יומיים בורשה
-
הי, נוסעת ליומיים מלאים בורשה. אם אקח יום אחד את הסיור בנושא יהדות ויום נוסף סיור של העיר העתיקה - אלו אתרים להוסיף לכל אחד מהימים כדי להספיק לראות את המומלץ בורשה? בנוסף, מעונינת להשקיע מעט זמן בקניות - איזה קניון הכי מומלץ? אנחנו ישנים האינטרקונטיננטל. תודה רבה
-
יומיים בורשהעכשיו,בדיוק הפריחה היפה...וורשה מלאה בגנים!
הייתי מטיילת לבד בעיר העתיקה.היא קטנה..וממש לא חובה הדרכה.
מטיילים בסמטאות,הכיכרות,,זהו..
אפשר גם אחרי צהריים.
בבוקר הייתי נוסעת לקרוליבסקי לזנקי ולארמון וילנוב,במיוחד כדי לראות את הפריחה! ארמון על המים
תבדקי שעות פתיחה.לגנים ניתן להיכנס גם כאשר הארמון סגור כבר.עלות הייתה 5 זלוטי(5 שקל) אפשר להתחיל בלזינקי ולהעבור לארמון וילנוב..
גם גם סאסקי במרכז העיר יפה..
לגבי איזה קניון טוב יותר?הקרוב לכם ביותר.כדי שאפשר יהיה בערב לקפוץ עליו..
-
יומיים בורשההיי
אם תרצי מדריך מצויין פני אלי בפרטי .
מלון אינטרקונטנניטל בקשי או שדרגי לקומות הגבוהות . מלון מעולה ביותר .
קניון ממליץ על ארקדיה.
תנו וורשה מהמהמת .
-
יומיים בורשהאתרים יהודיים מומלצים בוורשה ליום אחד:
1. בית העלמין באוקופובה (שעה וחצי - שעתיים)
2. אתרי הזיכרון בגטו/דרך הגבורה: כיכר השילוחים, מילה 18, האנדרטה ליד המוזיאון היהודי (שעה עד שעתיים. תלוי עד כמה מתעכבים באנדרטאות)
3. המוזיאון היהודי (שעה וחצי - שעתיים)
4. שיטוט ברחובות עם שאריות מחומת הגטו - שעה
אם נשאר זמן, אני ממליץ מאוד על מוזיאון מרד ורשה (לא מרד גטו ורשה). יש מדריך קולי בעברית. מדהים לשמוע איך הפולנים תופסים את השואה ב 180 מעלות מאיתנו.
אתרים כלליים מומלצים בוורשה ליום אחד:
1. העיר העתיקה, כולל קפה נינוח בכיכר העיר , עמוד זיזקוב בכניסה, כניסה למוזיאון המלכותי, שיטוט ברחובות, כניסה לכנסיה אחת או שניים, הליכה על החומות - 3 עד 4 שעות
2. הליכה מהמוזיאון הלאומי לאומנות (בצומת הרחובות: ירושלים ונבי סווט) עד העיר העתיקה. כדאי לעשות את המסלול גם ביום וגם בלילה מאחר שמדובר באזור המועדונים והברים השוקק של ורשה)
3. תצפית מארמון המדעים והאומנויות
4. פארקים וגנים: כתבו לפני
קניות מומלצות בורשה:
1. הקניון הכי גדול זה ארקדיה
2. הקניון הכי זמין זה זלוטי טרסה - צמוד לתחנת הרכבת המרכזית
3. אזור קניות לבגדים שאני ממליץ זה הרחובות הפנימיים צפונית לכיכר צנטרום לבין נובי סוויט
4. ברחוב ירושלים בצד המערבי שלו, 2.5 קילומטר מערבית מתחנת הרכבת המרכזית, יש "פאור סנטר" גדול עם חנות ספורט ענקית וזולה. פשוט לוקחים אוטובוס שחותך את כל רחוב ירושלים. אי אפשר לפספס את המקום (אם נוסעים ממזרח למערב אז זה מצד ימין)
-
יומיים בורשהתודה רבה על ההמלצות
-
יומיים בורשהאתה מתכוון לגלריה הנ"ל והחנויות סביב?
גלריית הבית שלנו.לא ענקית אבל נעים ויש כמעט הכול...נעליים,ברחוב מקביל ב Chmielna
וגם מסביב..חנות ענקית לילדים.
כיכר השילוחים,עד מוזיאון היהודי וקצת מסביב..תלוי כמה זמן יקח לכם לבקר במוזיאון.
האנדרטאות-אם אין משלחות...הכל נראה מאוד אזוב.ריק...ללא אנשים כלל.פעם ראשונה עברנו מבלי לעצור בטעות.ממול,על אחד הבתים שלט קטן שבקושע רב אפשר היה לראות מה כתוב עליוץ
חלק מחומות הגטו,לצערי,,האזובה חגגה.שלט עם קרוזיה ירוקה,שטח לא נקי,שכנים כועסים,רחוב ללא שום יחוד או סימון...היה קשה לדמיין את המקום..שום סרט לא רץ לי בראש,להבדיל מקרקוב.
-
יומיים בורשהמאוד השתדלתי שלא יכנס הלכלוך ועליבות המקום לתמונה...
לאחר ביקור בברלין היהודית ולא רק,בקרקוב,במחנות ההשמדה...הייתה הרגשה שוורשה,מאוד משתדלת להצניע את נושא השואה.
-
יומיים בורשהצמוד למלון שלכם יש קניון ענק , תחנת רכבת מרכזית . מול המלון פסל מרגש של יאנוש קרוצ' ק . בקומה האחרונה של המלון בריכה וג'קוזי שהקירות מזכוכית ותצפית נהדרת במיוחד בלילה . תהנו .