שאלת גוגל מפות
-
כמה גוגל אמין בהקשר של כבישי אגרה?
אני מנסה להבין אם אני נוסעת בכבישי אגרה בקרואטיה (כדי לדעת אם אני צריכה כסף מקומי, כי לא ממש הייתה לי כוונה להתארגן על כזה), אבל מספרי הכבישים בגוגל לא זהים לרשימות של הכבישי אגרה באינטרנט ואני קצת מבולבלת.
-
שאלת גוגל מפותאנחנו נעזרים הרבה מאד במפות של גוגל (גם בתכנון וגם בזמן אמת) והן אמינות מאד.
-
שאלת גוגל מפותאני דווקא משתמש ב-Viamichelin שיותר ריאלי בזמנים וגם מחשב את עלות הנסיעה כולל אגרות כבישים וגם מציין דרכים עם נוף יפה.8
-
שאלת גוגל מפותלדעתך הזמן ההגעה ב Viamichelin מדוייק יותר מאשר WAZE ?
-
שאלת גוגל מפותפיני, ההתיחסות של lbd היא לכנון מוקדם כשיושבים בבית מול המחשב ומנסים לתכנן זמנים. גם אני חושב שהזמנים של via michelin ריאלים יותר, לעומת הזמנים של גוגל הם אופטימיים מדי.
-
שאלת גוגל מפותאפרופו וויז- מה האמינות שלו באירופה?
אנחנו מטיילים בסלובניה (כמובן שתוך כדי הטיול אנחנו לא בונים על הוויז אלא עם GPS), אבל יש נסיעה אחת שמדאיגה אותי- יום טיול אחרון אנחנו יוצאים מסלובניה לטיסה מזאגרב- ואני תוהה אם אפשר לסמוך על וויז שיתן זמן פקקים אמין כי מצד אחד אני רוצה להספיק כמה שיותר בבוקר הזה ולא לצאת סתם מוקדם לטיסה, ומצד שני גם לא לאחר אליה
. האם וויז יתן לי זמן אמיתי או שאני עדייין אצטרך לגזור זמן בטחון ארוך מדי? -
שאלת גוגל מפותתודה רבה על המענה.
-
שאלת גוגל מפותdyarok צודק. מדובר התכנון מוקדם. ברור שוויז באון ליין יותר מדוייק כי מבוסס על דווחים שוטפים בזמן אמת. גם הווייז יכול להות לא מדוייק במידה ואין מספיק דווחי אמת.
לשי---- כמו שכתבתי, זה תלוי במספר הדווחים בזמן אמת. אם יש מספיק דווחים, אז זה מדוייק. גם הגוגל מדווח על פקקים ותקלות בדרך אבל אני לא יודע מאיפה שואב את הנתונים..
-
שאלת גוגל מפותלכן בדיוק תהיתי מה פריסת השימוש בוויז בסלובניה/קרואטיה, באיזורים המיושבים יורת

-
שאלת גוגל מפות-נתונים בזמן אמתהם מאיסוף נתוני מיקום של סמאטרטפונים וגם מחיישני תנועה במידה והם קיימים וכמובן מדיווחי משטרה ורשויות הכבישים השונות.
נתוני המיקום מנותחים בצורה אנונימית לדברי גוגל...זו טכניקה של מיקור המונים -crowdsoursing , כמובן.
אפשר גם להיעזר ב typical traffic לימי ושעות השבוע או נתונים סטטיסטיים לתאריך מבוקש מסויים ולקבל אינדקציה על מה שקורה בתאריך הנסיעה. ברור שזה יותר מדוייק בעורקים ראשיים...
-
שאלת גוגל מפותהנתונים על עומסי התנועה בוייז אינם באים מדיווחים של המשתמשים.
הנתונים באים מחישוב ממוצע המהירות במקטע הכביש.
סימוני הפקקים שעל המסך מופיעים כאשר המהירות הממוצעת בפועל היא הרבה מתחת לממוצע (כמובן בניקוי חריגים).
-
אז זה כמו בגוגל מאפסואם כך-תלוי במספר המשתמשים?
-
אז זה כמו בגוגל מאפסכן, כמובן.
חישוב זמן הגעה ליעד מחושב ע"פ הממוצע ההיסטורי ולכן אין משמשעות למספר המשתמשים ברגע זה אלא למספר המשמשים בעבר. ככל שהיו יותר משתמשים כך הממוצע אמין יותר (אבל זה נתון שהחברה לא מפרסמת)
דבר נוסף קטן: המרחק המופיע על המסך לפני תחילת הניווט הוא מרחק אווירי לא מרחק נסיעה.