טרק באירופה
-
שלום,
אנחנו 4 חברים בגילאים 46-58 שמחפשים מסלול טרק בן 6-10 ימים באירופה.
אנחנו מחפשים מסלול בו אין צורך לסחוב שקי שינה. אנחנו מבינים שבדרך כלל אין באירופה פורטר כמו בנאפל שגם סוחב את התיקים וגם משמש כמדריך לניווט לכן נבקש מסלול מסומן היטב.
תודה,
ירון
-
טרק באירופההיי ירון אני בקרוב עושה 2 טרקים בסקוטלנד שנקראים west highland way ו great glen way. הראשון הוא יותר פופלרי ועושים אותו בין 6-8 ימים,מקובל 7 והשני קצר יותר ועושים אותו ב5-6.
המסלולים מסומנים ברמה גבוהה ונחשבים לטרקים ברמה בינונית,הליכה מישורית לרוב וישנם חברות שמעבירות לכם את התיק בסכום של כ40 פאונד לכל הטרק. ממליצה לכם לבדוק
תהנו!
-
טרק באירופהתודה - נבדוק
-
טרק באירופהממליץ על קמינו דה סנטיאגו
-
טרק באירופהבאירופה השבילים בד"כ מסומנים היטב ויש שילוט שכולל כמה זמן הגעה לכל יעד בכל צומת שבילים. אי אפשר להשוות לנפאל. לכל אזור אפשר להשיג מפות מאוד מפורטים ומידע לגבי כל שביל: כמה עולים ויורדים וסיפור דרך מפורט.
השאלה היא באיזה עונה נוסעים ומה רמת הכושר שלכם.
-
טרק באירופההי ירון,
אני מצטרפת להמלצה של זוהר על ה- West Highland Way נראה לי שהוא עשוי להתאים לכם. אתה מוזמן לקרוא בבלוג שלי על המסלול והחוויות שלי ממנו (נתתי לינקים לעוד אינפורמציה בסוף פרק הסקירה הכללית).
השאלה הגדולה היא העונה.
ה- West Highland Way הוא טרק נמוך והעונה בו היא ארוכה.
מסלולים אירופאים גבוהים (הרריים יותר, בפירינאים באלפים בדולומיטים וכו') מוגבלים מאוד בעונה שלהם (בד"כ בערך מאמצע יוני עד סוף ספטמבר, תלוי במסלול ובשנה הספציפית) בגלל שלגים.
אם אתם הולכים בקיץ - יש עוד המון מסלולים שיוכלו להתאים לכם. רק שלעיתים קרובות המסלולים האלו יותר מאתגרים בגלל הפרשי גבהים יומיים.
אם שביל חופים יכול לעניין אותכם, הלכתי באביב-קיץ האחרון כ- 570 ק"מ על ה- South West Coast Path באנגליה. גם שם העונה ארוכה (ולא הייתי ממליצה על הקיץ! כי חם ולח ועמוס), אפשר ללון בעיירות בדרך (לא צריך אוהל ושק"ש) ויש אפילו שרותי העברת תיקים (בדומה למה שזוהר הציעה לכם ב- WHW).
השביל ארוך, לא תוכלו ללכת את כולו - אבל הוא מאוד נגיש ואפשר בקלות לבחור מקטע בן כשבוע.
אתם מוזמנים להתרשם בבלוג שלי. מאוד נהנתי מהמסלול!
בהצלחה

-
טרק באירופהיש לכם שתי אופציות מאוד פופולריות שבדיוק עונות על החיפוש שלכם
TMB - tour mont blanc - בצרפת - סובב מון בלאן.
ישנים בעיירות קטנטנות, וניתן להשתמש בשירות שמעביר את התיקים ממקום אחד למשנהו.
alta via 1 - בהרי הדולומיטים - באותו סגנון
-
טרק באירופהשני המסלולים באורך שחשבתם.. ובכל אחד מהם ניתן לעשות גם רק את חלק מהמסלול
-
טרק באירופהלי יש 2 המלצות :
הרי פירן ו / או הרי רילה בבולגריה.
מאד מאד זול וקרוב, והנופים באמת מדהימים - אפשר לעשות שם מגוון מסלולים.
עוד אופציה, קצת יקרה יותר - פארק איגאוטורטס בפירנאים הספרדיים, גם כן מקום מדהים.
אם אתה רוצה עוד מידע - אשמח לתת.