התנהלות כספית - ויאטנאם
-
שלום שוב,
מישהו יכול לעזור וזוכר כמה VND אפשר למשוך בכספומטים במשיכה אחת?
במלונות אפשר לשלם בדולרים או רק ב- VND?
ואחרון חביב איפה הכי עדיף להחליף $$ ל - VND ?
תודה
-
התנהלות כספית - ויאטנאםכאשר טיילתי בוייטנאם הייתה העדפה לדולרים , וגם במסעדות היו שני מחירים , דולריים ומטבע מקומי , פרטתי כמה דולרים למקומי שיהיה לי אם צריך לקניות קטנות . גם בשוק היו מחירים בדולרים .
-
התנהלות כספית - ויאטנאםבהאנוי מצאתי כספומט שאיפשר לי למשוך 2 מליון דונג ( רק 100$ )
עכשיו כשברוב הכרטיסים (אולי בכולם?) העמלה הינה באחוזים ללא תוספת 4 דולר קבועה אתה לא חייב למשוך סכום גדול.
לכל הסוכנויות / מלונות / טיולים שילמתי בדולרים.
בשוק ועבור רכישות קטנות השתמשתי במטבע מקומי ( מאחר והתעריף הדולרי מעוגל כלפי מעלה )
-
התנהלות כספית - ויאטנאםתודה לשניכם,
מעניין שכל הסכום שניתן למשוך בכספומט הוא רק כ-100$, ושמצאת כספומט אחד כזה? בסין לפני כשנתיים לא היתה לי שום בעיה למשוך סכומים הרבה יותר גדולים ביואנים ולא התעסקתי בכלל עם חלפנות, וקיוויתי גם כאן שיהיה כך.
אני מעדיף לשלם במקומי ולא לבדוק כל פעם שלא עובדים עליי עם שער החליפין.
מה לגבי החלפת $ ל VND איפה כדאי? איפה מקום אמין יותר?
-
התנהלות כספית - ויאטנאםיש כספומטים שמאפשרים למשוך 400$. אנחנו השתמשנו רק בהם. בהאנוי היה קצת יותר קשה למצוא כאלה. אבל תשאלו ויכוונו אותכם. לא זוכר את שם הבנק לצערי.
מבחינת החלפה, מכספומטים משכנו דונגים כל שלא היה צורך, ובפעמים שכן היה פשוט עשינו סיבוב בין כמה צ'יינג'ים וראינו מי נותן שער הכי טוב. לרוב הם דיי דומים אם לא זהים.
אנחנו התנהלנו לרוב בדונגים ולא בדולרים.
-
התנהלות כספית - ויאטנאםגם אני מעדיף להתנהל במטבע מקומי ולא להתחיל כל הזמן לחשב אם עובדים עליי בשער חליפין. ממה שקראתי בטריפאדדויזור ובלונלי יכול להיות שהבנקים שמוציאים יותר הם CITIBANK וגם ANZ ? מצלצל לך מוכר?
-
התנהלות כספית - ויאטנאםנדמה לי ש ANZ אכן נותנים למשוך יותר. תבדוק עם אנשי המלון במקום הראשון בו תהיה, משם כבר תדע אילו נותנים ואילו לא.
-
התנהלות כספית - ויאטנאםלפני 3 שבועות חזרנו מויטנאם. ככלל הי די מיותר להחליף דולרים. בכל מקום כולל בשווקים מקבלים דולרים כתשלום. ההבדל בהמרה של 100 דולר בים מלון לבנק היה בשקל לכל ה100. חבלהז ללכת לבנק. המון טופסולוגיה.