ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אוסטריה עם פעוט - מסלול ראשוני והתלבטויות

פורום טיולי משפחות
    4
    7
    2076
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • anathashavit
      anathashavit נערך לאחרונה על ידי

אנחנו זוג פלוס ילד בן שנתייים מתכננים טיול לאוסטריה למשך שבוע בסוף אוגוסט (חופשה מהגן - איו ברירה)

כתלות בכרטיסי הטיסה והעבודה של בן זוגי יהיו לנו בין חמישה לשישה ימים נטו.

מתלבטת מאוד בקשר למקום הלינה. הבנתי שפלכאו נהדרת עם ילדים קטנים אך לא בטוחה שהיא המקום האידאלי עבור המסלול שלנו, לכן מצרפת כאן את תכנית המסלול הראשונית.  אשמח להערות.

בגדול התכנון הוא לטיול רגיע יחסית, בימים שאפשר אפילו לחזור למלון למנוחת צהריים ואחר הצהריים לבלות בבריכה/ מרחצאות או גן משחקים קרוב.

התכנון הראשוני הוא כדלקמן:

יום אחד הגעה למלון התארגנות ואם ישאר זמן סיבוב בכפר בו נלון.

לאחר מכן ישנם עוד ארבעה או חמישה ימים , עוד לא סגור, אותם חשבתי לחלק כך :

1. מעבר גרוסקלוגנר

2. זלצבורג - ארמון הלבורן, סיבוב בעיירה עצמה , אולי מוזיאון הצעצועים.  אם ישאר זמן פארק החיות Gut Aiderbichl שנמצא 20 דקות בערך מזלצבורג.

3. סנט וולפגנג וסנט גיליגן      

4. הלשטאט וגוסאו או הלשטאט ודכשטיין - כאן מתלבטת מכיוון שכנראה לא ניכנס למערת הקרח. האם יש טעם לנסוע רק עבור התצפית?

את מפלי גולינג חשבתי לשלב באחד הימים לפני האטרקציה המרכזית או אולי אפילו ביום של הטיסה חזרה, אם תהיה בערב, בדרך למינכן.

עכשיו נשאר עוד יום וכאן אני מתלבטת בין האפשרויות הבאות:

אפשרות ראשונה: קפרון - הסכר וערוץ זיגמונד טום

אפשרות שנייה: יום רגוע בו נעשה את נקיק ליכטנשטיין ואולי פארק הרוחות גסטנברג

אפשרות שלישית: לנסוע לגרמניה לאגם המלכים וקן הנשרים

וכאן ההתלבטות העיקרית שלי ואשמח לעזרת חברי הפורום.

מכיוון שויתרתי על מפלי קרימל (רחוקים ומסובכים עם בן השנתיים)

האם באמת הגיוני לישון בפלכאו או שעדיף להצפין לגולינג או אפילו צפונה מזה לאיזור האגמים?

אם יש לי רק את ארבעת הימים הראשונים נראה לי די ברור שעדיף לישון באיזור גולינג.

אם מוסיפה יום חמישי לא בטוחה בכלל.

אשמח לעצות וחוות דעת גם בקשר למסלול וגם בקשר למקום הלינה

תודה,

ענת

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

ענת היקרה

התחלתי לקרוא והתעייפתי מהמסלול, ואת עוד כותבת "טיול רגוע יחסית...לחזור אחרי הצהרים להינות מהבריכה במלון..." 

מה שאת מתכננת -הוא ממש לא רגוע ומחייב לא מעט נסיעה.

מכאן ברור שמיקום הלינה הוא פונקציה של יעדי הטיול- ככל שהיעדים סוחבים יותר מערבה, כדאי להתמקם יותר מזרחה.

ככל שאת נשארת באזור זלצבורג-אגמים, לינה נכונה היא בסביבה זו.

אני הייתי מורידה את כל החלק המזרחי (גרוסלוקנר, קפרון, קרימל) ובמהלך 5-6 ימים כולל הגעה וחזרה למינכן (נכון?) מתמקדת על אזור גולינג-אבנטאו-אגמים-אולי קצת לכוון ליכנטשטיין וגפנברג----- ואפשר גם להגיע לאגם המלכים וגן הנשרים . ומכאן לינה נגזרת באזור גולינג (פלוס מינוס).

פעם אחרת -היעדים המזרחיים.

(אוסטריה לא בורחת)

• ayeletback
          ayeletback נערך לאחרונה על ידי

פלכאו מקום מצויין כי היא מאפשרת הגעה בזמן סביר לכל אחיד מהיעדים שציינת.

