ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אטרקציות יקרות

פורום אפריקה
    6
    8
    3374
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • alon4606
      alon4606 נערך לאחרונה על ידי

אהלן,

אני ואשתי טסים ל5 חודשים לאפריקה מספטמבר עד פברואר ועכשיו בשלבי התכנון של הטיול. 

2 שאלות שמעניינות אותי אם מישהו יוכל לעזור:

1. האם יש התחממות בתקופה האחרונה באזור הגבול של אתיופיה/קניה? (אזור העיירה מויאלה). שמעתי על זה בחצי אוזן וזה חשוב לדעת בתכנון מעבר גבול יבשתי/טיסה פנימית.

2. מסקירה ובדיקה די רצינית סביב האתרים והמקומות בקניה אוגנדה וטנזניה, ידוע לי שהאטרקציות היקרות ביותר הם הק'ילמנג'ו, הספארי בסרנגטי, ויער הגורליות BWINDI. אשמח לשמוע ממישהו שהיה באחד מאלו האטרקציות ויכול לתת חוות דעת על כמה מומלץ לשקול לעשות אותם, כמובן בשיקולי כסף (שנינו סטודנטים בשנות העשרים..)

תודה מראש!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אורי
        אורי נערך לאחרונה על ידי

אטרקציות יקרות

לגבי האטרקציות היקרות:

1. לטעמי, באפריקה, על ספארי לא כדאי לוותר, ובטח לא על הסרנגטי. זו פסגת הספארי, מהפארקים הטובים שיש. אפשר לצמצם עלויות אם ישנים בקמפינג (לדעתי חוויה בפני עצמה, שגם חוסכת כסף וגם מהווה אטרקציה נוספת), וכן אם מוצאים שותפים לטיול, ובטח אם יש לכם מסיק זמן לסקר שוק קצר (בחמישה חודשים יש לכם).

2. על הגורילות בבוינדי אנחנו ויתרנו. המחיר של זה הוא פשוט שערוריה לטעמי, ביקור יומי שם יעלה פי כמה מיום ספארי. אם תגיעו לרואנדה, תוכלו לראות גורילות שם, זה קצת יותר זול. לחילופין, אם תחליטו לוותר על הגורילות, תוכלו ללכת לראות שימפנזים, גם הם מרשימים לא פחות, בקיבאלה, בעלות נמוכה משמעותית (פחות מחצי למיטב זכרוני), שגם היא, מאוד יקרה.

3. קילימנג'רו - זה טיפוס, ארוך ולא קל. זה לא בשביל כל אחד, תחשבו האם מתאים לכם.

יש אטרקציות נוספות יקרות - ראפטינג בנילוס (כיף גדול), פארקים אחרים למינהם באוגנדה (מורצ'יסון פולס, קווין אליזבת'), ובגדול, עוד הרבה דברים קטנים שנחרדתי לראות כמה הם יקרים באפריקה, לעומת מדינות עולם שלישי אחרות (או אפילו לעומת מדינות מערביות מפותחות).

תהנו, כיף לכם Smile

• Gil317
          Gil317 נערך לאחרונה על ידי

אטרקציות יקרות

לגביי התחממות בגבול:

מויאלה היא עיר שאיומים ואזהרות מסע אליה באות והולכות: בד"כ איומי פיגוע טרור(למיטב ידיעתי עד עכשיו לא היה כלום), כמו כן מידי פעם ופעם ישנם סכסוכים בין שבטים שגולשים לאלימות. זו לא עיר שמסתובבים בה בלילה. עם זאת  העיר יחסית בטוחה ותיירים עוברים דרכה בבטחה כמעט כל יום.

בלי קשר אני ממליץ לפני הנסיעה להתעדכן תמיד באתר של משרד החוץ ב"המלצות למטייל", כמו כן באתר של "המטה ללוחמה בטרור", שני האתרים נותנים עדכונים על אזהרות מסע באזורים שונים בעולם.

• alon4606

אטרקציות יקרות

תודה רבה אורי וגלעד!

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

אטרקציות יקרות

האם שווה לעשות אטרקציות יקרות? זה לא רק שאלה של תקציב, אלא גם עניין אישי.

מבחינתי, הסיבה הגדולה שבגללה טסתי לאפריקה היא כי חלמתי מילדות להיות בסרנגטי וגם לעוף מעליו בכדור פורח. כשהגעתי לשם לא היה לי כמעט תקציב ונאלצתי מאוד מאוד לקצץ בעלויות, ואף על פי כן עשיתי את הטיסה היקרה להחריד (לידה טיול הגורילות נראה זול...). זה היה חלום ילדות מבחינתי ולא משהו שאוכל לוותר או להתפשר עליו, וללא ספק זה עמד בציפיות והתעלה עליהן (אפשר לקרוא כאן).

החברה שנסעה עמי והיתה גם דלת תקציב בחרה לוותר, אבל מבחינתה הגורילות היו must, והיא כן יצאה לסיור הזה לבדה. גילינו שבאותה תקופה אם היית עושה את הסיור במוגהינגה ולא בבווינדי היית חוסך כמה עשרות דולרים. אני הסתפקתי בסיור השימפנזים ביער קיבלה, שהיה יחסית זול (30-20 דולר דאז).

