ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מערב ומזרח ארצות הברית

פורום צפון אמריקה
    5
    11
    2079
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רוניתרונן
      רוניתרונן נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

אשמח לקבל עזרה לגבי מספר דברים שלא כל כך סגורים אצלינו.

אנחנו יוצאים בסוף יוני לשלושה שבועות, טסים לl.a ברכב נוסעים לסאן פקנסיסקו טסים לוגאס חזרה ללוס אנג'לס וטיסה לבוסטון משם לקנדה, אלף האיים, ניגארה, מפלי האצבעות וניו יורק.

רציתי לשאול:

1. אנחנו נוחתים בלוס אנגלס בלילה האם כדאי לישון בעיר או שישר לנסוע לכיוון כביש אחד ולישון באחת העיירות הקרובות? אמרו לנו שיש המון תנועה בשעות הבוקר ביציאה מהעיר.

2. האם כדאי לישון במונטריי או לילה נוסף בסאן פרנסיסקו?

3.האם כשאנחנו חוזרים מוגאס ללוס אנגלס נספיק לעשות סיבוב בעיר עד לטיסה בתשע בלילה?

4. במזרח- אנחנו נוחתים בבוסטון בבוקר ומתכננים להסתובב בה כל היום ובערב להתחיל לעלות לכיוון קנדה. ולשלב אווטלטים, האם כדאי לישון בTILTON או שעדיף לעלות לכיוון North Conway?

5. לפי גוגל מפות הדרך הקצרה ביותר למפליי הניאגרה היא דרך קנדה. רציתי לדעת האם יש דרך טובה יותר? האם יש תורים במעברי הגבול?

6. האם שווה לעשות סיבוב כזה על מנת להגיע לאזור אלף האיים?

7. במפלי האצבעות אנחנו לילה אחד, איפה הכי כדאי לישון ולטייל למחרת? 

8. האם אפשרלצאת מניו יורק,  לטייל ללונג איילן שלוש שעות ולהגיע לבוסטון בשעה חמש בערב?

9. הרבה אנשים ממליצים לנו לסגור מלונות כבר מהארץ מצד שני הרבה אחרים אומרים לנו שזה מיותר ויש מלא Bַַ&B ומלונות ופשוט נגיע ונסתדר. מה עדיף?

אלפי תודות מראש,

אשמח לקבל גם המלצות למקומות מעניינים לאורך המסלול שלנו.

המשך יום נפלא,

רונ

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מערב ומזרח ארצות הברית

קשה נורא לענות בלי פירוט של המסלול כולל שעות טיסה

אני אוהב תכנון בטבלה שצרפתי, אבל כמובן שכל אפשרות אחרת לגיטימית

שימו לב לשיקולים כמו ימי השבוע ועוד.

עוד דבר חשוב - מי אתם? זוג צעיר בירח דבש? משפחה עם 5 ילדים בגילאי שנה עד 10?

לא הזכרתם מתי הטיול - גם לזה יש השפעה

אם מגיעים ללוס אנג'לס אחרי יום מתיש של טיסות שבו הטיסה הראשונה ב-5 בבוקר, ונוחתים בלוס אנג'לס ב-7 בערב - הולכים לישון צמוד לשדה, ולפעמים גם בלי לשכור רכב ביום הזה אלא רק למחרת

אם נוחתים בלוס אנג'לס אחרי הטיסה הישירה באיזור 6 בבוקר - אין שום בעיה להתרחק מהעיר גם שעתיים (עדיף לא 5 שעות נהיגה ביום הראשון).

באופן טבעי ביום ראשון למשל אין הרבה פקקים בלוס אנג'לס בהשוואה לאמצע השבוע.

מונטריי או סן פרנסיסקו - סן פרנסיסקו עדיפה בהרבה על פני מונטריי. אם יש לכם לילה אחד בסן פרנסיסקו ומתלבטים לגבי השני - ברור לטעמי שסן פרנסיסקו. אם יש לכם 10 ימים בסן פרנסיסקו - לא נורא אם תעבירו אחד למונטריי Smile

מפלי הניאגרה הם בקנדה. אז קשה להגיע בלי לעבור את הגבול Smile. כלומר יש צדדים למפלים, אבל הצד הקנדי מהותית יותר מרשים.

יציאה מניו יורק לבוסטון - כתבתם שטסים לבוסטון, אז למה לנסוע מניו יורק לבוסטון?

בקיצור - תעשו סדר, תעלו תוכנית (גם אם היא רחוקה מלהיוצת סופית) ונוכל לעזור יותר

טבלה לתכנון טיול.png
        • dhz
          dhz נערך לאחרונה על ידי

מערב ומזרח ארצות הברית
          1. הטיסה עד לוס אנג'לס, בין אם ישירה ובין אם לאו, היא ארוכה ומתישה.  לכן, אני חושב שכדאי להמעיט בנסיעה לאחר הנחיתה וללון בלוס אנג'לס רבתי.  אם הכוונה היא לצאת צפונה לכביש 1, אולי שוה ללון באיזור סנטה מוניקה הקרוב להמשך הדרך (כביש 1 היוצא מלוס אנג'לס למרגלות Malibu).
          2. קשה להמליץ כאשר לא ברור כמה זמן הקציתם לנסיעה על כביש 1.  אם מדובר ב- 3 ימים, אז הלינה בלילה השני תהיה במונטריי.  אם רק יומיים, אולי תבחרו לנהוג יום ארוך ביום השני ולמשוך עד סן פרנסיסקו.  בכל מקרה, המרחק בין מונטריי לסן פרנסיסקו איננו כה גדול.
          3. מתי אתם עוזבים את לאס וגאס?  אם מדובר בבוקר, הרי שיעמדו לרשותכם כמה שעות בלוס אנג'לס עד הטיסה מזרחה.
          4. מה היעד שלכם לאחר בוסטון?  אם יש לכם רק יום אחד בבוסטון, אולי כדאי להקדיש את כולו לעיר עצמה.  הנסיעה עד North Conway מבוסטון תקח 3-3.5 שעות, זמן לא קצר, וחלקו על כבישים לא ראשיים (כלומר, עדיף לנהוג באור יום).
          5. מהיכן רוצים להגיע למפלי הניאגרה?  מבוסטון?  אני חושב שעדיף במקרה זה להשאר בארה"ב, לדהור על I-90 מערבה מבוסטון עד איזור המפלים ואז להמשיך אליהם בכבישים משניים.  קשה לדעת האם יניו תורים במערבי הגבול.  אני מניח שממילא תעברו לקנדה, לפחות במפלים ואולי גם באלף האיים (ואולי ביניהם תסעו בקנדה).  השאלה היא באיזה יום ושעה תגיעו למעברי הגבול.
          6. לא הייתי באלף האיים, אבל אם יזדמן לי לחזור לאיזור, אני מעונין לבקר שם.
          7. אני מניח שמדובר באגמי האצבעות.  נסיוני מועט באיזור זה.  אני מבין שמומלץ לבקר בפארק Watkins Glenn, וב- Itacha, ולכן אני חושב שכדאי ללון באיזור זה.
          8. מתי יוצאים מניו יורק ללונג איילנד?  אני לא מכיר אישית מעבורות מלונג איילנד לקונטיקט.  על פי המפה נראה שיש כאלו.  חפשו לוחות זמנים ותוכלו לראות אם זה ריאלי להגיע לבוסטון באותו יום עד 17:00.  אפשרות שניה היא לחזור לניו יור ולחפש את כביש I-95 שמוביל לבוסטון.  על כביש זה יקחו כ- 4 שעות להגיע לבוסטון.  קחו ספיירים, כמובן, אם חייבים להיות בבוסטון ב- 17:00.
          9. לניו יורק אני חושב שכדאי לכם לסגור מלון מהארץ.  לגבי השאר - לא ציינתם את הרכב הנוסעים ולכן קשה להגיד.  אם אתם זוג בלבד, ואז כל חדר יתאים לכם, פחות או יותר, אתם יכולים לנהוג כמוני ולהזמין מלון יום או מספר ימים לפני הלינה המתוכננת.  בכל מלון יש WiFi שלרוב הוא בחינם (לא יודע לגבי העיר ניו יורק), ולכן אין בעיה להתחבר לאינטרנט ולהזמין את החדר במלון שתבחרו.
          10. בתיקון ל- 9: התיחסתי רק למזרח.  לגבי המערב, אני מניח שכדאי מאד לסגור מלון בלאס וגאס עוד מהארץ ואם אפשר מוקדם, כי שם יתכנו הבדלים במחיר בין הזמנה מוקדמת לכזו שסמוכה לזמן הלינה.  גם ללילה הראשון לאחר הנחיתה חובה לסגור מלון עוד מהארץ, מה גם שצריך לציין בטופס המכס בכניסה לארה"ב כתובת בארה"ב (והכבתובת היא זו של המלון הראשון בו תלונו).
          • רוניתרונן

