תצוגת חיפושים בפורום
-
בוקר חורפי שמח לכולם!לא מדובר בתקלה טכנית.
בהחלט ניתן להעלות תמונות מאתרים אחרים, כל עוד הלינק תקין ועובד.
גם במקרה של איריס בבלוג שלה וגם במקרה של שירלי פה בפורום – הלינקים שהכנסתן לא תקינים.
אתן יכולות לנסות ללחוץ על הלינק ותראו שהוא לא עובד, לכן ברור שהוא גם לא יעבוד באתר ויציג את התמונות.
לינק לתמונה הראשונה בבלוג:
אותו מקרה בשרשור של שירלי בפורום – לינקים לא תקינים:
אם תלחצו על הלינק כתוב שם: URL signature expired
לצערי בפייסבוק יש לינקים שהם זמניים ופגי תוקף. זה לא קשור לאתר למטייל ואין קשר לגודל של התמונה. וזו כבר פנייה לצוות הטכני של מארק צוקרברג
כך, שגם אם אתם רואים שהתמונה והלינק תקין באותו הרגע, זה לא אומר שזה יישאר ככה ואכן יעבוד.
אם רוצים להשתמש בתמונה מהפייסבוק אז כדאי לבדוק שהלינק אכן תקין או פשוט להוריד את התמונה מהפייסבוק למחשב ואז להעלות אותה דרך המערכת של האתר.
יום טוב

ליאור
-
בוקר חורפי שמח לכולם!ליאור
תודה על הבדיקה וההסבר
גם תמונות שהעלתי דרך תוכנה יעודית לא נשמרו. הלינקים באותה תקופה היו תקינים וראו את התמונות במשך מספר חודשים.
אני מבינה מדברייך שכנראה והתוכנה בה השתמשנו וגם פייסבוק נתנו רק לינק זמני.
אם כך - זה עדיין כובל אותנו למערכת האתר שנותנת העלאת תמונות קטנות ודי מסורבלת להפעלה.
לא באה בטענות אבל חבל... וחבל שהעבודה שלנו ירדה לטמיון
-
בוקר חורפי שמח לכולם!ליאור
יש לי ניסיון עם העלאת תמונות גדולות מהאתר הזה (שעד כמה שזכור לי גם איריס השתמשה בו)
פתחתי בלוג ב WordPress.co לפני שאיריס העלתה את הבלוג לאוויר
ואין שום בעיה עם התמונות - עדיין מקשטות וצובעות את הבלוג שלי .
אם איריס תאשר שחלק מהתמונות עלו מהאתר שצרפתי ?
אז הבעיה באתר .
לרשום בלוג ולשבץ תמונות ,זו טירחה גדולה ..ומי שנשכר ממנו אלו הקוראים , מתכננים את הטיול הבא.. וגם האתר כמובן .
לכן הייתי מצפה שהאתר יעשה כל מאמץ להקל בתחום הטכני
רצ"ב תמונה שהעתקתי מהבלוג שלי ב16/9/15

יום טוב
טובה
-
בוקר חורפי שמח לכולם!אכן השתמשתי באתר שטובה צרפה.
-
בוקר חורפי שמח לכולם!גם אני השתמשתי באתר הזה
ומאד מבאס אותי שהתמונות שלי נעלמו

השקעתי הרבה מאד עבודה בכתיבה ובצירוף התמונות.
תיכננתי להעביר גם לבלוג - אבל עכשיו אני ממש חוששת.
אין לי זמן ואנרגיות להעלות מחדש את כל התמונות, ואכן - ההפסד לא רק שלי אלא של הקוראים העתידיים.
שירלי
-
בוקר חורפי שמח לכולם!הלכתי לבדוק לעומק את הנושא מול הצוות הטכני של האתר.
באתר קיימת אופציה להוסיף לינק לתמונות מכל אתר אפשרי ללא שום חסימה.
כאשר שמים לינק לתמונה שנמצאת באתר חיצוני (בניגוד ללהעלות את התמונה מהמחשב לאתר), אין לנו כל נגיעה או שליטה בתמונה עצמה.אם התמונה נעלמת אז התקלה היא באתר שמאחסן את התמונה עבורכם.
כאמור, צירפתי להודעה הקודמת שלי את הלינק לתמונה ששמתן בפורום/בבלוג (העתקתי את הלינק במדויק) והוא לא תקין, קיבלתי עמוד שגיאה במקום תמונה...
לכן הפתרון הוא לא להשתמש באתר שנותן לינקים זמניים או להעלות תמונות מהמחשב.
-
בוקר חורפי שמח לכולם!היי ליאור,
ראשית, תודה על הבדיקה.
שנית, שתי הדוגמאות שהובא כאן (הסיפור של איריס מהאלפים ושל שירלי מנורווגיה) נכתבו פחות או יותר באותו הזמן שאני כתבתי את הסיפור טיול שלי למערב ארה"ב בפורום צפון אמריקה. השתמשתי באותה התוכנה שהוזכרה פה להעלאת תמונות גדולות. במקרה שלי, בפרום השכן, כל התמונות נשארו וקיימות.
מצ"ב סיכום הטיול, בעמוד 6 למשל יש לא מעט תמונות גדולות.
מה ההסבר שבפורום השכן (מאותו אתר של למטייל) התמונות כן נשארו פה לא?
מדגישה, התמונות אצלי הועלו דרך האתר הזה ולא פייסבוק.
לימור
-
בוקר חורפי שמח לכולם!חקרתי ומצאתי שההתחחיבות של Lightshot למשירת תמונות היא רק לשנה.
עם זאת, מצויין באותו לינק, שבפועל רוב התמונות שהועלו לאתר מ 2010 עדיין קיימות.
כפי שציינה לימור, בסיפורים של גולשים אחרים שהשתמשו באותו האתר באותו הזמנן כדי להעלות תמונות שהועתקו לאחר מכן ל"למטייל" אין כל בעיה בתמונות, כך שנראה לי שזה לא כל ההסבר.
אני בכל מקרה, בטרם הפרסום כאן, מעלה תמונות לאתר Imgur שהיתרון הגדול שלו הוא שתמונות נשמרות בו ללא הגבלה ונמחקות רק לפי בקשת בעליהן.
-
בוקר חורפי שמח לכולם!ג'ני