על הקילימנג'רו החלטנו שתינו לוותר. העלות תרמה מאוד לכך.

בקיצור, זה עניין אישי. מה חשוב לכם? אבל כדאי לחשוב על זה גם כך: בשביל מה אתם נוסעים? אפשר הרי לקצץ בעלויות השוטפות - אוכל ולינה. גם קיצוץ של 5 דולרים מדי יום מצטבר בסוף הטיול לכדי חיסכון משמעותי. אפשר לקצץ בטיסות. אפשר לוותר על קניות (לא טרחנו, למעט תבלינים זולים בשוק בזנזיבר). ומה שחוסכים בכל אלו כדאי להשקיע באטרקציות שחשובות לכן, כי בשביל זה נסעתם, וזה מה שבאמת תזכרו בסוף.

ובמילים אחרות: אל תחשבו לרגע לוותר על ספארי של 5 ימים כולל הסרנגטי (או מסאי מארה, אם אתם בצד השני של הגבול). תשנו באוהלים במקום בלודג'ים, חפשו ג'יפ שבו אתם מצטרפים לעוד תרמילאים בעלות זולה יותר, אבל אל תוותרו.

• wizo1234
                wizo1234 נערך לאחרונה על ידי

קניה אוגנדה טנזניה - אטרקציות עלות/ תועלת

מבקש להתחיל בהכרזה -  הטיול זה  האטרקציות ! 

דהיינו ,  מטרת  הטיול הינה לראות אטרקציות . 

כל היתר - טיסות , בתי מלון , כלי רכב , אוכל , בילויים  - כל אלו הינם אמצעים בכדי לבצע את האטרקציות . 

בית מלון , רכב , מסעדות , בילויים (יותר או פחות מפוארים ) יש  גם בבית . 

אדם רציונלי לא ישלם מאות רבות של $ ( בזוג  לעתים הרבה למעלה מ 1000) עבור טיסות , ייקח  חופש מן העבודה ( הפסד הכנסה , גם אם נעשה על חשבון החופשה השנתית ) ישהה בבתי מלון ויאכל במסעדות ( עלות הרבה יותר יקרה מאשר בביתו הוא ) בכדי לעשות מה שיכול להיעשות בבית בעלות נמוכה  יותר . 

מה אי אפשר לעשות בבית  ?  נכון , את האטרקציות  ! 

כלומר  , טיסה , מלון , רכב , מסעדה  אלו אמצעים ( הכרחיים , נכון ) בכדי להגיע אל  המטרה - האטרקציות ! 

ועל  כן  ,  אין  להתבלבל  בין  האמצעים לבין המטרה . 

אם קיימת  "התנגשות" ( כספית ) בין האמצעים לבין המטרה - למשל עלות יקרה של האטרקציות - הייתי  מציע  לנסות לחסוך ב אמצעים : לחפש טיסות זולות יותר ( עם קונקשיין ארוך ) , לחפש לינה זולה יותר (גסטהאוזים ) , התניידות זולה יותר - תחבורה  ציבורית ( גם אוטובוס לילה ) , מסעדות  מקומיות -  אוכל רחוב/סופרמרקט . בכל אלו ניתן לחסוך . 

לא  הייתי  מציע לחסוך באטרקציות  - כי זה כל הטיול . 

הניסיון  שלי במזרח אפריקה מבוסס על טיול בשנת 2010 . כך שייתכן כי המידע לא כל כך מעודכן מבחינת המחירים ( ואולי גם מארגני האטרקציות ) . במסגרת הטיול היינו ב אוגנדה , קניה , טנזניה ולבסוף נופש בזנזיבר . 

באוגנדה היינו בשמורת הגורילות  BWINDI  בווינדי . העלות היתה 500$ לאדם . והיתה בעייה להשיג פרמיט - PERMIT . הייתי  בקשר עם סוכנות טיולים ב קמפאלה ( אל הסוכנות הגעתי בעזרת אריה arie475  אשר מופיע לעתים באתר למטייל . הודיתי לו בזמנו , ואני מנצל את ההזדמנות להודות לו שוב כאן ) , ורק כאשר היתה זמינות  ( לפחות חודש וחצי מראש ) ליום של טרק גורילות  ההרים - רק אז הזמנתי את הטיסות . היינו  גם בטרק השימפנזה / קיבלה  - גם יפה , אך ללא השוואה אל הגורילות . 

בזמנו היה בקמפאלה בחור ישראלי , בשם בועז ( עבד שם , ניהל חברה מקומית עם שותף ) אשר עזר לנו בענייני לוגיסטיקה בקמפלה/אוגנדה . לדעתי ניתן להגיע אליו / או אל השותף ע"י חיפוש ( תחת השם בועז ) במערכת החיפוש של האתר . סוכנות הטיולים דרכה הזמנו את טרק השימפנזים - ניתן להגיע ע"י חיפוש באתר תחת שם המשתמש שלי  wizo1234 . 

