פראג וסביבתה בחמישה ימים
-
אשתי אני עומדים לבקר בפראג בתחילת אפריל
פראג יום ואח"כ לשכור רכב ולטייל בין המקומות שאנו רוצים לבקר:
דרזדן,צ'סקי קרומלוב,פארק שומבה,מריאנסקה לאז'אנה
למישהו יש המלצות לתכנון מסלול ?
תודה
-
פראג וסביבתה בחמישה ימיםשבוע טוב. אם פעם ראשונה בפראג,זו הצעתי. שלושה ימים באתרי פראג המגוונים,לפי נקודות העניין שלכם,עתיקות,היסטוריה,פארקים וגנים,מוזיאונים ומבנים. יום אחד טיול יומי לקארלובי ווארי היפה והמעניינת. יום אחד טיול יומי לצסאקה קרומלוב. חומר רב קיים בפורום ובטיפים. את טיולי החוץ,ניתן לבצע עצמאית,בתחבורה הציבורית, אוטובוסים או רכבות,וכן טיולים מאורגנים מפראג. בכך תחסכו את השכרת הרכב,ובכסף הפנוי מכך,תוכלו לשפר את רמת הלינה,לנסות מסלול סאגוואי בפראג,וכן אפשרות שתבדקו לשייט לילי רומנטי,כולל ארוחה לאור נרות,וכן אם קניות מעסקכם,קיבלתם תוספת לכך,מאי השכרת הרכב.לשיקולכם !!!!. שבוע טוב וחג פורים שמח חיים.
-
פראג וסביבתה בחמישה ימיםחיים תודה על המידע
התכנון שלנו הוא: יום א' בפראג וביום השני לשכור רכב ולהגיע לצ'סקי קרומלוב לינה לילה שם ומחרת למריאנסקה לז'נה וגם שם ללון לילה ולחזור או לכיוון דרזדן או לחזור לפראג ליום האחרון
עדיף עם רכב לא ? מה גם שהבנתי ששכירת רכב לא ממש יקרה.
-
פראג וסביבתה בחמישה ימיםלי זה נראה כמסע ארוך בזמן קצר. תפסת מרובה לא תפסת....
אם אתם בפראג בפעם הראשונה לא הייתי ממליץ לצאת מהעיר. יש בעיר הזו מקומות נהדרים לטיול ולא רק לעשות וי במפה. אולי רק לקרלובי וארי או דרזדן למרות הנסיעה הארוכה ורק בתחבורה הציבורית הנוחה.
קח בחשבון שבמסלול הרשום כל מקום הוא בכיוון אחר במפה, צפון, דרום, מערב....במרחק של מאות ק"מ. מסלול של 5 ימים יסתיים לדעתי רק בנהיגה מתישה וטיול קצר.
-
פראג וסביבתה בחמישה ימיםערב טוב.
תיקח לחשיבה מעמיקה יותר בתיכנון,לטייל ולכייף,באתרי פראג וסביבתה הקרובה יחסית,כפי שהמלצתי
לכם לעיל.והוסיפו לכך את דברי יוסי.
חבל יהיה לבזבז ימים בנסיעות ארוכות,לתקופה קצרה,בצפיה אספלטית מתישה,ואולי מיותרת,רק כדי להספיק ולסמן,ולא בטוח שכך יהיה.
תתייחסו להמלצותינו,הנובעות מנסיון,וזאת כדי למנוע מכם אפשרות,של ריצת הספק,ולא טיול כייפי ומהנה,שסופו עלול להסתיים,בהחמצה ובעוגמת נפש.
כי לדעתי לפעם ראשונה בפראג,עליה וויתרתם בקלות יתר - " זו לא תוכנית טיול,אלא מירוץ נגד הזמן ".
לשיקולכם !!!!!.
עלו והצליחו בכל אשר תחליטו,טיול כייפי ומהנה,שבוע טוב ופורים שמח חיים.
-
פראג וסביבתה בחמישה ימיםתודה רבה לכולם על ההערות
למישהו יש מידע לגבי שימוש ברשיון נהיגה ישראלי ושכירת רכב בפראג ??
-
פראג וסביבתה בחמישה ימיםלגבי פראג עצמה, אני מצרפת הפנייה לבלוג שלי. חזרנו לפני חודש מפראג ומאוד נהננו.
אנחנו בחרנו שלא לצאת מחוץ לעיר (בעיקר בגלל מזג האוויר, אבל גם כי רצינו חופשה איטית יותר), אבל יש הרבה אפשרויות לטייל מחוץ לפראג ללא השכרת רכב. לכל המקומות שציינת אפשר להגיע באמצעות תחבורה ציבורית (אוטובוס או רכבת). לחלקם יש סיורים מאורגנים עם מדריכים ישראלים שאוספים מכל המלונות. ברגע שתנחת, תקבל כמה דפי מידע על סיורים כאלה.
-
פראג וסביבתה בחמישה ימיםלמה כוונתך בנושא הרשיון?
כבר נאמר לא פעם שבכל מקרה כדאי להצטייד ברשיון בינלאומי.
מה למדת מכל ההערות?
לא ברור לי בדיוק מה התוכן שאתם רוצים לימי הטיול. מדובר בתחילת אפריל. עדיין קר ואולי מושלג.
בכל מקרה סדר היעדים שלך צריך להיות: דרזדן,מריאנסקה לאז'אנה, פארק שומבה, צ'סקי קרומלוב.
אם העיר פראג אינה יעד כדאי לצאת צפונה ישר משדה התעופה לכוון דרזדן.(אלא אם כן נוחתים מאוחר בערב.). משהו על הדרך והעיר תמצא כאן וגם כאן.
קישור לפארק שומבה תמצא בשרשור זה.
איך יהיה מזג האויר? הוא עשוי להיות גורם קובע.
האם תספיקו הכל במספר הימים הנתון?
מוטב להסתפק בפחות מאשר לרוץ נגד הזמן.
-
ועוד הערה לעניין אתרים מחוץ לפראגכשהתכוננתי לטיול שלנו, בדקתי שעות כניסה ופתיחה של כל האתרים המומלצים מחוץ לפראג. מסתבר שחלק מהאתרים (בעיקר טירות) אינם פתוחים לביקור בתקופת החורף. אני לא יודעת עם אפריל כלול בחודשי החורף, אבל כדאי לבדוק.