ראשית תודה על התחקיר הפרטי ,ועוד יותר על הלינק ללא תפוגה
כפי שציינת , נראה שזה לא כל ההסבר... במיוחד שבמקרה של איריס לא עברה שנה ,כמו גם בנורבגיה של שירלי .
ולצוות הטכני של למטייל - אם כולנו משתמשים בתוכנות חיצוניות , על מנת להעלות תמונות גדולות ויפות ,כנראה שצריך למצוא פתרון שיקל עלינו .
תרימו את הכפפה וכולנו נצא נשכרים
טובה
-
בוקר חורפי שמח לכולם!שלום ליאור !
- אני שומר את התמונות שלי במחשב ובדיסק הגיבוי ולא באתרים חיצוניים.
- למה אי אפשר להציג את התמונות שאנו מעלים מהמחשב שלנו לאתר בגודל גדול ולא כמו היום בתמונה קטנה שמגדילים אותה ע"י קליק נוסף .
- זה יהיה לטובת כולנו !
-
צהריים טוביםהיי,
חשוב לי להבין וכמובן גם להעביר הלאה לצוות הטכני, מהן הסיבות שבגללן אתם מעלים את התמונות שלכם מהטיול לשרת חיצוני ואז שמים את התמונות כלינק בבלוג/בפורום, ולא מעלים ישירות מהמחשב שלכם למערכת של האתר?
טכנית, בפורום אין אופציה להעלות תמונה שהיא לינק, אלא רק דרך כפתור העלאת תמונה מהמחשב (מתחת לחלון כתיבת ההודעה). שירלי את מצרפת תמונות לפורום דרך כפתור הלינק (קישור) בסרגל העריכה בהודעה בפורום?
ליאור
-
צהריים טוביםליאור
המערכת להעלאת תמונות פה יותר מסורבלת (אומנם הרבה יותר קל מתקופות שהיה צריך להקטין את התמונות בכדי להעלות אותם פה ..ועדיין)
תוסיפי לזה שהאתר לפעמים לא זז = לא ניתן להעלות תמונות מהאתר בכלל (זה הכי מתסכל)
והאפקט של התמונות הגדולות שעולות מהאתרים החיצוניים הרבה יותר מרשים
מצרפת תמונה מהאתר, לעומת אותה תמונה שפירסמתי בהודעה 23 (מאתר חיצוני )
טובה
-
צהריים טוביםכמו שטובה כתבה, תמונות גדולות לעיתים קרובות הרבה יותר מרשימות.
-
צהריים טוביםהי ליאור,
להמחשה: בדיווח האחרון שלי שי תמונות שהועלו דרך האתר לצד תמונות גדולות שהועתקו מאתר חיצוני. אני חושבת שההבדל די בולט...

