המלצות על טרק בנפאל
-
שלום לכולם
אחרי הרבה התלבטויות ( חלקן בפורום) החלטנו להגשים את החלום ולטוס באוקטובור השנה לנפאל. נצליח לשריין עד 20 יום ברוטו ( מקסימום).
בשלב ראשון, אנחנו מחפשים טרק לא קשה יחסית שיתאים לנו:
1.בני 57 (כושר בסדר אבל לא בשמיים בעלי נסיון בטרקים לא קשים)
2.הולכים לאט יחסית . כלומר- טרק שאפשר לפרוש ע"פ יותר ימים.
3.סה"כ עד 10 ימי הליכה (נדמה לי שב20 יום ברוטו זה מה שנספיק לא?)
4.עליות מתונות, או שאפשר לחלק לימים קצרים עם עליות מתונות
5.עם מינימום טיפוס על בולדרים
אחרי שנתמקד, נצטרך כמובן עזרה בתכנון הטיול כולו
תודה
נעה
-
המלצות על טרק בנפאלאהלן,
ממש לא משנה לאיזה טרק תצאו, כל בחירה שלכם תהיה בינגו.
20 יום זו תקופה ארוכה יחסית לנפאל. אפשר לצאת לטרק של 10-14 יום.
טרקים באורך זה (10-14 ימים) הם: הטרק לעמק לאנגטאנג (8 ימים) ואפשר לחבר לו את טרק ה"אגמים הקפואים" - סה"כ: כ- 13-14ימים.
טרק ABC נמשך 8 ימים, אפשר לחבר אליו את טרק פון היל - סה"כ: כ- 12 ימים.
לדעתי, אתם יכולים לצאת גם לטרק EBC (אוורסט בייס קמפ), ללא אגמי גוייקו, סה"כ: 12-13 ימי הליכה.
רוב הטרקים בנפאל מבוססים על שבילים המחברים כפרים, כך שתשכחו מבולדרים...
מציע שתקראו קצת על הטרקים, תבחרו לכם טרק ולאחר מכן, תחזרו אלינו עם שאלות נוספות.
טיול מהנה,
-
המלצות על טרק בנפאלהיי
תודה. קראנו כמובן על הטרקים. תוהים קצת לגבי דרגת הקושי- איך להתאים טרק שלא יהיה קשה מדי.
-
המלצות על טרק בנפאלא. לרשימת הטרקים שרשמתי לכם בתשובתי הראשונה, אפשר להוסיף גם את טרק אראונד אנאפורנה: 11-13 ימים.
ב. לגבי רמת הקושי. למעט טרק EBC, שמעט יותק קשה מהיתר (בעיקר בשל הגבהים), כל הטרקים האחרים, דומים ברמת הקושי שלהם.
הקושי בטרק נובע בעיקר בשל קצב ההליכה. הולכים בקצב מהיר, יהיה קשה, הולכים בקצב איטי, יהיה יותר קל...
-
המלצות על טרק בנפאלשלום
אנחנו צעירים מכם בשנים ספורות ועשינו את ה-ABC + פונהיל באוקטבר האחרון לפי מסלול שתאי המליץ. ממליץ שתעברו על התיאור המצורף ואני חושב שזו בחירה די אופטימאלית עבורכם. ABC+POONHILL
אני מצטרף גם להצעת האופציה של פארק האוורסט שהכל בו יותר עוצמתי אבל לטעמי איזור הכפרים ב-ABC יפה יותר מהכפרים של האוורסט. אם אתם בראש פתוח ויש לכם 20 יום יתכן ותספיקו גם יותר מ-EBC גם בלי להחליט על זה מראש.
הלאנגטאנג הפך במידה רבה לדעתי מאחד הטרקים הקלים לאחד הקשים בגלל יום הליכה ספציפי אחד בעליה שהוא מאוד ארוך, מטפס הרבה ואין בו שום נקודות ישוב.
תהנו
-
המלצות על טרק בנפאלאגב, טרק ה-ABC+poon hill "מצטיין" ביחסית הרבה מדרגות, אבל שורדים אותן בסוף
פשוט אולי זה גם שיקול בשבילכם... בכל מקרה, מקלות הליכה - חובה!
