גלישה ורחפנים
-
שלום לכולם,
הרחפנים מתחילים להראות יותר ויותר בשמיים, ונשאלת השאלה האם הרחפנים יהיו ה- GoPro הבא מעל המדרונות ?!
-
גלישה ורחפניםבכלל לא בטוח .
הבעיה העיקרית שתשבית את השמחה היא ההתנגשות בין רשת הרכבלים והמעליות לבין הרחפנים. נראה לכם שמישהו יקח אחריות אם רחפן יתנגש ו/או יתקע במעלית או בכבל שלה ?במקרה יצא לי לשוחח לפני שנה בלובי של המלון בלה מניור עם בחור שהבנתי שהוא מקורב להנהלת החברה שמפעילה את המעליות בואל טורנס. הוא הסביר שהרשויות שם אוסרות על הפעלת רחפנים פרטיים. גם בגלל חברות הביטוח שאינן מסכימות לבטח את חברות המעליות כנגד הסיכון הזה.
-
השנה בתחרות סללום באיטליה רחפן כמעט פגע בהירשרהתרסק על המסלול ופספס אותו במילימטרים (במונחים של גלישה). תראו בעצמכם.
בעקבות הכמעט-תאונה ההתאחדות הבינלאומית השעתה את השימוש ברחפנים לצילום בתחרויות.
-
או פשוט לטוס בין הכבלים -
קצת מהידע שלי...אמנם מתחום האופניים.
מקסים: תתקן אם אני טועה במה שאני כותב.
בגדול, רחפן אפשר להפעיל במספר מצבים. מה ש-KM התכוון כאשר אמר כי אולי והוא יהיה ה-"gopro" העתידי, אני מניח כי הכוונה היא בשימוש של הרחפן ע"י אותו הגולש בצילום עצמי. יש לרחפנים מסויימים אפשרות תכנות והם "יעכבו" אחר צ'יפ שנישא ע"י אוביאקט הצילום (רוכב אופניים או גולש). פונקציה זו קיימית ויש קליפים שמדגימים אותה. במקרה של רכיבת אופניים או גלישה בין עצים, הפונקציה לא יכולה לעבוד, אך בריכבת אופניים במדבר, או גלישה במקום ללא הפרעות עיליות (כמו כבלים או רכבלים) לדוגמא, גולש שעושה HELISKI, כל הקטע הראשון עד שהוא יגיע לציביליזציה הוא סטרילי. אז במקרים אלה זה יכול לעבוד מצוין (ואני לא מתייחס לנושא החוק והרגולציה).
ה-MODE השני הוא שליטה מרחוק על הרחפן ע"י צלם, ללא שום התערבות מצד הרוכב/גולש בצילום. הגולש יגלוש, והצלם יעקוב אחר הגולש, ואף יתגבר על מכשולים שבדרך. צילום זה הוא הנפוץ יותר והוא בשימוש רב בצילומי אופניים, ולדעתי, צילומים של heliski ערוכים בקליפ, משלבים צילום רחפן עם גופרו על הגולש...
-
או פשוט לטוס בין הכבליםמקסים אתה רציני? העברת בין הכבלים את הרחפן ????
זה נראה כאילו שיש איזה תחמון בסרט.
-
קצת מהידע שלי...צילום אם רחפן בסקי מסתבר מאוד קשה! וזה אחרי הניסיון שלי. אפרט עד שניה...
לגבי מה שרשמת- נכון יש את המצב הראשון שהרחפן יודע לעקוב אחרי אובייקט אבל כשיש מכשול הטכנולוגיה עדין לא בשלה לקהל הרחב ולכן העדיפות לצילום במקום נקי מעצים וכבלים ( בסקי )
הבעיה הנוספת שהיתה כבר נתקלתי בינואר ( וראיתי שיש אותה גם במצב של עקוב אחרי אוטומטי ) זה שהרחפן לא יודע לשמור גם על גובה אחרי שהוא עוקב אחרי הגולש.
גם מצב ידני זה די קשה!!
בצילום של יום יום- לרוב המפעיל עוקב אחרי האובייקט בעיקר עם הצידוד או קדימה אחורה, בגלישת סקי נכנס מימד נוסף של גובה שדורש עד יותר ניסיון והמצב נעשה קשה יותר!
בעולם המושלם ( קולנוע ) יש לך מטיס ששולט על הרחפן וצלם ששולט על המצלמה בנפרד וככה כול אחד אחרי על משהו והתוצאה בהתאם!
נכון להיום קשה מאוד לצלם סקי ברמה חובבנית ( לעקוב אחרי גולש סקי יותר מ 100 מטר - ושלא לדבר על הליסקי - ירידה בזויית 50 מעלות )
-
או פשוט לטוס בין הכבליםבוא נגיד,
שבוא ונהנה מהמזל שיהיה לי!!!
-
או פשוט לטוס בין הכבליםאתה קוסם