מערב ומזרח ארצות הברית

28.6.16 בשעה 19:00

נחיתה בלוס אנג'לס

מלון באזור נמל התעופה או כביש 1

29.6.16

נסיעה על כביש 1 עד מורו ביי

לינה במורו ביי

30.6.16-2.7.16

המשך כביש 1 עד מונטריי או סאן פרנסיסקו

לינה לא סגורים אם לילה במונטריי ואחד סבאן פרנסיסקו או שני לילות בסאן פרנסיסקו

2.7.16 בשעה 20:00

טיסה לוגאס

2.7-5.7

וגאס

מלון פלטיניום או ווסט ווסטרן

5.7.16 בשעה 21:00

טיסה מלוס אנג'לס לבוסטון

6.7.16

נחיתה בבוסטון ב6 בבוקר- לוקחים את הרכב ומטיילים בעיר.

לינה בTILTON חצי שעה מבוסטון לכיוון ניו המפשייר.

7.7.16- 10.7

מתלבטים מה לעשות.

יש לנו רכב, ואנחנו רוצים לבקר באווטלטים, להגיע למפלי הניאגרה, לאלף האיים, למפלי האצבעות ולסיים בג'רזי

מתלבטים לגבי אלף האיים? פקקים?שווה את הנסיעה הארוכה?

11.7-15.7

ניו יורק- מלון מטרו

אנחנו זוג בני חמישים- נשמח לקבל ייעוץ,הכוונה והדרכה,
            תודה רונית
            • רוניתרונן

מערב ומזרח ארצות הברית

תודה רבה על התשובה המפורטת.

אנחנו זוג בני חמישים- פעם ראשונה בארה"ב.

האם אפשר להסתפק בסיור של שעות בודדות בלוס אנג'לס או שישנן דברים מעניינים לראות ולעשות שם?

האם בין החופים שלאורך כביש 1 עד מונטריי יש חוף מומלץ או מיוחד יותר?

במזרח אנחנו רוצים לעצור באווטלטים בניו המפשייר ואז להגיע לניאגרה. דרך איפה מומלץ לנסוע ובאיזו עיירת אווטלטים עדיף לערוך את הקניות?

תודה,

רונית

• dhz
                dhz נערך לאחרונה על ידי

מערב ומזרח ארצות הברית

כמובן שיש מה לראות בלוס אנג'לס, גם אם תוותרו על דיסנילנד ועל אולפני יוניברסל.  השאלה הפשוטה היא מה אתם מעדיפים לעשות, שכן כמו שאנחנו נתקלים בכל חיינו, יש צרכים רבים יותר מאשר משאבים (זמן במקרה זה).  אני לא חסיד גדול של לוס אנג'לס ואם אין לכם משפחה או חברים שגרים שם, אפשר לצמצם את זמן הביקור בעיר.   כמה שעות זה מעט מאד היות והעיר עצומת מימדים, אבל אפשר לחשוב על מקום אחד או שניים שתבקרו ותפסחו על היתר.  זו החלטה שלכם.  היות וזו פעם ראשונה בארה"ב, אולי כן שווה להקדיש ללוס אנג'לס זמן רב יותר.  השאלה היא על חשבון מה זה יבוא.

לאורך כביש 1 לא מדובר בהכרח בחופים ובודאי שלא בחופי רחצה (את אלו תמצאו בלוס אנג'לס אם תרצו).  מדובר יותר בתצפיות מהשלוחה היורדת לים עליה מונח הכביש בקטע המרכזי של כביש 1, בפארקי מדינה ובערים ועירות ששווה לעצור בהן כמו סולבג, סנטה ברברה וכו'.  אפשר גם לבקר בטירת הרסט הנמצאת בסן סימיון.