( כשעה נסיעה לכל כיוון )
          גולינג קצת טוב יותר אבל הן לא האמת מאוד רחוקות זו מזו וכמות אפשרויות הלינה בפלכאו הרבה יותר גדולה מאשר בגולינג.

• anathashavit

הי יונית,

את קרימלר הורדתי מלכתחילה, לגבי קפרון - זו הייתה רק אפשרות (אחת מבין שלוש) בהתאם להמלצתך אבחר באפשרות השנייה - ליכטנשטיין והר הרוחות. 

לגבי מעבר גלוקסנר. הוא אכן דורש נסיעה אך הבנתי שש עצירות רבות ושהוא מהמם. חבל לי לוותר עליו. הוא באמת כזה אינטנסיבי?

לגבי שאר הימים ( הלשטאט וגוסאו, וולפגנג וגיליגן ויום זלצבורג)

אני רואה את השילוב הזה חוזר על עצמו פעמים רבות במסלולים וסיפורי טיול. לא הבנתי מדוע הם לחוצים? 

ולגבי החזרה למלון. היא לא חובה, וודאי לא בכל יום. 

תודה על ההמלצות,

ענת

• פסגות מושלגות
              פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

מבחינת מרחקי הנסיעה אין ספק שאזור גולינג עדיף. אם מודדים זמן נסיעה בגוגל מאפס מגולינג לגרוסגלוקנר ומפלכאו כנ"ל אז אין הבדל משמעותי בזמנים, ונדמה לי שעל הנייר גולינג אפילו קצר יותר. ליעדים הצפוניים ברור שגולינג חוסך כחצי שעה וזה משמעותי.

לגבי הגרוסגלוקנר, זו בהחלט דילמה. אם אתם יוצאים הרבה מהאוטו אז זה טרטור בכל פעם לשחרר ולחגור את הפעוט, ומה עושים אם הוא נרדם? אם אתם לא יוצאים הרבה מהאוטו אז הוא עלול להשתעמם ו/או לסבול מהסיבובים. מצד שני חבל לוותר. לכן זו החלטה אישית לפי ההיכרות שלכם עם עצמכם ועם הילד.

היום של זלצבורג - אני מציעה להתרכז באתרים שמעניינים אתכם, ולא לנסות למצוא מוזיאונים לילד. בגיל הזה לא נראה לי שזה ידבר אליו.

אני מציעה לשלב מראש את מפלי גולינג ולא לדחות אותם למתי שייצא, כי חבל שיתפספס אם לא ייצא.

לגבי ההתלבטויות לאן ללכת ולאן לא - לדעתי אין טעם להכריע עכשיו. תכיני בנק אתרים עם הרבה אתרים מיותרים שלא תספיקו, ותלכו למה שמסתדר / מתחשק / מתאים למזג האויר באותו הרגע. גמישות זה אחד הדברים הכי חשובים בטיול. מה שכן, כתלות במקום הלינה, הייתי משתדלת שבבנק האתרים יהיו הרבה אתרים קרובים.

• anathashavit

תודה על העצות פסגות מושלגות, 

אכן התחלתי לחפש מלונות בגולינג והבנתי למה רב האנשים ישנים באיזור פלאכאו. אין יותר מידי מלונות וגם לא יותר מידי אטרקציות לילדים קטנים. האם אני טועה? אשמח לקבל המלצות למקום לינה טוב באיזור גולינג שמתאים ללינה עם ילד קטן

• פסגות מושלגות
                  פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

אין ספק שאת צודקת בקשר להיצע דירות בגולינג לעומת פלכאו. גם אני לא מצאתי משהו מתאים לעצמנו. לגבי מלונות, אין לי מושג ויכול להיות שיותר קל למצוא. השאלה מה אתם מחפשים. בכל אופן, הברירה היא לא בין גולינג לפלכאו. אלה רק נקודות ציון כלליות. יש המון יישובים קטנים בין לבין, לאורך האוטוסטראדה שמובילה דרומה מזלצבורג. כשאנחנו היינו עם ילד אחד קטן לנו בחדר של שלושה במלון אוסטרי טיפוסי מינימליסטי וזול בפרבר דרומי של זלצבורג, וזה הספיק לגמרי. בטיול האחרון לנו בעיירה Abtenau, כדי לחסוך נסיעות לאזור האגמים. רוב הישראלים לנים בפלכאו, אז אני בטוחה שתסתדרו אם תלונו שם.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון