כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...
-
שלום לכולם, אנחנו נוסעים בתחילת יולי ל 10 ימים עם שלושה ילדים (14,11,6).
רציתי לשאול לגבי פארק המים פארק דאונרל (Duinrell). האם מישהו היה ויכול להמליץ ? האם הפארק מקורה ומתאים גם ביום גשום? ואם זה עומד מול ווליבי (פלוס האפטלינג שבכל מקרה נלך) מה כדאי?
שאלה נוספת.. לגבי סופ"ש בהולנד- האם יש דברים סגורים וצריך להתחש בכך מבחינת בניית המסלול? או עמוס מדי ולוותר בסופ"ש?
המון תודה,
גל
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...היי,
לגבי סופ"ש - אם יש כוונה לעשות שופינג, עדיף לא ביום ראשון. חלק מהחנויות סגורות. אנחנו היינו באמסטרדם ביום ראשון ובמרכז היו חנויות פתוחות, אך למיטב זכרוני לזמנים מצומצמים יותר.
בעיני יש יתרון לבקר באמסטרדם דווקא ביום ראשון. אז העיר חוגגת עוד יותר מתמיד ויש גם פחות בעיות בתנועה לתוך העיר ובחניוני P+R.
חלק גדול מהמוזיאונים סגורים בימי שני.
תהנו!
טל
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...הפארק אינו מקורה
יש בו חלק אחד מקורה -אטרקטיבי.
הוא לא ב"מקום" פארק שעשועים אחר.
הוא כן יכול להיות אופציה לשעות אחרונות של היום (בכפוף לשעות הפתיחה והעיתוי של השנה) או ליום סגריר (בחלק המקורה הטיקי פול-אבל הרבה יחשבו כמוכם ויהיה די מלא ואפילו קצת מחניק).
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...פארק דווירנל מעולה לדעתי. חלק מפארק המים מקורה, החלק של פארק השעשועים לא. לא חושב שבמקום, נראה לי על פניו שבווליבי פארק השעשועים יןתר עשיר, ובדווירנל היחוד זה פארק המים (אבל שווה לבדוק את זה). בכל מקרה פארק שווה לדעתי.
דוד
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...כמו שאמרו לך, דווינרל יכול להיות פתרון מעולה ליום גשם. פארק המים כולו מקורה ויש שם די הרבה מגלשות חלקן יחסית אתגריות.
פארק השעשועים שם אינו מקורה וגם קטן יחסית.
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...קטן אבל ממזר...
כאמור כתוספת טובה לפארק המים ולא תחליף לפארק שעשוים במובן הרחב של המילה כמו וליבי או אפטלינג
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...המון תודה על התשובות! ובאותו עניין, לשמונה ימי טיול אתם חושבים שמתאים גם אפטלינג וגם ווליבי או שאחד מהם מיותר?
כשהיינו ביער השחור כמובן שפארק אירופה היה שיא הטיול מבחינת הילדים...
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...בשמונה ימי טיול הייתי הולך לאחד בגילאים של הילדים שלך הייתי בוחר באפטלינג. נראה לי שבני ה 6 וה 11 מתאימים ממש, במיוחד לחלק המיוחד של הפארק (יער האגדות) וגיל 14 לא גדול מדי, ולגיל הזה יש כמה פעילויות אקסטרימיות בכל זאת. לעניות דעתי האופציה השניה (וליבי בלבד) יש פחות מתאם לגילאי הילדים.
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...מסכים עם דוד
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...אנחנו היינו בשנה שעברה ביוני עם בני 13,11,8,3. לא היו כמעט ימים גשומים אבל גם אלה שכן לא שינו לנו תוכניות, פשוט היינו עם מטריות... לפעמים אחרי כמה דקות פוסק הגשם . כמובן שכדאי להסתכל באתר מזג אויר לפי שעות ולדעת . בגילאים של הילדים שלך לא הייתי מוותרת על ואליבי יש שם אקסטרים שאין באפטלינג . אם הילדים שלך אוהבים אקסטרים אל תוותרו. עם זאת הפארק הרבה פחות יפה ומושקע מאפטלינג
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...לגבי סופי שבוע - מצד אחד חנויות סגורות ביום ראשון ולפעמים בשבת נסגרות מוקדם מכרגיל, גם שעות פתיחה של האתרים עלולות להיות שונות, ומצד שני יש המון אירועים מיוחדים, ירידים, שווקים ועוד. מציעה לבדוק בכל אתרי האינטרנט של הערים הרלוונטיות למסלול שלכם ואולי תגלי הפתעות.
-
כמה שאלות לקראת טיול בהולנד...אנחנו היינו בפארק דאונרל.בבוקר לא היה גשום אז היינו בבלונה פארק (פחות שווה מהאופציות האחרות).אחכ התחיל גשם אז נכנסנו לפארק המים .הילדים מאוד נהנו אבל להורים זה די יום סיוט. פארקי מים יש גם בארץ.עדיף.לנצל את הזמן לעשות משהו שיש רק שם.