ארמון הלבורן
-
שלום רב,
בזמן הטיול שלנו בחבל זלצבורג, אנו (אני ואשתי) מתכוונים להקדיש יומיים לזלצבורג עצמה. בשביל זה אנו מתכוונים לרכוש זלצבורגכארט ל-48 שעות.
אנו באים מכיוון הדרום, מתכננים לחנות בחניית P&R Salzburg Sug ובאוטובוס ציבורי ולהגיע למרכז העיר. בהתחשב בעובדה שארמון הלבורן נסגר די מאוחר (כנראה הכי מאוחר מכל האתרים), אנו מתכוונים בסוף היום להגיע לשם, ואז לחזור לחנייה. השאלה איך להגיע הכי יעיל מהארמון לחנייה? האם יש אופציה להגיע ברגל (כמה יקח זמן? למרות שלפי המפה המרחק קצר, האם בכלל ישנה דרך ישרה בין שני האתרים האלה)? או כדאי לחזור בקו 25 למרכז העיר, ואז בקו 3 או 8 להגיע לחנייה?
תודה.
-
ארמון הלבורןלדעתי הכי כדאי לחזור באוטובוס אל החניה (התחבורה לשם יחסית בתדירות גבוהה וזמינה) ומשם לקחת את הרכב ולנסוע להלברון. אז תשלם בהלברון עוד כמה גרושים על חניה אבל בסוף הסיור כבר תהיו ברכב בדרך חזרה.
ואגב העניין הזה - גם אנחנו חנינו בביקור בזלצבורג בחניון P&R. בדיעבד - הייתי מעדיף לחנות כבר בעיר תמורת עוד קצת כסף אבל הרבה פחות כאב ראש.
-
ארמון הלבורןעמיחי, תודה על התגובה. חשבתי על זה אך לא הייתי בטוח האם אפשרי בשיא העונה (יולי) לחנות ליד הארמון. אם אני לא טועה באתר שלהם הם אפילו לא מאזכרים שיש שם חניון כלשהו לרכבים פרטיים.
-
ארמון הלבורןמקשר לך כאן את מיקום החניון לרכבים פרטיים. לגבי זמינות - קשה לי לענות. אנחנו הגענו מוקדם בבוקר והיה שפע של מקום... אני יכול להניח שיהיה מקום גם בשעה מאוחרת.
-
ארמון הלבורןאז הנה מה שאנחנו עשינו:
הגענו בבוקר לעיר זלצבורג, ובעקבות טיפ שקיבלנו כאן בפורום חנינו בעיר עצמה, אך לא במרכזה, אלא כאן:
חניון של סופר interspar בכתובת:
Schumacher strasse 15
5020 Salzburg
(זאת הכתובת שמכניסים לג'יפיאס/תוכנת הניווט).
שלוש שעות ראשונות יורו אחד , 2 יורו לכל שעה נוספת, ביציאה מהחניון ממש ליד הכניסה של הסופר אוטובוס קו 8 כחמש דקות למרכז העיר. הנסיעה בתחבורה הציבורית חינם עם כרטיס הזלצבורגלנדכארט.
בפועל מצאנו שם במקרה חניה בחינם ברחוב, אז אפילו את כמה היורו הבודדים לא שילמנו. האוטובוס מגיע לעתים קרובות והנסיעה קצרה וכאמור חינמית עם הכרטיס. בונוס: אפשר לקפוץ באותה הזדמנות לסופר אם חסר משהו וגם השירותים בו מצויינים

בסביבות 6 בערב מיצינו את העיר, חזרנו באוטובוס לאוטו שלנו (שוב, המתנה קצרה ונסיעה קצרה), והגענו בקלות לארמון הלברון ברכבנו, שם יש מגרש חניה מסודר ונוח עם שפע חניה. נכנסנו לסיור של 7 בערב, האחרון יצא ב-8 (ביולי). באור מלא כמובן.
הכי נוח וחסכוני.
-
ארמון הלבורןגם לגבי חניה בעיר עצמה היו לי ספקות:
- תנוע ברחובות העיר (פקקים)
- כניסה לחניונים (תורים)
- חניה ברחובות (מוגבל בזמן)
סה''כ אם אני חונה בכניסה לעיר, אני משלם 5 יורו + חצי שעה המתנה לאוטובוס ונסיעה בו. אך אתה כבר בטוח שלא תלוי בשום דבר.
אם חונים בעיר, גם נסיעה ברכב לוקחת זמן (אולי פחות במקרה ואין פקקים).
-
ארמון הלבורןלפני לא מעט שנים נסעתי לזלצבורג בפעם הראשונה.
רציתי במסגרת הטיול להגיע גם לגני מירבל.
לא הצלחתי להבין איך מגיעים, מאיפה נכנסים
ובעיקר לא הצלחתי למצוא את המטרו של זלצבורג, לא מפה, לא מחירים, לא כלום.
שאלתי ושאלתי---- ולא קיבלתי מענה.
בדיעבד הבנתי- זלצבורג אינה מטרופולין, אלא עיר אוסטרית קטנה וחביבה.
מכאן הנגזרת שלך-
אין לך "עומס בכניסה לחניה" או "פקקי תנועה" אלא אם נפלת על יום עם אירוע מיוחד.
אני ממליצה על שתי חלופות-
1. נסיעה לתוך העיר חניה בה (כן, עולה קצת יותר) בסיום הביקור בה- נסיעה עם הרכב להלבורן וחניה שם (מגרשי חניה גדולים מאד) ומשם...ללינה.
2. נסיעה להלבורן- חניה שם- אוטובוס (26 אם אני זוכרת נכון) אל זלצבורג, בסיום הביקור בה- נסיעה באוטובוס בחזרה לחניון של המכונית בהלבורן ו...אחרי הבילוי נסיעה ללינה.
בכל חלופה- שהנסיעה בסוף היום תהיה כבר ישירות מהארמון אל המיטה.
-
ארמון הלבורןבוקר טוב ותודה רבה לכל המגיבים. דווקא לזה ציפיתי וקיבלתי: תגובות אנשים שכבר "היו שם". ברור שההחלטה הסופית היא שלי אך התמונה עכשיו הרבה יותר ברורה.
השאלה האחרונה: האם החניה ליד הארמון הלברון בתשלום, והאם היא מוגבלת בזמן?
דרך אגב, האם בכניסה לאוטובוס יש להציג לנהג את זלצבורגכארט ? ואיך בכלל מפעילים אותו (יכול מאוד להיות שהשימוש הראשון בו יהיה דווקא באוטובוס)?
מדובר בזלצבורגכארט ל-48 שעות (לא זלצבורגרלנדכארט).
-
ארמון הלבורןהגענו לחניה בארמון הלבורן אחרי השעה שש בערב. לא היתה שם עמדה לתשלום.
-
ארמון הלבורןתודה. גם אנחנו כנראה נחנה ליד הארמון בסוף היום (אם לא נקבל מידע כלשהו נוסף חד-משמעי שניתן להשאיר שם אותו ליום שלם).
-
ארמון הלבורןלפי האתר חניה לכל היום עולה € 3.60.
-
ארמון הלבורןאיך לא ראיתי את זה קודם? אם נחליט לחנות שם, נבוא בבוקר יחסית מוקדם, ואז בכל מצב יהיו מקומות.
עמיחי, תודה לך!!!!
-
ארמון הלבורןהשיטה הכי טובה לקבל תשובה מוסמכת- היא לפנות לגורמים המוסמכים כלומר או לארמון עצמו, או ללשכת התיירות של זלצבורג.
לא רק שיש חניה, אלא שגם קרוונים מונחים לחנות שם ואסור להם להיכנס לעיר כמובן.
גם אוטובוסים רבים של תיירים חונים שם לשעות טובות.
המחיר לפי האתר 2€ לשעה ראשונה ופחות מ1 € לכל שעה נוספת --עד סכום של 3.60€ ליום שלם.
Cost cars:
EUR 2, - for the first two hours of
EUR 0.80 for each additional hour
EUR 3.60 maximum daily chargeCosts BUS:
For tour operators their guests visit the fountains, do not pay parking fees. At the box office, the exit ticket will be issued.יש גם אופציה של שיט משם לעיר (למיטב זכרוני על חשבון כרטיס זלצבורג, אבל לבדוק)
להביא בחשבון שצריך לחכות לאוטובוס,(מספר 25) זמן נסיעה כחצי שעה- ובזלצבורג עצמה הוא מגיע לתחנה המרכזית ומשם צריך ללכת לעיר העתיקה (לא רחוק, אבל הליכה מיותרת)
בהשוואה לחניה במרכזה של העיר - יותר מסורבל יחסית וזול משמעותית.
-
ארמון הלבורןעכשיו אני רואה שעמיחי כבר נתן את התשובה בלילה

בכל מקרה- החניונים שם גדולים מאד (מאד!)
גם בשוק חג המולד עם רבבות אנשים, היה עדיין מקום חניה בשיא הפעילות.
נכון--קצת יותר מרוחק מהכניסה לארמון, אבל אותך זה לא צריך להטריד כי במילא תלך לאוטובוס 25.