ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות על אקוודור

פורום דרום אמריקה
    3
    9
    2409
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Guy_3361409
      Guy_3361409 נערך לאחרונה על ידי

אהלן,

אני מתכנן להגיע לאקוודור ב- 12/5 ולשהות שם כשלושה שבועות-חודש.

יש לי כמה שאלות:

א. קראתי בלא מעט מקומות שקיטו היא עיר מסוכנת ולא בטוחה. אכן כך? 

באופן כללי, אני אמור לחשוש יותר בשהותי באקוודור?

ב. אני חושב להקדיש כשבוע ללימוד ספרדית במדינה. יש המלצה למקום מומלץ? (גם מבחינת הסביבה של המקום כמובן).

ג. אמזונס וג'ונגלים - אני אהיה גם בפרו, בוליביה וכנראה גם ברזיל. בהנחה שאני נכנס פעם אחת לג'ונגלים, איפה הכי כדאי לי?

ד. מתלבט לגבי הגלפגוס. תוהה אם לראות כמה חיות מגניבות בים (לא מזלזל) שווה את הזמן והכסף, אבל ייתכן גם שאינני מכיר מספיק. אשמח לדעתכם.

תודה רבה! 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ניתאי א
        ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

כמה שאלות על אקוודור

היי,

אנסה לענות על מה שאני יודע.

לי יצא לטייל באקוואדור כחודש וגם בגלפגוס.

יצא לי להיות בקיטו בערך שבוע. קיטו היה היעד האחרון שלי בטיול שהיה 9 חודשים בדרום אמריקה.

לא זכור לי שהרגשתי שקיטו מסוכנת יותר ממקומות אחרים. אני אישית לא נתקלתי לאורך כל הטיול במעשי שוד אך תמיד רצו סביבי סיפורים מזעזעים, בברזיל למשל הרגשתי פחות בטוח.

כל אדם יחווה את המקומות בצורה אחרת. לחלק התמזל מזלם וחלק לא. יש קודים של דברים שיוכלו לעזור לך במהלך הטיול שלך ויפחיתו את הסיכונים (לא רק באקוואדור):

*לא לטייל לבד, במיוחד בחושך.

לא לעלות על מוניות לבד, בערים הגדולות תמיד יש תחבורה ציבורית למקומות המרכזיים. גם זול יותר וגם בטוח יותר. עלית עם עוד כמה חברים ויש תיקים בתא מטען אז תמיד לדאוג שאחד ישאר לשבת בתוך המונית ובנתיים שהאחרים יורידו את כל התיקים.

*לא להבליט ציוד יקר ערך. אני הייתי הולך עם מצלמה גדולה כשהרצועה עליי ועל זה הייתי לובש את הפליז וסוגר את הפליז.

*לא לטייל עם כל הכסף והכרטיסים עליך. לפעמים יותר בטוח להחביא בתיק הגדול שבהוסטל. אני קראתי לזה לטייל עם ארנק גניבות - ארנק שיש בו בעיקר מטבעות וקצת שטרות שיספיק לי לאותו יום.

*לשים את הארנק בכיס השמאלי ולא הימני.

ועוד.....

אם תקרא את הלונלי פלאנט כמעט ולא תמצא יעד שיהיה רשום שהוא לא מסוכן.

לגבי סעיף ב' - המלצה שלי לקחת שיחון וללמוד ממנו, במהלך הטיול לומדים לדבר. גם אנגלית מקורטעת עם מבטא יכולה לעזור.

להוריד לנייד תרגומון עברית ספרדית או להוריד את השפה הספרדית באפליקציה גוגל טרנסלייט שעובדת גם ללא WIFI. לי זה עזר מאוד כשטיילתי בסין.

לגבי ג' - בשלושת המדינות הג'ונגלים יפהפיים אבל בכל אחד תחווה חוויות שונות.

דוגמא להשוואה דומה בין מקומות:

לי יצא למשל לעשות את הפנטנאל (הביצות) בברזיל וגם את הביצות בבוליביה. על פניו שני דברים שהם אותו הדבר אבל שונים בתכלית אחד מהשני בדברים שרואים וחווים. בברזיל גובה המים היה גבוה יחסית וכמעט לא ראינו בעליי חיים אך דגנו מלא פיראנות ובבוליביה המים היו נמוכים, ראינו מלא בעליי חיים ודגנו (תפסנו) אנקונדות.

לפי דעתי בבוליביה הג'ונגלים הם הכי נגישים וכל העסק לא יקר כפי שזה בברזיל ובאיקיטוס בפרו. בשניים האחרונים הנסיעה אורכת כמה ימים. בבוליביה זה במרחק נסיעת לילה של 18 שעות באוטובוס או טיסה קצרה מלה פז.

לגבי הגלפגוס,

אני הייתי ממליץ לך לטוס לגלפגוס ולחוות בעצמך. מקום מיוחד, נופים עוצרי נשימה עם בעלי חיים שלא רואים בכל מקום: לשחק תופסת עם כלבי ים תוך כדי שנרקול. צבי יבשה ענקים שמתהלכים לידך, עופות מים עם רגליים אדומות וכחולות,ציפור משוגעת שיודעת לפתוח בקבוקים ועוד.... ולא לשכוח את אתרי הצלילה המדהימים.

