יוצאים ל TMB !
-
שלום כולם
ביולי הקרוב נגשים חלום ונצא לעשות חלק מה TMB - מלה זוש לקורמיור.
מספר שאלות:
1. האם מישהו עשה את הואריאנט הנמוך ביום הראשון? קראתי כל כך הרבה סיפורים ובכולם הלכו בואריאנט הגבוה והקשה יותר. אנחנו בכושר סביר, ורוצים את היום הראשון לעשות בנחת כדי להיכנס לעניינים לקראת הימים הקשים יותר.
2. בקתת אליזבטה - אני כבר חודש לא מצליחה להשיג אותם כדי להזמין מקום - לא במייל ולא בטלפון. יש סיבה להילחץ? או שפשוט לחכות לעונה ואז להתקשר?
3. מזג אוויר - הבנתי שצריך להיערך לגשם. אבל האם צריך גם מעיל טוב? אני מניחה שכשהוליכים חם, ובבקתות חם. האם יש קטעים במסלול שקר? ביולי?
4. הכנה פיזית - קראתי בכל מיני מקומות על המלצות לטפס בנייני קומות וכדומה כדי להתכונן לטרק. האם אימוני אירובי בחדר כושר גם משיגים תוצאה דומה? בהנחה שאני עובדת על הליכה בשיפועים.
תודה לעונים!
-
יוצאים ל TMB !לא הבנתי אף מילה.
אתם בפורום הנכון?
-
יוצאים ל TMB !היא התכוונה לרשום tour the mont blanc
-
יוצאים ל TMB !כנסו ל
hike.co.il
יש שם פורום פעיל מאוד על טרקים, עם המון מידע על טרקים ציוד והכנה.
מקנא בכם
בהצלחה
-
יוצאים ל TMB !ארי------זה לא בשבילך. אני הבנתי כל מילה.
1. האם מישהו עשה את הואריאנט הנמוך ביום הראשון? קראתי כל כך הרבה סיפורים ובכולם הלכו בואריאנט הגבוה והקשה יותר. אנחנו בכושר סביר, ורוצים את היום הראשון לעשות בנחת כדי להיכנס לעניינים לקראת הימים הקשים יותר. בספר של קב ריינולדס היה כתוב שאם יש מזג אויר יפה כדאי לקחת את החלופה הגבהה. גם אני עשיתי את החלופה הגבוהה וזו היתה טעות גדולה. עליתי מלה זוש ברכבל עד קול דה ווזה. משם התחלתי ללכת בהתחלה כמעט ישר דרך גשר התלוי מעל הנחל הגועש אבל אחר כך עליה רצופה של 500 מטר הפרש עד לקול דה טריקו ומשם ירידה תלולה של 500 מטר הפרש עד רפוג' דה מיאג' ושם נגמר לי הסוס. לכן אני ממליץ ביום הראשון לקחת את החלופה הנמוכה.
2. בקתת אליזבטה - אני כבר חודש לא מצליחה להשיג אותם כדי להזמין מקום - לא במייל ולא בטלפון. יש סיבה להילחץ? או שפשוט לחכות לעונה ואז להתקשר? אני חושב שהבקתות נפתחות באמצע יוני לכן אין מה למהר. אני הזמנתי שבועיים לפני הטיול.
3. מזג אוויר - הבנתי שצריך להיערך לגשם. אבל האם צריך גם מעיל טוב? אני מניחה שכשהוליכים חם, ובבקתות חם. האם יש קטעים במסלול שקר? ביולי?
במקומות הגבוהים יכול להיות קר עם רוח. אני הלכתי עם חולצת פלנל ומעיל קל. ולקחתי איתי שכמיה דקה ומכנסים נגד גשם. כמובן נעליים גבוהות אטומות לגשם. מקלות הליכה חובה!
4. הכנה פיזית - קראתי בכל מיני מקומות על המלצות לטפס בנייני קומות וכדומה כדי להתכונן לטרק. האם אימוני אירובי בחדר כושר גם משיגים תוצאה דומה? בהנחה שאני עובדת על הליכה בשיפועים. אמון אירובי אף פעם לא מיותר אבל בנוסף אני ממליץ על עליות וירידות תלולות וממושכות עם מקלות ממש בהרים עם תרמיל גב של 10-12 ק"ג לפחות.
-
יוצאים ל TMB !תודה רבה על התשובה המפורטת.
-
יוצאים ל TMB !אם התאמנתם מספיק לפני היציאה מהארץ, הואריאנט הגבוה ביום הראשון הוא סביר (אבל לא קל) בהנחה שעולים עם הרכבל ל bellevue