שייט בתעלות ומסעדות מישלן בפריז
-
האם כדאי לעשות כיוון אחד מהבסטיליה ללה וילט בשייט בתעלת סן מרטין? יש
מה לראות או שזה מיותר?
מאחר ומעולם לא סעדנו במסעדה עם כוכבי מישלן כלשהם חשקה נפשנו לשבור
את הקרח ולנסות בפעם הזאת אחת כזו. מאחר וזה לא כזה חשוב לנו אנחנו לא ומוכנים לשלם סכום אסטרונומי שמעתי שבפריז אפשר לאכול בצהריים במסעדה כזו יחסית במחיר סביר. השאלה היא האם צריך להזמין מראש (ואן כן כמה מראש)
או שפשוט באים ויש מקום? אשמח גם להמלצה ספציפית למסעדה כזו בעיר.
-
שייט בתעלות ומסעדות מישלן בפריזמעולם לא עשיתי שייט כזה אבל נראה לי שזה מיותר.
ביחס למסעדות עם כוכבי מישלן, אינני בר סמכא.
-
שייט בתעלות ומסעדות מישלן בפריזלגבי תעלת סן מרטן-אני חושבת שהכי כיף זה לטייל לגדותיה (עדיפות ליום ראשון ורצוי גם שמש) .
לגבי מסעדת מישלן--- אכלתי באחת כזו- התעייפתי לגמרי, ולא יכולה להגיד שהאוכל היה חריג באיכותו וטיבו מול מסעדות אולי פחות מפונפנות- אבל טובות מאד.
אנחנו מאד התעייפנו לאכול בה.
התהליך ולמה עייף אותנו?
מתחילים בהושבה- ומביאים לכם קוקטיל מיני, או מנת פתיחה דוגמית
אחרי שמסיימים את הביס שהוא המנה
המלצר מגיע ומוריד את הצלחות והצלוחיות ומפנה פירורים
מלצר היינות מוזג יין
מלצר שלישי מביא צלחות לטובת מנת הביניים הנוספת
מלצר רביעי מביא את המנה שהיא בערך ביס וחצי כמו הקודמת.
ואז שוב- פינוי-סילוק-הורדה- הגשה ושוב שמינית ביס...
עם הרבה מאד המתנה בין ביס (מנה) לשמינית ביס (מנה)
אולי הם רוצים שתעכל את הטעם
אותנו זה שעמם-עייף והצחיק מאד.
-
שייט בתעלות ומסעדות מישלן בפריזבעניין השייט. אפשר לוותר. השייט ארוך וישנם הרבה לוקים בדרך. בהתחלה זה מעניין לראות את תהליך המעבר בהם אח"כ זה חוזר על עצמו. הבן שלי (בן 13) נרדם לקראת סוף השייט. אני נהנתי.אבל מודה שהשייט ארוך מדי - שטנו רק כיוון אחד.
-
שייט בתעלות ומסעדות מישלן בפריזאני דווקא אהבתי את השייט, בשבילי זה היה הרבה יותר מעניין משייט בנאלי על הסיין. השייט מאפשר הצצה על זוית אחרת של הרחובות של פריז (ובעיקר מתחתם). אבל, זו בהחלט חוויה למתקדמים והשייט באמת קצת ארוך. בקיצור, תלוי בטעם..
-
ליוניתאחחחח... הוצאת לי את האוויר מהמפרשים בנושא מסעדות מישלן. חשבתי שהמנות
מיני האלה הם רק במסעדות מולקולריות (שגם בהן עוד לא היה לי הכבוד לבקר)
אבל את מספרת שככה זה גם במסעדות מישלן. האמת הלכתי פעם למסעדה
בהרצליה פיתוח שלא הכרתי לפני כן ואמרו לי בכניסה שהקונספט שלהם הוא
תהליך אכילה איטי בו יש 8 מנות. התחילו להגיע המנות וכל אחת בגודל של אוכל
לאפרוחים כמו איזה פס שוקולד עם פירורים מרוח על הצלחת. אחרי המנה הרביעית
כשאני עוד חשבתי שאלה רק הסטרטרס והמנות הבאות יגדלו הגיע השף של המסעדה לשולחן וביקש מאתנו לאכול לאט ולא להתמלאת כי יש עוד 4 מנות.
אמרתי לו שהוא יכול להיות רגוע כי מגודל המנות המיניאטוריות שלו אין סיכוי
שגם תינוק יתמלא. בקיצור מה שנותר לי זה לפנטז על מנת חומוס עסיסית:)
ובכל זאת אם נחליט לנסות פשוט באים (בצהריים) או שצריך להזמין???
-
בנושא השייט בתעלהתודה על התגובות.
אני רואה שהדעות חלוקות בקשר לשייט. נמתין לעוד תגובות ונחליט. בכל אופן
הבנתי שזה לא משהו הכרחי.
-
בנושא השייט בתעלהלא מנסיון
שמעתי המלצות על מסעדת זול וורן שבאייפל
ועל המסעדה של אלן דוקס.
רצוי להזמין מקום ולהתלבש בהתאם
-
בנושא השייט בתעלה8 טיפים למציאת מסעדה טובה ואם אתה עדיין לא מכיר את האתר חובה לפשפש בו לפני נסיעה לפריז.
באשר למסעדת מישלן - הרי שלכל מסעדה והגינונים שלה והיה בטוח שמסעדה שמתהדרת ביותר כוכבים תיגבה בד"כ גם סכום יותר נכבד. יחד עם זאת, אנחנו כבר מזמן מורגלים בארץ לאכול במסעדות אוכל טוב ומושקע כך שאנחנו יודעים לזהות את היותר טובים, ובפריז יש לא מעט. היותר טובים מן הסתם לא יהיו באזורים התיירותיים והם יגישו מנות שלא מוכרות לחיך הישראלי. הנסיון שלי אגב של מסעדות מישלין (עד כה 2) הוא דוקא מחוץ לפריז.
רבקה
-
אני נוהגת להתעדכן אצל בלוגרים של אוכל -
ליוניתאין לי מושג לגבי "באים בצהרים"
אני יודעת שצריך להזמין.
אבל- מסייגת, ההתייחסות שלי מאד סובייקטיבית למסעדת מישלין אחת שאכלתי בה (פעם אחת צריך,לא?) ובכלל בנורמנדי.
מבדיקה בדיעבד הבנתי שזה מודל ההגשה של חלק גדול מהן (לו הייתי יודעת קודם,הייתי מוותרת)
אני חושבת שיש בצרפת, ובפרט בפריז מסעדות מעולות - ובהחלט לא צריך להתמקד בעיניני הכוכבים והדירוגים של מישלן, אבל .... אני לגמרי מבינה את "פעם אחת בחיים"....

-
ליוניתתודה לכולם על התגובות הנוספות. כנראה שלא נתעקש דווקא על מישלן אבל
ניקח את זה כאופציה. כמו שיונית כתבה בשביל הפעם אחת בחיים.
-
צמיגי מישלןאני מבין היטב את הרצון לחוות פעם סעודה במסעדה עם כוכב מישלן ותומך ברעיון.
גם בחוויה הבודדת שלנו, בריקוויר (אלזס) במסעדת מישלן זה היה דומה מאד למה שיונית תיארה. עם זאת אנחנו לא מתחרטים לרגע -
האוכל, על אף שהגיע במנות הגובלות בדוגמיות (בעיקר מנות הפתיחה), היה מיוחד במינו וכל פירור כזה היה מושקע ברמות.
בסך הכל, חרף גודלן של המנות, יצאנו שבעים (ולא מפוצצים) ועם חוויה מיוחדת במינה.
אני בעד.
אבל אין ספק שחובה להזמין. ברוב המסעדות, גם אם יהיה מקום, לא יקבלו אתכם ללא הזמנה מראש - זה חלק מההתנהלות.
בהצלחה
-
שייט בתעלות ומסעדות מישלן בפריזאפשר למשל לנסות את ה L'atelieur של Joel Robuchon . יש שניים כאלה בפאריס. אוירה. קלילה , לא מכופתרת, יושבים על הבר, ובצהרים זה לא יקר כל כך. יש כוכבים ולא לשכוח לנסות את הפירה המפורסם של השף.
-
שייט בתעלות ומסעדות מישלן בפריזתודה לך לודויכג. אנחנו כבר בפריז וכרגע מרוב שיש מה לעשות ולחוות עוד לא התפננו לעניני האוכל המישלני.
בכל אופן רשמתי את המלצתך וניקח בחשבון אם בסופו של
דבר ניתפנה לזה. תודה