טיול בת מצווה
-
שלום לפורום היקר.
זקוקה לעזרה. אני רוצה לקחת את ביתי לטיול בת מצווה. רק היא ואני.
חשבתי להתחיל ב6 לאוקטובר. ליסוע ללוס אנג'לס לארבעה ימים בהם נבקר באולפני יוניברסל, בהוליווד ובסנטה מוניקה ואז ליסוע לניו יורק.
אני מאד חוששת בגלל שזו היא ואני לבד. אשמח לכל טיפ אפשרי.
השאלות בהן אני מתלבטת:
1. בלוס אנג'לס, האם לקחת רכב? האם 4 ימים מספיקים?
2. אני רוצה לסוע לעשרה ימים. האם יש טעם לדחוף גם סן פרנסיסקו, או שצפוף מידי?
3. בניו יורק, המחירים של המלונות יקרים מאד. האם שווה יותר לקחת דירה?
4. מצאתי באינטרנט סיור מניו יורק למפלי הניאגרה. האם כדאי או שזה יותר מידי?
תודה רבה לעונים וחג שמח

-
טיול בת מצווההי לך
ראשית מזל טוב!
מדוע את מחלקת את הטיול לשני הקצוות? בצד המזרחי יש את אורלנדו שאלה ניתן לטוס כשעתיים שלוש או לנסוע אם את אוהבת נסיעות ארוכות, יש לך גם את יוניברסל ודיסני. הייתי ממליץ לך להחליט על המזרחי או המערבי לפי תיאורך אין לך מספיק ימים לשניהם.
לגבי מלון בניו יורק ממליץ לך לנסות את אתר hotwire המאפשר הזמנת מלון לפי דירוג במחיר זול- העניין שאת לא יודעת מה שם המלון עד להזמנה עצמה, אבל לרוב לא מכיר אנשים שהתאכזבו...
תהנו
-
טיול בת מצווהלדעתי לנסיעה של 10 ימים לארה"ב צריך להחליט האם מתמקדים בחוף המזרחי ואז מגיעים לניו יורק ואפשר לכלול סיור למפלי הניאגרה, או טסים לחוף המערבי ואז מטיילים בלוס אנג'לס וסן פרנסיסקו. אני לא בטוחה שלקחת בחשבון את הבזבוז זמן הכרוך בטיסה בין החוף המזרחי למערבי.
באופן אישי ל10 ימים בחודש אוקטובר הייתי מעדיפה את ניו יורק וניאגרה.
דנה
-
טיול בת מצווהתודה רבה עם התגובה.
אני לא רוצה אורלנדו כי הילדה עוף מוזר. לא משתגעת על פארקים ואין לי מה לעשות איתה שם.
גם על טבע היא לא עפה לצערי.
4 ימים בלוס אנג'לס זה מעט זמן?
6 ימים בניו יורק לטעמי הם המון, לא?
-
טיול בת מצווהשלום רב,
לטעמי ל.א. עיר משעממת כשהיא בפני עצמה.
להרחיק עד שם בשביל 2 פארקים והוליבוד -לדעתי מיותר.
אני ממליץ להתמקד בחוף מזרחי ולהגיע בחוף המערבי בפעם אחרת ומצות אותו יותר לעומק.
6 ימים לניו יורק לא יותר מדי ,אפשר קצת פחות ואפשר גם יותר.
-
טיול בת מצווהעדיף ניו יורק ומשם לקחת סיורים מאורגנים (ראיתי שיש בעברית) למפלי הניאגרה וסיור לוושינגטון ופנסינבליה ?
-
טיול בת מצווהאפשרי, אבל כדאי שתפרטי מה היא כן אוהבת, כי רוב הדברים בפנסילבניה קשורים למדי לטבע (כמובן שזו הכללה. למשל פילדלפיה לבדה שווה כמעט יום בשטח אורבני מובהק).
גם הניאגרה הוא (אמנם ממוסחר לעייפה, אך בכ"ז) אתר טבע, כך שאם תנסי לפרט קצת, אפשר לחשוב על רעיונות.
בכל מקרה - מצטרף במאה אחוז להמלצה שלא לפצל בין צדדי ארה"ב לתקופה קצרה כ"כ.
-
טיול בת מצווהלפי הנתונים שרשמת גם אני חושב שעדיף להתמקד בצד המזרחי. אפשר לשלב ביקור של 3-4 לילות בניו יורק, טיול מאורגן למפלי הניאגרה (פגשתי משפחה שעשו את זה דרך המטייל והיו מרוצים) ולקחת רכבת לשתי לילות לוושינגטון. הסדר בין המקומות יכול להשתנות בהתאם לזמינות טיסות. בכל הטיול לא תצטרכי להתעסק עם השכרת רכב. עופר
-
טיול בת מצווהאז כנראה זה מה שאעשה.
היא בת 12. אוהבת שופינג
.היתה בטוח אוהבת את אולפני יוניברסל.
לגבי מפלי הניאגרה, אין לי ספק שזה ירשים אותה מאד.
-
טיול בת מצווהקחי בחשבון שהטיול למפלי הניאגרה כולל לא מעט שעות אוטובוס , לא כולם אוהבים את זה.
עופר
-
יש יוניברסל גם באורלנדו שהרבה יותר קרובה מ LAשופינג במנהטן מגניב אבל לא ממליץ לשופינג "כבד" כי מנהטן יקרה. בערך כמו להגיע לישראל ולעשות שופינג בתל אביב בכיכר המדינה.
לא בטוח אם במקום להתערב לך בשיקולים לטיסה דווקא לארה"ב אבל רוצה לציין שאם אם כל מה שמעניין זה שופינג ומפלים הייתי שוקל לטוס לאירופה, למשל למפלי הריין ולעשות שופינג בגרמניה. חיסכון של המון כסף בטיסה שאפשר לנתב לשופינג ומרוויחים עוד כמעט יומיים נטו כדי שיהיה זמן להוציא את הכסף.
-
למה לוס אנג'לס רחוקה?אם מדובר על שילוב של שני יעדים שבינהם נסיעה רצינית או טיסה, אני לא חושב שיש חשיבות מבחינת בזבוז זמן האם זה יעד קרוב בקילומטרים או רחוק.
מבחינת זמן - הנסיעה מניו יורק לניאגרה, או הטיסה לניאגרה, או הטיסה לאורלנדו, או הטיסה ללוס אנגל'ס - כולם לוקחים חצי יום לפחות או אולי יום שלם. אז אין הבדל גדול במידת בזבוז הזמן. ואם מדובר על נסיעה לניאגרה גם יותר מיום שלם.
מבחינת מחיר - בהחלט יש. אבל אני חושב שההבדל במחיר לא דרמטי ביחס לסך הכל - נניח למשל טיסה מניו יורק לאורלדנו או לבאפולו (ומשם לישראל) מול ניו יורק ללוס אנג'לס ומשם לישראל - ההפרש במחיר יהיה עד 200 דולר לאדם שהם פחות מ-10% מעלות הטיול.
אז אם החלום הוא לוס אנגל'ס - אני לא רואה בעיה מהותית עם השילוב המקורי שלכם.ואם בלוס אנג'לס תסכימי לשכור רכב אז תוכלו בכיף לשלב גם גיחות לאאוטלט כזה או אחר בקליפורניה ושם כן אפשר לעשות שופינג רציני.
בנוסף אלו שתי הערים הכי גדולות בארה"ב, אז יש סיכוי גבוה לתפוס איזה מופע פופ למשל.
אפשר גם לבדוק אפשרות של השתתפות כקהל בצילומים של תוכנית טלביזיה. לא כזה פשוט (ולא בטוח שאפשר בגיל 12) אבל שווה אולי לבדוק אם זה מעניין אותה
-
ככה שמו אותה על המפהתבדוק זמן טיסה מניו יורק ליוניברסל באורלנדו לעומת זמן טיסה מניו יורק ליוניברסל ב LA ותכפיל ב 2 (טסים שני כיוונים).
-
טיול בת מצווהראשית, רוצה להודות לכם על התשובות.
אז ככה, קניתי כרטיסים לעשרה ימים . עם טורקיש איירליין.
מחיר מ ע ו ל ה. קונקשיין של שעה ורבע. מקווה שנספיק.
לגבי שופינג- אנחנו ניסע לוודברי קומון, או לאטלנטיק סיטי ללילה. הבנתי ששם האוטלטים מדהימים .
קיבלתי את ההמלצה לגבי לוס אנג'לס ונשאר בניו יורק.
אקח משם טיול למפלים. וניקח טיול נוסף אם לא יהיה צפוף מידיי.
אשמח לקרוא כמובן טיפים והמלצות נוספות.
המון המון תודה
-
טיול בת מצווהאם אתם בניו יורק הכי זול ופשוט יהיה לקחת את האוטובוס לאאוטלט גרז'י גרדנס (בערך 45 דקות נסיעה).
למה לנסוע לאטלנטיק סיטי?- אמנם הייתי לפני הרבה שנים אבל ממה שהבנתי העיר הזאת די גוועת ולא שווה את הנסיעה.
עופר
-
טיול בת מצווהאל תיסעו לאטלנטיק סיטי.
אין למה חוץ מכמה בתי קזינו עייפים.