ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיפ במסעדות בדיסנילנד

פורום צפון אמריקה
    7
    8
    4064
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • d2s
      d2s נערך לאחרונה על ידי

יצאנו לטיול בדיסנילנד אורלנדו שבוע פלוס ארוחות . עבור ארוחות שילמנו 1000$ פלוס סה"כ לכולם .מכוון ששהינו במלונות חמישה כוכבים קיבלנו כל יום ארוחה עיקרית אחת ארוחת מזון מהיר אחד וממתק.

המחירים במסעדות המומלצות היו גבוהים להחריד ארוחה לחמישה זוג הורים פלוס שלושה היו כ 750$ ,20$ מנה ראשונה 100$ מנה עיקרית ו30$ מנה אחרונה וכל זה כפול חמש.

החשבון הגיע כמובן שלא הצטרכנו לשלם עליו אבל נרשם שם לא כולל טיפ . אם נצטרך לתת 10% שזה המינימום אני צריכה לשלם על הארוחה הזאת 70$ 280 ש"ח מוגזם . בארץ אני לא מרשה לעצמי ללכת למסעדות יקרות .היבחננו שעוד סועדים כמונו במקרה אמריקאים לפי שפת הגוף היו באותו בעיה .

ביום הראשון השארנו 70$ בערב המחיר היה חצי .

יום למחרת החלטנו שזה מוגזם רק הטיפים לשבוע יעלו המון מה גם שכל יום אכלנו במסעדה אחרת .התחלנו להשאיר סכום  נמוך בהרבה בידיעה שפחות מ10$ אנחנו "קמצנים" עד שהחלטנו עם חוצפה ישראלית אם הם חצופים לגבות מחירים מופקעים  כל כך גם אנחנו נהיה חצופים ולא נשאיר כל טיפ (הכל התחיל במסעדה המרוקאית ,כאשר שמעו שאנחנו מישראל והיחס נהיה עויין ).כמובן שכל העניין נהיה לא נעים .

יש לציין בארץ אני מקפידה על טיפ בגובה 15% ובאהבה אם השרות היה טוב.

אנחנו מתכננים טיול בר מצווה נוסף כזה ואין לי מושג איך לעבור את הסיטואציה הזאת.

כמה הייתם משאירים טיפ  מה הייתם עושים במקומי ? תודה למגיבים .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טיפ במסעדות בדיסנילנד

טיפים זה סוג של "מס" בארה"ב. כמובן שזה לא מס ואיו שום חובה, אבל זה מה שמקובל (בדיוק כמו במסעדות בארץ).

במקרה שלא משלמים (כחלק מדיל) מקובל עדיין לתת טיפ לפי שווי הארוחה.

אז באופן כללי כן - אם הארוחה "שווה" 70 דולר לאדם מצופה מכם להשאיר טיפ של 10 דולר לפחות. המלצרים לא צרכים להפגע מזה שאתם סגרתם דיל.

בדיוק כמו בארץ עם שובר לארוחת בוקר שעדיין מצפים מכם להשאיר טיפ לפי שווי ארוחת בוקר.

אגב - מארה"ב מקובל לתת טיפ גם למצלצר בארוחת הבוקר חינם במלון או בבופה אם הוא שרת אתכם באופן אישי (למשל הביא לכם בייצים, קפה וכו').

אבל השווי הוא לא בהכרח מה שרשום בתפריט. אפשר גם כביכול להסתכל על מה שאתם שילמתם. אם שילמתם 50 דולר לאדם ליום על ארוחות, אז סה"כ טיפ יומי של 10 דולר לאדם (מתחלק בין הארוחות יכול להיות סביר)

לסבר את האוזן - בקרוזים מקובל לגבות 12 דולר מאדם ליום טיפים

• dland
          dland נערך לאחרונה על ידי

טיפ במסעדות בדיסנילנד

יש חילוקי דעות לגבי האם טיפ בארה"ב צריך לשקף את השירות בלבד או האם צריך לקחת בחשבון שאלו אנשים שמרוויחים שכר מינימום כיוון שנלקח בחשבון שהם ירוויחו טיפים.

