לאדק עם ילדים, מה אומרים?
-
שלום לכולם,
אתחיל עם זה שאני כבר כמה חודשים טובים עוקבת סמויה כאן בפורום וקוראת כמעט כל הודעה שעולה כאן, נהנית מאוד לקרוא את הארותכם שלעיתים גורמות לי לרכוש במיידי כרטיסי טיסה ולטוס מזרחה , ומקווה שביום מן הימים גם אני אוכל להגשים את חלומי ולטייל במזרח.
אנו משפחה עם 4 ילדים שבקיץ יהיה בני 19,13,4,6
הטיולים האחרונים שטיילנו היו באוגוסט האחרון 3 שבועות באיסלנד בקרוואן
ולפני שנתיים 6 שבועות בקרואן במערב ארהב
אני רוצה לנסות משהוא אחר, משהוא אתגרי יותר, רוצה לחוות חוויה אחרת,
עבורנו זהו טיול ראשון במזרח וטיול כה שונה ממה שטיילנו עד כה.
(אנא מכם אל תציעו לי את תיאלנד כטיול ראשון במזרח להתאקלמות, פשוט לא מתחברת לתיאלנד.....)
התיחסות לשאלתי היא גילאי שתי הקטנות בנות ה 4,6
חושבת על טיול מאמצע יולי עד אמצע אוגוסט כחודש ללדאק, אחת הסיבות שאני חוששת זה הגובה שישפיע עלינו ובעיקר על הקטנות, אני יודעת שזה מאוד אינדיוודיואלי אך שאלתי האם כדאי לטוס ללדאק עם שתי בנות בנות 4 ו-6 האם נמצא ונהנה ממנה? או שכדאי לחכות קצת שיגדלו ולחשוב על יעד אחר? אם כן איזה יעד מרתק אתם מציעים לנו.
אנו משפחה שמאוד מאוד אוהבת לטייל ונהנית ממה שהטבע מציע לה.
תודה רבה
אורית
-
לאדק עם ילדים, מה אומרים?לפי התיאור שלכם הייתי שוקל את סרילנקה או ויטנאם תבדקו את נושא מזג האוויר. חודש בלאדאק זה המון זמן תצטרכו לשלב עם מקומות נוספים בצפון בהימצ'ל שעלולים להיות מאד גשומים בעונה זו
-
לאדק עם ילדים, מה אומרים?היי אורית,
לדעתי שווה לחכות קצת עם לדאק. ובאמת שכואב לי הלב לומר למישהו לא לנסוע ללדאק, כי זה אזור כל כך כל כך יפה... אבל, שני הדברים שהילדים שלנו הכי אהבו שם היו טרק וראפטינג, ואת שניהם לא כ״כ ניתן עם ילדים קטנים. לדעתי זה קצת פספוס. בעוד כמה שנים תוכלו לעשות הרבה יותר.
יובל
-
לאדק עם ילדים, מה אומרים?לילד שחווה עד כה רק אירופה וארה"ב יש הלם מסוים במזרח, הבן שלי גם בתאילנד התיירותית והממוסחרת קלט את העוני והעליבות של המקומיים ולא היה לו קל. אל תמהרי לפסול את תאילנד, זו המדינה הראשונה במזרח הרחוק אליה נסעתי אחרי אינספור נסיעות לאירופה וארה"ב ומכיון שקראתי שהיא ממוסחרת ותיירותית וכו' ציפיתי לאיזשהו סוג של מדינה מערבית. היא ממש לא ככה ולילדים לפחות היא יכולה לאפשר כניסה חלקה יותר לטיולים עתידיים במזרח.
-
לאדק עם ילדים, מה אומרים?אנחנו דווקא בחרנו כן לסע ללאדק עם הבנות (באוגוסט הקרוב) - יהיו בנות 8 ו-5.
עבורנו (ההורים) זה לא הביקור הראשון בהודו או בלאדאק בפרט.
עם זאת, מכיוון שאנחנו לא מתכננים טרקים ארוכים איתן (למרות שהן יכולות ללכת בכיף 10+ ק"מ. נבדק.) ובטח לא רפטינג, בחרנו לבלות בערך שבועיים בלאדאק ועוד שבועיים בראג'יסטן (לא לגמרי העונה, אבל לא נורא).