-
לילה טובהי ליאור,
הבנות ענו בדיוק את תשובתי לשאלתך :
במשך כל השנים היינו כבולים למספר תמונות מוגבל בפוסט (בתחילה שתיים, לאחר מכן- חמש) ובנוסף - זמן העלאת התמונות ועצם העובדה שהן קטנות לצפייה - כל אלה גרמו לנו לחפש פתרונות חיצוניים.
כשג'ני 2 גילתה לנו את האתר שהוזכר למעלה, וכשגילינו כשאפשר להדביק תמונות מפוסטים בפייסבוק לכאן - נפרשה בפנינו האפשרות להדביק בפוסטים שלנו תמונות גדולות ומרשימות, וללא הגבלה במספרן.
כאן השתמשתי בשת האופציות בפוסטים, כי חששתי לשים כמה תמונות ביחד. רואים ישר את ההבדל איך תמונה מודבקת באופן שמרשים את הקוראים.
וכאן רואים איך התחלתי להתפרע עם כמות התמונות המוגדלות בפוסטים וכמה הן מוסיפות לאשכול. (פה לפחות הן שרדו... בינתיים).
ואיך שבא ל עכשיו לחזור לנורווגיה עם התמונות האלה..!!!
לילה טוב,
שירלי
-
לילה טובהי ליאור
על הלמה כבר ענו. מה לעשות השיטה שלגם פחות נוחה לעבודה והתוצאה פחות יפה...
מה שמשונה בהסבר שלך שחלק מבתמונות כן שורדןת
היה דוגמא לבלוג של מהקיץ האחרון. ותיק בחודשיים מהבלוג על האלפים שלא שרד. בינתיים טפו טפו התמונות בסדר....
לוקח לתמונות זמן להטען אבל רובן נפתחות ( אצלי לפחות)
איריס
-
לילה טובאיריס - אני חושבת שג'ני בתחקיר הפרטי שלה רשמה ,שלמרות שהלינק הוא זמני (ואצלך עוד לא עברה שנה) "זה לא כל ההסבר" ..
ועוד נקודה למחשבה לצוות הטכני: אם אני מעלה תמונה דרך האתר ,ואקליק עליה שתפתח לפורמט גדול ,ואח"כ אבצע "העתק הדבק " להודעה חדשה ... הפלא ופלא התמונה תופיע בפורמט גדול . המסקנה שאפשר לבצע תהליך מקוצר ולדלג על שלב התמונה הקטנה .. או כמו שנאמר "אם תרצו אין זו אגדה "
*מצרפת תמונה שג'ני העלתה דרך האתר בפורמט קטן ,שביצעתי לה הגדלה באתר (כמוסבר למעלה)

לליאור : את רשמת "טכנית, בפורום אין אופציה להעלות תמונה שהיא לינק, אלא רק דרך כפתור העלאת תמונה מהמחשב "(כנראה שהצוות הטכני טועה אם כולנו פה מעלים תמונות מלינקים חיצוניים )
אם מלכתחילה רושמים משפט כזה ללא כל ניסיון פשוט לחקור (כמו שג'ני עשתה) ולתת פתרון .. אז בשביל מה כל הטרחה שלנו ,להסביר פה את המובן מאליו לכל מי שחי פה את הפורום /בלוגים ??
אני חוזרת על הבקשה .
תרימו את הכפפה וכולנו נצא נשכרים
יום טוב לכולנו
טובה
-
אחה"צ טוביםהיי,
תודה לכולם על הפירוט וההסברים

העברתי הכל לצוות הטכני ובקרוב ינסו לסדר את זה שהתמונה המוצגת בהודעה בפורום שאתם מעלים מהמחשב תהיה לכל רוחב ההודעה, ולא קטנה כמו עכשיו.
זה יכול להקל גם מהבחינה של להוסיף תמונה (כי היא כבר קיימת במחשב שלכם) ולא תצטרכו להסתבך עם לינקים והדבקות למיניהן. כנ"ל לגבי הבלוגים.חשוב לי שוב לציין שאין לנו כל השפעה על זה שהתמונות שנעלמו, אלא זה קשור לאתרים עצמם ששינו את הלינקים.
אם אתם יכולים להראות לנו מקום שבו תמונה שהעלתם אצלנו נעלמה, אך עדיין מופיעה באתר המקורי, זה אולי יעזור לנו למצוא אם יש דרך לשחזר אותן.המשך יום טוב,
ליאור
-
אחה"צ טוביםליאור,
תודה על הרמת הכפפה- נקווה לראות את האפשרות להעלות תמונות גדולות ישירות מהמחשב לאתר מיושמת בקרוב
.ולשירלי היקרה - הקרדיט על "גילוי" אתר Lightshot והתמונות הנהדרות שבאו בעקבותו לגמרי לא שייך לי. נדמה לי שהתכוונת ל jenn (ורצוי להזכיר גם t, לי שהסבירה בססלנות ביותר מהזדמנות אחת איך לעבוד עם האתר).
-
אחה"צ טוביםליאור
תודה רבה. אם מה שציינת יתגשם זה בהחלט יהיה שינוי מהותי שישדרג את האתר.
יש לך הסבר למה שציינתי בהתחלה? שבסיפור טיול שלי בפורום צפון אמריקה התמונות כן נשמרו?
תודה
לימור