טיול מחוץ לבודפשט
-
אנחנו שני זוגות של בני 55+ טסים באמצע יוני ל9 ימים לבודפשט. אנחנו חושבים להיות 4\5 ימים בבודפשט ולעשות טיול של 4\5 ימים עם רכב. חשבנו על טיול להרי הטטרה בסלובקיה, אבל מהקריאה בפורום ראיתי שכמעט כל המסלולים הם לא קלים ונמשכים 6,5 ו7 שעות. אנחנו לא מיטיבי לכת לכן מסלולים ארוכים עם עליות קשות או טיפוס על סולמות וירידות תלולות על סלעים לא כל כך מתאימים לנו.
האם למרות המגבלות של הצוות שלנו נוכל ליהנות מהיופי של סלובקיה או שעדיף לחפש יעד אחר.
-
טיול מחוץ לבודפשטאנחנו ננחת בבודפשט והתכנון הוא לטייל שבוע בסלובקיה.
בבודפשט היינו 3 פעמים,ואפשר לחזור אליה שוב ושוב..
שבוע,אפילו יצא קצת פחות,זה מעט זמן לסלובקיה.לטעימה בלבד.
אנו בכלל לא מטיבי לכת,להיפך.לחלקינו הליכות מרובות מקשות מאוד.
עדיין לא היינו,אך מתארת לעצמי שאפשר לטייל גם בלי כל המסלולים הרגליים של שעות.פשוט צריך להכיר את היכולות ולהחליט על אופי הטיול.
חברה שהייתה לפני שנתיים בסלובקיה כמעט 17 יום סיכמה היום זאת כך..:
בתחילת כל מסלול רשום מה האורך שלו וכמה זמן לוקח.רשום שעתיים?קחי בחשבון 4 שעות.אז מראש אני יודעת שזה לא מתאים לנו..
אז מה האפשרויות אם לא סלובקיה:
לטייל יותר בבודפשט ולצאת לברך הדנובה.
לשלב בין בודפשט ווינה.
לטייל בבודפשט ולצאת לאזור אגם חיווז,פאר מרחצאות בריאות,אגם באלטון..
לטייל בין בודפשט-וינה-ברטיסלבה..
מה לא לעשות?לא לנסות לבלוע את הכל יחד.
מה התכנון שלנו בגדול?
מהנחיתה לצאת לכיון בנסקה ביסטריצה
לטייל בדרך,להישאר ללינה.לעלות לליפובסקי מיקולש ל2 לילות,לעבור,למרות שזה קרוב, לאזור האגמים סטרבסקו פלסו ל2 לילות
להתחיל לרדת דרך קוסיצ' -לילה בעיר,להגיע לבודפשט ללינת לילה לפני הטיסה למלון קרוב לשדה.זהו נגמרה החופשה.
לעשות חלק ממסלול ל4 ימים,נראה לי מיותר.
להיות בערים וינה/ברטיסלבה עם רכב די מיותר.אפשר להגיע ברכבת לוינה וממנה באוטובוס לברטיסלבה.סתם תשלמו על חניות.
תחליטו מה בא לכם יותר..
*אותם הגילאים.
-
טיול מחוץ לבודפשטאני חושב שבהחלט כדאי לכם לבקר בהרי הטטרה הגבהה. אני היתי שם בקיץ שעבר וגילי 55+++. לא חייבים ללכת על המסלולים הארוכים. ישנם גם מסלולים קצרים ויפים. אתן רק 2 דוגמאות:
1. לעלות מ-Stary Smokovec בפוניקולר ל-Hrebienok ולעשות טיול של כשעה עד למפלים וחזרה.
2. אפשר להקיף את האגם Strbske Pleso כשני ק"מ במישור.
-
טיול מחוץ לבודפשט
-
טיול מחוץ לבודפשטתודה לכל המגיבים.
אני מבין שאפשר ליהנות מטיול בהרי הטטרה גם ללא מסלולים קשים. אבל כפי שכתבה אמה יכול להיות ש4 ימים בהרי הטטרה שיכללו גם נסיעה מבודפסט וחזרה זה באמת זמן קצר מדי.
אנחנו בשלבים הראשונים של התכנון לכן פתוחים לשינויים. אולי כדאי לעשות טיול של 4 ימים בהונגריה. אבל מעיון בפורומים, חוץ מטיול יום לברך הדנובה, לא ראיתי הרבה המלצות לטיולים בהונגריה. אשמח לקבל המלצות לטיול טבע של 4 ימים בהונגריה אולי באגם באלטון.
-
טיול מחוץ לבודפשט1. האמינו לי, אני יודע לקרא. אתם שאלתם אל 4/5 ימים ואני עניתי על 4/5 ימים. אני היתי שם 4 ימים והספקתי הרבה ועוד עשיתי את זה בתחבורה ציבורית.
2. תאמינו לי אני מכיר את הונגגיה ושם אין הרים גבוהים. אני אישית מעדיף את הרי הוטרה.
-
טיול מחוץ לבודפשטתודה על התגובות.
אחרי ההתלבטות החלטנו לעשות את הטיול בהרי הטטרה בסלובקיה. עכשיו נתחיל לתכנן את המסלול המפורט ובהמשך בטוח נזדקק לעצות של אנשים בפורום.
-
טיול מחוץ לבודפשט -
טיול מחוץ לבודפשטלאחר קריאה בהמלצות בפורום ורצוננו לעשות רק מסלולים קצרים ולא ביקורים במערות (לאחת החברות בקבוצה יש בעיה עם מקומות סגורים) גיבשנו תוכנית ראשונית לטיול של 5 ימים מבודפשט לסלובקיה. אשמח לקבל המלצות לשינויים.
7.6.2016 נחיתה בבוקר בנמל תעופה של בודפשט לקיחת רכב נסיעה ל Szentendre. טיול ברחובות העיירה. נסיעה ל Visegrad וביקור במצודה. נסיעה ל Esztergom ביקור בקטדרלה. נסיעה לסלובקיה ולינה באזור Banska Bystrica.
8.6.2016- נסיעה ל Liptovský Mikuláš עצירה ב Liptovská Mara. ביקור בעיירה. משם נסיעה ל Strbske Pleso ולינה באזור Starý Smokovec
9.6.2016- עליה ברכבל ל Hrebienok טיול למפלים או נסיעה ל Tatranská Lomnica וטיול ל. skalnaté pleso לאחר מכן נסיעה ל Pieniński Park רפטינג ברבסודה על נהר Dunajec . חזרה דרך כפר Ždiar ולינה ב Starý Smokovec.
10.6.2016-נסיעה לגן עדן הסלובקי מסלול צוק Tomasovce ולאחר מכן ל Levoča ביקור ב Spiš Castle ולינה ב Košice
11.6.2016-טיול בקושיצה וחזרה לבודפשט.
1. האם עדיף ללון בפופרד או בסטרי סמוקוביץ?
2. האם כדאי להוריד אזור מסוים כמו גן עדן סלובקי או ראפטינג על נהר Dunajec כדי להוריד עומס
-
טיול מחוץ לבודפשטמתוך ישיבה מול המפות,תכנון 6 ימי טיול שלנו לסלובקיה,אישית נראה לי ימים ראשון ואחרון מאוד עמוסים..אני לא צדברת על שעות הנהיגה עצמה..ביום הראשון רק 4 שעות נסיעה,ללא עצירה..
איפה שעה בסנטאנדרה?וישגרד,אסטרגום?חניה,יצ יאה,אוכל שרותים,מבט על כל עיירה??מהתגובות והתמונות ,ביסטריצה עיר חמודה מאוד ען רובע עתיק יפה..לא תרצו לעשות בה סיבוב? בדרך לביסטריצה סימנתי לי למשל את הטירה Zvolenský zámok ואולי עוד עיירה וטירה בדרך או סתם לטייל בערב בעיר..
ביום האחרון ,פניה משונה לצוקי Tomasovce דבר שמאריך את הנסיעה ומגיעה ל6 שעות נסיעה...קוסיצה עיר יפייפיה-מקריאה ותכנון..בדרך תכננתי לבקר בPrešovמתגובות של אחרים,אדע איך להמשיך את את התכנון שלנו..שיהיה וודאי גם עמוס..נסו לראות מה יש בימים שלכם באזור,אולי איזה פסטיבל פולקלור או מופע.. -
טיול מחוץ לבודפשטבוקר טוב אלי,אתה מתכוון ל Spišské Tomášovce?
אם כן זה בדרך..
ניסיתי לתרגם האם זה צוק..יש מילים בסלובקית שדומים לרוסית/אוקראינית.. Spišské -דומה ל "ירידה" "מורד"
זה מעל פארק לאומי..בכל מקרה על הדרך..
אולי יש סיכוי לעצור לראות..עכשיו המפה נראית מעולה.
איפה כדאי לעצור בדרך מקוסיצה לבודפשט?
