טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאי
-
הי,
אנחנו משפחה עם 3 ילדים בגילאי 10,9,7 ומתכננים 3 שבועות בתאילנד באוקטובר.
עוד לא החלטנו לגבי חלוקת הימים בין הצפון והדרום (או שאולי במרכז).
אודה למי שיוכל לענות לי גם אם זה רק על אחת מהשאלות:
אנו חושבים ליסוע מבנגקוק ישר לצ'יאנג ראי, לטייל באיזור ואז לרדת לצ'יאנג מאי ומשם ליסוע לטיול באיזור פאי.
אנחנו מתלבטים בין טיול פרטי (נהג ומדריך) לבין לשכור רכב ולטייל באופן עצמאי. מצד אחד נהג זה מאוד נוח אולם אני לא בטוחה שאני רוצה לקבוע מראש מה לעשות בכל יום אלא "לזרום" עם מצב הרוח שלנו ושל הילדים ולכן אולי לשכור רכב יהיה עדיף.
האם מישהו טייל ברכב עם ילדים? האם אפשרי ליסוע לאיזור פאי לבד ברכב שכור או שזה לא מומלץ? האם יש מה לעשות עם הילדים באיזור פאי?
האם נהיגה באיזור צ'יאנג ראי נוחה ברכב שכור או שעדיף טיול פרטי?
כמו כן, האם מישהו נשאר לישון באחד הכפרים עם ילדים? אשמח מאוד לשמוע על כך.
אשמח לשמוע חוויות, המלצות או הזהרות.
תודה מראש לעונים,
טלי
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיהתשובות לרוב השאלות שלך הן סובייקטיביות לכל משפחה.... קשה לענות על זה בלי להכיר את המשפחה, את הילדים....
אני יכולה להגיד לך שאני אישית, אחריי המון המון פעמים בתאילנד, לא הייתי לוקחת את הילדים שלי לפאי. אני לא חושבת שיש לילדים מה לעשות באזור הזה, אני חושבת שהם ישתעממו.
הטיול בצפון תאילנד הוא טיול טבע: ג'ונגלים, מפלים, נהרות, שבטים ....דברים שבגדול לא הכי מעניינים את הילדים, אז משלבים דברים שיעשו להם כייף ועניין כמו אומגות, טיולי פילים, ראפטינג, אבל לדעתי האישית הסיבוב של צ'אנג מאי/צ'אנג ראי הוא מספיק בהחלט בשביל ילדים וכדאי לעבור הלאה, לשנות אווירה....
הנסיעה לפאי היא נסיעה קשה, דרך לא פשוטה בכלל, כבישים לא מי יודע מה, דרך מפותלת, הנסיעה בתאילנד בצד ההפוך, השילוט באזורים הנידחים יותר לא משהוא... בקיצור לא בשביל כל אחד!
יחסית מאוד זול לקחת מדריך פרטי, עם וואן שיהיה רק איתכם, יקח אתכם לאן שאתם רוצים, מתי שאתם רוצים וכמה שאתם רוצים. הוא מכיר את הדרכים, יודע לאן לנסוע ואיך, יודע איפה למצוא את הדברים המעניינים - לדעתי, בייחוד עם ילדים, זה האופציה הכי כדאית ככה גם אתם ההורים יכולים להתרכז בהנאה ובמשפחה ולא בינסיונות ניווט בהרים של צפון תאילנד.
3 שבועות בתאילנד עם הילדים: שבוע צפון, שבוע וקצת באיים ו5 ימים בבנגקוק. זו לדעתי החלוקה הכי טובה ויעילה.
באוקטובר עדיף ללכת לצד של קוסמוי וקופנגהן מבחינת מזג האוויר
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאי90 אחוז מהישראלים שמגיעים לתאילנד לא שוכרים רכב. יש כאלה שכן כמו גולן שרמן שגם נסע ברכב לפאי.
הטיול המשפחתי לתאילנד ספטמבר 2013
קחו בחשבון שהנהיגה בתאילנד היא בצד ההפוך, כמו באנגליה.
האטרקציות של פאי:
קניון פאי.
מעיינות חמים.
אבובים בנהר.
מערת לוד.
ביקור בשבטים הרריים.
טיול קצר בג'ונגל.
טיול פילים.
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיאם תחליטו לטייל בצפון עם נהג פרטי ומדריך שיש לו יתרון ענק למשפחה, אתם הכי גמישים שבעולם, כי אתם קובעים לאן נוסעים.
אמנם קובעים מסגרת ותכנית מראש, שוב, לפי העדפות שלכם בלבד בונים את המסלול, אבל כל יום את גמישים לשנות.
הדרך לפאי, אמנם מפותלת, אבל סבירה, וסיבוב פאי בעיננו היה מוצלח ועדיף על סיבוב צ'אנג ראי.
גם בפאי תמצאו אטרקציות שונות שילדים בד"כ נהנים. אתם לבד תדעו אם האטרקציות יעניינו גם אתכם.
בטיול שלנו היינו כשבוע בצפון, מתוך זה 4 ימים בסיבוב פאי, 3 לילות קופנגן, 6 לילות קוסמוי וחמישה ימים בבנגקוק.
בדיעבד - הייתי מוריד את בנגקוק לשלושה ימים ומוסיף ימים לצפון ולקופנגן.
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיהי
לדעתי לא כדאי לנסוע עצמאית לפאי שכן הדרך מפותלת ולא פשוטה, בטח שהעלות לקחת רכב עם נהג/מדריך לא ממש יקרה.
יש מה לעשות באיזור פאי, אנחנו מאוד נהננו, אפילו יותר מצאנג ראי.
אנחנו נסענו לשלושה שבועות כאשר היינו בצפון כ 6 ימים, במרכז (בעיקר קנצנבורי ואמפוואה) כ 5 ימים וכ 10 ימים באיים.
אנחנו התחלנו במרכז, אחר כך צפון ובסוף האיים בדרום.
יעל
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיתודה רבה לכל העונים.
מהתגובות נראה שכדאי לוותר על נהיגה עצמית.
אני אחפש מדריך פרטי, יש המלצות?
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיאנחנו טיילנו דרך "כוכב הצפון" היה מאד מוצלח. הוא בונה לך את הטיול לפי ההעדפות שלך ויש אפשרות לשינויים תוך כדי תנועה אם רוצים.
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיהי,
יש לכם המלצה עם מקומות לינה בפאי? מקומות שאין לוותר עליהם?
-
תודה על התשובה.
אנחנו עם 3 ילדים בגילאי יסודי. היית ממליצה להרחיב את הטיול בצפון או לרדת לקנצ'נבורי ואמפוואה.
כמו כן, האם יש לך המלצות מיוחדות לפאי? מקומות לינה, טיולים או דברים מיוחדים?
שאלה נוספת אם אפשר לגבי איי הדרום - מה עדיף עם ילדים, קוסמוי וקופנגן או איזור ריילי, קופיפי וקראבי?
תודה מראש
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיגם אני בדעה שטיול מודרך יתרונותיו עולים על חסרונותיו (ולא בטוח שיש כלל חסרונות) בסופו של דבר "פרטי" כשמו כן הוא, ברגע שאתם ורק אתם ברכב והמדריך כל כולו שלכם אז זה לא ממש משנה אם קבעתם מסלול מראש כי בסך הכל הדברים די גמישים.
נכון שזה נהדר גם לטייל עם רכב שכור לבד, אבל יש לזה חסרונות רבים שהעיקרי שבהם זה ההתברברות בדרכים ומציאת המקומות הטובים (היכן לאכול...סידור נכון של המסלול וכו').
הדרכים בצפון תאילנד מצוינות כולל הדרך לפאי שחלקה מפותלת אך לא מעבר לזה,
הרבה יותר ממה שעושים מזה, סה''כ הנופים בדרך נהדרים ויש פה ושם נקודות עצירה כמו מפלים ופינות חמד עם בתי קפה וכל מיני כאלה ככה שהדרך הופכת גם היא לחוויה בפני עצמה.
יש הרבה מה לעשות בצפון תאילנד מעבר לדברים הבנאלים הרגילים, עם כל הכבוד לאומגות ופילים, אתם וגם הילדים תהנו מאוד מביקור בשבטים וממגע קרוב עם המקומיים בכפרים שאת היפים מבינהם תוכלו ודאי לחוות רק באמצעות מדריך שמכיר ויודע.
גם אני מצטרף להמלצה על "כוכב הצפון",יש להם דף פייסבוק פעיל שנקרא "כוכב הצפון - טיולים בתאילנד" ואפשר לראות שם המון מידע עדכני.
-
בפאי היינו ברזורט הזה:
http://www.bellevillaresort.com/
נקי, שקט, מרחבי דשא וארוחת בוקר טובה מאד.
אכלנו שם גם ארוחת ערב שהיתה מצוינת, אבל בפאי יש הרבה מאד מקומות שאפשר לאכול. פשוט היינו עייפים אז החלטנו שלא לצאת.
המינוס - המלון לא ממש במרכז..
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיתודה רבה על התשובה
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיהי
אנחנו היינו יומיים בבנגקוק.4 ימים באיזור אמפוואה וקנצנבורי במלונות יפים אך בגלל שהגענו מאוחר ויצאנו מוקדם לא זכינו להנות מהמלון - המלצה שלי היא לרווח את הטיול ולעשות 5 ימים אם אפשרי.7 ימים בצפון ואני חושבת שזה היה מספק.השאר התחלק בין פוקט לקראבי כי בתקופה שנסענו יותר התאים הצד הזה של האיים. באותה מידה אפשר להגיע לקוסמוי וקופנגן
.כאשר קו שהנחה אותנה היה:1) כל האטרקציות שניתן לעשות במקומות אחרים כמו אירופה אינם רלוונטים (לא פארק מיים, לא לונה פארק וכד')2) תחילת הטיול במרכז, מעבר לצפון ואז לאיים שהקונספט הוא התחלה של טיול , סיום של נופש.3). בצפון ובמרכז - טיולים פרטיים, בדרום יש היצע גדול והטיוליים הם יומיים ובכל מקום ניתן לסגור לטיול למחרת.4) מלונות סוגרים מראש - לא הגיוני היה לעשות אחרת בהרכב כמו שלנויעל -
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיאת האיים כדאי לבחור לפי מזג האויר באותה תקופה ולא לפי האטרקציות. בתקופה שאתם נוסעים מומלץ הצד של קוסמוי וקופנגן.
-
טיול משפחתי בצפון תאילנד - צ'יאנג ראי, פאיפאי מדליקה בעיני, אבל לא בטוח שתעניין ילדים. הייתי בודק קודם כל טוב את האטרקציות.
אנחנו עשינוי טיול משגע בצפון עם חברת Cosmos. עזרו לנו שם לתפור טיול לפי רצוננו, בסבלנות רבה. את יכולה להתייעץ איתם בנושא פאי לילדים.
את מוזמנת לקבל רעיונות לטיול בבלוג שלי.
יש בצפון גם כיוונים אחרים כמו טיול לכיוון מערות צ'אנג דאו והעיירה טאטון, שווה להתעניין (אם כי זה יותר נסיעות).
דוד