מסלול טיול ביער השחור
-
היי,
אנחנו שלוש משפחות עם ילדים בגילאים 5-15נשמח לקבל מסלול טיול ל- 13.
בנוסף אשמח להתייעץ עמכם במספר נושאים:
האם כדאי ללון בפארק אירופה/ או להיכנס יומיים ברצף?
אנחנו לנים באזור אגם טיטזי.האם כדאי להסוע ללגו לנד? מהו זמן הנסיעה?
והאם כדאי לנסוע לאגם קונסטנאץ?
תודה מראש

-
מסלול טיול ביער השחורלגבי פארק אירופה:
רוב האנשים מסתפקים ביום אחד בפארק. זה צפוף אבל אפשרי. הכניסה יקרה באופן יחסי והזמן בטיול מועט לרוב, אז זו פשרה סבירה.
אגב - בעניין מחיר - אין הנחה רצינית ליום השני. ואפילו בגלל שרבים קונים את הכרטיס השחור יוצא שהיום השני עוד יותר יקר מהראשון...
אם מסתפקים ביום אחד, די חבל להחליף מקום לינה. באופן כללי הלינה באיזור פארק אירופה יקרה יחסית, ומעבר לינה כרוך בבזבוז זמן רב יחסית.
לא רק זה, אלא שמעבר לינה מעגן אותנו ליום מסויים שבו מהיה בפארק. אולי באותו יום ירד גשם שוטף? או אולי שרב כבד?
וכמובן שבהרכב של כמה משפחות כל הלוגיסטיקה יותר מורכבת, כולל מציאת מקום לינה מתאים, מעברים וכו'.
המרחק של פארק אירופה מדרום היער זה עד שעה וחצי נסיעה כל כיוון (תלוי איפה בדיוק תשנו). לא מעט, אבל גם לא סוף העולם. קמים ב-6, יוצאים ב-7 וחוזרים לצימר לקראת חצות. יום לא קל, אבל בהחלט אפשרי. כמובן שאם תשנו צפונה יותר הנסיעה קצרה יותר

לגולנד די רחוק מהיער השחור. זה מסתדר טוב למי שטס למינכן, אבל בכל מקרה אחר זה די לא מעשי.
אגם קונסטנץ - רבים משלבים (כולל אותי). אבל אני לא בטוח שזה שווה.
אם מדובר על גיחה ליום אחד - אפשר לשקול למרות שזה הרבה נסיעה.
אם מדובר על לינה - חשוב לזכור שבאופן יחסי (בגלל שהכרטיס האדום לא תקף) האטרציות באיזור האגם יותר יקרות. וששוב מעבר לינה גוזל זמן, מייקר, ומורכב לשלוש משפחות. כך שהכדאיות מוטלת בספק.
אבל בהחלט אפשר.
תוכנית ומסלול - הפורום מלא סיפורים, בלוגים ושאלות על היער. עדיף שתקראו קצת ותבנו הצעה ותביאו לפורום לביקורת. אני לא חושב שכדאי לכם לאמץ תוכנית של מישהו אחר שלא בהכרח מתאימה לכם.
אני מצרף את סיפור הטיול שלנו עם ילדים בגילאי 4-10