עם זאת, מכיוון שעבורכם זו כן הפעם הראשונה בהודו ובמזרח בכלל, הייתי שוקלת יעד יותר קל לעיכול בפורמט המשפחתי. מה גם שאוגוסט זו לא בדיוק העונה לרוב הודו כך או כך והאופציות מוגבלות למדי.
מה עם ויאטנם? ובכל מקרה, לא הייתי בכלל פוסלת את תאילנד (למה את לא מתחברת? על סמך מה?)
-
לאדק עם ילדים, מה אומרים?תודה רבה לכולכם על התשובות.
לאחר תגובותיכם הטיילים המנוסים כנראה שעם לאדק נצטרך לחכות בכאב גדול....
לגבי תיאלנד לא מתחברת להמוניות, למסחריות ולתירותיות שהארץ מביאה איתה, ברור לי לגמרי שיש מקומות שהם לא במסלול השחוק, אולי אחשוב על זה....
ויאטנם אכן יעד שנראה לנו, הבעיה היא מזג האויר החם והלח מאוד בשילוב עם המונסונים ביולי אוגוסט לא ככ מתאים לנו,
מה עם גיאורגיה?? נראה לי בדיוק מה שאנו מחפשים לגבי נופים, טיולים-וטרקים קצרים,
יובל עוד לא נסעת? סעו לשלום וחזרו בשלום , מחכה כבר לסיכום טיולך ומי יודע אולי היעד הבא יהיה נפאל (חשבנו לנסוע הפסח הזה אך לא הסתדר עם הגדולה שלנו
)שוב תודה
אורית
-
לאדק עם ילדים, מה אומרים?תודה אורית,
אנחנו עדיין כאן, אורזים.. ממריאים עוד כמה ימים.
בגאורגיה לא היינו, אבל ממה שקצת קראתי נשמע לי כיוון טוב. ואולי סין? לבחור אזור או שניים שיש בהם מזג אויר סביר ביולי-אוגוסט?
לא כזאת טרגדיה, לדאק תמתין לכם בסבלנות...
יובל
-
לאדק עם ילדים, מה אומרים?אני מת על גיאורגיה אבל זה ממש לא המזרח
מדינה מתפתחת, קצת עולם שלישי באזורים הכפריים יפייפיה בטירוף. חודש קצת הרבה מדי אולי לשלב עם ארמניה.
אם תרצי אצרף לך קישור לטיול שעשיתי שבועיים וחצי באוגוסט. בעיקרון טיול תרמילאי . תוכלי לקחת מזה את ההיבט הטרקי. -
לאדק עם ילדים, מה אומרים?הי יובל - סין לא יעד שחשבתי עליו בכלל , אם כי אני קוראת הרבה את ענתת שמטיילת עם בנה ומלאת הערצה כלפיה,
הי גולני - אשמח אם תוכל לשלוח לי קישור לטיולכם, לגבי זמן השהיה בגיאורגיה אם אתם טיילתם במשך שבועיים וחצי , ואנו עם 2 ילדות קטנות שומרי שבת כך ששבתות זה זמן מנוחה, אז נראה לי חודש זמן סביר לא??
-
לאדק עם ילדים, מה אומרים?היי, באזור קזבגי תוכלו להיות כשבוע ולעשות לפחות 4 טיולי יום, המסלולים לא כל כך קשים וישנה אופציה לטיולי סוסים בעמק סנו.
באזור מסטיה טרק הכפרים הוא נפלא, קצת יותר מאתגר מציע לקחת מדריך עם סוס לכל ארבעת הימים גם כדי שיסחוב את התרמילים הגדולים וגם אופציה לקחת את הבנות הקטנות.
ישנו גם הקווקז הנמוך בו לא טיילתי, תרכיבו אחרי קריאה והתייעצות פה מסלול ותראו כמה זמן נכנס לכם, מציע בכל זאת לשקול גיחה של שבוע + לארמניה.
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3641972#msg_3641 972
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3642666#msg_3642 666
-
לאדק עם ילדים, מה אומרים?הי גולני, תודה רבה על פירוט התשובות. קראתי את טיולך המקסים עם הנופים הנפלאים ונראה לי שהקיץ בעה נטייל בגיאורגיה. שוב תודה רבה אורית