הארלם - גוספל ביום ראשון
-
אשמח לשמוע המלצות על כנסיה בהארלם בה ניתן לראות מיסה עם מקהלת גוספל ביום ראשון (אני יודעת שישנם סיורים מסודרים בנושא זה אך איני מעוניינת לעשות סיור רשמי).
תודה
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןנרשמת לנושא כיוון שהוא גם רלוונטי עבורי. תודה
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןממליצה בחום על הכנסייה הזו:

-
הארלם - גוספל ביום ראשוןמדליק! מותר להיכנס לשם באופן חופשי? זה לא יהיה מוזר לאף אחד? מותר לצלם?
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןערבונת יקירה תודה רבה. קצת טיפים שקשורים יש לך? חניה מומלצת, מה עוד לעשות באזור, מתי להגיע. אשמח לפירוט
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןערבה תודה רבה. אכן אשמח לקבל פרטים לגבי הביקור והתפילה במקום.
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןזה סיפור ארוך....
הגענו לכנסיה הזו ממש במקרה.
בכל הכנסיות יש שתי תפילות ביום ראשון ב- 9 וב- 11 (אולי ב-וחצי, אני כבר לא זוכרת).
לא רצינו לקום כל כך "מוקדם" אז החלטנו ללכת לתפילה של 11, ב"כנסיה שכולם הולכים אליה" (אני לא זוכרת איך קוראים לה, אבל חיפוש קצר בגוגל בוודאי יעלה את שמה). וכך, בשעה 10 בערך הגענו ל"כנסיה שכולם הולכים אליה", והבנו מה המשמעות של "כולם הולכים אליה". היה תור ארוך כאורכם של שני בלוקים לפחות. די התבאסנו, והחלטנו לפרוש ולוותר. החלטנו לשוטט קצת בהארלם, ולספוג קצת מאווירת יום ראשון בשכונה. בדרכנו נכנסנו לכנסיה קטנה, שבקעה ממנה שירת גוספל. היא לא הרשימה אותנו במיוחד (לא הכנסיה, ולא השירה), אז החלטנו לפרוש אחרי כרבע שעה. המשכנו לטייל בשכונה, עד שראינו את הכנסייה המדוברת, שהיא די גדולה, וממנה בקעה שירה אדירה. החלטנו להיכנס. השעה כבר היתה בערך 12 (אולי אפילו קצת אחרי), כך שהגענו ממש לקראת סיום התפילה. המעט שהספקנו לשמוע הרשים אותנו מאוד! הצטערנו על הזמן היקר שבזבזנו בניסיון שלנו ללכת לזו "שכולם הולכים אליה". הבטחתי לעצמי לחזור...
עמיחי -
מותר להיכנס חופשי, ואפילו קיבלו אותנו בסבר פנים יפות, למרות שבעצם נכנסנו "באמצע". לגבי הצילום, אני ממש לא יודעת... כדאי לראות מה כולם עושים, ולנהוג בהתאם. בסה"כ רוב הקהל הוא תיירים.
גליתוש יקרתי -
הרחובות בהארלם מאוד רחבים, ולא נראה לי שיש בעיית חניה, אבל אני לא רוצה סתם להטעות אותך. בניו-יורק טיילנו בלי רכב, והגענו לשם בתחבורה ציבורית. מקריאה (ולא מניסיון) אני יודעת שיש מה לראות בהארלם, אבל אנחנו העדפנו לחבר את הארלם עם הסנטראל פארק (שני מקומות אטרקטביים ליום ראשון). לכן, לא אוכל לייעץ לך יותר מזה. לגבי מתי להגיע... בטח כבר הבנת מהסיפור שלי.
ספיר -
מקווה שעזרתי.
ערבה.
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןערבה המון תודה.
ה"כנסיה שכולם הולכים אליה" אולי זו כנסיית כנען שאכן קראתי עליה אך גם קראתי שאכן יש תור ארוך והיא מאכזבת (יתכן ואת התכוונת לכנסיה אחרת אך זו הכנסיה שאני הצלחתי לאתר.....). עזרת לי מאד.
גלית- מבחינת מה לעשות בהארלם אני הזמנתי סיור רגלי חינמי בהארלם לשעה 14.00 בהנחה שזה יהיה לאחר התפילות. מקווה שיהיה מהנה ונחמד. זה סיור של שעתיים כך שזה לא ארוך מדי.
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןערבונת, היה ברור שלא תאכזבי עם הפירוט.