היינו  כאמור  גם  ב קניה וגם בטנזניה . ב קניה ספארי ב מסאי מארה .  בטנזניה ספארי נוסף ב סרנגטי . הספארי בקניה משמעותית זול יותר ( האטרקציה/ החיות ממש זהות - זוהי אותה שמורה תחת שמות שונים בקניה ובטנזניה ) .היינו בקניה עם המדריך "הישראלי " ג'יימס , ואילו בסרנגטי ( יציאה מ ארושה ) עם המדריך "הישראלי " ג'וזף בומי . כאמור , קניה זולה יותר ( בגין הלינה בלבד - באנזניה היינו ב לודג'ים מפוארים , ואילו בקניה , דרך ג'יימס במלונות זולים יותר ) . מאד ממליץ על ג'יימס ( מקווה שהוא עדיין עובד בתחום , אגב נשוי לישראלית - אמיתית -  בשם רעות ) ג'יימס - לבד מהיותו מדריך , הוא גם בן אדם  : הזמנו אצלו חבילת ספארי וכמובן שילמנו הכל בהתחלה . ביום האחרון של הספארי ( כנראה בגלל חוסר הבנה הדדי , התברר כי האטרקצייה האחרונה לא היתה לרוחי - הליכה ברגל בפארק ) . הודעתי טלפונית ל ג'יימס כי זה לא נראה לי . מייד , ללא היסוס , ג'יימס ביטל את האטרקצייה האחרונה , חזרנו אל ניירובי ו החזיר לנו  במלואה את העלות של אותו יום ( להזכיר , הכסף כבר היה בידיו , ואפילו שהינו כבר לילה במלון לפני תחילת האטרקצייה - ע"מ להתחיל בבוקר את הספארי בשמורה ה "לא רצויה " . הוא שאמרתי - ג'יימס הוא בן אדם . 

אצל ג'יימס גם הזמנו את האטרקצייה של כדור פורח מעל ה מסאי מארה . אף היא יקרה - 450$ .( בסרנגטי ביקשו מעט יותר עבור כדור פורח ) . ג'יימס חישב לנו רק 425$ - אמר שהוא מעביר לנו את עמלת הסוכן שלו . אלא לא היו מלים מן הפה אל החוץ . היו איתנו באטרקצייית הכדור הפורח תיירים נוספים . בכוונת מכוון שאלתי אותם כמה שילמו ?  450$  - היתה התשובה . 

גם  ג'וזף  בומי  ב סרנגטי  היה  בסדר גמור ועמד בכל הבטחותיו . 

אגב , אל זנזיבר ניתן להגיע מ ארושה ( טנזניה )  גם דרך היבשה . יש אוטובוס ( לדעתי , כל יום ) היוצא מ ארושה אל דאר א סלאם בירת טנזניה ( נסיעה ארוכה ) . לוקחים מלון ב דאר א סאלם , וניתן לעבור משם ב מעבורת אל זנזיבר . אפשר לנצל את מחצית היום ב דאר א סאלם ( או גם ללון  לילה נוסף ) לצורך סיור עיר ב דאר א סאלם . יש שם שוק דגים גדול , וכן מוזיאון פתוח של בתי המגורים של השבטים השונים באיזורים השונים של טנזניה עם הופעת פולקלור של להקה מקומית . 

ב זנזיבר , לבד מנופש , כדאי לבקר לפחות מספר ימים ב סטון טאון . סיור עיר עם שוק העבדים ההיסטורי . וכן בשמורת יער ( מחוץ לעיר ) עם קופים אנדמיים / גב אדום.

אגב , ההתניידות  בין  אוגנדה , קניה , טנזניה ( אל זנזיבר , כאמור במעבורת היוצאת מספר פעמים ביום)  יכולה להיעשות באוטובוסים . הם די נוחים , והנוסעים היו כמחציתם  תיירים .  

יכול  להיות כי  ממרחק   הזמן ( עברו כבר כ 5 שנים מאז 2010 ) אולי נשמטו מזכרוני אי אלו פרטים . ניתן להגיע אל ההודעות שלי  "בזמן אמת" ע"י שימוש במנוע החיפוש באתר לפי שם המשתמש שלי wizo1234 . 

מקווה  שעזרתי 

בברכה  אלי . 

• alon4606

תודה על התגובה המפורטת אלי

• zvikamr
                    zvikamr נערך לאחרונה על ידי

לגבי הגורילות בבווינדי - קח בחשבון שתהיה מוגבל לשהייה של שעה איתם. לדעתי במחיר של 600 דןלר זה לא משתלם אלא אם יש לך עניין מיוחד בקופי אדם. באופן אישי נהניתי הרבה יותר מהמפגש עם השימפנזים בקיבלה- היינו איתם יום שלם (תמורת 220 דולר), והבנו את ההיררכיה החברתית שלהם, האינטרקציות בינהם, האופי האישי של חלק מהםרטים וכולי.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון