צכיה: בוסטרים לילדים
-
שלום למי שהיה על ילדים בצכיה.
ילדי בני 10 וגם 8.
ברנטלקרס נאמר לי שבוסטרים קשורים לגובה ומשקל ולא לגיל כמו בארץ
שאלה: האם לקחתם בוסטרים לידים גדולים כאלה?
ציטוט:
Car seat requirements in the Czech Republic are based on weight and height rather than age - the seat is obligatory if a child weighs under 36 kg or is shorter than 1.5 metres.
בתודה
-
צכיה: בוסטרים לילדיםלא מכיר את החוקים בצ'כיה
בכל מקרה:
החוק בארץ מאד מוזר ומאד מקל. באופן כללי הצורך בבוסטר נגזר מהגובה בעיקר - על מנת להתאים את הנוסע לגובה של חגורת הבטיחות.
באופן כללי ההמלצה של גורמי הבטיחות בעולם מתייחסת לגובה של 145 ואפילו 150 סנטימטר. ההמלצה הזו היא בשביל הבטיחות של הילד ולא בשביל השוטר, והמלצות דומות אפשר למצוא גם בגופים הישראליים כמו בטרם (שמציינים גובה של 145).
בהרבה מדינות באירופה החוק מתייחס לגובה (כאמור 145/150) אם כי רובן אם לא כולן פוטרות את החובה מעל גיל מסויים (סדר גודל של 12).
בארץ החוק יחסית מאד מקל. גם כי הוא מתעלם מהפרמטר החשוב שהוא גובה, וגם כי רוב הילדים בני 8 עוד ממש לא מגיעים לגובה הזה. על פי עקומות הגדילה של משרד הבריאות הגובה החציוני בגיל 8 הוא בערך 128, ולמעשה רק עשירות האחוז אחד מהילדים בגיל 8 הוא בגובה 145 או יותר.
בגיל 10 אגב, 15% מהילדים הם מעל גובה 145 (ואין עדיין הבדל רציני בין בנים לבנות)
כך שההמלצה בארץ והחוק בהרבה ממדינות העולם הוא שצריך בוסטר בגיל 8 וכנראה שגם בגיל 10.
אני יכול להעיד שהבת (הגבוהה שלי) ישבה בבוסטר בארץ עד אחרי גיל 9, ובחו"ל גם בגיל 10 בערך. עכשיו היא כבר כמעט 150 ואני לא אקח יותר בוסטר עבורה.
היא אומנם קיטרה קצת בעבר, אבל הבינה שעל בטיחות אנחנו לא מתפשרים.
-
צכיה: בוסטרים לילדיםהרבה הרבה תודה