ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול רכבות באירופה

פורום אירופה
    6
    10
    2056
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • moli
      moli נערך לאחרונה על ידי

אני מתכנן טיול רכבות באירופה עם חברה שלי בחודש יוני שנינו בני 22 לקראת 23

אשמח לקבל עצות רעיונות וכל מה שבנוסף ממי שעשה את זה.

בגדול השאלות הספציפיות יותר הן :

1. חשבנו על לטייל באיזור 5 מדינות לתקופה של חודש וחצי

כמה מומלץ לעשות? ובכמה זמן (וכמה זמן לכל מדינה)

2. איזה מדינות כדאי להגיע אליהן, עם איזה מדינה להתחיל ואיזה לסיים מבחינת נוחות מעבר.

3. בערך טווח מחירים לשני אנשים (שינה במקומות זולים - אכסניות) 

4. כל עניין הפאסים של הרכבות, איזה מומלץ לקחת ומאיפה(כמובן שהסבר יותר מפורט איך בדיוק לעשות את זה מהארץ יהיה מעולה) (מצאנו באתר הסברים על הפאסים אבל אחרי בדיקה לא כל השאלות נענו וזה נראה טיפה מסובך לעשות את זה מהארץ)

5.האם כדאי לשכור רכב באחת המדינות לכמה ימים כדי לטייל במקומות מרוחקים יותר?

וזהו, נשמח לכל פיסת מידע שיש, בעיקר מאנשים שעשו את סגנון הטיול הזה.

תודה רבה, 

אביב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

טיול רכבות באירופה

בעיני ההסתכלות שלכם הפוכה. אתם צריכים קודם להחליט איפה מבקרים ואז לראות איך מארגנים את הזמן (וכמובן אם צריך גם לשכור רכב או לא). 5 מדינות ב-6 שבועות זה זמן שהוא גם קצר וגם שרירותי. אם מחלקים באופן אחיד זה יוצא כ-9 ימים לכל מדינה, ואני אומרת ״כ-״ כי יכול להיות שיש זמני נסיעה שיגזלו זמן. 9 ימים, באופן כללי, זה לא הרבה זמן, במיוחד אם זה אמור לכלול ביקור בעיר גדולה אחת או שתיים. כך שהשאלה, בעצם, היא מה אתם מצפים לעשות במקומות שתגיעו אליהם? אם המטרה שלכם היא כל יום שעתיים-שלוש ברכבת, להגיע למקום חדש ואז לרדת, לאכול משהו, להסתובב קצת ולמחרת לנסוע שוב - כמו קרוז אבל ברכבת - סבבה. אם המטרה היא קצת לטייל במקומות, לראות מוקדי עניין, לנשום קצת את המקום אז זה משהו אחר. בשני המקרים הקביעה של 5 מדינות היא אקראית. 

כדי להחליט איפה לטייל אתם צריכים להחליט מה אתם רוצים לראות. אין סיבה אובייקטיבית לחשוב שעדיף טיול בצ׳כיה, סלובקיה, הונגריה, אוסטריה וגרמניה על פני פורטוגל, ספרד, צרפת ואיטליה, למעט זה שהראשון כנראה יהיה קצת זול יותר. אתם צריכים שיקולים נוספים - תחומי עניין ותקציב הם דוגמה.

באופן אישי אני הייתי מנצלת הזדמנות להגיע למקומות רחוקים ונידחים, שסביר להניח שיהיה לי קשה להגיע אליהם לא במסגרת טיול ארוך, כי ההגעה גוזלת זמן. לטעמי לדלג בין 5-6-7 ערי בירה אירופאיות זה ניצול לא טוב של ההזדמנות. אישית, אם אני הייתי אתם, אני הייתי עושה טיול כזה בבריטניה או באיטליה. זה מבוסס על ההעדפות האישיות שלי, אני לא חושבת שזה משהו שנכון ״באמת״, אבל זה מה שאני הייתי עושה.

