ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול ממוצע - גל עולה

פורום דרום אמריקה
    3
    6
    1792
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Ori_3603488
      Ori_3603488 נערך לאחרונה על ידי

היי,

אני מתכנן לטוס לבד בדצמבר לחצי שנה+ ולעשות גל עולה

אני די חורש את האינטרנט אבל בכל זאת יש משהו אחד שלא מצאתי, ולמרות שאני לא מתכוון לתכנן כלום מעבר לשבועיים ראשונים אני רוצה להבין פחות או יותר -

מסלול ממוצע כזה של הגל העולה - כמה זמן בכל מדינה, ובכל מדינה פחות או יותר כמה ימים לתת לכל עיר וכאלו

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karin254
        karin254 נערך לאחרונה על ידי

מסלול ממוצע - גל עולה

היי,

אני עשיתי גל יורד במשך חצי שנה (התחלתי מפרו) אבל בכל זאת אוכל לייעץ לך.

בדרך כלל גל עולה מתחיל בסביבות נובמבר-דצמבר מארגנטינה. אני הקדשתי כחודשיים לארגנטינה וצ'ילה. אלו מדינות שיש בהן המון המון מה לראות ובעיני שווה להקדיש למדינות האלו חודשיים.

לאחר מכן בדרך כלל ממשיכים לברזיל, אני עשיתי רק חופים במשך כשבועיים מפאת חוסר תקציב וחוסר זמן. הייתי בהחלט ממליצה להוריד שבוע בקולומביה לדוגמה ולתת לברזיל לפחות שלושה שבועות על מנת להספיק את כל החופים.

בדרך כלל לאחר מכן ממשיכים לבוליביה- מדינה שבעיני גם שנה לא תספיק בשביל לטייל את כולה. מקבלים בה ויזה למשך כחודש (לאחר מכן משלמים 25 בוליבאן ליום- 12 שקלים לערך) ורק מהסיבה שהטיול צריך להתקדם- חודש.

ואז מגיעים למדינה שאני הכי אהבתי! פרו! הייתי שם חמישה שבועות ונהנתי מכל רגע! חמישה שבועות זה בהחלט מספיק למדינה (קשה לצאת מקוסקו).

לאחר מכן, המשכתי לקולומביה הייתי שם חמישה שבועות שבהחלט הספיקו והייתי מקצרת אפילו לארבעה לטובת ברזיל. סיימתי את הטיול במקסיקו כשבועיים. בהחלט היה מספיק מבחינתי הזמן הזה למקסיקו.

אין צורך לרוץ, אם אתה אוהב מקום לא צריך לתת לו זמן מסוים- אלא פשוט תהנה בו ותעזוב רק כי הטיול צריך להתקדם. יש מקומות שתאהב יותר תיתן להם את הזמן ויש מקומות שפחות אז אין צורך להתשקע בהם.

אני מקנאה בטירוף על החוויה שאתה עומד לעבור! נהנתי מכל רגע ומכל מקום. הייתי חוזרת לשם עכשיו בלי לחשוב פעמיים:)

• Ori_3603488

מסלול ממוצע - גל עולה

קודם כל תודה רבה!

לגבי ברזיל - אני אהיה שם בזמן הקרנבל אז מניח שזה טיפה שונה, לא? 

איך נראה פחות או יותר מסלול של ברזיל? מחוף לחוף משולב עם טרקים על הדרך?

ולגבי ארגנטינה וצ'ילה, יש שם מקומות שנחמד להשתקע שם שבוע שבועיים? כאני יודע ששם אני יתחיל ואני ממש אצטרך בהתחלה לפחות ככה איזה שבוע שבועיים רגועים

• karin254
            karin254 נערך לאחרונה על ידי

מסלול ממוצע - גל עולה

היי,

אני מעדיפה פחות לייעץ לגבי טרקים בברזיל כי פשוט לא התעסקתי בזה. אני הגעתי לברזיל דרך האיגוואסו ומשם המשכתי לפלורה. לאחר מכן נסענו לריו ומשם אפשר לנסוע לחופים כמו בוזיוס ואיליה גרנאדה. אני יודעת שלאחר מכן ממשיכים בדרך כלל לצפון לחופים כמו פיפה וג'רי.

אני ממליצה לא לסגור לפני דירה לקרנבל! יהיו מספיק מקום ומספיק דירות. לפני שנסעתי הייתי בטוחה שאהיה בקרנבל ואיזה כיף ומדהים יהיה ובהמשך הטיול החלטתי לוותר עליו. אחרי שראיתי את ריקודי ה"אל אל ישראל" "אבינו שבשמיים" הבנתי שעשיתי החלטה מצוינת. באופן כללי שמעתי מהרבה אנשים שהם התאכזבו מהקרנבל. אז אני ממליצה לא לסגור דירה מראש ודברים מהסוג הזה. יש מספיק אנשים שסוגרים דירה לפני הטיול ובמהלכו מבינים שהם לא יספיקו או שזה לא מתאים להם והם מבקשים להתחלף עם אחרים.

אני אספר לך על המסלול שלי בארגנטינה ובצ'ילה.

אני התחלתי בסלטה כי הרי עשיתי גל יורד ושם שהיתי יומיים אז פחות רלוונטי.

בואנוס איירס- שבוע וחצי>אושוויה-שבוע>פונטה ארנס-יום(אם אתה רוצה לצאת לטורוסים זה המקום להתארגן והוא תחנת מעבר לעיירה שממנה יוצאים לטורוסים)>פורטו נטלס- שלושה ימים(מכאן יוצאים לטורוסים- עשיתי את מסלול הW שלקח 4 ימים. נשארתי עוד יומיים בעיירה לנוח אחרי הטרק)>אל קלפטה- יומיים(זה הקרחון המתנפץ)>אל צ'אלטן-שבוע ולא מבחירה. המקום הכי יקר שהייתי בו בטיול בהחלט. על מנת לצאת ממנו אני ממליצה לקנות אוטובוס עוד ביום שמגיעים. אני נתקעתי שם שבוע כי כשרציתי לקנות אוטובוס היה רק לעוד ארבעה ימים.>צ'ילה צ'יקו-יום אחד. (מכאן יוצאים לקרטרה אוסראל שאותו עשיתי בטרמפים במשך כשבוע) לאחר טיול הטרמפים המשכנו לאסקייל>יום אחד(רק על מנת לנוח)> אל בולסון- ארבעה ימים(כאן יש את החווה הישראלית שהחלטנו לוותר עליה והעיירה עצמה הייתה אחלה לגמרי>ברילוצ'ה- חמישה ימים>פוקון- 10 ימים!!!!!! אחד המקומות הכי אהובים עליי בטיול!!!!>מנדוזה- 5 ימים> איגוואסו> יומיים.

• Ori_3603488

מסלול ממוצע - גל עולה

תודה רבה!

ומעניין אותי, מה לא אהבת בקרנבל?

• נטע1
                נטע1 נערך לאחרונה על ידי

מסלול ממוצע - גל עולה

ממש קשה לתכנן לפי ימים, וגם, כל אחד מטייל בקצב אחר לגמרי (וגם אין צורך בכלל). בנוסף, בברזיל המטיילים די מתפזרים (כל אחד עושה שם מסלול די שונה, או בכלל לא). בבוליביה ופרו שוב רואים את האנשים "מהגל".

הקרנבל בברזיל אחת החוויות שהכי זכורות לי לטובה עד היום (טיילתי לפני כ7 שנים). וצריך להזמין מקום לינה מראש. אנחנו לא הזמנו מספיק זמן מראש ובסוף ישנו בשקי שינה על הריצפה בדירה עם עוד מלא אנשים (גם היה חוויה מטורפת אבל אני העדפתי לישון בדירה).

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון