ארה"ב באוקטובר
-
היי, יש לנו כשבוע וחצי בארה"ב בתחילת חודש אוקטובר (ממשיכים משם לקוסטה ריקה ככל הנראה)
היינו כבר בכל הפארקים הגדולים- יוסמיטי,ברייס,ציון,גרנד קניון
אוהבים בעיקר טבע, הליכות, נופים וחיות. ואם כבר אנחנו בארה"ב נשמח לקצת שופינג.
מתלבטים בין ילוסטון וגרנד טיטון (מבחינת מזג אוויר זה הימור בתקופה זו),
לבין ניו יורק והאזור (ורמונט ומיין נראות מדהימות עם צבעי השלכת), למשל acadia national park.
אשמח לכל עזרה!
-
ארה"ב באוקטוברראשית - יוסמיטי,ברייס,ציון,גרנד קניון הם כל הפארקים הגדולים???
ילוסטון כבר קר באוקטובר. מצד שני אזור ניו אינגלנד בהחלט עובר את התקופה היפה יותר בזמן הזה (שלכת!).
-
ארה"ב באוקטוברככל הנראה הוחלט ללכת על ניו יורק והאזור.
מניחה ש 10 ימים זה לא מספיק ל- ניו יורק (כיומיים, כבר היינו ולא חייבים לראות הכל שוב), סיקס פלאגס ניו אינגלנד, acadia (או שמורות טבע מומלצות אחרות בשלכת) ומפלי ניאגרה.
יתכן שיש אופציה להנחות בניו יורק ולהמריא מטורונטו (או להפך)
על איזה מסלול הייתם ממליצים? על מה כדאי לוותר?
תודה
-
ארה"ב באוקטוברב"גדולים" התכוונתי לפארקים הכי פופולאריים שהם must בטיולים ראשונים בארה"ב.
-
ארה"ב באוקטוברנחיתה בניו יורק והמראה מטורונטו או ההיפך עלולה להיות בעייתית מבחינת השכרת רכב, מדובר בשתי מדינות שונות ולא כל החברות מאפשרות זאת. לא חייבים להגיע לפארק אכדיה כדי להתרשם מצבעי השלכת, יש סיבות אחרות להגיע אליו אבל אם הדגש הוא על השלכת אפשר לראות זאת במקומות דרומיים יותר.
-
ארה"ב באוקטוברעל איזה מקומות היית ממליץ לצפיה בשלכת, הליכות רגליות ובתקווה גם בע"ח?
היערות ההרים הלבנים/ירוקים? Adirondack ? כמה ימים כדאי להקדיש להם?
בהנחה שמוותרים על אכדיה, האם המסלול סביר או שעדיין לחוץ מידיי?
-
טיול שלכת בניו אינגלנד, ניו יורק ומפלי הניאגרהעברתי על שאלות דומות בפורום, וכל מסלולי השלכת שראיתי בניו אינגלנד היו לכל הפחות 7 ימים (וזה בלי ניו יורק וניאגרה).
אשמח מאוד אם תוכלו למקד אותי על האזורים היפים ביותר בתקופת השלכת בשילוב הליכות רגליות, כך שמסלול של כ8 ימים לשלכת וניאגרה יהיה סביר.
אנחנו לא רוצים לבזבז את כל הזמן על נסיעות...
יעדי הנחיתה וההמראה הם גמישים, ומדובר על הגעה בתחילת לאוקטובר (עם אפשרות להקדים בשבוע)
-
טיול שלכת בניו אינגלנד, ניו יורק ומפלי הניאגרהשלום
הגעה בתחילת אוקטובר זה טוב יותר מאשר בשבוע השלישי של ספטמבר.
האם ניתן לצאת מנקודת הנחה שאתם תטוסו לקוסטה ריקה מניו יורק? ,או שעדיין לא בטוח כפי שציינת בתגובה אחרת שלך?
ב-7-8 ימים, ברגע שבתכנית גם ניאגרה וכנראה שחייבים לחזור מהניאגרה לטיסה מניו יורק, פארק אכדיה לא נכנס למשוואה,ובזאת אני מצטרף לדעתה של karnielr
גם מהסיבה שרשמה, וגם מכמות הימים בקופה,שאינה מתאימה לשלבו,מה עוד שאת רושמת שלא רוצים לבזבז כל הזמן על נסיעות.
