ספרד - קיץ 2016
-
שלום לכולם,
נעזרתי רבות בפורום הזה,תמיד כצופה.הפעם לא מצאתי משהו ממוקד ואני פונה אליכם בבקשת עזרה. אנחנו זוג עם ארבעה ילדים ( 10, 8, ותאומות בנות 4 ) בנוסף, אנחנו נוסעים עם ההורים (שלושה במספר) בגילאי ה 70+. אנחנו מעוניינים לנסוע לספרד לשבועיים ורצינו את עצתכם לגבי איזורים ומסלולים אפשריים. קצת עלינו:
1. אוהבים לטייל בטבע מאוד - במסגרת היכולות של הקבוצה
2. חשבנו על שני כוכבים בטיול ( 18 יום ). וילות להשכרה עם בריכה הן אופציה מועדפת , איפה כדאי?
3.רוצים אם אפשר גם פרקי שעשועים ואטרקציות לילדים
4. נסיון בהשכרת רכב בספרד ונהיגה שם
מה דעתכם?
רעיונות למסלול?
כל עצה תתקבל בברכה
תמי
-
ספרד - קיץ 2016למה דווקא ספרד? כבר קניתם כרטיסים?
באיזה אזור של ספרד תכננתם לטייל?
בקיץ ספרד חמה מאוד פרט לפירנאים. החיסרון של הפירנאים הוא שהם רחוקים ושקשה לתכנן בהם טיול כוכב, שמתבקש בהרכב שלכם.
אני לא מכיר בפירנאים עיירה גדולה שמתאימה כבסיס לטיול כוכב לשבוע, וזו הסיבה שפסלנו את הפירנאים כיעד לטיול משפחתי.
חשבתם על יעדים אחרים באירופה?
-
ספרד - קיץ 2016ספרד היא יעד נהדר, ומבחינת מזג האוויר מרבית חלקה הצפוני מתאים לטיול לחודשים יולי ואוגוסט.
באיזורי ההרים (פיקוס דה אירופה והפרינאים) ובאיזור החוף האטלנטי נעים מאד (ולפרקים יורד גשם) בתקופה זו של השנה.
[כמי שבד"כ סובל מאד מחום אני יכול להעיד שאפילו במדריד הלוהטת אפשר ליהנות בשיא הקיץ, שכן בשעות הבוקר והצהריים המוקדמות זה בהחלט נסבל והחום המעיק מתחיל בשעות מאוחרות למדי (בסביבות 16:00).
חיי הלילה עשירים ומתחילים מאוחר (מסעדות רבות לא נפתחות בכלל לפני 21:00) ובשעות הערב אמנם חם אך בהיעדר השמש הקופחת אין מניעה לצאת ולבלות].
עם זאת, גם לטעמנו ספרד פחות מתאימה לטיולי כוכב ובטיול מתגלגל תמצו יותר, אך כנראה זה עלול להיות קצת מסורבל בהרכב המשפחתי שלכם.
בפרינאים אפשר להתמקם ל"מיני כוכבים" בנקודות שונות.
באנדורה תמצאו קצת אטרקציות לילדים (נטורלנדיה), וכם תמצאו בה ריזורטים לבילוי משפחתי. אישית לא הייתי משקיע בה יותר מיום-יומיים.
רכב לא תתקשו לשכור והנהיגה ברוב החלק הצפוני בספרד לא קשה במיוחד (בפיקוס דה אירופה ובמקטעים שונים בפרינאים הכבישים תלולים ומפותלים, מה שמחייב הרבה תשומת לב וזהירות, אך זה נכון לכל טיול בכבישים הרריים).
-
ספרד - קיץ 2016בהרכב שלכם
נקודת מוצא- טיולי כוכב
לינה למשפחה מורחבת-11 נפשות, פרטיות לסבאים? אותה יחידת מגורים מקלחת ושירותים? סבא א פוגש את סבתא ב לפני המקלחת בבוקר? (לא לכולם זה נעים כל כך)
ואם מדובר על יחידות מגורים שונות- כלומר יחידה למשפחה של 6 +חדר להורה היחיד +חדר זוגי לזוג הסבאים--צריך מתחם מגורים שיש לו את הקיבולת הזו.
אח"כ איתור טיסה במחירים שפוים.
מזג אוויר נעים לטייל, אתרי טבע
פעילויות מתאימות לגילאי הילדים כולל הקטנים.
מכאן- לא יודעת מאיפה הרעיון ספרד? אבל כמו שכתבו לפני, לא יעד נכון לנתונים שהצגת (לינה מתגלגלת בכוכבונים ,מסורבל בהרכב שלכם) .
מזג אוויר נעים-בעיקר בפירנאים-אבל אז הקושי להתמקם בכוכב הוא גדול מאד ומרחקי הנסיעה (והסיבובים בכביש ) לא נעימים.
איפה כבר הייתם?
(אם הייתם ) עם הילדים?