• yaffabe
          yaffabe נערך לאחרונה על ידי

טיול רכבות באירופה

אני עשיתי את זה לפני 36 שנה... אז בטח שאינני יכולה לענות לך לגבי הרכבות עצמן, פרט לכך שלמיטב ידיעתי ניתן לרכוש את הכרטיס  רק מחוץ לאירופה.

לגבי הטיול ,אנחנו בחרנו לטייל בין ערים גדולות , בכל מקום יומיים שלושה על פי הדברים שרצינו לראות.

השתדלנו מרחקים גדולים לעשות ברכבת לילה וחסכנו כך גם עלות של לילה במלון/אכסניה.

הצטיידנו מהארץ גם בכרטיס אכסניות בינלאומי וברוב במקומות לנו באכסניות שלהם.

כיום  יש גם את Airbnb. וגם את גולשי הספות.

הכל תלוי במידת ההרפתקנות שלכם.

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

טיול רכבות באירופה

יפה, דבר שלדעתי כדאי לזכור הוא שלפני 36 שנה היה יותר מורכב להגיע לבירות אירופה מאשר היום. היום כשאת יכולה לקנות כרטיס לפריז ב-150$ ואז כרטיס לברלין ב-150$ אני לא רואה יתרון גדול בלחבר את שתיהן באותו טיול. בעיני הרבה יותר משמעותי זה שבטיול ארוך אפשר להגיע במקומות שהם לא שעה מחוץ לברלין אלא 8 שעות ואת זה לא עושים בטיול של שבוע.

• yaffabe
              yaffabe נערך לאחרונה על ידי

טיול רכבות באירופה

לא הצעתי לה לעשות רק ערים מרכזיות כפי שאנחנו עשינו, וגם לא בכמה מדינות לטייל, רק ציינתי שזה מה שאנחנו עשינו.

רשת הרכבות באירופה מאד מפותחת והיא יכולה להגיע להרבה מאד נקודות באותה המדינה רק עם רכבות ואוטובוסים.

השאלה מה הם רוצים , הם צריכים לעשות הרבה שיעורי בית מה יש לראות ומה מעניין אותם.

על פי הכתבה המצורפת, אם מתכננים במדוייק את האתרים והימים עדיף לרכוש מראש כרטיסים בין אתרים. אם רוצים חופשיות ולנוע תוך תנועה, עדיך כרטיס חופשי.

תלוי גם במדינות בהם רוצים לטייל , יש רכבות שונות.

• דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

למה הבחירה ברכבות? האם אתן חובבות רכבות?

אני חובב רכבות לכן בחרתי בצורת טיול די דומה לזו ששקד תיארה, אבל אני מבין שלאנשים אחרים מדובר בסך הכל באמצעי תחבורה.

אם אתן לא חובבות רכבות אז רכבת היא האמצעי ולא המטרה.

לדעתי אתן צריכות קודם כל להחליט מה אתן רוצות לראות ולעשות באירופה, לבדוק התאמה למזג האוויר וכו'.

אחרי שאתן יודעות מה אתן רוצות לעשות ולראות תבחנו מה אמצעי התחבורה המתאים. יכול להיות רכבת, יכול להיות רכב שכור, יכול להיות ספינה, יכול להיות טיסה פנים ארופאית ויכול להיות שילוב של כמה אמצעי תחבורה.

• ענת69
                  ענת69 נערך לאחרונה על ידי

טיול רכבות באירופה

יש היום פסים שונים לצרופים שונים של מדינות, אבל אתם צריכים להחליט באלה מדינות אתם מעוניינים לעבור. בשוויץ יש גם רכבות פנורמיות ולדעתי שווה לכם לבדוק את הנושא. אני מזמינה פסים מהארץ ללא בעיה. איפה בדיוק נתקלתם בקושי?

• moli
                    moli נערך לאחרונה על ידי

טיול רכבות באירופה

דבר ראשון תודה על התגובות

בגדול אנחנו לא חובבות רכבות או משהו כזה (למרות שאי אפשר לדעת אולי נאהב את הרעיון) כרגע אנחנו מסתכלים על זה כדרך להתנייד בצורה נוחה ולא יקרה מידי.

אממ אנחנו כרגע חשבנו על המדינות הבאות(לא סגורים עדיין בכלל, ובגדול פתוחים להמלצות למדינות שגם נוח לעבור ביניהן ברכבת)

איטליה צרפת גרמניה הולנד ודנמרק(בסימן שאלה עדיין) 

ומה שנתקלנו בבעיה עם הפאסים של הרכבות זה שיש המון סוגים דבר ראשון ולא היינו סגורים על מה כדאי לנו לבחור מה הכי משתלם, בעיקר בגלל שקראתי כמה כתבות שאומרות שיש ארצות שעדיף לא להשתמש בפאס אלא לקנות כרטיס כי יותר זול. בכל מקרה מה שנראה לנו היה כרטיס ל15 ימי נסיעה לתקופה של חודשיים 

שבקשר לזה רציתי לדעת מזה אומר יום נסיעה לדוגמא יום שהתחלנו לנסוע ב6 בערב אבל הוא נמשך עד 6 בבוקר האם זה יחשב כיומיים או יום אחד

ושוב כל עניין המדינות, באיזה עדיף להיות עם פאס או שלא.

אנחנו יודעים שהפוסט לא לגמרי מראה את הטיול שאנחנו מתכננים, אבל זה בגלל שאנחנו בעצמנו לא סגורים על מה לעשות אז רצינו לבדוק מה מומלץ (בנוגע לטיול בערים גדולות רק או בהרבה מקומות רחוקים וכאלה)

• דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

חלק מהמדינות האלו יכולות להחזיק חודש טיול בקלות

איטליה צרפת וגרמניה.

עיר גדולה כמו רומא פריס או ברלין יכולה לתפוס בקלות שבוע ובקושי נגעת בארצות הענקיות האלו.

בנוסף יש עוד גורמים לקחת בחשבון, למשל בדנמרק מצד אחד יש כל מיני סוגים של כרטיסים תקופתיים עם הנחות מאוד גדולות לצעירים, מצד שני דנמרק לא ממש מזמינה אם תחליטו נניח לטוס בנובמבר.

בנוסף ההנחה שרכבות הן הצורה הזולה להתניידות איננה בהכרח נכונה. כיום יכול להיות שטיסה פנימית תהיה זולה מנסיעה ברכבת.

בהחלט אפשר לא לתכנן את הטיול ו"לזרום". אבל הגמישות הזו תעלה לכן ממון רב.

בחירה שלכן.

• יונית
                        יונית נערך לאחרונה על ידי

טיול רכבות באירופה

הפוך

קודם בודקים מה? איפה רוצים להיות?

מה רוצים לראות? לחוות?

להיות סגורות על עצמכן? ערים גדולות? ערים קטנות? טרקים? מינון טבע? אוהבות מוזיאונים? ארכיטקטורה? מגבלות אחרות (שבת?), 

כמה ימים (בערך) צריך לטובת העניין?

אח"כ בודקים מה יש בסביבה הקרובה-

ואותן שאלות

ואז בודקים את אמצעי המעבר- רכבת, טיסה

ואת האופציות היותר זולות-הכרטיסים וכו.

נשמע לי הפוך לגמרי קודם לבדוק את הפאס של הרכבות ומשם לבנות מסלול?

קראו שוב ושוב מה ששקד כתבה למטה.

5 מדינות ב6 שבועות זה לא "יעד לכיבוש"

אפשר ב6 שבועות להיות "רק" באיטליה מדרום עד צפון ואז הטיסות בהתאם וגם הפאס של הרכבת.

אפשר ב6 שבועות לעבור בין ערים מרכזיות באירופה ולא במדינות עצמן.

אפשר ב6 שבועות להיות נניח  3שבועות באיטליה ו3 שבועות באוסטריה- ובהתאם גם הניידות. או בשוויץ (נוחה בתעבורה, יקרה בכל היבט אחר של חיים).

בקיצור- קודם מה

אח"כ איך.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון