אלפים צרפתיים- אשמח להערות
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג שנוסעים בתחילת יולי לאלפים הצרפתיים.
להלן מסלול שחשבתי עליו,אשמח להערותיכם המחכימות
יום 1-
הגעה לג'נבה אחה"צ בסביבות 16:30, לקיחת רכב
ביקור בעיירה ~~Yvoire
המשך לאקס לה בן שם נישן ב- 3 לילות ראשונים
יום 2-
Gorges du Fier
~~Mont Revard
~~Col de la Chambotte
מדובר ביום שישי ובגלל שאנחנו שומרים שבת זה הכל
יום 3-שבת מנוחה
לינה באקס לה ב
יום 4-
יציאה מאקס לה בן לכיוון אנסי
סיור בעיר אנסי יום שלם ,אופניים וכו'
~~Col De Forclaz
לינה ליד אנסי (4 ק"מ מאנסי)
יום 5-
נסיעה לשמוני
~~Aiguille du Midi
~~Mer de Glace
(lac bleu)
(gorges de la diosaz)
~~לינה ליד אנסי (4 ק"מ מאנסי)
יום 6-
~~Cirque du Fer à Cheval
~~• Parc de Merlet
~~• LAC VERT
יום 7-
~~MORZINE
~~Les Lindarets
~~Lac La Montriond
~~gorges du pont du diable
לינה במלון~~STARS קרוב לשדה לקראת טיסת בוקר
מה ששמתי בסוגריים זה כי אני חושב שלא אספיק אבל אם יהיה זמן שיהיה בראש
אשמח לכל תובנה בנושא כגון-להעביר נקודות עניין מיום ליום,להחליף במקומות אחרים שיותר כדאי וכו'
תודה מראש,
שלומי
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותמנסיון שלנו..
יצאנו מג'נבה מבלי להתעכב כמעט לכיוון עיירת YVOIRE מייד.
ידעתי שהזמן למצוא את העיירה תוססת,גבולי.ואכן היה כך..
עיירה מקסימה,יפייפיה ו...ריקה
הסתובבנו כמעט לבד בין הסמטאות.הכול היה סגור,היינו רעבים..המשכנו להספיק היכן שהו לעצור...ברגע אחרון נכנסנו לסופר,,לרכוש כמה מוצרי מזון לארוחת ערב..אתם גם עושים סיבוב מיותר אליה וממנה לאקס לה בן.
תעברו בעיירה בדרך חזור מאנסי.
מלינה באקס לא ראיתי את עירת CHANAZ,לא חובה כמובן אבל מאוד חביבה..אישית,אהבתי גם את הגנים הסודיים..
חלק ימים עמוסים מאוד.תעשו סיבוב ערב באנסי גם.היא יפה בערב...
יום 6 בלתי אפשרי..גם יום 7 עמוס...הנסיעה מאנסי לקניון השטן לא מהירה,,,הרבה סיבובים הדרך יפה,אך לוקחת זמן.ואחריו לג'נבה גם...
על פארק LA MERLET, אפשר לוותר.
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותתודה אמה,
אכן התלבטתי אם לנסוע ל- YVOIRE ביום הראשון או האחרון לפני ג'נבה אך באמת אולי אעביר לסוף שיהיה על הדרך.
אם כך אשמח להמלצה לאן לנסוע מג'נבה ביום הראשון שיש מספר שעות מועט-
יש לך מקום חביב שיהיה בדרך מג'נבה לאקס לה בן לשעה וחצי-שעתיים?
כמו כן, יש לך רעיון ליום 6/ 7 שלא יהיו עמוסים מדי ומצד שני לחוות עד כמה שניתן את המקומות היפים?
תודה רבה,
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותמלון סטארס...ממש לא נעים. היינו במקום יותר מוצלח גם 10 דקות משדה התעופה. http://www.booking.com/hotel/fr/le-carre-d-or-prevessin.he.h tml?label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSDNiBW5vcmVmaGqIAQKYAQ64AQn IARHYAQHoAQH4AQuoAgM;sid=fcb47ef5dbe1d0625e6abb54762329a0;dc id=4;no_rooms=1;group_adults=2;req_adults=2;group_children=3 ;req_children=3;age=0;req_age=0;age=0;req_age=0;age=0;req_ag e=0;checkin=2016-08-15;checkout=2016-08-16;room1=A,A,0,0,0 יותר מוצלח.
הייתי בשני המקומות.
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותבוקר טוב,אני מצרפת את הסיכומי טיול מהבלוגים באתר.גם שלי בתוכם..
גיל ואדיס,טיילו מאקס לה בן..ויש להם תאור על המקום הקרוב יותר..אני פוחדת שכל עיירה נחמדה לקראת ערב תהייה קצת ריקה..הייתי מגיעה ישירות לאקס לה בן ומטיילת בה..יש רכבת קטנה תיירותי שעושה סיבוב,הפורט הקטן והגדול..פארק..נחמד להסתובב..אולי לשים דברים בחדר ולהגיע לערב לשמברי.
רק 19 ק"מ.וזאת עיר..
אנחנו המשכנו לשמוני,עם עצירה בסופר וכשעה בYVOIRE הגענו לאחר תשע בערב.
אתם לנים אצל גילה? אני יודעת שיש לה אתר עם הצעות טיול והיא משתדלת לעזור בבניית מסלול..
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותהקישור לא עובר, נסה לחפש בעיירה Prevessin. יש שם כמה מקומות לינה , אנחנו היינו בפרמייר...ובמלון דירות נוסף. הפרמייר מספיק טוב לחצי לילה שיש ללון לפני הטיסה.
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותבוקר טוב
חזרנו מהאיזור לפני מס. ימים. גם אנחנו נסענו לאקס מז'נבה באותה השעה.
בנסיעה ישירה לאקס הגענו לצימר רק לקראת 19.30. אמנם השקיעה מאוחרת אך עדיין אחרי יום ארוך כדאי לדעתי להגיע ישירות למלון ואח"כ להמשיך ולטייל מעט בעיר. קחו בחשבון שהמסעדות נסגרות בדר"כ בין תשע לעשר בערב.
את גורג'ה דו-פייר הייתי מעבירה ליום של אנסי מטעמי מרחק נסיעה.
הרוורד ומעבר השאמבוט חובה. כביש מפחיד מעט, לנסוע בזהירות.
אם תחליטו להשאר יום נוסף באקס כדאי לטייל באיזור השארטרז שהוא יפייפה.לחילופין אפשר לעלות על דרך האלפים הגבוהים לסכר רוזלנד,אחד הכבישים היפים. הכביש אינו פתוח עדיין עד בורג' סן- מוריץ. בדרך ניתן להכנס למגבנה בפובורט ולעיירה ימיבניימית בשם קונפלאן, בונבוניירה אמיתית.
על אנסי אישית לא "עפתי". מעבר הפורקלז חובה.
כרטיס עלייה לרכבל העליון בשאמוני עלה 58 אירו. הקור בפסגה מינוס 12.לבוש חם חובה.מערת הקרח עדיין סגורה. תבררו מתי היא נפתחת. לדעתי אם עולים למונט בלאן לא חובה הרכבת למערה. לשיקולכם.
איזור מדהים
תהנו
א.
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותYvoire בעיניי עיירה מתוקה מאד
היות והנחיתה בשעות אחרי הצהרים, עד שתצאו מהטרמינל מכונית וכו- חבל חבל ל"בזבז" אותה על שעות אחרי הסגירה, ועוד כשלפניכם נסיעה אל הלינה.
אם זו האופציה היחידה- אז כן.
אבל אם אפשר לנייד אותה ליום האחרון-עדיף בהחלט
וכמו שכתבו לך קודם-חלק מהימים שלכם הם בלתי ישימים לביצוע גם לטירוני גולני חניך מצטיין.
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותשלום יוניית ואורלי,
תודה על תגובתכן..
אשמח למיקוד היכן בדיוק הנקודות הבעייתיות בלו"ז עם המלצה לשיפור על בסיס נקודות העניין הקיימות או חלופות מומלצות
תודה רבה,
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותשלומי שלום -
לגבי יום 2 - הייתי שוקל לוותר ביום הזה על גורג'ה דה פייר ולעשות אותו בדרך אל/מאנסי - זה יותר הגיוני גאוגרפית.
מכיוון ששישי אצלכם הוא יום יותר קצר הייתי מבקר בשתי הפסגות שציינת (בהנחה שיהיה לכם יום יפה - צפה ליום מדהים ומקסים!) ואם יישאר לכם זמן באיזור להקדיש אותו בנחת לאגם בורג'ה - אתם מטיילים ביולי ואתם אפילו יכולים לתפוס שעה - שעתיים של שחייה באגם - הוא מקסים!
חסרים לי דרך האלפים הגבוהים, ופארק שארטרז - מצד שני כל הימים שתכננת יפים כך שאני לא יכול להמליץ לך להוריד אחד מהם...
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותהיום השישי לא ברור.
הפארק ב merlet חביב אבל בהחלט לא אתר חובה. אולי עם ילדים. יש תצפיות יותר מרשימות על המון בלאן באזור.
האגם הירוק גם הוא ממש לא אתר חובה וגם לא נגיש. לא מצדיק את הנסיעה מאנסי.
הייתי מוותר על שניהם ועולה לתצפית על המון בלאן la brevent ויוצא למסלול הליכה באזור.
Cirque du Fer à Cheval ממש לא קרוב לשני האתרים הקודמים.
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותשוב שלום..
עכשיו ראיתי שבאמת היום השישי לא קשור למציאות בכלל
אז אם אני רוצה לתכנן מחדש את היום הזה (יציאה מאנסי) ,מה הייתם ממליצים לעשות בהנחה שצריך לחזור בסוף היום לנקודת המוצא?
האם ניתן לוותר בכלל על Cirque du Fer à Cheval?
בעיקר כי יום 5 יהיה עם הנסיעה לשמוני ונראה לי לא כדאי לנסוע שוב עד לשם במיוחד שצריך לחזור באותו יום.
יש לכם המלצות ליום זה?
תודה,
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותלא הבנתי למה לא לחזור לשאמוני. אתם מטיילים בה רק יום אחד.
אני חושב שאם אתם לא תחזרו בקרוב לאזור שאמוני, שווה לנסוע אליה לפחות לעוד יום אחד.
השאלה מה אתם רוצים לראות. סביב אנסי יש המון מסלולי הליכה יפים אם אתם מחפשים יום רגוע בלי הרבה נסיעה. יש עוד המון מה לעשות בסביבה הקרובה:
טירות, מפלים, מערות, שווקים, שמורות טבע ועוד.
קח בחשבון שגם בקיץ יורד גשם, ותאלצו לעשות שינוים בתכנית בהתאם למזג האוויר.
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותשוב שלום,
להלן התכנית לאחר שיפוץ:
יום 1-
הגעה לג'נבה אחה"צ בסביבות 16:30, לקיחת רכב
המשך ישירות לאקס לה בן שם נישן ב- 3 לילות ראשונים
יום 2-
~~Mont Revard
~~Col de la Chambotte
מדובר ביום שישי ובגלל שאנחנו שומרים שבת זה הכל
יום 3-שבת מנוחה
לינה באקס לה בן
יום 4-
יציאה מאקס לה בן לכיוון אנסי
Gorges du Fier
סיור בעיר אנסי יום שלם
~~Col De Forclaz
יום 5-
נסיעה לשמוני
~~Aiguille du Midi
~~Mer de Glace
יום 6-
Sixt-Fer-Cheval
...
יום 7-
~~MORZINE
~~Les Lindarets
~~Lac La Montriond
Yvoire
לינה במלון~~STARS קרוב לשדה לקראת טיסת בוקר
האם כעת נראה סביר יותר?
איזה כפרים/מקומות עניים כדאי להוסיף ביום 6
יום 7 מניח שעמוס קצת- על מה אפשר לוותר? ומה אפשר להעביר ליום 6?
אפשר לוותר על gorges de la diosaz או להוסיף אותו?
תודה מראש,
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותהיי
לא מניסיון אלא מתיכנון גם לקיץ.
