שאלות לטיול ביפן ובסין
-
שלום. אני מתכננת טיול לאזור סין ויפן בספטמבר - אוקטובר הקרובים (כחודש כל מדינה). יש לי מספר שאלות ונושאים שאשמח לקבל עליהם מידע -
1. לגבי סין - אני מעדיפה לבקר במקומות ה'מערביים' יותר, בהם תנאי תברואה טובים. אלו מקומות/יעדים מומלצים? (3-4 יעדים בערך). חשוב לי לציין שאני לא רוצה טיול עמוס אלא להישאר בכל מקום כשבוע בערך ולטייל באזור.
2. מהי הדרך המומלצת לעבור מהונג קונג לשנחאי/ מהונג קונג לבייג'ין? טיסה/רכבת?
3. הבנתי שיום העצמאות הסיני חל ב-1/10 וכי יש הרבה ארועים ופסטיבלים ביום זה. האם מומלץ לתיירים לשהות באותו השבוע בסין? הבנתי שמאוד עמוס והמחירים עולים....
4. האם יש צורך להתחסן לפני סין (מעבר לחיסונים הרגילים שמקבלים בישראל)?
5. לגבי לינה (גם ביפן וגם בסין) - מה מחיר ממוצע של הוסטל ואיך איכות ההוסטלים? האם מומלץ לעשות כרטיס הוסטלים של YHA? כדאי להזמין מראש?
6. כמה זמן מראש צריך להזמין טיסה?
7. איך התחבורה הציבורית בסין וביפן והאם מומלץ לעשות כרטיס רכבות?
8. כמה זמן אתם ממליצים לטוקיו והאם דיסנילנד טוקיו שונה מדיסנילנד בארופה או בארה"ב?
תודה
-
שאלות לטיול ביפן ובסיןסין משתנה בקצב מטורף והיא היום הרבה יותר "מערבית" מבעבר לטוב ולרע.
אתם יכולים לעשות את המסלול הקלאסי הכליל: בייג'ינג ,שאנגחאי, סוז'ו האנגז'ו
כולן ערים גדולות ומפותחות ויש מה לראות בהן.
2) טיסות מהונג קונג ליעדים בסין היבשתית יקרים מאוד כיוון שזה נחשב כביכול לטיסה בינלאומית, כלל הידוע לי גם אין רכבת ישירה להונג קונג מעידים אלו, האופציה המומלצת יותר לדעתי במידה ויש לכם זמן ונירא שיש זה לעבור את הגבול מהונג קונג לשנזן ומשם אפשר לקחת רכבת לכל עיד בסין כמעט.
3) החג הלאומי חל מ 1 לאוקטובר למשך שבוע, בזמן הזה אתרי התיירות בסין מלאים במאות מליוני סינים שיוצאים לטייל, ולפי כך גם יש תפוסה גבוהה בבתי המלון והמחירים עולים בהתאם לביקוש, אין בעיה לשהות בסין בזמן זה אם מתכוננים מראש כלומר רצוי לקנות כרטיסי רכבת יטמיים שלושה לפני נסיעה, ולהקדים הזמנה של מלון, מנגד יש המון קישוטים,זיקוקים כל הזמן וגם אחלה סיילים בחנויות אז שווה.
4) נא לפנות לרופא.
5) לגבי לךינה בהוסטלים רשת YHA בסין מציעה הוסטלים מעולים חדר פרטי עם שרותים ומקלחון יעלו בין 150 ל280 יואן תלוי במיקום ההוסטל ובאיזו עיר שקל אחד שווה ל1.6 יואן בערך שווה לעשות את הכרטיס בסין הוא מעניק הנחות של 5 אחוזים אם אני זוכר נכון ועולה סך הכל 50 יואן.
6)תלוי בכם טיסות כאלו לרוב רק מתייקרות לקראת תאריך הטיסה.
7) תחבורה בסין מאוד מפותחת ורב גוונית יש רכבות איטיות ועד רכבות שטסות ב450 קמ"ש, הפריסה טובה וכמעט לכל חור הכי קטן אפשר להגיע בתחבורה ציבורית.
אין כרטיס רכבות בסין, יש אבל סוג של רב קו שאפשר לשלם במטרו ואוטובוסים עירוניים.
לא יודע אבל יש גם דיסנילנד בהונג קונג, והקיץ נפתח גם בשאנגחאי -
שאלות לטיול ביפן ובסיןתודה רבה!