לא מתקדמת בסנובורד
-
עושה סנואובורד
הייתי בנתיים ב2 חופשות (סהכ 12 ימים)
אני הכי נהנית בעולם,
אבל מה
מרגישה שבקושי משתפרת. לא מצליחה לעשות יותר מ2-3 linking turns איטיים במיוחד בשיפוע, במישור מפחדת לצבור מהירות יותר מעשרים שניות
לא מסוגלת לנסוע ישר
לקחתי הדרכה בהתחלה, שנה הבאה אקח שוב (השנה קצת התקמצנתי.. אולי טעות)
מרגישה שלא מצליחה ליישם כל ידע ולא להתפתח
כולם אומרים שההתקדמות בסנובורד אחרי שיודעים את הבסיס (אני יודעת!@!) מהירה.. אבל לא אצלי וזה לא מוריד לי מהרצון לגלוש, מההנאה ומהאהבה, אבל כן מבאס ובעיקר מביך.. שאני די גרועה תכלס
-
לא מתקדמת בסנובורדממליץ לך מאוד לראות את הסרטונים של החברה' האלו ולשנן את הטיפים שלהם:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLBMGwWHdh0EaqeKJIRLBe AB2Ipko7CwTH -
לא מתקדמת בסנובורדבמידה ואת לא גולשת סקי שמשתעממת הייתי ממליץ לך לעבור לסקי, אני גולש סנוובורד וקצת סקי, סקי הרבה יותר קל וגם מתאים למגוון תנאים רחב יותר.
-
לא מתקדמת בסנובורדהפתרון הוא הדרכה טובה ואינטנסיבית. אולי תפרטי קצת על איזה אתרים היית ואיזה הדרכות לקחת (כמה ימים כמה שעות קבוצתיים או פרטיים)
-
לא מתקדמת בסנובורדכמובן שהדרכה טובה תשפר אותך אבל זה לא עובד בדיוק כמו בסקי. סנובורד דורש יותר פיזיות. בכל מקרה, נשמע לי שאת ברמה סבירה לאחר שתי חופשות. יכול להיות שאת גולשת במסלולים הלא נכונים או באתר שלא מתאים לרמתך (אשמח אם תפרטי היכן גלשת).
יש לי כמה טיפים אליך, בייחוד בגלל שאני גולש עם אשתי וגם לה לקח המון חופשות כדי להשתפר.
- כושר גופני. אמנם את לא חייבת לרוץ מרתון אך את כן צריכה לעבוד על כמה קבוצות שרירים. את צריכה לתרגל סקוואט וגם לאנג' - זה ייתן לך מספיק כח ברגלים, בעיקר לכופף אותן (שזה האלף בית של גלישת סנובורד) במהלך החלפת צד או תאוצה. רצוי מאוד גם לעבוד על ה CORE - בעיקר בטן. זה ייעזור בגלישה וגם להתרומם מהשלג לגלישה (אחרי ששמים ביינדינגיס כשיורדים מהרכבל).
למעשה הרבה מגלישת הסנובורד זה למעשה "פול-קום" (נו כמו בספיחס
) וכשאת מגיעה ללא כושר, רק לשבת על הרצפה, לקשור את הביינדינגס ולקום יכול לגמור לך את כל הכח לאחר שניים שלושה מסלולים.
אני יכול לתת את הדוגמא של אשתי, היה לה שיפור מ א ו ד משמעותי בגלישה לאחר שהחלה להתאמן, וזאת לאחר 4 חופשות רצופות כמעט ללא שיפור.
אפילו אם את לא מתחברת לתרגילים שהצעתי, נסי כל ספורט, אפילו זומבה, העיקר שתשפרי את הכושר הגופני ותחזקי קצת את רגליים והבטן.
אני כבר מתנצל מראש שאני מניח שאת ללא כושר גופני מספק אבל מנסיוני זאת סיבה די גדולה לחוסר התקדמות (בסנובורד, בסקי אני לא מבין כלל). - שיפוע המסלול.
אי אפשר להאמין כמה זה חשוב. מקובל אצל מתחילים שהם טוחנים מסלולים כמעט ללא שיפוע. זאת טעות די גדולה מכיוון שללא מספיק מהירות את תיפלי כמעט בכלל פעם שתרצי להחליף צד בגלישה.
את צריכה מסלול רחב ובעל שיפוע שיאפשר לך לצבור מהירות סבירה להחלפת צד.
ועכשיו להיבט האישי. באחת החופשות שלי עם אשתי, היא בזבזה יומיים וחצי על המסלול הקל ביותר באתר ונפלה והתגלגלה אי ספור. ממש לפני שהיא התייאשה ורצתה לזרוק את הסבובורד לעזעזל , הצעתי לה לגלוש על מסלול תלול יותר (כחול-עם חלקים אדומים). היא עלתה למסלול בחשש אבל כמעט ולא נפלה בו וממש גלשה. השיפור היה מדהים. היא פשוט לא צברה מספיק מהירות באותו המסלול כדי לגלוש כמו שצריך ובמסלול התלול יותר היא פשוט גלשה הרבה יותר טוב. - רוחב המסלול ובחירת אתר מתאים.
זהו גם חלק חשוב מאוד שיכול להשפיע על כל החופשה. את כעקרון צריך בשלב הזה של הגלישה ששלך בעיקר מסלולים כחולים, רחבים ככל הניתן ורצוי ללא הרבה גולשים. איך מוצאים מקומות כאלו? ישנם הרבה אתרים כאלו בכל אירופה. לפני החופשה הבאה שלך, פשוט בקשי טיפ בפורום בהתאם לארץ שאליה את נוסעת. בקשי גם טיפים למסלולים מומלצים למתחילים, החברים בפורום תמיד יישמחו לעזור ולנדב מידע.
אני אישית ממליץ על זולדן. מסלול 13 ו גם שכנו 15 מאוד יתאימו לך לתרגול. הם כחולים, ארוכים ומאוד רחבים. יש גם את מסלול 38 בקרחון, הוא אפילו מתאים יותר (למרות שההתחלה שלו טיפה קשה). לגבי מעט גולשים במסלולים - את יכולה להזמין בשולי העונה בה המסלולים פחות עמוסים. פה אני יכול להמליץ גם על זולדן אשר נספתח בדרך כלל באמצע נובמבר וגם אם הוא לא נפתח תמיד יש את הקרחון שבן יש גם מסלולים מעולים בשבילך. אני הייתי עם אשתי בסוף נובמבר והיה מצויין. - משך החופשה ומנוחה במהלכה.
נסי לצאת לחופשות של שבוע ולא של כמה ימים. לגוף לפעמים לוקח כמה ימים "להזכר" איך לגלוש. כמו כן, נסי לא לסחוט את הלימון. הכוונה היא במידה ואת עייפה בתחילת היום - אז צצרי לנוח באחת המסעדות, שתי שוקו חם, או אכלי חטיף אנרגיה (אני אישית זולל דקסטרו) ותמשיכי הלאה לאחר שנחת. ולקראת אמצע היום - אם את ממש עייפה ונופלת הרבה, תפרשי לחדר לנוח. איך צורך למשוך עד סוף היום. כמו כן, חלק מהמסלולים "מתחרבשים" לקראת סוף היום ויש בהם מוגולים וגושי שלג מה שיכול להפריע לגלישה למי שאינו מיומן.
בנוסף, קחי יום חופש במהלך החופשה (ביום ברביעי בדרך כלל) וצאי לטייל באחת העירם הארופיות הקרובות. באוסטריה זה ממש קל כי תמיד אתה במרחק נסיעה לזלצבורג או אינסברוק. - ספא - אם יש לך אפשרות, קחי מלון עם ספא או קרוב למתחם ספא. ישיבה בספא ובג'קוזי, עוזרת לנוח ולשחרר את השרירים. ספא קיים כמעט בכל מלון באוסטריה ואפילו בחלק מהצימרים.
- אמונה. אני לא מתכוון כאן לאמונה דתית. הרבה גולשי סנובורד מתחילים מפחדים לפנות בשיפוע מכיוון שהם מפחדים שלא יוכלו לעצור. כדי להסתובב או לשנות צד, הסנובורד צריך לתפוס קצת מהירות, וזה קורה אוטומטית שמיישרים אותו לכיוון הירידה לקראת שינוי כיוון. אין צורך לפחד מהתאוצה הזאת אלא להאמין שלא תיפלי, פשוט כך. את הרי יודעת איך לעצור והסנובורד ייתפוס קצת מהירות אך לא יותר מזה. הרבה גולשים פשוט מנסים להלחם עם הסנובורד מתוך פחד או אינסטינקט לא נכון ואז הם מתרסקים. הטיפ הזה מאוד עזר לחבר מתחיל לפני כחודשיים בחרמון. בקיצר - להאמין שלא תפלי, החלק המנטלי גם עוזר.
זהו, מקווה שעזרתי.
- כושר גופני. אמנם את לא חייבת לרוץ מרתון אך את כן צריכה לעבוד על כמה קבוצות שרירים. את צריכה לתרגל סקוואט וגם לאנג' - זה ייתן לך מספיק כח ברגלים, בעיקר לכופף אותן (שזה האלף בית של גלישת סנובורד) במהלך החלפת צד או תאוצה. רצוי מאוד גם לעבוד על ה CORE - בעיקר בטן. זה ייעזור בגלישה וגם להתרומם מהשלג לגלישה (אחרי ששמים ביינדינגיס כשיורדים מהרכבל).
-
כפי שציינתי כבר בעבר, התחלתי לגלושסקי לפני 10 שנים. בשנת 2008 ניסיתי לגלוש סנובורד, ואחרי כמה נסיונות, הבנתי שזה פחות מדבר אליי, כולל עניין סגירת הבורד ושחרורו מדי מעלית. חזרתי לסקי. בשנת 2008 הייתי ברמה 4 מתוך 9, היום אני ברמה 8 מתוך 9 בסקי, מה שהופך אותי לexpert. זה לקח המון זמן והרבה אימונים. ההצעה שלי אומרת שתנסי לקחת כמה שיעורי סקי ותראי אם אם מתחברת לזה יותר. תמיד תוכלי לחזור לסנובורד אם תרצי, אבל לפחות תתנסי ב 2 סוגי הגלישה ואז תחליטי. חוץ מזה, אם את באמת אוהבת את הספורט, תמצאי דרך להתקדם. באיזשהו יום, זה קורה. פתאום הכל מתחבר. בהצלחה.