אם תנחתו בניו יורק ומשם תצאו למסלול הרכוב נסיעה עד פארק אכדיה בדרך המהירה ביותר 800 קמ +יום נוסף לפארק =3 ימים מתוך ה7-8 ימים.
מוקדי השלכת עבורכם אמורים להיות הרים לבנים בניו המפשייר,וורמונט ,ואדירונדאק
במדינת ניו יורק.
ברגע שתמסרו תאריכים סופיים של הטיול של נחיתה והיכן(מציע בוסטון),ותאריך המראה ומהיכן ליעד הבא, אפשר להציע מנסיון שלנו ,בתוספת דיווחים מפורטים של חברי פורום שטרחו לשתף.
מוני
-
טיול שלכת בניו אינגלנד, ניו יורק ומפלי הניאגרהאם ננחת בבוסטון, אנחנו קצת מאבדים מהגמישות (במידה והשלכת מתעכבת היינו יכולים להתחיל בניו יורק) אבל חוסכים כ4 שעות, נכון?
לא הזמנו כרטיסי טיסה כך שהמעבר לקוסטה ריקה לא חייב להיות מניו יורק.
אני מנסה להבין מהו המסלול האידיאלי ולהזמין טיסות בהתאם ולכן צריכה את עזרת הפורום.
כבר הבנתי שעל אכדיה נאלץ לוותר.
האם התכוונת למסלול הזה (פחות או יותר, מצאתי הרבה המלצות בפורום על כבישים ספציפיים)
אם כן- מה תהיה חלוקה טובה של הימים בהנחה שאנחנו רוצים לשלב הליכות של כחצי יום? האם המסלול הבא סביר?
הגעה להרים לבנים ושהייה באזור - 3 ימים
מעבר לאדירונדאק ושהייה באזור - 3 ימים
מעבר לניאגרה - יום אחד
חזרה לניו יורק דרך פינגר לייקס- עוד יום (נראה עמוס מאוד מבחינת נהיגה, אולי כדאי לפצל)
ניו יורק - יומיים
כמו כן, האם יש להזמין מקומות לינה מראש בעונה זו?
אנחנו קבוצה של 3 זוגות צעירים. יש אופציות להשכרת דירות אירוח באזורים אלה?
-
טיול שלכת בניו אינגלנד, ניו יורק ומפלי הניאגרההיי
אין בעיה שתתחילו מניו יורק .
לגבי הרשימה שלך אז 3 ימים בהרים הלבנים אכן גן עדן למבקשים מסלולים רגליים לחצאי ימים,אבל מדוע לפסוח על קטע וורמונט ,אזור שאפקט השלכת בו הוא מהטובים בניו אינגלנד וישר לעבור לאדירונדאק?
לפחות לילה אחד + עוד סביבות החצי יום+לפני שחוצים לאדירונדאק.
מעבר לניאגרה מלייק פלאסיד ביום אחד,הייתי אומר מוגזם אבל אתם צעירים וזה אפשרי.
המיפוי שצרפת מתאים באופן כללי לסיבוב הסטנדארטי לצפון מזרח ומפלי הניאגרה.
אתם כקבוצה ,ובטח לא רוצים להתפצל,אז ברגע שאתם סוגרים על חלוקה לימים ויעדים עשו לעצמכם טובה והזמינו מראש והשתדלו שאפשר יהיה במידת הצורך לבטל אם לא ביום הלינה אז לפחות 24 שעות קודם.
אני מניח שיש אופציות להזמנת אירוח ל-B&B
מוני
-
טיול שלכת בניו אינגלנד, ניו יורק ומפלי הניאגרהבמחשבה שניה-
לא עדיף לנחות בניו יורק ולהמריא מבאפלו (או להיפך)?
אמנם ימנע מהתוכנית להיות גמישה אבל חוסך שעות נסיעה רבות.
הקטע בורמונט עליו אתה מדבר מופיע במפה שצירפתי, נכון?
תודה רבה!
-
טיול שלכת בניו אינגלנד, ניו יורק ומפלי הניאגרהאם מדובר על תחילת אוקטובר אין בעיה שתנחתו להתחלת מסלול בבאפלו !
ממנו תעשו>>>ניאגרה>>>אגמי אצבעות >>>אדירונדאק>>>וורמונט>>>הרים לבנים>>>בוסטון>>>ניו יורק.
ותסיימו בניו יורק.
מירה,אם מוסכם, תבדקו אם מרגע נחיתה בבאפלו ועד ההגעה לניו יורק(לא כולל ניו יורק),יש לכם לפחות 11 לילות וטוב יותר 12.