בכל מקרה לא נדוש במה הייתם צריכים לעשות אבל אני חושבת שהסיפור שלך מחזק את ההעדפה שלי שהיא לא להתארח בדיסני...  בעצם הייתם קהל שבוי, לא בחרתם מסעדות ברמה שאתם רגילים אליה וכתוצאה מכך הטיפ המצופה היה מאוד גדול.

אם אתם לא מתכננים טיול נוסף בדיסני אז לא צפויה להיות בעיה דומה ואם כן רציתם שוב דיסני הייתי שוקלת לא ללון בדיסני וכך לזכות בחופש להחליט איפה תאכלו ובאיזה מחיר...

דנה

• Beni_3416614
            Beni_3416614 נערך לאחרונה על ידי

טיפ במסעדות בדיסנילנד

ממש מסכים עם דנה

• דורבן
              דורבן נערך לאחרונה על ידי

טיפ במסעדות בדיסנילנד

לדעתי השאלה אמנם מפתיעה ומוזרה, אך בהחלט במקום, וכל נושא התמחור הגבוה של האוכל די מקומם.

יתכן אפילו שהמקומיים יודעים שאנשים קונים "דילים" ולכן התמחור כפי שהוצג.

אני חושב שלמשפחה של 5 איש, לא צריך להשאיר יותר מ 25-30$ לארוחה. ללא קשר לחשבון.

גם המאמץ שעשה המלצר לא תלוי במחיר האוכל. ניגש אליכם פעם-פעמיים, קיבל 30$ - לא רע בסך הכל.

(אני מרויח לא רע ובכל זאת לא מקבל 30$ נטו לשעה!!)

ללא קשר, כנראה שהייתי משתדל בפעם הבאה לשבת בשולחן של מלצר אחר, שלא ירק לי באוכל....

כל נושא הטיפים בכלל די מרגיז. בוגאס לדוגמא הגישו לנו חשבון, וגם "הציעו" בכתב עבור הטיפ כמה יוצא 15%, 18% ו - 20% מהחשבון.

הבעיה שלמלצרית כנראה לא היה ראש למתמטיקה בתיכון וה- 18% שהיא כתבה היו בערך 25% מהחשבון... כנ"ל בהתאמה ה 20%.

תמיד שווה לנסות !!!!

• ayeletback
                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

טיפ במסעדות בדיסנילנד

בהתחשב במחירי אוכל ומסעדות בארה"ב המחיר הזה מוטרף.
                יש פה ממש ניצול וניסיון סחיטה בטיפים.

אני לא הייתי משתפת פעולה ולא הייתי משאירה טיפ לפי מחיר של מסעדת 3 כוכבים של מישלן בשדרה החמישית.
                מצד שני גם לא הייתי הולכת ללון במלונות דיסני

• itai1111
                  itai1111 נערך לאחרונה על ידי

טיפ במסעדות בדיסנילנד

שאלה שמעניינת אותי - האם כל הארוחות במסעדות הם בישיבה בשולחן והגשה של מלצרים? האם יש בופה בחלק מהמקרים ואתם לוקחים לבד?

ובכל מקרה - גם אני במצב כזה לא חושב שצריך להשאיר 70$ טיפ וזה מוגזם. הייתי מנסה לקמט את העלות האמיתית שאתם שילמתם עבור כל ארוחה ומשם לגזור את הטיפ.

• d2s
                    d2s נערך לאחרונה על ידי

טיפ במסעדות בדיסנילנד

השיקול לגבי הלינה במלונות דיסנילנד נובעת משיקולים כלכליים בלבד, אם תוכנן להיכנס לשישה פארקים כולל past paas העלות היא מעל 500 דולר ליום ,מחיר מלון דיסני לא שונה ממלון חמש כוכבים בארץ ,אז למה להתרוצץ וללון מחוץ לדיסני כאשר יש אפשרות ללון בתוך הפארק .  

past pass  מקנה גם אפשרות להימצא בפארק מעבר לשעות המקובלות ומקצר את התורים הארוכים.

מחיר תוספת טיפ בקרוז שהיינו בקרניבל ידוע מראש ונלקח בחשבון בסך המחיר ועדיין סביר.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון