ירח דבש ביפן באוקטובר
-
שלום,
אני וארוסתי טסים ליפן באוקטובר לירח דבש.
הצלחנו להרכיב מסלול בהתאם להמלצות:
נחיתה בטוקיו
שבעה ימים ראשונים בטוקיו עם גיחות של יום ל seaside park , ניקו וקמקורהיומיים בנגאנו
יומיים בטקאיימה עם גיחה לקנזאווה
חמישה ימים בקיוטו עם גיחות לנארה ואוסקה.
יום בהירושימה עם גיחה למיאג'ימה.
יום אחרון בטוקיו וטיסה הביתה.
מה דעתכם על המסלול בכללי?
בנוסף יש לנו כמה התלבטויות
1.אנחנו רוצים לבקר באיזור האקונה וחמשת האגמים, השאלה האם עדיף לעשות את זה כגיחה יומית מטוקיו או ללון בהאקונה ללילה ומשם לצאת לאחד האגמים האחרים?
2.היומיים שתכננו להגיע לטקאיימה נופלים בדיוק על פסטיבל בעיר לכן כרגע בטקאיימה לא מצאנו מקום ללון, האם אתם מכירים מקום שאפשר ללון בו במרחק סביר שיאפשר גיחה לטקאיימה?
3.האם עדיף ללון בהירושימה ולקפוץ למיאג'ימה או הפוך?
4.האם שווה לבקר בkobe כשאנחנו בקיוטו?
תודה מראש
-
ירח דבש ביפן באוקטובראני אענה רק על מה שאני מכיר :
1) את איזור האקונה עשיתי כיום טיול מטוקיו , היה יום ארוך , אבל העדפה שלי לצמצם את ההתניידות בין בתי מלון
2) לא יודע
3) לדעתי כדאי ללון בהירושימה , אני טיילתי בהירושימה כיום טיול מקיוטו , יום ארוך מאוד , יצאנו מהדירה בסביבות שש בבוקר וחזרנו בסביבות אחת עשרה בלילה .
4) טיילתי בקובה , לא התרשמתי , עיר חדשה ומודרנית שנבנת מחדש אחרי רעידת אדמה , צירפתי סרט על רעידת האדמה
-
ירח דבש ביפן באוקטובראתה יותר מדי "מגיח". אל תשכח שבגיחה יש כפול זמן נסיעה ולפעמים זה לא ריאלי.
קנזאווה היא עיר גדולה עם שתי אטרקציות מרכזות שמצריכות זמן. בדרך אליה "מגיחים" מהאוטובוס לחצי יום סיור בשירקאווה-גו. לכן זה תכנון לא ריאלי.
ניקו וקמקורה אלה שני כיוונים הפוכים, ולכן כ"א זה יום.
לא הייתי בנאגנו אבל ממבט חטוף ב japan guide אני לא רואה סיבה ליומיים שם. תוותר על ניקו או קמקורה. יותר מדי מקדשים. יהיה לך מספיק בקיוטו.
אתה גם יכול לקצר יום בטוקיו ויחד עם ההערה הקודמת נוספו לך יומיים.
קח לפחות יום לקנזאווה.
קובה עיר יפה אבל אם אתה לא הולך לאכול שם בשר קובה (120 גר ב 150 ש"ח מינימום) אז חבל על הזמן הזה.
תוסיף יום לקיוטו.
הירושימה ומיאג'ימה ביום אחד לא הגיוני. צא להירושימה כדי להגיע אליה אחה"צ, בקר באתר השלום אחה"צ ובערב, תלון ולמחרת כל היום במיאג'ימה כשאחה"צ אתה מסתלק מהאזור.
עכשיו יש לך מפיק חומר לשרטט מחדש את הלו"ז.
-
ירח דבש ביפן באוקטוברגם אני אענה על מה שאני יודעת:
לגבי הירושימה - ממליצה לשריין יומיים. תוסיף ביקור (חינמי, עם הרשמה מראש) במפעל של מאזדה. זה נחמד מאד. קצר אבל שווה.
מיאג'ימה - זה לא גיחה. זה להיות... אפשר להיות 3 שעות ואפשר כמעט יום שלם. לטפס ברגל להר, לעשות שם פיקניק...לחזור ברגל. ולא לוותר על השפל שמתרחש מתישהו אחה"צ. להתבונן בנשים שאוספות צדפות..
חשוב לענות לעצמך מה מעניין אתכם. כי מתי שהוא קיבולת המקדשים מתמלאת...אלא אם אתם ממש חובבים מקדשים ורוחניות ומתעניינים בבודהיזם-שינטו וכו'. כנ"ל לגבי הפארקים.
האקונה והסביבה - אין לכם בעיה עם ניידות, אז בהחלט אפשר להוסיף לינה בהאקונה. אפשר לשלב בדרך מקיוטו לטוקיו.
טוקיו - עיר אדירה. מלאה עניין. מגוונת. כך שיכול להיות שיתחשק לכם להישאר יותר בטוקיו ופחות לנסוע. 4 ימים טוקיו נטו - נראה לי קצת מעט מדי. אנחנו היינו 5.5 ימים והרגשנו שזה גבולי.
-
ירח דבש ביפן באוקטובריעל, מסכים איתך ולא.
בטוקיו כמו בכל הערים הגדולות בעולם אפשר לבלות שבועות ולא לשבוע.