אם אתה לא רוצה להשקיע יותר מדי וכסף ובעלי חיים זה פחות העניין שלך תוכל לנסוע "לגלפגוס לעניים" בפיסקו פרו.

• Guy_3361409

כמה שאלות על אקוודור

א. אתה אכן צודק, כמעט ואין מקום שלא כתוב עליו בלונלי פלאנט שהוא מסוכן. אני בכל מקרה שמח לשמוע שאין תחושה חזקה כזאת בקיטו / אקוודור. זה בוודאי לא אומר שזה לא קורה. תודה על הטיפים החשובים.

ב. ספרדית - אני מתכוון לקחת שיחון ואוריד גם אפליקציות מתאימות. חשבתי שללמוד ספרדית תהיה חוויה מיוחדת לאור העובדה שבחלק מהמקומות אתה גם ישן בבית של מקומיים. אם למישהו יש המלצה למקום מגניב כזה - אשמח לשמוע!

ג. ג'ונגלים - הבנתי אותך. אנסה לקרוא קצת על הג'ונגלים באקוודור לראות מה אנשים אומרים. אם מישהו היה ויכול לספר זה יהיה אחלה.

ד. גלאפגוס - אצטרך לחשוב על זה עוד קצת, התלבטות Smile

תודה רבה על התשובה המפורטת! 

• chenchen1234
            chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

כמה שאלות על אקוודור

אדגיש את היתרון בג'ונגלים בבוליביה - 
            הם סמוכים לפמפאס (הביצות שניתאי הזכיר, שמאוד מומלץ לבקר בהן).
            כך אפשר לבקר בשני האזורים בלי לנסוע עוד פעם במיוחד במדינה אחרת.
            ובנוסף המחיר שם הוא הזול ביותר.

• chenchen1234

כמה שאלות על אקוודור

ולגבי השפה - 

להתחיל את הטיול באיזי וללמוד קצת ספרדית זה רעיון מצוין!
              (לדעתי קיטו היא מקום טוב לעשות את זה).

ידיעת ספרדית ברמה שמעבר לבסיסית תעשה לך טיול יותר כיפי (וגם יותר זול), והאנשים המקומיים יהיו הרבה יותר נגישים לך. זה ישדרג מאוד את הטיול.
              כמובן ששיחון ואפליקציות יהוו כלי עזר משלימים. 

• Guy_3361409

כמה שאלות על אקוודור

הבנתי שגם באניוס יכולה להיות אחלה מקום להשתקע בו וללמוד קצת ספרדית. אבדוק את האופציות בקיטו. 

מניח שאשמע בעצתכם בנוגע לג'ונגלים בבוליביה, משם אוכל להמשיך גם לביצות בברזיל.

תודה רבה!

• chenchen1234

כמה שאלות על אקוודור

באניוס היא באמת אחלה מקום להשתקע בו.

יש שם הרבה אטרקציות וטיולים מסביב, ויותר פוגשים שם חבר'ה מטיילים אחרים, אז לא בטוח שתצליח להתרכז בספרדית 🙂 

לא יודע אם הבנת נכון, אבל ליד הג'ונגלים של בוליביה יש את הביצות של בוליביה (פמפאס). נקודת היציאה היא ממש אותה עיירה. עדיף שתלך אליהן במקום הביצות בברזיל (שנקראות פנטנאל) - גם כי אתה כבר שם, וגם כי הן פשוט יותר מוצלחות.
                  הייתי גם בפמפאס של בוליביה (בספטמבר) וגם בפנטנאל של ברזיל (גם בספטמבר, לא באותה שנה), ובבוליביה היה עדיף. ראיתי שם יותר בעלי חיים, הם היו יותר קרובים, וגם האוירה בטיול הייתה יותר טובה. לא רואה הרבה טעם ללכת לשני המקומות. (אלא אם נפל עליך סכום גדול של כסף ואתה רוצה לטוס לאזור הפנטנאל הצפוני שם ניתן לצפות ביגוארים, אבל זה מאוד מאוד יקר, ממש לא לתרמילאים)

• Guy_3361409

כמה שאלות על אקוודור

(*מגיב באיחור כי לא קיבלתי התרעה על ההודעה האחרונה)

אתה מתכוון לרורה נבאקה המשמשת כאותה נקודת יציאה?

בכל מקרה, ממש תודה על ההמלצה הזאת. חסכת לי התלבטות רצינית.

עכשיו ההתלבטות היא בסוגיית הג'ונגלים: קויאבנו באקוודור או איקיטוס בפרו.

אולי בסוף יהיה גם וגם, אבל במקרה שלא, אשמח לשמוע המלצות Smile

לגבי הגלפגוס -

האם עדיף לעשות את זה בצורה עצמאית או דרך קרוז?

תודה!

• chenchen1234

כמה שאלות על אקוודור

כן, התכוונתי לרורנבקה שמשמשת נקודת יציאה הן לג'ונגלים והן לפמפאס.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון