ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון קוריאה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    12
    1856
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • קרני ח.
      קרני ח. נערך לאחרונה על ידי

האם יש אפשרות לטייל בצפון קוריאה ? האם אפשר לטייל שם לבד ? היכן אפשר למצוא חומר על מדינה זו ?

קרני.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Chen0487
        Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

צפון קוריאה

לבד בטוח לא.

אני מניח שגם לא יכניסו אותך עם דרכון ישראלי. 

• קרני ח.

צפון קוריאה

אני שמעתי שבאוקטובר תצא קבוצה מאורגנת מישראל.

האם מישהו יודע יותר פרטים על טיול בצפון קוריאה ?

קרני.

• dodo the tiger
            dodo the tiger נערך לאחרונה על ידי

צפון קוריאה

אני חושב שלכולם יש דרכון זר.. שזה תנאי.

אני חושב שיש בעיה לטייל לבד ולא יאפשרו טיול שהוא לא בקבוצות או מפוקח,

בכלל ממה שאני זוכר.. יש מגבלה לכמות היעדים שניתן לבקר בהם. 

חבר שלי מאנגליה טייל שם לפני שנה,

התמונות שלו דומות לתמונות של אחרים... כנראה מפני שלתיירים יש הגבלת תנועה.

ואנשים מסינגפור או ממלזיה שפגשתי פעם שהיו שם לצורך עסקים, אמרו לי שבכל רגע נתון מחוץ לחדר שלהם בבית מלון היה להם פיקוח. 

מה שבטוח, אם אתה נוסע לשם.. אל תיקח איתך תהילים או תנך....

• קרני ח.

צפון קוריאה

מודה לכל המשיבים.

• שיתכלת
                שיתכלת נערך לאחרונה על ידי

צפון קוריאה

יוצאות שתי קבוצות בספטמבר.

לחברה המארגנת קוראים "תרבותו". 

תמצא פרטים באינטרנט.

• keves160
                  keves160 נערך לאחרונה על ידי

קצת יותר מידע

אפשר לטייל בצפון קוריאה כבר כמה וכמה שנים. בארץ משווקים את הסיור המאורגן רק לאחרונה למטיילים ישראליים כאילו זה משהו בלעדי, אבל סיורים כאלו יוצאים מסין ונמכרים באירופה ובמקומות אחרים כבר תקופה.

בגדול, אי אפשר ממש לטייל באופן עצמאי: אתה מלווה לכל מקום על ידי נציגים של הממשל שדואגים שתראה ותשמע מה שהממשל רוצה. הטיול כולו הוא מצגת פרופגנדה של ג'ונג איל, עם הדרכה צמודה שמפמפמת את גדולתה של קוריאה הצפונית ומנהיגיה. אתה יכול לעשות את הטיול בקבוצה מודרכת או כאדם אחד (פשוט לקנות חבילת טיול לשם), ובכל מקרה תהיה עם הדרכה צמודה ומלווים, שגם יבדקו שאתה לא יוצא מהמלון בלעדיהם ולא עושה שום צעד לא רצוי. ההגעה נעשית בטיסה מסין, ייתכן שיש גם אפשרות ברכבת מסין, לא בטוח.

זה סיפור יקר מאוד, והכסף הולך כתרומה לשלטון הנוראי שם, כך שבעיניי עדיף ממילא לוותר על ההצגה הזו. את צפון קוריאה האמיתית של ה"עמך" לא תראה.

• רוני
                    רוני נערך לאחרונה על ידי

קצת יותר מידע

ליאור  דיין  הבן  של  אסי  דיין  טייל  בצפון  קוריאה  והתחזה  בשם  אחר  כדי  שלא  יגלו  שהוא  עיתונאי  אחרת  לא  היו  הנותנים לו  להכנס  לשם.

את  הסרט  הקרינו בערוץ  20

הוא  נכנס  בדרכון  ישראלי.

לי  לא  ברור  מדוע  בכלל  נוסעים  לשם  גם  אם  היו ממנים לי  טיול  בחינם  לא הייתי  נוסע  לשם  מדינה  מטורפת . אי  אפשר  לנוע  בחופשיות  המלונות יקרים  כמו  באירופהוהחדרים  מוקלטים  כל  הזמן  אי  אפשר  לדבר  עם  האוכלוסיה  המקומית

חוצמזה  שאין  מה  לראות  שם  חוץ מתמונות  של  הדיקטטור  השמנגוץ הנוכחי  אביו  וסבו  הפסיכופטים  שהרסו  את  המדינה.

להזכיר  כי  תייר  מסכן  מארה"ב  קרע  פלקט  שם  ונדון  ל20  שנות מאסר!

בסין  פגשתי  לפני  שנים  איש  מצפון  קוריאה  כנראה  איש  ממשל  שדיבר  קצת  אנגלית  ושדיברתי  איתו  הבנתי  ממנו  שהוא  יודע  טוב  מאוד שהם  חיים  בקן  הקוקיה...

• keves160

קצת יותר מידע

לא ראיתי את הסרט, אבל ממה ששמעתי מחברים שתיארו לי אותו זה נשמע כאילו ניסו לעשות מזה יותר ממה שזה, כדי לגרום לאנשים לקנות את הטיולים המאורגנים... זה לא כזה מסובך, אין בעיה עם דרכון ישראלי לדעתי, וכבר נסעו לשם עיתונאים בעבר. מבחינת סיכון, אם תתנהג בטפשות ברור שתסתבך. לקרוע שם פוסטר נגד המנהיג במדינה כל כך טוטליטרית, זה צעד מכוון כדי ליצור פרובוקציה.

אבל גם אני אישית נגד נסיעה לשם. לא שווה את הכסף, ולא מוסרי בעיניי לתרום אותו לדיקטטורה ועוד תמורת הצגת הפרופגנדה שלה שלא נותנת תמונה אמיתית על המדינה.

• רוני
                        רוני נערך לאחרונה על ידי

צפון קוריאה

בקיצור  צפון  קוריאה  אומנם  שוכנת  באסיה  אבל  היא  תמונת  מראה  של  הגיהנום...

• Roi eco
                          Roi eco נערך לאחרונה על ידי

צפון קוריאה

לרוב, גם אם לא אוהדים את הממשלה של המדינה בה מטיילים - תיירות תורמת למקומיים.

לא כך במקרה של צפון קוריאה. 

ביקור בצפון קוריאה, מכניס כסף לשלטון, ולאנשים שמקורבים לצלחת השלטון.

לכבוד יום הזיכרון לשואה ולגבורה - ניתן לקרוא על מחנות ריכוז (concentration camps) אחרים, שקיימים בצפון קוריאה.

מס' 22 ידוע לשמצה. איך החיים שם? הנה תיאור ממקור ראשון, קר וקצר.

מידע על מחנות הריכוז, בתי הסוהר, ומחנות לחינוך מחדש - ניתן לקרוא כאן בויקיפידיה.

יש עוד המון מדינות אחרות שאפשר לבקר בהן, שהן מיוחדות ואנשים כמעט ולא מבקרים בהן (לדוגמא, פפואה ניו גיני, איים באוקיינוס האטלנטי, ועוד). אם מחפשים יעד מיוחד, אפשר לבקר בהן!

• keves160

צפון קוריאה

צודק בכל מילה.

ובאותו נושא: כשאתם מטיילים בארץ ענייה, טיילו עצמאית ולא בטיול מאורגן, וקנו את השירותים השונים ממפעילים מקומיים. נסו לתרום לכלכלת התושבים, לא לעסקים זרים.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון