כביסה ומזון בקוסטה ריקה
-
שלום,
כביסה - האם למישהו יש עצות איך מתנהלים עם כביסות בקוסטה ריקה. אנו מעוניינים לצאת שלםעם כמה שפחות ציוד מן הסתם.
מזון - נשמח לקבל מספר עצות ביחס למזון. היכן אוכלים בדרך כלל? מה עושים בדרכים במהלך הנהיגה? איך לגעת היכן אפשר לאכול מבחינת איכות המזון? מה אולכים בדרך כלל?
נהיה בלה פורטונה, ריו סלסטה, מונטה ורדה ומנואל אנטוניו.
-
כביסה ומזון בקוסטה ריקהכביסות: יש מקומות שמכבסים את הבגדים בתשלום בכל עיירה תיירותית, ובד"כ גם במלונות. ממה שראינו במלונות זה היה יותר יקר מאשר במכבסות.
נותנים את הבגדים המלוכלכים והבגדים חוזרים ריחניים ומקופלים למחרת (לפעמים כבר באותו יום). אני לא זוכרת את העלות, אבל זה מס' דולרים לקילו
כמובן שאפשר לקנות אבקת כביסה ולכבס לבד במלון.
אוכל: אוכלים במסעדות
בעיירות התיירותיות יש מסעדות ממגוון סוגים ורמות מחיר. בדרכים אפשר למצוא לרוב מסעדות שנקראות "סודה" שמגישות אוכל מקומי- מנת בשר, אורז, שעועית, סלט. מדי פעם אפשר למצוא בדרכים גם מסעדות מקומיות יותר "משוכללות" עם תפריט קצת יותר מגוון. יש גם מדי פעם רשתות של מזון מהיר.
-
כביסה ומזון בקוסטה ריקהכביסה- אין מה להוסיף על מה שכבר נכתב.
אוכל- זה כנראה עניין של טעם. אני באופן אישי לא חושב שקוסטה ריקה היא איזו אושיה גסטרונומית- נהפוך הוא, בפעם הראשונה שהיתי שם- הם התחרו בעיני רק באנגלים מבחינת המזון.. עם השנים אולי קצת התרגלתי, אבל עדיין אני לא מוצא את המדינה כאיזה מטבח מעלף.... לא חושב שאפילו בעצירות אוטובוס בדרך היה אוכל שהיה בעייתי מבחינת איכות ( אני מניח ששאלת מבחינת הגיינה ולא טעם?!), באופן עקרוני דווקא הייתי נוטה ל"סודות" פשוטות ולא למקומות של אוכל מערבי- שהם יודעים פחות להכין או למלכודות תיירותיות ( למשל המסעדה ליד האיגואנות במואייה).