שאלות לגבי הולנד
-
ערב טוב,
בתחילת יולי אנחנו טסות לאמסטרדם שתי אמהות ושתי בנות (12) .
לרשותנו עומדים 7 ימי מלאים. התכנון לבלות יומיים באמסטרדם ובשאר הימים – טיולי כוכב . לא יהיה ברשותנו רכב לכן נשתמש בשירותי האוטובוסים והרכבות - לאפטלינג, כפרי הדייגים, ולדולפינריום.
1. האם יש עוד אתרים שקל להגיע אליהם בתחבורה ציבורית חוץ מהנ"ל?
2. ייעדנו את אחד הימים לנסיעה לכפרי הדייגים והתכנון לשלב נסיעה באוטובוס/רכבת, שיט ואופניים ולבקר במארקן, וולנדם, ובאיידם. לא הצלחנו לתכנן את היום ולשלב את שלושת הכפרים ואת שלושת אמצעי התחבורה. האם יש מישהו שמכיר ויכול לעשות לנו סדר ?
3. האם מתאים לשלב באותו היום את הביקור בזאנסה סחאנס? אם כן - כיצד? ואיך חוזרים לאמסטרדם?
4. אופצייה נוספת - האם יש טיולים מודרכים בעברית במחיר סביר לכפרי הדייגים ותחנות הרוח? (מצאנו באחד האתרים - 45 אירו לאדם ל5 שעות !)
5. שקלנו באחד הבקרים לצאת מוקדם לבורסת הפרחים באלסמיר. אותנו זה מעניין האם לדעתכם מתאים לקחת בנות בגיל זה לשם?
בתודה מראש.
-
שאלות לגבי הולנדלא יודע מה הסיבה לכך שלא יהיה לכן רכב. אם זה בגלל חשש של נהיגה בחו"ל - ממליץ בחום לשקול מחדש. רכב צמוד ל3-4 ימים יקל עליכן מאוד את הלוגיסטיקה (ואפילו לא ייקר את הטיול, כי יהיה אפשר ללון מחוץ לעיר).
-
שאלות לגבי הולנדרכב בהחלט עוזר אבל ממש אפשר לטייל גם בלעדיו.
השילוב של זאנסה סכאנס עם כפרי הדייגים לא מתאים בתחבורה ציבורית. אני חושבת שכדאי להקדיש יותר ימים לאמסטרדם, לטייל חצי יום מחוץ לעיר ולהשלים את היום בעיר. ככה תוכלו לנצל הרבה יציאות שאינן ממלאות יום בפני עצמו וגם לא משתלבות עם יעדים אחרים בתחבורה הציבורית. אגב, ייתכן שניתן לשלב את זאנסה סכאנס עם אלקמר. לא בדקתי אבל יש בזה היגיון.
התחבורה לכפרי הדייגים היא באוטובוס ולא ברכבת. תוכלו לנסוע ל-Edam, לשוט שם בסירת מנוע קטנה שמשיטים באופן עצמאי (מציעה להזמין מראש באמצעות האתר), לנסוע לפולנדם באוטובוס או באופניים (אפשר לשכור באדם, באתר של העיירה - vvv edam, יש כתובות). מפולנדם תשוטו למרקן במעבורת הלוך ושוב ותחזרו לאמסטרדם ברכבת. אני חושבת שבגלל שפולנדם ואדם מאוד קרובים, וההגעה למרקן היא בשייט, עדיף להקדיש יום אחר לנסיעה באופניים.
אופניים: אולי להקדיש בוקר אחד ליער אמסטרדם (Amsterdamse Bos) ושם לטייל באופניים. אפשר גם לשכור סירת קנו או פדלים ולשוט. אם הבנות חובבות פעילות אדרנלין יש שם גם פארק חבלים.
