיון בנהיגה. כשסיפרתי לה את כל הסיפור היא אמרה שהם היו מסתפקים ברישיון שתוקפו פג שבועיים קודם. אני לא יודעת מה אומר החוזה אבל זה מה שנאמר לי בע״פ.
-
חשיפה לצפון - עדכון מהשטחאין כמו טיולי חורף! תעשי חיים!
-
מהממממממם!!! תודה רבההתמונות מרהיבות!
וויסטלר זה גן עדן - בחורף ובקיץ, כיף לראות את התמונות ולהזכר....
תמשיכי להנות ותודה רבה על השיתוף
-
אז אני אהיה המבוגר האחראי....משכירי אופנוע השלג רק רוצים את כספך.
לא ממש מעניין אותם הרשיון.
מדוע בעיקר רשיון חשוב?
למקרה שקורה משהו ויש צורך להפעיל את ביטוח הנסיעות,
ברוב הפוליסות יש סעיף סטנדרטי המחייב -
רשיון נהיגה ישראחלי ו / או בין לאומי בתוקף.
ויש בד"כ סעיף נוסף, "נדרש רשיון גם במיקרים והמדינה המקומית לא מחייבת"
זו האופציה המהירה והקלה ביות של חברת הביטוח לנפנף אותכם לשלום במקרה תביעה.
לגבי טיול בחוף זה מקסים אבל,
יש הרבה יותר אופציות לתקלות,
היום האחרון שלי ב LAX לפני שנה בינואר, עבר בנסיונות מתישים להשיג את אייר קנדה בטלפון, בשל סגירה של מרבית שדות התעופה במזרח ארה"ב וגם חלק מהיום גם טורונטו, ונסיון נואש לשנות את הקונקשן ( שלבסוף לא צלח, אבל הצלחתי להגיע ב"חלון" שבו השדה היה פתוח והיה איחור קטן של שעה...
בשאר עונות השנה, שדות תעופה כמעט ולא נסגרים, בטיול של שבוע שבועיים זה משמעותי.
גם במנהטן לפני כמה שנים בשלג-
נכון בתחילת הבוקר הכל לבן ומדהים,
הסנטרל פארק היה מהמם,
אבל די מהר כל השלג ברחובות הפך לברד אפור ודוחה, כל צעד מילא את הנעליים במים קפואים.
היה די קשה להנות מהאוירה הבד"כ סואנת ברחובות.
ובימים אחרים הרוח הקפואה היתה מציקה ומכאיבה. ( אף, אוזניים, פנים)
-
אז אני אהיה המבוגר האחראי....אני מסכימה שבחורף יש יותר סיכוי לסופות משמעותיות. יחד עם זאת, סופה שסוגרים בגללה שדות תעופה זה משהו של פעם-פעמיים בשנה, עד כמה שאני ראיתי, כך שאני לא חושבת שלנסוע זה סיכון בלתי סביר. מאוד יכול להיות שיש גם שוני לאן בדיוק נוסעים. כאן קר, אבל לא בצורה בלתי נסבלת. הכי קר שהיה לי היה אזור 8- בפסגת וויסלר. בכפר פחות קר, רוב הזמן סביב 0 ולפעמים קצת פחות, שזה בדיוק מה שאתרי מזג האויר מתארים לתקופה הזו של השנה.
מחר אני טסה לווייטהורס, שם קר יותר, אבל לפי התחזית צפויות לי בערך 5- מעלות. זה עדיין לא 20-. כאן גם לא ניו יורק, אנשים לא ממהרים לעבודה שלהם בדורסנות. מקסימום ממהרים לרכבל הסקי.
בקשר לרישיון - א. כרגע יש לי פה גם רישיון ישראלי וגם רישיון בינ״ל. אני לא טוענת שחברת ביטוח לא תנסה להתנער בעת הצורך, אבל אני לא בטוחה שזה יחזיק מים אם זה כלי תחבורה שאף פעם לא נדרש עבורו רישיון נהיגה. זה כמו להגיד שרכבתי על אופניים בלי רישיון. כמובן שאני לא חושבת שכדאי לבנות על תביעה בבית משפט ועדיף פשוט שיהיה רישיון.
-
אז אני אהיה המבוגר האחראי....שקד - מקווה שתצליחי לראות את האורות ב- Whitehourse !
לגבי טיול חורף...
הרי זה לחלוטין עניין של טעם וגישה.
אין פה נכון לא נכון, יותר טוב פחות טוב - זה פשוט משהו אחר.