ספיריא תודה רבה אבל קשה לי להאמין שנשלב את הסיור. אנחנו 8, מתוכם 5 מגיל 21 ומטה. קשה לי מאד להאמין שהחבר'ה הצעירים יהיו סבלנים.
מה גם שאנחנו למודי NY וזו אחת הפינות האחרונות שחסרות לנו (הגוספל). משם הצעירים בטח יעדיפו "ללכת" לאכול בצ'לסי מרקט.
אנחנו מגיעים במיוחד למנהטן רק בשביל הכנסיה וקצת שוטטות מסביב.
אגב, הטיולים החינמים הללו מעולים. לפני שנה וקצת היו לי כמה ימים לבד בעיר והצטרפתי למספר סיורים של FREE TOUR BY FOOT והייתי מאד מרוצה.
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןגלית תודה. לי זו פעם ראשונה בניו יורק..... ואנחנו רק זוג ללא הילדים
אז מנסים למצות את המירב....
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןתודה ערבה. הוספתי לרשימה לאחד מהביקורים הבאים. תודה.
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןלאחר שני ביקורים בהארלם ביום ראשון - הנה התובנות שלי
1. בין קטעי שירת הגוספל - לא משנה באיזו כנסיה - יש נאומים וחפירות של הכומר המקומי - כמה עלינו להיות טובים זה לזה , ולאהוב את כולם , ואז האל הטוב ישיב לנו כגמולינו - בלה בלה בלה - הבנתם למה אני מתכוונת .
והחפירות נמשכות ונמשכות - ומידי פעם יש שירת גוספל .
2 . אפשר וצריך לשוטט בין הכנסיות - ולצאת דקה לפני שמתחילה החפירה . זה מקובל , כל התיירים עושים את זה .
3. באיזה שהוא שלב , מגיע האיש עם הכובע , או אפילו כמה אנשים בו זמנית . תכינו מטבעות או שטרות קטנים .
4 . אחרי שניים - שלושה שירים מבינים את הפואנטה וזה מתחיל לשעמם .
5 . בפעם האחרונה - לפני חודשיים - נפלנו באחת הכנסיות על מקהלה של בני נוער . הם היו בני 15-17 ושרו מדהים ! כולל ריקודים והפנינג אמיתי של כל הקהילה . אל תשאלו אותי איפה זה היה כי אני לא יודעת . הסתובבנו ממקום למקום .
6 . עיקר החוויה של הארלם בימי ראשון - בעיני - זה לצאת לרחובות לקראת 12-13 ולראות את כל המקומיים יוצאים מהכנסיות לבושים במיטב המחלצות .
הנשים עם כובעים ושמלות מיוחדות , הגברים עם חליפות ועניבות בצבעים הזויים ( טורקיז , ירוק מנטה , וכאלה ) כולם לבושים כמו בסרטים . תצוגת אופנה ברחוב . מקסים.
גלית - סעו במטרו . קוים A C . רדו בתחנה 125 ST
לאחר השיטוט רדו רגלית עד לסנטראל פארק .
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןתודה רבה!!
נראה לי אכן זה מה שנעשה
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןתודה IM. לא היה לי מושג שהיית גם עם נ. שם. היא נהנתה? יתאים לחבר'ה שלי?
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןהי ממליצה על Greater refuge temple
זו היתה אחת ההופעות הכי טובות בעיר.מבחינת עומס פעם ראשונה בתקופת הכריסמס היה עמוס ולקח זמן להיכנס,פעם נוספת בסוף אוקטובר פשוט ניכנסנו.
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןתודה רבה.
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןנ. נהנתה מאוד .
כאמור היה ממש הפנינג .
באיזה שהוא שלב כולם החלו ללחוץ ידיים ולברך אחד את השני .
כמובן שזה כלל גם אותנו ( ואת שאר התיירים )
אנשי הקהילה עברו מאחד לשני וברכו את כולם . במשך רבע שעה כולם לחצו ידיים עם כולם . הזוי אבל עם זאת ממש מרגש .
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןחיזקת בי את ההחלטה. איזה כייף. אני כבר מחכה.
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןיש לי המלצה על מקום נוסף ברח` Fredrick douglass 2320 פינת רח` 125 למקום הנקרא ``The united house of prayor for all peapel.
ואם בא לכם גוסטפל שלא בכנסיה אז אני גם ממליצה על מקום זה.
-
הארלם - גוספל ביום ראשוןתודה רבה