טירות בעמק אאוסטה, איטליה
-
שלום רב,
לאחר שקראתי חומר שנכתב על הטירות שלאורך עמק האאוטסה (בהתייחס לטירות שמאאוטסה העיר מערבה לשאמוני) הבנתי שאין אף טירה שבא לי להיכנס אליה לסיור. מצד שני הבנתי שהטירות מרשימות מבחוץ ושיש טירות שניתן להיכנס (בחינם) רק לחצר, ללא כניסה לטירות עצמן. מישהו יודע להגיד לי אילו טירות ואילו מהן שוות אכן לעצור בהן?
מדובר על יולי, זוג + 2 (18, 14)
תודה רבה ושבת שלום
לימור
-
טירות בעמק אאוסטה, איטליהטירת בארד היא הטירה שאליה כדאי להכנס , יש בה תערוכות , חלקן מתחלפות. השאר יפות מבחוץ ובנסיעות רואים אותן נישאות על הגבעות.
-
טירות בעמק אאוסטה, איטליהתודה רבה
טירת בארד מזרחית לאאוטסה ולא נגיע אליה.
אכן גם אני התרשמתי ש"השאר יפות מבחוץ ובנסיעות רואים אותן נישאות על הגבעות." ובכל זאת רציתי לוודא אם יש כן טירה שכדאי להתעכב בה (שוב, רק לחצר, ללא כניסה לטירות עצמן)
-
טירות בעמק אאוסטה, איטליהלא הייתי בכולן, ניכן שהייתי החצר לא הרשימה במיוחד. היופי הוא לראותן בכל פינה. יש המון פינות חמד לטייל בהן , כמה ימים תהיו בעמק?
-
טירות בעמק אאוסטה, איטליהמדובר על טיול יומי משאמוני. יוצאים מהמנהרה, מבקרים בקורמאייר, נסיעה בעמק עד העיר אאוסטה וחזרה לשאמוני דרך מעבר סן ברנרד הגדול ושוויץ. לא נראה לי שיהיה לנו זמן לפינות חמד לטייל בהן. אלא אם כן הן ממש קרובים לכביש וכל מה שקראתי לא ממש קרוב.
-
טירות בעמק אאוסטה, איטליהתכנית הטיול שלכם די עמוסה כרגע גם בלי טירות. רק לאאוסטה הייתי מפנה חצי יום, מה שלא משאיר לכם זמן לעוד הרבה אתרים.
מצד שני הטירות שעל הדרך שלכם דווקא נגישות וקרובות לאוטוסטרדה.
טירת fenis כמעט צמודה לאאוסטה (ממזרח) ומאוד מומלצת לסיור מסביב.
הסיור בתוך הטירה באיטלקית לכן ויתרנו עליו אבל מאוד אהבנו לראות אותה מבחוץ.המדריך בכניסה נתן לנו סיור מודרך קצרצר באיטלקית כמובן.
בטירת Sarre שנמצאת ממש על הדרך שלכם השתתפנו בסיור מודרך קצר באנגלית. הטירה די מודרנית ופחות מרשימה מבחוץ אבל מענינית למי שאוהב טירות וארמונות.
הבן שלי היה בן 4 והסיור התאים לו.
5 דקות מטירת sarre נמצאת טירת aymavilles שהיתה סגורה אבל היא מאוד מרשימה מבחוץ.
-
טירות בעמק אאוסטה, איטליהאישית, לא הייתי מגיעה במיוחד לאף טירה ולא נוסעת מזרחה מדי בשבילן.
בין קורמאיור לאאוסטה יש את טירת introd שעד כמה שאני זוכרת נראית מהדרך. הטירה ב Aymavilles נראית די ציורית מבחוץ ושווה הצצה, כמו גם הגשר שם.
לדעתי, גם הכנסיות בעמק הן מיוחדות וציוריות מאד. בקורמאיור עצמה, שווה להציץ ב Santuario di Notre Dame de Guérison בדרך לval veny.
בגדול, הייתי מחלקת את רוב היום בין אאוסטה עצמה לדרך לסאן ברנרד, כולל עצירה ושיטוט בכפר היפה etroubles. תבדקו גם את האפשרות לטיול עם כלבי הסאן ברנרד. זה משהו מיוחד שלא תעשו במקומות אחרים.
-
טירות בעמק אאוסטה, איטליהיש עוד 2 טירות מאוד מרשימות בכפר Saint-Pierre שנמצא כמה דקות נסיעה מטירת Sarre. שתיהן היו סגורות לשיפוצים כשהיינו בעמק אאוסטה. כדאי לברר אם הן פתוחות עכשיו.
-
טירות בעמק אאוסטה, איטליהאם יש לך יום טיול אחד
וזה המסלול
וותר על טירות
יש לך חתכ'ת יום טיול גם ככה.
תראה טירה מהכביש, אחלה
לא הייתי אפילו עוצרת בה, בתוואי המסלול שאתם מתכננים לעצמכם.
-
עזרתם לי מאוד
נוותר על הטירות
שבת שלום
לימור
-
טירות בעמק אאוסטה, איטליהאאוסטה מקסימה זכורות לנו כאחת העירים העתיקות היפות.
אני לא יודעת מה ההרכב שלכם אבל יש ממש בעיר העתיקה חנות קסומה שמתמחה במודלים של רכבות (למבוגרים) והיא מוכרת לגו במחירים פשוט מציחיקם וגם פלימוביל. אני כבר לא זכרת את המיקום בדיוק אבל אם זה מעניין אתכם אתם יכולים לפנות למודיעין תירים בעיר והם ידעו איפה זה. זאת חנות מדהימה
-
איך הולכת החניה בעיר אאוטסה?
-
טירות בעמק אאוסטה, איטליההעיר קטנה, חונים מחוץ לחומה, בתשלום.