6 ימים בליסבון
-
היי חברים,
מגיעה לליסבון ב16.6 עד ל22.6 עם חבר, שנינו בני 22.
הכיוון הוא מסעדות טעימות, קניות, חיי לילה וקצת מוזאונים וכו'
נשמח להמלצות והסברים איך הכל עובד שם.
כמו כן, האם עדיף לשכור דירה או מלון?
ובאיזה אזור עדיף להתמקם?
בד"כ באירופה לוקחים דירה אך משום מה יש קצת חשש בפורטוגל..האם נחשבת לעיר עם הרבה פשע כייסים וכו'?
מבחינת שפה-כמה קשה להסתדר שם באנגלית? אני מדברת דיי טוב בספרדית ומבינה מצוין,השאלה היא האם לא מפריע להם שפונים אליהם בספרדית ואם לא קשה להסתדר כך.
תודה מראש לעונים

-
6 ימים בליסבוןנראה שאין מענה אז אנסה שוב..
אשמח למידע שימושי כלשהו על ליסבון וטיפים
-
6 ימים בליסבוןליסבון דומה לכל עיר ארופאית אחרת ויש בה מערכת של רכבת תחתית
כך שהתנהלות דומה לכל עיר אחרת
לדעתי לזוג עדיף מלון - לא רואה יתרון לדירה
לגבי פשע ואלימות - לא נראה לי שחריגה - אנחנו היינו עם ילדים ולא הרגשנו מאוימים בשום שלב - גם שחזרנו בלילה
מבחינת שפה - אין בעיה להסתדר באנגלית - למיטב זכרוני הצעירים יודעים את השפה
תיכנסי לבלוג שלי יש תיאור של טיול שעשינו בפורטוגל כולל ליסבון
-
6 ימים בליסבוןחזרתי לפני שבוע מליסבון. עיר יפה, צבעונית, מזכירה טיפה באופי את תל אביב, גם האנשים שם קצת דומים לנו הישראלים, באופי, מאשר לאירופאים הקלאסיים - אדיבים, נחמדים אבל לא יהססו להידחף בתור לחשמלית.
המיקום הטוב ביותר הוא בין כיכר רוסיו וכיכר קומרסיו, זה האזור שבו מרבית המסעדות, החנויות והתיירים נמצאים. אנחנו בחרנו במלון דירות וקיבלנו יחידת דיור לא רעה במחיר 100 יורו ללילה לזוג, בלבו של האזור המתוייר.
מסעדות - יש לא מעט, אנחנו הלכנו למסעדות עממיות ומיועדות לתיירים שהיו לא רעות בכלל ומצאנו באופן אקראי. האוכל שם לא משיאי הטיול, אלא אם כן אתם מגיעים למסעדות גורמה. הם לא ממש שמעו על תיבול, אפילו לא פלפל שחור ומלח. המנות המועדפות הן דגים. בעיקר בקלה, תנסו את הבקלה בראס, זה שילוב של בקלה עם שבבי תפוחי אדמה וביצה, מנה שעולה בין 7.5-10 יורו במסעדות הסבירות. שוב, לא לצפות למשהו מדהים, האוכל די בסיסי. בבשרים הם מבינים אפילו פחות.
חיי הלילה מתרכזים ברובע באישה, חלק מהאזור המתוייר. המון פאבים, מסעדות שפועלות עד מאוחר ואווירה נחמדה.
כייסים ופשע לא ראיתי, אבל... יחסית לערים אחרות באירופה נוכחות המשטרה דלילה יותר ושיעור הקבצנים והטיפוסים המפוקפקים יחסית גבוה יותר, אולי כי אין שם תיירים בכמות גדולה כמו במקומות אחרים. קיבלנו המלצה מהפקידה במלון להיות עירניים במיוחד בשעות הלילה. יותר מדי קבצנים ניגשו אלינו לבקש כסף, אפילו בעת שישבנו לאכול במסעדות, מבלי שאיש טרח לסלקם. כמו כן פנה אליי אדם מבוגר ושאל אם אני רוצה לקנות חשיש. זו תרמית ידועה במקום. סירוב מנומס אך תקיף פותר את רוב הבעיות.
מבחינת השפה, עושה רושם שהפורטוגלים שולטים קצת פחות באנגלית ממה שחשבתי, אבל אפשר לתקשר איתם. לא ניסיתי לפנות אליהם בספרדית, הספיקה האנגלית בליווי תנועות ידיים במקרה הצורך. הצעירים שולטים טוב יותר בשפה. הקושי אם כבר, הוא להבין אותם, בגלל המבטא...
לסיכום: צפויה לכם חוויה מעניינת, קצת שונה, ליסבון היא לא פריז ולא ברצלונה ובוודאי שלא לונדון או רומא, אבל יש בה קסם מיוחד, צריך להכירה מקרוב כדי להתחיל להבין אותה.
אם יש עוד שאלות ספציפיות אשמח לעזור
-
6 ימים בליסבון6 ימים זה הרבה לליסבון. העיר די "רגילה" ולא מצדיקה כל כך הרבה זמן.
בכל מקרה סעו לטיול יום (עדיף עם לינה של לילה) בסינטרה, במרחק שעה מליסבון.
מקום קסום, מעניין ובאמת ייחודי.
-
6 ימים בליסבוןממליץ להגיע לפורטו
-
6 ימים בליסבוןלדעתי 6 ימים בליסבון זה קצת יותר מדי. מצטרף להמלצה לביקור בסינטרה. לגבי לינה, ממליץ על שכירת דירה air bnb. מצרף כמה המלצות לליסבון שפירסמתי בפוסט שלי:
Lx factory מתחם ששימש בעבר שבית דפוס ענק וננטש, משמש כיום כמתחם לחנויות מעצבים. מומלץ להכנס לחנות הספרים שבה מכונות הדפוס הענקיות, ולסייר בחצרות עם ציורי הגרפיטי
O Beco - מסעדה קטנה עם מטבח פורטוגלי ביתי ולא יקר (תעמדו בכיכר עם הגב למוזיאון הפאדו, מצד ימין שלכם, בסמטה קטנטנה שיוצאת מהכיכר, לאחר 20 מטר, מסעדה קטנה עם סוכך צהוב)
Santini – גלידריה משובחת ביותר במרכז העיר – הטעמים מתחלפים כל יום, וטעם שנגמר נמחק מהתפריט
תהני.