חוגגים עשור ב......... טוקיו
-
חוגגים עשור ב......... טוקיוהתיישבנו במסעדה והזמנו 2 מנות פתיחה ו-2 מנות עיקריות שכרגיל היו מצויינות!!!!
אך באופן מוזר...מנות הפתיחה הגיעו בסוף והמנות העיקריות הגיעו בהתחלה 
המשכנו לטייל באזור וסיכמנו שאת האזור האלגנטי של אתמול (Ginza) אהבנו הרבה יותר, שכן הרבה יותר מתאים לנו מאשר האזור כאן שכולל המוווון מועדוני חשפנות, בתי הימורים ומלאאאאא בני נוער..
קינחנו בקפה ומאפה באחד מבתי הקפה באזור... ונסענו במטרו חזרה למלון
עוד יום נהדר הסתיים לו בטוקיו

-
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי
אתמול נתקלתי אצל אורה בבולגריה בתאור דומה על השפה הבינ"ל :
"..השפה המדוברת היא בולגרית וגם קצת רוסית. אני שלא יודעת את שתי אלו, החלטתי להיענות למחוות שלהם בעברית. הם סיפרו לי את עצמם בשפתם, אני עניתי בשפתי. באופן מוזר זה הצליח..."
מתענגת על הסיפור שלך

שבת טובה
-
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי גם אני כאן בשורות האחרונות נהנת מהתאורים והתמונות!!
שאלה אולי קצת מוזרה לאור המאמצים שלכם להגיע בדיוק לפריחה. ממה שקראתי בפריחה כמובן הביקוש אדיר והצפיפות גדולה (וגם כמובן מחירים גבוהים יותר). האם העומס והצפיפות לא הפריעו לחוויה הכללית ואם כבר ראית פריחת דובדבן בעבר (למשל בוושינגטון) , לא עדיף להגיע בתקופה פחות עמוסה?
-
חוגגים עשור ב......... טוקיונגה
אני ראיתי פריחת דובדבן בוושינגטון. חייבת לציין שזה לא נראה מרהיב כמו אצל רובי. יש הבדל בכמויות ( לדעתי בוושינגטון יש פחות עצים) והמקדשים המיוחדים בטוקיו מוסיפים לתפאורה.
-
חוגגים עשור ב......... טוקיואז היה סושי ... יופי, נרגעתי ... לא מופתעת שזה נכנס לטופ... בערך שנה אחרי הביקור בטוקיו לא הצלחנו לחזור לאכול סושי בארץ... והבנו שבעצם , בארץ זה לא בדיוק סושי.
אני אישית לא ראיתי בשום מקום מעולם פריחת דובדבן... שלך רובי נראית פשוט משגעת.. ואני לא יודעת איך זה בוושינגטון , אבל ביפן הפריחה היא ממש אירוע שמוציא את היפנים לחגוג ולעשות פיקניקים בפארקים ויש הפנינג שלם סביב העניין .
-
חוגגים עשור ב......... טוקיוברכות לעשור הראשון שיביא עמו סיבות לחגוג לפחות תריסר כמוהו!

להיות יפן או להיות ויאטנם? זו השאלה (לפחות אצלי). אין ספק שאתה מטה פה את הכף לטובת יפן.

מחכה שיפתחו טיסות לשנה הבאה

מתברג לי פה כדי להמשיך להנות מהתיאורים, התמונות וכמובן האומץ!

רב תודות על השיתוף!

מיקי
-
חוגגים עשור ב......... טוקיותודה על התגובות

טובה- איזה כיף לראות שאת מטיילת איתי "בשעון ניו יורק"

נגה- טוקיו עיר מעניינת, מיוחדת, אחרת ועוד ועוד סופרלטיבים.... אבל יפה היא לא.... ולכן פריחת הדובדבן מוסיפה לה המון חן. בנוסף, כל הפסטיבלים סביב הדובדבן ודוכני האוכל נותנים הרגשה של אווירת חג במדינה.
לגבי הצפיפות- טוקיו ענקית - מטרופולין של 36 מיליון איש!!! ולכן לא משנה מתי מגיעים לשם... לדעתי צפיפות תמיד תהיה (רק כדי לסבר את האוזן בתחנת הרכבת שמתחת למלון שלנו עוברים בממוצע כל יום 6 מיליון איש!!!!)ולכן כדאי להגיע לטוקיו בזמן פריחת הדובדבן
איריס- אכן כמות עצי הדובדבן ענקית!!!! חשבתי שנראה את עצי הדובדבן רק בפארקים ובריאות הירוקות של העיר... אך בפועל בכל מקום בעיר העצים נמצאים- בכבישים, בשדרות החנויות, במקדשים ואפילו בבתי הקברות.
עדי- לגבי הסושי... אלה בדיוק המילים שאנחנו אמרנו - "מסתבר שעד היום לא באמת אכלנו סושי בארץ..."

מיקי- חתיכת התלבטות יש לך
אני אוסיף עוד משהו לטובת יפן - עניין הנהיגה. וייטנאם הייתה גבוה אצלנו במגירת החלומות ואפילו קניתי לפני שנה ספר ("הצהרת כוונות
) אלא שכבר בתכנון ראשוני הבנתי שלא ניתן/לא מומלץ לתיירים לנהוג עצמאית ושעדיף לשכור נהג מקומי... עובדה זו הורידה את וייטנאם (זמנית) למקום אמצעי במגירה.
עדכון רעידות אדמה:
ביממה אחרונה היו ביפן עוד 2 רעידות חזקות שהפעם גרמו לנפגעים - כרגע הדיווח עומד על כ-1500 פצועים וכ-50 הרוגים
-
חוגגים עשור ב......... טוקיויום שבת- 2/4:
התעוררנו לבוקר מעונן... לפי התחזית צפוי להיות היום גשום
מקווים שהחזאים יפספסו 
התחלנו את הבוקר עם קפה + סנדוויץ' בסטארבקס מתחת למלון... ומשם המשכנו ליעד הראשון שלנו להיום - רובע asakusa.
כיוון שהרגליים שלנו (בעיקר שלי) כואבות מאוד... החלטנו להוריד את הקצב והלכנו באיטיות - שוב הרגשנו "גידי ואהרוני" ורק מקל ההליכה היה חסר לי

נכנסנו לתחנת המטרו שהייתה יחסית ריקה וראינו שלט שעליו כתוב שבימי שבת וחגים תדירות הרכבות נמוכה בטוקיו. בנוסף בהמשך ראינו שגם חנויות רבות סגורות ושהפארקים מלאים במשפחות. הופתענו
שיום שבת הוא יום מנוחה ביפן.יצאנו מתחנת המטרו ותוך 2 דקות הגענו למקדש sensoji temple. המקום מקסים!!!
הדרך למקדש מתחילה בשער גדול ומרשים, עוברת בין שדרת חנויות, דוכני אוכל ומזכרות ואז סביב המקדש פריחת הדובדבן במלוא הדרה
באזור המקדש ראינו המווווון נשים לבושות בלבוש מסורתי. ובכלל היה מאוד נעים ונחמד להסתובב
אהבנו את המקום 
-
חוגגים עשור ב......... טוקיו -
חוגגים עשור ב......... טוקיומשם המשכנו רגלית כחצי שעה לפארק היפהפה - sumida park

הפארק נמצא ב-2 גדותיו של נהר sumida החוצה אותו... כיוון ששבת היום.... היו במקום המוני אנשים ודוכני אוכל - חגיגה אמיתית

טיילנו בפארק כשעה וחצי ועצרנו באמצע לאכול באחד מדוכני האוכל הרבים - גם כאן היה טעייייים
-
חוגגים עשור ב......... טוקיושמחים ונלהבים מהיופי של הפארק אנחנו ממשיכים רגלית כחצי שעה לכיוון תחנת המטרו.... הרגליים כואבות מאוד... אך הלב מרגיש נהדר

בדרך למטרו החלטנו לעצור לקפה ועוגה בכדי לתת לרגליים לנוח קצת לפני שנמשיך לטייל

הבנו שמדובר בקינוח עם מילוי.. אך לא היה לנו מושג איזה מילוי נקבל (התפריט היה ביפנית בלבד)
מעניין איזה מילוי שמו לנו בקינוח????
-
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי,
איזה חלום לתכנן טיול עם תקציב פתוח לכל שגעון. ח"ח לזוגתך על הפרגון הזוגי.
אהרוני וגידי, יכולים לחלום על טיול נפלא כמו שאתם עשיתם. אין כמו המסעדות המקומיות שמגלים לבד, והתמונות שהעלית, מלהיבים את העיניים ואת חושי הטעם.
ממש עושה חשק למצוא זמן להוריד את האבק משקופיות יפן 1989 ולחזור למראות.
תודה על הכתיבה המרתקת וממתין להמשך הטיול.
-
חוגגים עשור ב......... טוקיואין מה להשוות בין פריחת הדובדבן בוושינגטון (טיילתי וראיתי במרץ 2007) למה שאני רואה כאן בתמונות הנהדרות של רובי.
אבל אני מניחה שלא רק בשל פריחת הדובדבן מטיילים ביפן....
כמובן שהפריחה מספקת תפאורה נהדרת, כפי שעושה זאת עונת השלכת בניו אינגלנד ובמקומות אחרים.
מצרפת תמונה מוושינגטון בעת פריחת הדובדבן מרץ 2007.
נילי
-
חוגגים עשור ב......... טוקיורובי, רובי, רובי,
וואוו, וואו, וואו...איזה טיול מהפנט. פריחת הדובדבן מריבה כל כך בתמונות שאני רק מתחילה לדמיין איך הרגשתם במציאות.
וגם יפן עצמה עם המקדשים והמסעדות המיוחדות עושה הרבה חשק, בטח ובטח שזה מסופר דרך העיניים שלך והכתיבה הקולחת.
הזמנתי סושי וסאקה ואני ממתינה להמשך.
-
חוגגים עשור ב......... טוקיואני סתם מחכה שתחזור כבר ותמשיך לספר , אז בינתיים אעביר את הזמן בענייני ניחושים ... אז אולי הקינוח היה במילוי שעועית עם מחית ערמונים ? או במילוי תה ירוק ? רק מקווה שלא ווסאבי ....
-
חוגגים עשור ב......... טוקיותודה על התגובות

יורם- אכן ח''ח ענק לאשתי
עניין התקציב הפתוח ואי כינוס הקבינט בטחוני-כלכלי לא קורה כל יום...אלא רק פעם בעשור 
נילי- מסכים איתך לגמרי שיפן היא הרבה מעבר לפריחת הדובדבן
החוויה האנתרופולוגית בימים המועטים שחווינו בה הייתה מרתקת (פרטים בהמשך
) אבל הדובדבן היה בונוס גדול לטיול עירוני 
מיקה- תוסיפי לרשימה גם גיוזה, סובה, מיסו וראמן

עדי-
אחת התשובות שלך נכונה.... 
-
חוגגים עשור ב......... טוקיוהיינו במתח... ולא ידענו למה לצפות... ולפני שהסתערנו על הקינוח חשבנו שיש מצב שבקינוח יש שעועית אדומה... כיוון שזה היה הקינוח הנפוץ ביותר שאכלנו בדרום קוריאה.
הרגשנו כמו בטעימות של מאסטר שף
לוקחים ביס ועוד ביס ומנסים להבין מה יש לנו כאן בתוך הקינוח... עד שפתאום אנחנו מבינים
המילוי הוא מחית ערמונים טעיייייייים מאוד
נסענו עם המטרו לשכונת yanka Ginza הנמצאת בצפון רובע ueno, בו היינו אתמול בפארק המקסים ueno park

יצאנו מהתחנה והכל היה רועש מסביב.... לאחר כ-10 דקות הליכה הגענו לשכונה שהייתה כל כך שונה מכל המקומות האחרים בהם היינו בטוקיו - הרעש המאפיין את טוקיו התחלף כאן בפסטורליה, שקט ושלווה....
גורדי השחקים התחלפו כאן לבתים נמוכים עם חצרות, מקדשים קטנים ובתי קברות.
בלתי נתפס שמספר דקות מהעיר ההומה, שוכנת לה שכונה בה יש הרגשה שמטיילים בכפר/עיירה.
השכונה ידועה כמקום חביב על חתולים, והחתול הוא סימן ההיכר של השכונה.... ולכן כמעט בכל חלון ראווה יש חתול אמיתי או בובת חתול...
נהנים מהשקט והשלווה בשכונה המשכנו לכיוון הרחוב הראשי שלה, בו היו הרבה דוכני אוכל ומזכרות... קנינו לנו מזכרת קטנה והמשכנה הלאה לכיוון תחנת המטרו
אהבנו את yanka Ginza
-
חוגגים עשור ב......... טוקיו