מי נוסע לרודוס באפריל?...
-
וידוי:
קוראים לי גיל ואני לא ממש מחבב את חגי ישראל.
אין לי שום דבר נגד מי שכן מחבב אותם.
רבים מידידי הטובים וגו'...
כמידי שנה, בליל סדר, אי שם בין מה נשתנה לדי-דיינו אני נשבע לעצמי שזו הפעם האחרונה. ששנה הבאה אני דואג מבעוד מועד לכרטיסים לטרג'קיסטן.
זה השלב בו לרוב אישתי בועטת בי מתחת לשולחן ועושה לי פרצוף מאיים של 'תתחיל לחייך ותאכל עוד מצה...'
ושנינו יודעים שהשילוב של מחירי פסח ההזויים והגנים המזרח אירופאייים המתבטאים ברגשות אשמה ישאירו אותנו פה גם בפסח/ראש השנה הבא.
אז זהו שלא! התאריכים והשעות הסתדרו, המחירים היו סבירים יחסית ובלי לחשוב יותר מידי מצאנו את עצמנו עם נופשון לרודוס.
אחרי שהזמנתי - התחלתי לברר, להתעניין ולקרוא, ומה גיליתי?....
- שאפריל זה האוף-אוף-אוף-אוף סיזן ואין נפש חיה באי - המלונות נטושים
- ומי שכן מגיע זה אך ורק תיירות נופשנים ישראלית
- שהטמפרטורה הממוצעת באפריל היא סביב 20 מעלות
- שהמים בים קפואים ואין סיכוי להכנס
- ובארץ אתה נכנס לים באפריל? לא, אה?...
- שהפארק מים המופלא של רודוס נפתח רק במאי
- שאם יהיה יום גשם, אפשרות סבירה באפריל - אז אין ממש מה לעשות עם המפלצת האנרגטית שלנו שמכירה שני מצבי צבירה: שינה או ריצה
כל ההקדמה הארוכה הזו באה לומר שלמרבה ההפתעה זו היתה חופשה מ-ק-ס-י-מ-ה!!!!!
היא אומנם התחילה בשנות התשעים (טרמינל 1!!) אבל היתה כיף אחד גדול -
1. היה לנו מז"א מקסים - סביב ה-21-22 מעלות. נכון - בארץ זו טמפרטורה של סוף חורף תחילת אביב - ולא טמפרטורה שמזוהה אצלנו עם ים אבל היה חמים ונעים בשביל ים ובריכה.
2. כן. שחינו בים. למעשה היה לנו קשה מאד לצאת ממנו. המים קרירים אבל בהחלט לא קרים מידי. את הילד היה קשה מאד להוציא מהים, ואפילו אישתי שמוצאה לא בדיוק צפון/מזרח אירופאי - היה הפעם קל לשכנע להכנס לים.
3. החופים והים של רודוס - מדהימים. ביום ההגעה שלנו הים היה סוער ולא הבנו מה האטרקציה הגדולה פה... מיום אחכ הים הפך לאגם - תענוג! גם ה-'סתם חופים' של העיר רודוס עצמה ושל המלון היו מקסימים. החופים באיזור לינדוס, לעומת זאת - מהממים!!!
4. כיף גדול לטייל בעונה הזו. המלון ב50 אחוז תפוסה - חצי מזה ישראלים. בים ובטיולים יש תחושה של חיים אבל לא של צפיפות. לא רוצה לדמיין מה קורה שם מבחינת עומס ביולי אוגוסט. לנו זה היה מקסים.
5. עשינו יום אחד טיול ל7 המעיינות וללינדוס.
7 המעיינות זה מסלול קצרצר לצד נחל - לא אטרקציה גדולה - מסתיים בנקבת השילוח - מסלול של כמה דקות בתוך מנהרה שהולכים במים. המפלצת לא ידעה את נפשה מרוב אושר. חוץ מזה - נקבת השילוח מרשימה יותר.
לינדוס, לעומת זאת, מקסימה! עיירונת מתוקה עם סימטאות צרות צבועות לבן שמתפתלות במורד ההר למפרץ מקסים. קסם של מקום!!
החופים באיזור מהממים! אנחנו הגענו לחוף שנקרא saint paul - מפרץ קטנטן מוקף סלעים שנראה כמו אגם. פשוט מקסים. התקשנו להפרד ממנו ואנסה להעלות תמונות בהמשך.
6. ביום נוסף הגענו לאי simi - מונית מהמלון לנמל ברודוס ומשם הפלגה לאי וחזרה אחהצ. כמו לגבי לינדוס: קסם של מקום. תחושה של אי יווני של פעם. סמטאות צרות, קצב איטי, חופים בתוליים ומקסימים. מומלץ!
7. העיר העתיקה של רודוס מקסימה ומיוחדת. אחרי לינדוס היא פחות מרשימה וכנראה ששווה לטייל בה ובנמל שלה בערב (כולל טברנה/מסעדה) מה שהיה פחות פרקטי מבחינתנו בגלל המפלצת.
8. סיכום קצר - אין ממש. אנחנו אהבנו מאד - גם כי רודוס (בניגוד לכרתים למשל) קטנטנה וקל להגיע במהירות לכל מקום וגם כי נסענו עם ציפיות נמוכות ('נו טוב כל דבר עדיף על ליל סדר...') והופתענו מאד
-
מי נוסע לרודוס באפריל?...טוב לשמוע שנהניתם.
היינו ברודוס בתקופת קיץ ,ונשמע שהחוויה שלכם לא היתה פחותה כלל ועיקר.
גם אני אהבתי את רודוס בזכות הקומפקטיות שמרכזת הכל יחד.
-
מי נוסע לרודוס באפריל?...איזה מותק של חופשה ואיזה יופי של תיאור!
ו...אל תדאג, נשארו עדיין מצות.
-
מי נוסע לרודוס באפריל?...היי גיל,
מזדהה עם תחושותיך לקראת החגים
כיף לשמוע שהייתה לכם חופשה מוצלחת

יש לך חצי שנה להשיג כרטיסים לטרג'קיסטאן (כדאי שתעשה זאת כבר היום
) רובי
-
מי נוסע לרודוס באפריל?...רוצים תמונות!!!!!!!
רוצים תמונות!!!!!!
חברה פרסמה תמונות מכרתים שנראתה לי מאד דומה למלטה שלכשעצמה דומה לקפריסין.. אז רציתי לראות האם גם רודוס בסרייה או שמא היא שייכת לרביעייה אחרת...
-
זהו שאין לי תובנה דרמטית על רודוס/מלטה/כרתים/קפריסלגבי רודוס/כרתים שבשניהם הייתי -
מי שמגיע לשם - סיכוי סביר שיגיע בנופשון...
גם ברודוס וגם בכרתים המלונות של הנופשונים נמצאים באיזורים הפחות אטרקטיביים שמזכירים יותר את אילת מאשר אי יווני סקסי עם סמטאות צרות ובתים אבן לבנים שנשפכים לים...
גם ברודוס וגם בכרתים אפשר לטייל ולהגיע למקומות האלו זה פשוט דורש טיפה יותר מאמץ ובהקשר הזה רודוס קלה יותר כי היא קטנטונת - הגעה מאיזור העיר רודוס עצמה ללינדוס ולחופים הפראיים והבתוליים יותר של האי מצריכים נהיגה של 50 דקות...
בכרתים, נהיגה מאיזור הדילים של חרסוניסוס לאיזור המערבי והמעניין יותר של האי (חאניה למשל) - יצריך זמן כפול לפחות.
גם בכרתים וגם ברודוס הייתי בסוף העונה והיה קל למצוא חופים קסומים ופרטיים לגמרי גם באיזורי שנחשבים 'אילת'... אני מניח שבעונה זה יותר מסובך.
סנטוריני ומיקונוס - שתיהן יפות ומרשימות הרבה יותר אבל מצריכות יותר מאמץ לוגיסטי להגעה (טיסה לאתונה והפלגה למשל)