ולדעתי עם הזמן העומד לרשותכם, אתם יכולים לעשות טרק ארוך יותר ממנו, למרות שהוא יפהפה! -
המלצות על טרק בנפאלתודה לכם
קראנו על טרק הABC והוא מתואר כקשה יותר מסובב אנאפורנה, כנראה בגלל ריבוי המדרגות שבהחלט נשמע מאיים. האם אפשר לחלק בטרק זה ימים עם אלפי מדרגות (כפי שמתואר) ליותר ימים?או שכדאי לחשוב על טרק אחר, עם עליות מתונות יותר?
תודה
נעה
-
המלצות על טרק בנפאלבהחלט ניתן לחלק את הטרק ABC
על מספר גדול יותר של ימים וכפרים.
-
המלצות על טרק בנפאלהיי
התמונות והתיאור מעוררים תיאבון.קשה להאמין שהיופי הזה קיים... אבל בן זוגי שמטייל איתי כבר 30 שנה טוען (בצדק) שאין מצב שאשרוד טרק עם הרבה מדרגות. כך שאני עדיין עם השאלות הכלליות: אפשר להרכיב מסלול באיזור שמורת האנאפורנה ללא ( או עם מינימום) מדרגות שאפשר לחלק לימים קצרים יחסית?
שוב תודה על הסבלנות והתשובות המהירות
נעה
-
המלצות על טרק בנפאלבן זוגך כנראה לא מכיר אותך מספיק טוב...

בכל הטרקים באזור האנאפורנה יש הרבה (מאוד) מדרגות... אני לא חושב שזו כ"כ קשה.
כתבתי לך, תלכו יותר לאט. לא צריך למהר.שולח לך סרט במייל הפרטי שלך שתראי מבוגרים ממך מטיילים שם.
(ד"א - בטרק ללאנגטאנג ול"אגמים הקפואים" יש פחות מדרגות).
-
המלצות על טרק בנפאלנעה,
אף אחד פה לא מכיר אותך מספיק טוב כדי לדעת אם "תשרדי" טרק עם עליות משמעותיות ו/או הרבה מדרגות. רק את יכולה לנסות לנחש אם מסלול כזה מתאים לך (כמובן ש"לשרוד" זו לא המטרה - המטרה היא להנות מהמסלול ולא לסבול ולשרוד אותו).
אני יכולה לנסות לעודד אותך לנצל את הזמן שנותר לך כדי... להתאמן! ב... מדרגות!

שום דבר לא יכין אותך בדיוק לדבר האמיתי אבל אם זה באמת כזה חלום גדול - ממש חבל לוותר עליו בגלל איזשהו חשש שאפשר למזער אותו במידה לא רעה ע"י הכנה מוקדמת.
יש לך עוד מלאאאאאאא זמן עד אוקטובר - תנצלי אותו! הרווח שלך יהיה כפול ומכופל אם תכנסי לכושר לפני היציאה לטרק.
אני גם יכולה, כמו שכבר אמרו לך, לנסות ולהרגיע - את שולטת במידה די טובה במרחקים היומיים, בחלוקת הימים במסלולים האלו. את יכולה לעשות אינסוף מנוחות בין אינסוף המדרגות
... בגלל ענייני גובה, דווקא בנפאל המרחקים היומיים הם בד"כ מוגבלים והימים הם יחסית קצרים - כך שאם את יוצאת מוקדם יש לך שפע של זמן (שעות אור) לנצל לטובתך כדי להתמודד יותר טוב עם אתגרי הדרך. יש הרבה מאוד כפרים בדרך / בתי תה שאפשר לעצור בהם (להפוגה או לקיצור של היום).הכי אני מציעה לך (חוץ מלהתאמן חח
אובססיבית אני) זה לנסות לקבל את המדרגות/העליות כאתגר. כזה שאם תעמדי בו את תרגישי המון סיפוק - והוא גם שווה בהחלט תודות לגמול בצורת הנופים, הכפרים, האנשים ויתר החוויות שיזמן לך השביל.אבל רק את יכולה לומר אם את מסוגלת לראות את הדברים ככה...
אגב, אם מדרגות באופן כל כך ספציפי כל כך מאיימות עלייך, אז יש מסלולים שיש בהם פחות מדרגות בהשוואה לפונהיל. זה לא בהכרח אומר שהם יותר קלים, יש בהם עליות (ללא מדרגות) - אבל זו אופציה.
אז תחשבי על זה...

נ.ב. בהתחלה חשבתי לענות לך בסגנון:
כל כך ברור שממש בוער בך לצאת למסלול כזה. את באמת הולכת לתת ל"כמה מדרגות קטנות" להרוס לך את החלום?!?!?!?!?!
קומי היום - עכשיו! - מהכסא ותתחילי לטפס! היום מקומה 0 ל- 4 (ברגל - כן?) - בעוד שבוע לקומה 7 - שבוע אחכ את עולה וגם יורדת - בסוף הקיץ את כבר בקומה 14 בדילוגים (2 מדרגות בכל צעד!)... ובאוקטובר עומדת בתצפית של הפון היל ב- 5 בבוקר!!! (לא לשכוח כובע פליז, כפפות וחם צוואר - קפוא שם)
חחח
(תבחרי את איזו תשובה יותר מתאימה לך)
בהצלחה!!!
-
המלצות על טרק בנפאלבאמת רצוי להתאמן לפני יציאה לטרקים . גם עליה וירידה במדרגות, וגם הליכה בארץ במסלולים עם עליות . נכון שזה לא דומה לעליות הארוכות בנפאל, וגם לגובה יש השפעה לא מבוטלת , אבל בכל זאת זה עוזר .
כמו שכתבו לך, בטרקים בנפאל רואים מגוון רחב של תיירים .
ראיתי משפחה שטיילה עם ילדים קטנים (נראו לי בסביבות גיל 5) ,
זוג תיירים בני 72 (מחיפה, ישראל) , תיירים אמריקאים שמנים שלא היה עולה בדעתי שהם בכלל יצאו מסניף של מקדונלד או KFC , אבל עובדה שהם הלכו בטרק בנפאל (אני ירדתי מגוקיו והם עלו לגוקיו) .
ראיתי איש זקן (נראה לי כבן 90) שנראה הודי , הלך לאט לאט עם שלושה מלווים , אבל מה שמשך את תשומת ליבי היו הנעליים שלו . נעלי טיפס בשלג כתומות חדשות ויקרות מאוד .
לסיכום, זה לא בהכרח נכון שלא תצליחי לעשות את הטרקים .
-
המלצות על טרק בנפאלנועה
אשתי אומרת שאת בטוח תצליחי ותהני. אם את רוצה לדבר איתה את מוזמנת לדבר איתי בפרטי.
אגב אשתי, הייתה פעם ראשונה בנפאל בפסח שעבר בלאנגטאנג וחצי שנה אחרי זה עשינו את ABC
מאז הפעם הראשונה (גם קצת לפני התחילה להתכונן) היא העלתה את הכושר פלאים התחילה לרוץ וכל הזמן משתפרת ולא מפחדת משום טרק.
אנחנו חושבים לעשות טרק באוורסט השנה
-
המלצות על טרק בנפאלהיי
תודה על התשובות האוהדות.
אכן, הצלחתם להבין שהרצון חזק. וכמוהו גם החשש... יש לי קצת נסיון בהליכות לא קשות של ימים ברצף ( שבועיים בקמינו בספרד, ושבוע בצרפת, קטע של3 ימים באגואסטורטס, טיולי יום רבים בארץ), וגם את אימון המדרגות המפורסם של אמנון לנגי אני מכירה.ובכל זאת- נפאל נשמעת לי כמו משהו שונה, אולי בהיותה יעד לצעירים מסיימי צבא. נראה לי שאתם צודקים: אתחיל להתאמן, ונראה בעוד כמה שבועות אם יש על מה לדבר.... ואז- אתחיל לתכנן ובטח אצטרך המון עזרה
המון תודה על העידוד
נעה