במסלול הממופה בתגובה הקודמת שלך יש צפון וורמונט.
מוני
-
טיול שלכת בניו אינגלנד, ניו יורק ומפלי הניאגרהלצערי אין לנו אפשרות להקדיש 12 לילות למסלול.
אפילו 11 עלול להיות בעייתי.
נראה שכל המסלול בנהיגה לוקח כ15-16 שעות. אם ניקח בחשבון פקקים- נניח 20 שעות. בחלוקה על 10 ימים זה שעתיים ליום- לא נורא. כמובן שיש לקחת בחשבון נהיגה בתוך הפארקים, אך בכל זאת למסלול של 10 ימים נשמע לי אפשרי- לא?
תודה רבה על העזרה

-
טיול שלכת בניו אינגלנד, ניו יורק ומפלי הניאגרהאפשרי!
לאחר שיקבעו מועדי/תאריכי הנחיתות וההמראות ניתן יהיה להיכנס לחלוקה לימים ויעדים.
אגב לא ברור אם אתם חושבים גם על ביקור בבוסטון?
מוני
-
ארה"ב באוקטוברהיי מירה,
מקום מופלא לצפייה בשלכת באוקטובר (שלא עולה יותר מדי בפורום הזה משום מה) - White mountain national forest.
מומלץ מאד להעביר לילה בNorth Conway (שם תמצאי גם אאוטלט נהדר פטור ממס), לאכול ארוחת בוקר במסעדת Peach's המופלאה (הטיול שלנו היה לפני שנה ואני זוכרת...) ולצאת לנסיעה בכביש 112 הציורי שחוצה את הפארק (תוכלו לצאת משם למסלולים ולעצור לתצפיות).
אם יש לכם עוד יום באיזור - תעלו ל-Mount Washington או לפחות תשקיפו עליו מרחוק. מדהים.
תהנו!
-
ארה"ב באוקטוברהיי מירה,
מקום מופלא לצפייה בשלכת באוקטובר (שלא עולה יותר מדי בפורום הזה משום מה) - White mountain national forest.
מומלץ מאד להעביר לילה בNorth Conway (שם תמצאי גם אאוטלט נהדר פטור ממס), לאכול ארוחת בוקר במסעדת Peach's המופלאה (הטיול שלנו היה לפני שנה ואני זוכרת...) ולצאת לנסיעה בכביש 112 הציורי שחוצה את הפארק (תוכלו לצאת משם למסלולים ולעצור לתצפיות).
אם יש לכם עוד יום באיזור - תעלו ל-Mount Washington או לפחות תשקיפו עליו מרחוק. מדהים.
תהנו!
-
אנה2015 האם להרים הלבנים אין התייחסות בפורום הזה?ואני מתכוון לפורום צפון אמריקה???????????????????????????????????????????
את רצינית????????????????????????????????????????????????
לקבוע זאת לאחר כניסה וחצי ראשונות לפורום ,הייתי אומר שזה קצת......
מוני
-
טיול שלכת בניו אינגלנד, ניו יורק ומפלי הניאגרהלא חשבנו להכניס את בוסטון לטיול.
תודה רבה, אעדכן לאחר שאזמין טיסות!
-
ההרים הלבניםאני יכול לקבוע בדיוק את ההיפך: אין כמעט דיווח אחד על טיול שלכת, שלא כלל את ההרים הלבנים והכבישים הנופיים שלו ואף הרבה יותר מזה.
עשי חיפוש בפורום על צמד המילים "הרים לבנים" ותקבלי קרוב ל-4,000 התייחסויות.
כנ"ל: North Conway, כביש 112, כביש 302, Mount Washington ועוד כמה אתרים ששכחת והמצויים שם.
-
טיול שלכת בניו אינגלנד, ניו יורק ומפלי הניאגרהאז בשעה טובה הכרטיסים הוזמנו

נוחתים בטורנטו ב30.9 אחה"צ.
רוצים להגיע לניו יורק בערב של ה10.10.
1. האם כדאי לקחת רכב בטורנטו ולהחזיר בניו יורק? או שהקנס גבוה ועדיף להסתדר בקנדה בלי רכב ולקחת רכב אחרי שנחצה את הגבול?
2. אשמח לקבל הצעה לחלוקת הימים בטיול השלכת ואזורים מומלצים ללינה.
האם נוכל לבקר גם בבוסטון או שזה לחוץ מידיי?