כמה שאלות על קירגיסטן
-
בתחילת יולי חברה ואני מתכננות שלושה שבועות בקירגיסטן ויש לי כמה שאלות
אפשר לקנות בבישקק או בקרקול בלון גז סטנדרטי , כזה שמתאים לראש גז של פקל קפה?
מבחינת ביגוד באזור אגם איסיקול קרקול וניירין מספיק פליז? וטרק מקרקול לאלטין ארשן דורש גופיה תרמית? בקיצור מה תנאי מזג האויר?
עוד המלצות יתקבלו בברכה
תודה
רות
-
כמה שאלות על קירגיסטןמזג האוויר נוטה להיות קר מאוד בלילות, בואו מוכנים. ביגוד חם כמו גם ציוד למזג אוויר קר חשוב מאוד לטרקים באזור קרקול. שימו לב שיכול גם לרדת שלג. ורצוי שהציוד שלכם יוכל להתמודד עם מזג אוויר מאתגר.
-
כמה שאלות על קירגיסטןתודה
מה לגבי בלון גז?
-
כמה שאלות על קירגיסטןאהלן, יש בבישקק שתיים-שלוש חנויות ציוד טיולים. לדעתי תוכלו למצוא שם בלון גז, אבל קחו בחשבון שלא קל למצוא ולהסתובב (אם אתם דוברים רוסית אולי קצת יותר פשוט...) וזה יכול לקחת המון זמן.
בקרקול יש בלוני גז בחנות על הרחוב הראשי ליד תחנת האוטובוס המרכזית, וכן ניתן לקנות או למלא בלונים אצל חסידיל, אצלו גם ניתן להתארח ברחוב לנינה 130.
מצרף קישור לטיפ עם דרך הגעה אל חסידיל:
-
בלון גז בבישקקאנחנו קנינו באוגוסט 2013 בלון גז מסוג הברגה בחנות RedFox שנמצאת ברחוב SovietSkaya מספר 65. 100 מטרים צפונה מהמפגש עם רחוב גורקי. יש שם הרבה ציוד טיולים. החנות לא זולה. נראה לי שמאז שינו את שם הרחוב SOVIET לשם חדש - baitik baatyr.
החנות נמצאת בצד המערבי של הרחוב בקומת בייסמנט, צריך לרדת כמה מדרגות.
ולגבי ציוד - אנחנו טיפסנו לאגם אלה-קול תחת גשם מתמשך ורוח קרה וחזקה. בלילה גם ירד שלג. כל זה בתחילת אוגוסט. צריך ציוד טרמי טוב שישאיר אותכם יבשים וחמים.