-
טיול מחוץ לבודפשטמישהו מההנהלה יכול למחוק את הדבר הזה?תודה אלי
-
טיול מחוץ לבודפשטאמה. המצוקים נמצאים ליד סינגוב לדעתי אני רואה אותם במפה שצירפתי יותר מוקדם ,אני תיכננתי יציאה מקושיצה לרוזנבה -משם המערה שרחל המליצה gombasecka על כביש3009 -אחר כך ממש קרוב על כביש 587 מערת domuca-aqqtekek ומשם לזבולן לינה במקום .יום אחרון לבודפשט ובדרך עדיין לא סגרתי כלום ,תהנו ותבלו
אלי
-
טיול מחוץ לבודפשטאלי----- במפת גוגל אפשר לעשות כתובת מקוצרת שאורכו פחות מחצי שורה במקום הכתובת באורך קילומטר.
-
טיול מחוץ לבודפשטהיי נכון אבל אני לא יודע איך
אני רואה שאמה או כל אחד כותב מילה והוא בכחול וזה קישור אז אני מעוניין גם לדעת איך אצלי יוצא סיפור מההפטרה,,,,,,
אשמח להבין ותודה לך
אלי
-
טיול מחוץ לבודפשטפשוט מאוד. אחרי שיצרת את המפה לחץ על סימן התפריט:
1. כשהתפריט יפתח, לחץ על השורה "שיתוף או הטמעה של מפה".
2. בחלון שנפתח סמן את המשבצת בצד ימין של "כתובת אתר קצרה".
3. העתק את הכתובת הקצרה שנוצרה.
-
טיול מחוץ לבודפשטתודה לכל המגיבים.
אני מסכים שאם היה לנו עוד כמה ימים לטיול בסלובקיה הטיול היה יותר ממצה אבל יש אילוצים שמכתיבים את הזמן של הטיול.
אני עשיתי מפות של כל הימים וראיתי את המרחקים.
יום הראשון: הנסיעה של 4 שעות עם 3 עצירות לא נראה לי עמוס מדי בהתחשב שאנחנו 2 נהגים. כשנגיע לקראת ערב לביאנסק ביסטריצה נוכל לעשות סיור בעיר.
https://goo.gl/maps/hZwdiyKLcjz
יום שני: דווקא היום הזה נראה לי עמוס. השאלה אם כדי להוריד את העומס כדאי לוותר על הטטרה הנמוכים בהתחשב בזה שאנחנו לא מתכוונים לבקר במערות.
https://goo.gl/maps/fSMhoLhfy8r
יום שלישי: יום זה לא נראה עמוס במיוחד ואולי נוסיף עוד משהו בהמשך.
https://goo.gl/maps/Ja4XmS1QvZ92
יום רביעי: ביום זה התכנון הוא כפי שאמה סימנה על המפה השנייה. גם לא נראה עמוס במיוחד.
https://goo.gl/maps/5QJnZnT1Gxz
יום חמישי: ביום זה חוזרים לבודפשט.
https://goo.gl/maps/QUHk67Qsj2A2
שאלה נוספת היא האם כרטיס GOPASS הוא אישי או שניתן לטעון אותו עבור מספר אנשים?
-
טיול מחוץ לבודפשטבוקר טוב ,תודה על העזרה
אלי
-
טיול מחוץ לבודפשטאלי
האם אתה מתכנן לסלובקיה??
-
טיול מחוץ לבודפשטעד שהגעתי אולי כבר מצאתם לינה.
שאלת
האם עדיף ללון בפופרד או בסטרי סמוקוביץ?
אין לי תשובה. פופרד היא עיר וסטרי סמוקובץ עיירת נופש.
מה אתם מעדיפים?
יש לך באזור הטטרה, מזרחית לס.סמוקובץ אזור בתי מלון שנקרא Tatranska Lomnica.
תוכל מצוא לינה גם באזור Velka Lomnica.
אנחנו לנו פעמיים באזור בתי המלון וזוכרת שסיפרו בפורום (או פורום משפחות) על לינה בצימר בVelka Lomnica.
ועוד הערה. לא רוצה לשגע. אבל כיון שאתם נוחתים בבוקר ז"א שתהיו אחרי לילה קצר. האם במצב עייפות תהנו מכל מה שתכננתם בדרך לבנסקה ביסטריצה?
ניסיתם להפוך את המסלול? תחנת ביניים ב EGER וטיול אחר הצהריים בקושיצה או שאתם מקוים להספיק לטייל ערב בבודפשט אחרי הטיול בסלובקיה?
אני שואלת זאת כי לדעתי אחרי טיסה החניות שתכננתם, גם אם יש שני נהגים הן עמוסות ותהיו עייפים לקלוט הכל. מבודפשט קל להגיע לסנטאנדרה ואם לא תספיקו בטיול זה היא תשתלב בטיול אחר.