מסלול טיול במערב ארהב
-
שלום לכולם
תיכננו מסלול די מקיף במערב ארהב
מפה הקישור מכיל את רוב האתרים הגדולים
אנחנו זוג בירח דבש ומנסים להספיק כמה שיותר
כמה זמן בערך ייקח מסלול שכזה? האם ניתן לשלב את טהואו ויוסמיטי (עם טיסה מסיאיטל לסן פרנסיסקו) או שזה יהיה מעייף מידי?
יש מסלול יותר יפה מזה שבחרנו ? האם יש עוד אתרי חובה בדרך?
האם ניתן לטוס ישירות מגליישר או שחייב להגיע לסיאטל?
תודה רבה.
-
מסלול טיול במערב ארהבמסלול בסגנון כזה יכול לקחת משהו כמו שבועיים וחצי-שלושה.
בעיקרוןֿ, אם אתם לא מתכוונים לטייל בסביבות סיאטל (ויש הרבה מה לראות באזור מבחינת טבע - בעיקר פארק Olympic, פארק Mt. Rainier), אולי תוכלו למצוא טיסה פנימית לאחת הערים במונטנה (כמו Missoula) וזה יחסוך לכם את הנסיעה הארוכה מסיאטל עד פארק גליישר.
מקומות מומלצים בולטים שהמסלול שלכם מפספס על פי המפה בלינק:
פארק Arches ביוטה
Monument Valley באריזונה (ליד גבול יוטה)
Lake Powell באריזונה (ליד גבול יוטה)
פארק Zion ביוטה
- מבחינת הגרנד קניון, צריך לדעת שהגדה הדרומית היא המפורסמת יותר, אבל גם הגדה הצפונית (שהמפה שלכם עוברת דרכה) מאד יפה ושווה ביקור. אם כן חוצים לגדה הדרומית, כדאי כבר לנסוע גם לסדונה, שהיא עיירה מאד יפה עם נוף מדהים מסביבה.
- אם אכן תתחילו יותר קרוב לגליישר ולא בסיאטל, אולי תוכלו על חשבון הזמן שחסכתם להמשיך מוגאס, לבקר גם ביוסמיטי ולטוס חזרה מסן פרנסיסקו.
אבל האמת שגם ביקור בסיאטל וסביבתה שווה לא פחות. אין יותר מדי החלטות רעות לעשות פה - יש שם כל כך הרבה מקומות יפים.
-
מסלול טיול במערב ארהבתוכל אולי לפרט קצת כמה זמן מומלץ לשהות בכול מקום כזה ואיפה כדאי לעצור לישון בדרך? בעיקרון יש לנו 3-4 שבועות לטיול הזה ואנחנו מאוד רוצים למצות הכול
המון תודה
-
מסלול טיול במערב ארהבהשאלה אם אתם רוצים לבלות גם זמן בערים או להתמקד בטבע.
-
מסלול טיול במערב ארהבהיי,
לפי התכנון שלכם נראה שאתם מתמקדים באתרי טבע. אם אין לכם כוונה לטייל באיזור סיאטל בכל הפארקים היפים שיש שם כמו שיובי ציין, אז אפשר לעשות מסלול מעגלי מלאס וגאס צפונה עד גליישר ובחזרה, דרך מגוון אתרי הטבע והעיירות שיש במסלול. אם יש חודש אפשר לעשות משהו כזה:
יום 1 - נחיתה בלאס וגאס
יום 2 - נסיעה לגראנד קניון וביקור
יום 3 - נסיעה לפייג' וביקור
יום 4 - פייג'
יום 5 - מונומנט ואלי והמשך ללינה באיזור מואב
יום 6 - פארק Arches
יום 7 - פארק Canyonlands ו Dead horse point state park
יום 8 - נסיעה לסולט לייק סיטי וביקור בעיר
יום 9 - המשך סולט לייק ואחה"צ נסיעה ללינה ב Rock springs
יום 10 - נסיעה ל Cody וביקור
ימים 11-14 - ילוסטון
יום 15 - נסיעה צפונה דרך Beartooth Pass עד Bozeman
יום 16 - נסיעה לגליישר לצד המזרחי
יום 17 - גליישר צד מזרחי
יום 18- נסיעה ב GTTS כולל מסלולים באיזור Logan Pass
יום 19 - גליישר צד מערבי
יום 20 - נסיעה דרומה דרך מיזולה עד Idaho Falls
יום 21 - גראנד טיטון
יום 22 - השלמות טיטון וג'קסון
יום 23 - נסיעה לסולט לייק ללינה
יום 24 - נסיעה לברייס וביקור
יום 25 - נסיעה לציון וביקור
יום 26 - ציון
ימים 27-29 - לאס וגאס
יום 30 - טיסה חזרהכמובן שזו רק טיוטה ואפשר לשחק עם הימים ולהוסיף או להוריד אתרים.
אישית - אם לא אכפת לכם לשלם "קנס" החזרת רכב במדינה אחרת, הייתי בוחר במסלול קווי מלאס וגאס עד סיאטל כולל אתרי טבע סביב סיאטל.
-
מסלול טיול במערב ארהב -
מסלול טיול במערב ארהבהמסלול של עמיחי נהדר. כאמור אם אפשר לקחת רכב בלאס וגאס ולהחזיר בסיאטל, הייתי הולך עליו. עשיתי מסלול בספטמבר האחרון שרובו עובר באתרים של המסלול הזה (בסדר קצת שונה). מוזמנים לעיין בסיכום הטיול שלי.
-
מסלול טיול במערב ארהבלמסלול שלי (יש בו עוד כמה שינויים קלים שטרם עידכנתי) הקציתי 25 יום (בקצב די מואץ וללא שבילי הליכה ארוכים), אבל כפי שתראו הוא כולל גם מקומות שאינכם מתכננים לבקר.
גם אני שקלתי טיסות מאחד משדות התעופה של מונטנה, אבל זה הקפיץ את מחיר חבילת הטיסות בהרבה וגם יצר בעיות עם שכירת הרכב, כי אלה שדות קטנים יחסית ולא בכל שדה מיוצגות כל החברות, שעות הפעילות מוגבלות, לא חברה מאפשרת החזרת רכב מיניוואן שם וכד'.
לכן אני אסיים את המסלול הזה בסיאטל ומשם נטוס לסן פרנסיסקו לסיבוב של 8 ימים נוספים בקליפורניה. (לא מופיע במפה הנ"ל)
אם תמצאו פתרון להשכרה החד כיוונית ומחירי הטיסות לא ירתיעו אתכם, אז טיסות ממונטנה תחסוכנה לכם יומיים נהיגה אל סיאטל.