ליום 6 יש לך קרוב לשמורה 2 עיירות שוות.
האחת נושאת את שם השמורה וממש קרובה לה, רשומה ברשימת הכפרים היפים בצרפת. השניה היא Samoens שגם ממש קרובה. יש כמה ממטיילי הפורום שמניסיון אני מאוד סומכת על דעתם שמאוד אהבו את Samoens, יותר מאשר את הראשונה. (אם תחליף בין הימים 6 ו 7 אז בימי רביעי יש שם שוק נחמד. מצד שני גם במורזין יש שוק ברביעי).
לימור
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותהאם הזמנתם כבר לינות? האם ניתן לשינוי?
התכנית שלכם טובה אבל הבעיה היא שיש לכם בסך הכל יומיים אפשריים לנסוע לשמוני. ומה אם ביומיים האילו ירד גשם או סתם יהיה נורא מעונן? הלכה האפשרות לעלות ל-Aiguille du Midi. לעליה לשם צריך לבחור את היום הכי בהיר בתקופה שאתם שם.
מציעה שתלונו בכל הלילות במקום הלינה ליד אנסי. משם תוכלו לבחור את כל אחד מהימים לנסיעה לשמוני. לפי התכנית שלכם, שהיא טובה, אין שום יתרון בלינה באקס לה בן, אבל זה מחסל לכם את כל הגמישות לשנות ימים בהתאם למזג האויר.
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותהיי,
התלבטויות אחרונות..
להלן הלו"ז כרגע לאחר שיפוצים:
~~יום 1- הגעה לג'נבה אחה"צ בסביבות 16:30, לקיחת רכב המשך ישירות לאקס לה בן שם נישן ב- 3 לילות ראשונים
יום 2- ~
~Mont Revard
Col de la Chambotte
CHANAZ
יום 3-שבת מנוחה לינה באקס לה בן
יום 4- יציאה מאקס לה בן לכיוון אנסי
Gorges du Fier
העיר אנסי
Col De Forclaz
יום 5-
נסיעה לשמוני ~
~Aiguille du Midi
~~Mer de Glace ~
~לינה ליד אנסי (4 ק"מ מאנסי)
יום 6
Sixt-Fer-Cheval
Parc de Merle
יום 7-
~~MORZINE
~~Les Lindarets
~~Lac La Montriond
~~Yvoire
~~לינה במלון~~STARS קרוב לשדה לקראת טיסת בוקר
שאלות:
1. לגבי יום 6- לדעתכם ניתן לשלב באותו יום עוד מקום או שהשמורה סוגרת את כל היום? האם שווה ללכת לפארק או שניתן לוותר ?
האם נראה לכם שניתן להעביר משהו מיום 7 ליום 6 כי סה"כ זה מקומות קרובים?
2. האם בכלל שווה ביום 6 לנסוע שוב עד לאיזור הזה או שעדיף להשאר באיזור אנסי
כדי שלא יהיו הרבה ימים עם נסיעות ארוכות או שזה מקום שאין מצב להפסיד
אין לנו בעיה עקרונית לנסיעות רק שנדע ששווה את זה..
אשמח לכל הערה על תכנית זו
תודה רבה,
שלומי
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותAny body home?
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותאישית הייתי מעבירה חלק מאתרי יום 7 ליום של שמורת sixt fer a cheval/
לדעתי כדאי לנסוע גם למפל rouget ולטייל ב samoens , גם.
וכן שווה בעיני להגיע יומיים לשאמוני, פשוט מקסים שם ומרשים מאד.
-
אלפים צרפתיים- אשמח להערותמסכימה עם נירית
היום השביעי שלכם מאד עמוס עד בלתי אפשרי. תזכרו שהדרכים איטיות ומפותלות באזור זה
עוד הערה - אני מ Samoens ממש לא התלהבתי. בצהרי היום בסוף ספטמבר היא היתה פשוט נטושה. לדעתי ממש לא חובה . קשה לי לתאר כמה יכול להיות שונה המצב בקיץ. אבל , היא בדרך לשמורת הקרקס הקרחוני אז תמיד אפשר לעצור ולהציץ

עיירת רפאים - סמואן
איריס