טיול לדרום מערב ארה"ב
-
אשמח לקבל הערות לגבי מסלול טיול בדרום מערב ארה"ב.
אנחנו רק בראשית הדרך לגבי התכנון (עדיין לא הוזמנו טיסות), אך קראתי קצת בספרים וגם בפורומים.
לפני כשלוש שנים טיילנו במזרח ארה"ב (כולל אורלנדו), ועכשיו מבקשים לטעום קצת מהמערב.
המטיילים: זוג + 2 מתבגרים (בן 18 ובת 13).
התקופה המתוכננת: אוקטובר.
הנסיעות יעשו ברכב שכור ולא בקרוואן.
הטיסות תוכננו מלוס אנג'לס בגלל עלות הטיסות שהינה זולה באופן משמעותי לעומת החלופות.
וזה השלד:
1 – יום ו' – נחיתה בשעות אחר הצהריים בלוס אנג'לס. לינה בלוס אנג'לס.
2 – יום ש' – לוס אנג'לס
3 – יום א' – לוס אנג'לס
4 – יום ב' – לוס אנג'לס – יוניברסל.
5– יום ג' – יציאה מלוס אנג'לס (דרך calico) והגעה ללאס ווגאס.
6 – יום ד' – לאס ווגאס.
7 – יום ה' – יציאה מלאס וואגס – סכר הובר – ולינה בוליאמס/טוסיאין.
8 – יום ו' – יציאה מוליאמס/טוסיאין – גרנד קניון (גדה דרומית) - ונסיעה לפייג' ללינת לילה.
9 – יום ש' – פייג' – ביקור בסכר גלן, אגם פאוול, קניון אנטילופ ועיקול הפרסה – לינה בפייג'.
10 – יום א' – יציאה מפייג' – ברייס קניון ולינה בברייס.
11 – יום ב' – זריחה בברייס קניון – זאיון (תצפיות בלבד) וחזרה ללאס ווגאס ללינה.
12 – יום ג' – יציאה מלאס וגאס ונסיעה ארוכה (מאוד מאוד) לטרי ריוורס/ Exeter ללינה.
13 – יום ד' – יציאה מטרי ריוורס/ Exeter - טיול בפארק סקויה – ונסיעה לעמק יוסמיטי ללינה.
14 – יום ה' – יוסמיטי
15 – יום ו' – עמק יוסמיטי ונסיעה לסאן פרנסיסקו ללינה.
16 – יום ש' –סאן פרנסיסקו
17 – יום א' –סאן פרנסיסקו
18 – יום ב' –סאן פרנסיסקו
19 – יום ג' –יציאה מסאן פרנסיסקו ולינה במונטריי.
20 – יום ד' – מונטריי – דרך 17 המייל, כרמל, ביג סר, סן סימון, קמבריה ולינה במורו ביי.
21 – יום ה' – מורו ביי – סולבאנג' – סנטה ברברה – לוס אנג'לס.
22 – יום ו' – לוס אנג'לס - 1/2 יום – טיסה בשעות הצהריים.
-
טיול לדרום מערב ארה"בהי ,
כמה הערות:
מבינה שאין לכם עניין בדיסני או סיקס פלאגס - כי אתם בלוס אנג'לס שבת וראשון..
יכול להיות שיתאים לילדים בגילאים שלכם - קליפורניה אדוונצ'ר או סיקס פלאגס.
הייתי מוסיפה עוד יום ללאס וגאס.
יום 9 - עמוס מדי..
כדאי לצאת אחרי זריחה בגרנד קניון, ארוחת בוקר ונסיעה לכיוון הצד המזרחי עם עצירה לתצפיות ואז להגיע לפרסת הסוס וללינה בפייג'
למחרת מוקדם בבוקר אפשר את סכר גלן או את קניון אנטילופ התחתון ואז שייט ולינה בפייג'.
למחרת בבוקר סכר גלן או קניון אנטילופ ונסיעה לברייס.
אם הייתם בסכר הובר לא צריך גם את סכר גלן לדעתי. אפשר לצאת בבוקר לברייס - לעשות מסלול ואז שקיעה בברייס.
למחרת זריחה ולצאת מוקדם לציון.
התכנון לסקויה - קצת עמוס. נסיעה ארוכה מאד ל Three rivers ולמחרת לצאת מוקדם לטיול לפארק ואותו יום לנסוע ליוסמיטי ללינה נראה לי בלתי אפשרי. נסיעה ארוכה מאד ומפותלת אחרי יום לא קל בפארק סקויה.
אם אתם רוצים לטייל בפארק סקויה הייתי מוסיפה עוד יום ולמחרת בצהריים המוקדמות לנסוע ליוסמיטי. שימו לב שבתקופה הזו לא בטוח שמזג האוויר יתאים לביקור בפארק סקויה.
חצי יום בסוקיה ויום ועוד קצת ביוסמיטי זה רק לטעום מכל מקום ולעשות V.
המלצתי להקדיש יותר זמן לאחד הפארקים בלבד ואפשר לראות שמורה קטנה של עצי סקויה גם ביוסמיטי. שמורת הטולאמי - נכון שאין מה להשוות לפארק אבל בכל זאת רואים כמה עצי סקויה.
אם תרצו את שני הפארקים עדיף להוסיף יום נוסף.
יום 19 - ממליצה לצאת ממש מוקדם למונטרי ובאותו יום להיות בפוינט לובוס וב- 17 מייל.
למחרת - יום 20 לצאת לנסיעה לכביש 1 לכיוון מורו ביי.
אשמח לתת פרטים נוספים.
פוריה
-
טיול לדרום מערב ארה"בגם אני חושב שצריך להוסיף לפחות עוד יום לוגאס (אפשר על חשבון יום בל.א).
הייתי לוקח את ההצעה של פוריה לגבי הסקויה ביוסמיטי ועושה את הדרך (הארוכה) מוגאס לכיוון ממות' לייקס ומשם דרך הטיוגה לתוך היוסמיטי.
אם מבקרים בסכר הובר אפשר לוותר על הביקור בגלן , נצלו את הזמן לעשות דברים אחרים באזור פייג'.
עופר
-
טיול לדרום מערב ארה"בממש בקצרה ממה שאני מכיר:
יום 9 - הרבה מדי דברים. לדעתי לא יהיה כ"כ ישים להספיק הכל.
בניגוד למגיבים האחרים ( שמודה שרק ריפרפתי על תשובותיהם)- וגאס זה או שאוהבים או שלא- מכיר אנשים ש-4 ימים בוגאס זה היה מעולה בשבילם. לי באופן אישי אפילו יום אחד מספיק ( לא בשבילי כל האוירה המצועצעת שם...)
בכביש אחד פוינט לובוס לא מאוזכר- האם זה בכוונה- ואם כן להוסיף אותה- זה יכול להיות כמה שעות נוספות לאותו יום מבחינת טיול- מה שיעמיס שם גם...
-
טיול לדרום מערב ארה"בתודה רבה על כל התשובות.