TMB- טור דה מון בלאן ביולי
-
שלום לכולם!
אני ובעלי מתכננים טיול סובב מון בלאן ביולי-אוגוסט הקרוב.
מספר שאלות:
1. ככל הנראה לא יהיה זמן לכל הסובב- יש המלצות לטיול של 6-7 יום? חלק מומלץ?
2. האם צריך להתקשר מראש לבקתות ולהזמין מקום או שאפשר שם כל לילה להזמין ללילה הבא?
תודה רבה על העזרה!
-
TMB- טור דה מון בלאן ביוליהי אורלי, כל המקטעים של המסלול שווים! אם אתם נוחתים בג'נבה הכי נוח להגיע ללה זוש, בעמק שאמוני. ב 6-7 ימים, בקצב "ממוצע" אתם תגיעו כנראה לאגם שאמפקס. תבדקו יציאה מהמסלול משם.
ב 2010 הלכתי את המסלול בלי להזמין לינה מראש והסתדרתי מצוין. אבל זה היה בסוף יוני (בתחילת העונה) והלכתי לבד. בשיא העונה זה בעייתי יותר - ואתם שניים. לשיקולכם...
בהצלחה!
-
TMB- טור דה מון בלאן ביוליתודה רבה על המענה! "קצב ממוצע"- למה הכוונה? כמה שעות הליכה בדרך כלל ביום??
שאלה נוספת- רצינו אחרי הטיול לנסוע לכיוון הריבריה האיטלקית לתפוס קצת שמש- ידוע על דרכים טובות וקלות לנסוע לכם?
-
TMB- טור דה מון בלאן ביולישלום אורלי, גם אני חושב שכל מקטעי ה- TMB שווים, והכי נוח להגיע/להתחיל בלה זוש שליד שמוני. ממליץ להזמין את הבקתות מראש (קל מאוד דרך האתר של ה-TMB) שכן כמה מהן מאוד פופולריות ומתמלאות מהר, וכך גם נחסכת מכם ההתעסקות בכל יום. בשבעה ימים אכן ניתן להגיע לשאמפקס, אבל הייתי שוקל לסיים בעיירה היפה קורמיור - איטליה, אם פניכם לריביירה. כאשר חלוקת הימים יכולה להיות :
יום 1 מ- Les Houches = לה זוש ל- Les Contamines = קונטמין (1180מ') דרך הווריאציה הגבוהה (עוברים דרך הביקתות Miage ו- Truc). מרחק: כ- 18 ק"מ. זמן : כ- 8:45 שעות. צרפת.
יום 2 מ- Contamines ל- Bonhomme = בוֹנוֹם (2443 מ'), מרחק : 14 ק"מ, זמן : כ- 7 שעות. צרפת.
יום 3 מ- Bonhomme ל- Refuge Elisabetta דרך הכפר Chapieux= שַפִיוּ. מרחק: כ- 19 ק"מ. זמן : ½7 שעות. צרפת-איטליה.
יום 4 מ- Refuge Elisabetta ל- Courmayeur = קורמיור (1226 מ') בדרך הגבוהה. מרחק : כ- 18 ק"מ. זמן : כ- ½6 שעות. איטליה.
יום 5 מ- Courmayeur ל- Rif. Bonatti (2025 מ') דרך האפשרות הגבוהה.
מרחק : כ- 19 ק"מ. זמן : ½7 שעות. איטליה.
יום 6 מ- Rif. Bonatti ל- La Fouly דרך הואריאנט הגבוה (אחרי La Peule).
מרחק : כ- 13 ק"מ. זמן (כולל הפסקות): כ- ½7 שעות. הפס איטליה-שווייץ.
יום 7 מ- La Fouly דרך עיירת הנופש Champex והבקתה Relais d'Arpette בגובה 1630 מ'. מרחק: כ- 17 ק"מ. זמן (כולל הפסקה ארוכה מאוד): כ- 5 שעות. שווייץ. במקרה שלכם לא הייתי מטפס ל - "ארפט" כחצי שעה, אלא לן על האגם באחד המלונות.
תיהנו....
-
TMB- טור דה מון בלאן ביוליאומנם ההגעה ללז'וש מאוד קלה, אבל התחלת הטרק משם היא קשה.
אם אין לכם כושר רצחני, היום הראשון הזה הוא מאוד קשה.
ב 6-7 ימים הייתי דווקא מתחיל מקורמיור. גם אליה קל להגיע עם שירותי ההסעה מג'נבה
ב 6-7 ימים מקורמיור אתם מגיעים לשאמוני / לז'וש
התחלה מקורמיור קלה יותר, אם אתם לא בטוחים בכושר שלכם ניתן לפצל את היומיים הראשונים לשלושה (קומיור - בונטי, בונטי - הלנה, הלנה - לה פולי)
משם לה פולי - שמפה, שמפה- טריאנט, טריאנט - טרה לה שאמפ, טרה לה שאמפה - לה פגרה / lac blanc, סיום בלה פלגה או יום הליכה נוסף ללז'וש.
ככה גם הרווחתם את lac blanc
עודד
-
TMB- טור דה מון בלאן ביוליתודה רבה על העזרה! מתחילים לבנות תוכנית בראש....
האמת שראיתי תמונות של lac blanC והוא נראה ממש שיא הטיול ולא הייתי רוצה לפספס אותו אז הרעיון של להתחיל בקורמייר ולעשות את החצי הצפוני דווקא קוסם....
-
TMB- טור דה מון בלאן ביוליתודה על התגובה המפורטת..עוזר להבין את המרחקים שתופרים כל יום...
באופן הכללי- מבחינת הנופים אתה ממליץ יותר על החצי הצפוני או הדרומי של הטיול?