לגבי אלסמיר - אפשר לבדוק את דרכי ההגעה בתחבורה ציבורית כאן. אולי שווה לכן להיעזר ליום טיול אחד מלא בארנון מביזי טורס, בן אדם מקסים, ישראלי שחי בהולנד, וכמה מחברי הפורום כבר נעזרו בו בעבר. למשל, ראיתי באתר שלו שהוא מציע יום טיול לאלסמיר ולהארלם. אולי תבחרו שם משהו אחר ואולי יתאים לכן תכנית בתפירה אישית.
יעדים קרובים יחסית שניתן להגיע אליהם מאמסטרדם ברכבת: אלקמר, אנקהויזן (המוזיאון הפתוח של הים הדרומי), ליידן, דן האג, אוטרכט.
עוד מסלול אופניים מקובל הוא מהעיירה Weesp למיודן (העיירה והטירה) ו-Naarden. לעיירה וויספ מגיעים בנסיעת רכבת קצרצרה מאמסטרדם, ובתחנת הרכבת שוכרים אופניים.
לדעתי האישית יש בלי סוף תחליפים מהנים לדולפינריום וחבל על הטרחה והכסף בנתונים הטיול שלכן (שכנעו אותן שמופעים של בעלי חיים זה מיותר). יש המון מה לעשות ברדיוס הקרוב לאמסטרדם. העיר עצמה היא אטרקציה, ולמטיילים שמגיעים אליה ליותר מהסטנדרט הרגיל אפשר לייצר את האטרקציות: למשל סדנת תכשיטים (אוכל למסור לכן כתובת אם תרצו), ביקור בבית סירה שמגדלים בה את חתולי הרחוב העזובים, גן החיות ארטיס (אם הן אוהבות חיות), חממת פרפרים בגן הבוטני, השכרת סירות לשייט תעלות מכל סוג שתרצו... אולי יש אירועים ופסטיבלים באמסטרדם או בערים הסמוכות. שווה לבדוק באתרים של כל עיר ועיר.
אפטלינג זה דבר אחר. חושבת שההגעה הנוחה ביותר היא רכבת לדן בוש + אוטובוס או רכבת לברדה + אוטובוס.
אני נוסעת עם בת ה-15 שלי לתשעה לילות בסוף יוני (חוזרות כבר ב-29.06). פיצלתי את הלינה בין ארבעה לילות באמסטרדם לחמישה בוויספ (מטעמי עלות). גם אני ויתרתי על רכב. אם תרצו נחליף פרטים ואנסה לעדכן אתכן כשאחזור בדברים שחופפים אצלנו בתכנית. אנחנו לא ניסע לדולפינריום ולאפטלינג (שפכנו את הכסף על הופעה של קולדפליי), אבל אני רוצה לנסות את Edam + איזושהי וריאציה באזור, אמסטרדמסה בוס ועוד.
-
שאלות לגבי הולנדעמיחי וזיוה תודה על תשובותיכם.
עמיחי, תודה על ההמלצה אבל בכל זאת ניסע בתחבורה הציבורית.
זיוה - ואוו - סיפקת לנו המון מידע חשוב תודה רבה. אהייה איתך בקשר בפרטי.
-
שאלות לגבי הולנדאני רואה שכתבתי טעות. החזרה לאמטרדם מפולנדם היא באוטובוס ולא ברכבת.
אם אני כבר כאן - יש עוד כמה וריאציות אפשריות לבניית יום באזור כפרי הדייגים (נקרא waterland). תחטטו באתר של האוטובוס ותחליטו. יש שם כמה הצעות וטיפים. אני אומרת שאם יש מידע יותר קל להחליט באופן ספונטני במהלך היום. לדוגמה, אני מתלבטת אם לוותר על פולנדם ומרקן לטובת מוניקנדם הפחות תיירותית. כמו כן, אפשר לרכוב באופניים מאדם ל-Middenbeemster. זה נראה לי טיול חביב. אבל מה אני יודעת. אם לאחת הבנות יש מחזור חודשי (סליחה שאני מעלה את זה בציבור) לא תמיד נוח בכלל לעלות על אופניים.
שמחה שעזרתי.