כך בניו יורק, פריז, לונדון, בייג'ינג וכל יתר הערים בהיקף הזה.
השאלה איך מחלקים שבועיים שלושה בין כל המקומות המעניינים בטיול כה קצר ביפן.
אני נוהג לומר שיותר ממה שראיתי - הפסדתי. וברור לי שיש מקומות שהייתי צריך להגיע אליהם ולא הגעתי.
הייתי ביפן פעמיים תוך שנה. עכשיו חזרתי משלושה שבועות אחרי שהייתי חמישה לפני שנה בדיוק. וברור לי שגם אם אחזור בשלישית - לא אחזור לאותם מקומות.
אז זו שאלה של עדיפויות ואנחנו רק יכולים לייעץ כמיטב יכולתנו.
-
ירח דבש ביפן באוקטוברהי רוני,
נכון. זה ענין של עדיפויות. ומבין כל התגובות שלנו, יוני יוכל לקחת את מה שמתאים להם...לשנות...ושוב לשנות...עד שיגבש את הטיול שלהם.
מישהו כאן באתר ממש לחץ עלי לא לפסוח על הירושימה (אולי אפילו אתה...) - הססתי, ולבסוף השתכנעתי. ואני שמחה מאד...
מצד שני - אמרו לי כאן, ש- 5.5 ימים בטוקיו זה יותר מדי, אבל אנחנו אוהבים עיר, אז לא שיניתי. וגם כאן זה היה מאד נכון לנו.
-
ירח דבש ביפן באוקטוברדייי נו יעל.... מה יש לכם עם הירושימה??
לראות אנדרטה של ילדה עם עגורים וגשר אדום על המים? בשביל זה שווה לנסוע עד לשם? ( מקווה שתעני משהוא בסגנון - טוב נכון יש בזה משהו...." ) כי כרגע לא נראה לי שנוכל לשלב את הירושימה... בטח עם ילדים קטנים בגלל הטילטולים שגם ככה יש לא מעט בשבועיים שבועיים וחצי ביפן... לא רוצה גם לרוץ יותר מדי...
רוני - יש לינק לבלוג שלך? או לסיכום טיול בפורום?
-
ירח דבש ביפן באוקטוברראשית עיצבנתני עם התגובה שלך על הירוישימה. זה לא יופיה של האנדרטה שמצדיק את הנסיעה לשם.
זו נקודת התחלה מצויינת להבין את העם היפני של היום ואת ההתמודדות שלו עם האירוע הטראומטי ביותר שלו ואולי של העולם כולו. זו גם נקודה טובה להסתכל על עצמנו ועל ההתמודדות שלנו. איזה הבדל.
ואם תהיה במוזיאון ותתקל בניצולת הפצצה שעומדת ומאירה פנים לכל מי שנגש אליה, ומספרת ומסבירה - זה יעשה לך את הטיול כולו (לפחות לי זה עשה).
ולכן חובה, לדעתי, לבקר שם. נופים יפים יש הרבה. וגם מקדשים. פצצות אטום שהחריבו ערים עד עפר והרגו באחת עשרות או מאות אלפים היו רק שתים.
לגבי בלוג -אני תמיד מבטיח לעצמי לכתוב, אבל לא יוצא. תשאל ואענה ברצון.
-
ירח דבש ביפן באוקטובראופיר,
האמת היא שאני חושבת שהירושימה היא חובה גם לילדים קטנים, כל שכן תינוק! (סתם סתם)...
זה מה שקורה כשמערבבים שרשורים. נוצר בלאגן...
אני ממליצה להוסיף יום להירושימה-מיאג'ימה ליוני, זה שהתחיל את השרשור (עם שאלה על ירח דבש...).
ובכלל, ההערה שלי על הירושימה היתה מופנית לרוני. לא קשור אליך או ליוני יש כאן לפעמים דיאלוגים שקשורים לאיך נכון לייעץ לשואלים...
לגביך - בהרכב המשפחתי שלכם בטיול הזה - גם אני הייתי מוותרת על הירושימה.
-
ירח דבש ביפן באוקטובר - לינה בטאקיאמהשלום אופיר.
גם אני מגיעה לפסטיבל טאקיאמה באוק' הקרוב וכמובן שגם ללא מקום לינה...
לבסוף הזמנתי בעיירה גירו, אכסנייה (ב-AIRBNB), מרחק שעה נסיעה מטאקיאמה.
זה המקום הכי טוב + קרוב שהצלחתי למצוא
-
ירח דבש ביפן באוקטובר - לינה בטאקיאמהכן באמת מדהים... ותחשבי שאני מדבר על אפריל שנה הבאה... (!) אפילו לא על אוקטובר וכבר עכשיו המחירים שם ובהאקונה מאוד יקרים בתקופה הזאת שלא לדבר שכמעט הכל תפוס ולא נשאר כמעט שום דבר ראוי ושפוי...
אנחנו נהיה עם ילדים קטנים כך שהנסיעות האלו הרבה פחות יתאימו לנו... מקווה שאוכל בכל זאת למצא משהו שפוי - אולי בכל זאת בוקינג מראה שרוב המקומות תפוסים בגלל שמוקדם מדי.. מאוד מקווה... קשה לי להאמין שבאמת כמעט לא נשאר כלום גם בטוקיו וקיוטו... ובטח שבהאקונה.