כשנוסעים לטיול חורף מצפים... לפגוש חורף. ונערכים בהתאם. כולל גם האפשרות של שינוי בתכניות בהתאם לתנאים קיצוניים של מזג האוויר.
ספציפית לגבי ניו יורק - אישית אני מעדיפה בהרבה להיות שם בכל יום בחורף (כן, הייתי) מאשר בשיא הקיץ (כן, הייתי גם אז). אבל זו אני ולמי אכפת...
וחוץ מזה היא לא בניו יורק ולא נסעה לניו יורק... ב- Whistler חוגגים את החורף! גם מי שלא גולש.שקד מראה פה יפה שאפשר לטייל גם בשיא החורף. זה רק טיול מאוד שונה.
תמשיכי להנות ולדווח!
תודה
-
אז אני אהיה המבוגר האחראי....ענבר, תודה על הדברים שלך! את מאוד צודקת.
לפני כמה חודשים שאלתי על נסיעה מונקובר לוויסלר, אז תדעי שבהזמנה מראש מצאתי כרטיס הלוך חזור ב-8.40$ כולל מס! שווה, לפעם הבאה שלך.
-
אז אני אהיה המבוגר האחראי....שקד,
התמונות נהדרות!
תודה שאת משתפת אותנו.
אשמח לראות תמונות נוספות.
נילי
-
אז אני אהיה המבוגר האחראי....אני ממש מתרגשת בשבילך. מחכה לתמונות של האורורה בוריאליס בווטסאפ!
אני ממש מקווה שיצאו לך תמונות יפות (יכול להשתלב גם בנושאי אורגניזמים זוהרים בחושך
) -
ווייטהורס - ההתחלההגעתי לווייטהורס בצהריים. אני חושבת שהנחיתה בווייטהורס הייתה היפה ביותר שראיתי. השיא היה קצת לפני שצילמתי - לקח לי זמן להעיז להוציא את הטלפון כשכבר נכנסנו לנחיתה. רואים פסגות מושלגות ואת היובלים הקפואים (=לבנים) של נהר היוקון. כל הנוף נראה בשחור לבן וזה מראה יפהפה.
שדה התעופה (הבינלאומי!) קטן יותר מזה של אילת. בחוץ יש שאטלים שאורבים ליוצאים. יש גם אוטובוס עירוני רגיל פעם בשעה. לפי השילוט יש כ-4-5 טיסות ביום. הנסיעה משדה התעופה לוקחת 10 דקות בערך ומסביב הכל מושלג.
התמקמתי ב-B&B שאני ישנה בו ויצאתי לקרוע את העיר. סתם, יצאתי למצוא את המשרד של החברה שמוציאה טיולי זוהר כי הם לא ענו למייל ששלחתי בתחילת השבוע ומאוד רציתי טיולים להיום ולמחר. חוץ מזה, אחרי החוויות הקולינריות בוויסלר העדפתי לבשל לעצמי אז גם ביקרתי בסופר המקומי. הסופר דווקא הפתיע אותי לטובה - חששתי שלא יהיה פה כלום אבל הם ממש משקיעים בייבוא של פירות וירקות אז יש בסופר גם נקטרינות וקרמבולות ועוד דברים שדווקא נראים טוב.
עכשיו אני קצת נחה כדי שיהיה לי כוח לצאת לסיור בלילה. מקווה שיהיה זוהר לפחות באחד הלילות.
בינתיים - כמה תמונות מהנחיתה ומהסיבוב שלי בעיירה, שידעתי שהיא קטנה ואיך שהוא דמיינתי אותה קצת יותר מפותחת. אם זו הבירה של יוקון אני לא מדמיינת איך נראה הספר!
-
ווייטהורס - היום השני -
ווייטהורס - ו.... יש גם זוהר! -
ווייטהורס - ו.... יש גם זוהר!וואו!
-
ווייטהורס - ו.... יש גם זוהר!שקד!
wow! wow! wow!
נילי
-
ווייטהורס - ו.... יש גם זוהר!תמונות מדהימות,
אכן לחורף יש אופי ויופי משלו....
-
שמחה שהצליח לך! תודה על השיתוף -
ווייטהורס - ו.... יש גם זוהר!יש!
-
תודה שקד! -
תודה שקד!הי שקד,
תמונות נהדרות ואיזה יופי שהצליח לך עם זהר הצפון!
גם אני בקהל לדיווח המלא שלך שתשובי- יהיה מעניין.