בחלק המזרחי, לדעתי אתם צריכים להקדיש יום לבוסטון.  זו אחת הערים החשובות, ולדעתי גם היפות בארה"ב.  כבר נחתתם שם, אז לא תקדישו לה חצי יום עד יום?  אני אומר זאת מנקודת מבט של מי שמבלה את עיקר זמנו בארה"ב מחוץ לערים הגדולות.  לפחות לכו לאורך ה- Freedom Trail המוביל בין האתרים ההיסטוריים שבמרכז בוסטון (בהקשר של מלחמת העצמאות האמריקאנית).

אגב, איתגרתם אותי עם טילטון.  אני לא מצאתי עירה בשם זה במסצ'וסטס.  ראיתי אחת שנמצאת בניו המפשייר מצפון לקונקוד.  אם אתם מתכוונים אליה, קחו בחשבון שמדובר בהרבה יותר מחצי שעה נסיעה מבוסטון, לדעתי, ונסעתי על הכביש הזה יותר מפעם אחת.  אם מדובר בעירה במסצ'וסטס, היכן היא נמצאת?

אני לא ממש מתמצא במרכזי outlet בניו המפשייר.  אני יודע שיש מרכז לא גדול בעירה North Conway, אבל לא הגעתי אליו כאשר לנתי בעירה (לא יודע בדיוק היכן הוא).  יתכן ויש עוד מרכזים, אבל אני לא יודע על כך.  כדאי לזכור שמדובר במדינה שאין בה אוכלוסיה גדולה ואין בה ערים גדולות.

דוקא במסצ'וסטס ביקרתי במרכז חנויות outlet גדול מדרום לבוסטון.  לא ממש בכוון התנועה שלכם, אבל אם בכל זאת מענין אתכם, הוא נמצא על כביש I-495 דרום מערבית לבוסטון.  כמובן שבמסצ'וסטס יש מיסי קניה (ה'מע"מ' האמריקאני, שדוקא לא כלול במחיר המוצר, ומתקבל בהפתעה בקופה בעת התשלום) בניגוד לניו המפשייר.

• roshaked
                  roshaked נערך לאחרונה על ידי

מערב ומזרח ארצות הברית

בלוס אנג'לס ממליץ על מלון Hampton Inn Los Angeles Int'l Airport/Hawthorne נמצא 10 דקות נסיעה מהשדה, נקי נעים ומצויין למי שנוחת מאוחר. במורו ביי ממליץ על מלון Best westren tradwinds פשוט ונעים, נמצא כמה דקות הליכה מאזור המסעדות והטיילת הקטנה. לגבי אאוטלטים: יש אחד גדול בעיר niagra falls שבצד האמריקאי לא רחוק ממעבר הגבול. וכתבת שאתם אמורים להגיע לניו ג'רסי שם יש את ג'רסי גארדנס המומלץ (אם מגיעים לאזור). עופר

• עמיחי13
                    עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

מערב ומזרח ארצות הברית

לא ברור לי אם כל הטיסות כבר מוזמנות, ואם ניתן לערוך שינויים.

נראה לי שמסלול טוב יותר יתחיל בSF, ימשך לאורך כביש 1 דרומה עד מורו ביי, ומשם נסיעה לוגאס, וטיסה מוגאס לבוסטון.

האם זה אפשרי?

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מערב ומזרח ארצות הברית

לטעמי קצת הטיול שלכם מהיר מדי ובהרבה.

28.6.16 בשעה 19:00 נחיתה בלוס אנג'לס

אם מדובר על נקודת הנחיתה הראשונה בארה"ב (אחרי אירופה) אז תניחו כשעתיים עד שתצאו מהשדה. אם מדובר על טיסת קונקשין בתוך ארה"ב (למשל אחרי ניו יורק) תניחו כשעה. בכל מקרה יש הפרש שעות של 10 שעות מישראל, אחרי יום שלם בדרך שקדם לו לילה ללא שינה. כל מה שתרצו יהיה להתרסק למלון סמוך לשדה. אני לא ממליץ על שכירת רכב בערב אלא רק בבוקר.

29.6.16 נסיעה על כביש 1 עד מורו ביי

שימו לב שאומנם סביר שתתעוררו מוקדם בגלל הג'טלג, אבל מצד שני תצטרכו גם לשכור רכב בבוקר וזה גם לוקח כשעה

30.6.16-2.7.16 המשך כביש 1 עד מונטריי או סאן פרנסיסקו

בפועל יש לכם לכל היות יום וחצי בסן פרנסיסקו, וזה אם תשנו בסן פרנסיסקו. אם תשנו במונטריי זה עוד הרבה פחות. מע מאד בשביל העיר הנהדרת הזו

2.7.16 בשעה  20:00 טיסה לוגאס

טיסה בשמונה בערב אומר הגעה לשדה באיזור 6 בערב או אפילו טיפה קודם (כי צריך להחזיר רכב). הנסיעה מהעיר יכולה גם לקחת כשעה, כך שבחמש בערב כבר מתחילים להתגלגל או אפילו טיפה קודם.

2.7-5.7 וגאס

ב-2 ביולי לא תהיו בוגאס. תגיעו לחדר במלון ב-11 בלילה. ב-5 ביולי לא תהיו בוגאס (בגלל הנסיעה ללוס אנג'לס). אז בפועל יש לכם יומיים בוגאס זה סביר אבל לא הרבה.

שימו לב שזה סוף שבוע, וסוף שבוע של ה-4 ביולי. מחירי המלונות צפויים להיות גבוהים במיוחד, וכך גם העומס

5.7.16 בשעה 21:00

טיסה ב-9 אומר להתייצב בשדה ב 6 וחצי (החזרת הרכב היא מחוץ לשדה). היום הזה צפוי להיות עמוס במיוחד מבחינת פקקים כי זה תחילת השבוע שאחרי סוף השבוע הארוך של החג. כך שצריך לשריין 6-7 שעות לנסיעה. כלומר בפועל תצאו לדרך בבוקר ותעשו לא הרבה יותר מהפסקות רענון/אוכל.

יתכן גם שתצטרכו לשכור את הרכב בבוקר (אם לא הייתם איתו בוגאס) וזה שוב לוקח זמן.

בכל מקרה אין לכם זמן ללוס אנג'לס.

6.7.16 נחיתה בבוסטון ב6 בבוקר- לוקחים את הרכב ומטיילים בעיר.

טיסת הלילה נמשכת כ-5 שעות. לכל היות תוכלו לישון במטוס 5 שעות, ואולי פחות,וזו כמובן לא שינה איכותית מאד. כך שתהיו די עייפים בבוקר.

אחרי הנחיתה שוב שכירת רכב, ואז נסיעה לתוך העיר וחניה. כל זה לוקח זמן. כך שבפועל אם למשל תבחרו בשביל החירות תגיעו לאיזור רק ב-9 בבוקר. תוכלו להזפיק את השביל לצאת לישון מחוץ לעיר. אבל לא שום דבר יותר מזה.

7.7.16- 10.7

יש לכם 4 ימים. מקובל לאמר שמפלי הניאגרה עצמם דורשים כ-24 שעות. נניח יום בניאגרה. הנסיעה מאיזור בוסטון לניאגרה זה יום מהיגה קשה מאד. הנסיעה מהניאגרה לאיזור ניו יורק זה שוב יום מהיגה קשה מאד. תוכלו לנצל את היום הרביעי כדי לרווח קצת את שני קטעי הנסיעה האלה (למרות כל אחד על פני יום וחצי). אבל אני לא רואה ממש זמן לשופינג, אלף האיים וכו'. אולי מפלי האצבעות.

לדעתי ניסיתם לבלוע הרבה יותר מדי בטיול הזה.

שווה לשקול שינוי מהותי. למשל ויתור על וגאס כדי לרווח את המערב. או ויתור על כביש 1 והוספת טיסה על הבוקר ולוס אנג'לס לסן פרנסיסקו, או כל דבר אחר.

וגם במזרח אפשר לשקול שינוי. למשל לוותר לגמרי על הניאגרה. או לשלב טיסה מבוסטון לבאפולו או מבאפולו לניו יורק.

חיפוש מהיר העלה טיסות ב-123 דולר מלוס אנג'לס לסן פרנסיקו בתאריך המבוקש (כולל מזוודות). אולי אפשר למצוא דיל יותר טוב. טיסות במזרח אמורות לעלות סכומים דומים.

• רוניתרונן

מערב ומזרח ארצות הברית

הטיסות כבר מוזמנות ואין לי אפשרות לשנות תאריכים

• רוניתרונן

מערב ומזרח ארצות הברית

תודה רבה- פתחת לנו את העיניים להרבה נקודות מחשבה.

רונית

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון