ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עלייה עם אוטו למעבורת

פורום צפון אמריקה
    10
    16
    6143
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • זהר גרומן
      זהר גרומן נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אולי מישהו יוכל לעזור לי...

שכרנו רכב דרך חברת אלמו ואנחנו מעוניינים לעלות איתו למעבורת מסיאטל לחצי האי אולימפיק ואחר כך לויקטוריה וחזרה לונקובר.

מהחברה אמרו שהרכב לא מבוטח כשהוא עולה למעבורת, האם נתקלתם בזה? אולי יש פתרון דרך סוכנות כזו או אחרת? והאם שווה לקחת את הסיכון ולעלות עם אוטו בלי ביטוח למעבורת?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

עלייה עם אוטו למעבורת

אני נוטה להאמין שהמעבורת עצמה מבוטחת לא?

• זהר גרומן

עלייה עם אוטו למעבורת

זהו שאני כל כך לא מבינה בזה שאין לי מושג.. בעצם ברגע שאני קונה כרטיס אני כמובן מבוטחת השאלה אם גם הרכב זה מה שלא הצלחתי להבין

• reuben13
            reuben13 נערך לאחרונה על ידי

עלייה עם אוטו למעבורת

בזמנו, שבדקתי את הנושא, שום חברת השכרה לא מבטחת רכב במעבורת. ולא לכל מעבורת יש ביטוח על הרכב. ראיתי בתחנות עליה למעבורות שיש שלטים בהם כתוב שאין ביטוח על הרכב.

בכל זאת הסתכנתי והפלגתי במעבורות עם הרכב כמה פעמים, אם תשאלי אותי, אגיד לך שאם אפשר להימנע מכך, עדיף לדעתי. אלא אם יש ביטחון מלא שלמעבורת יש ביטוח כלשהו לגבי הרכב. אפשר לשלוח מייל לחברת המעבורת המסוימת ולבדוק את הנושא.

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

עלייה עם אוטו למעבורת

אני לא מבין בזה ואני הדיוט גמור.

ההגיון שלי אומר:

1. אם הייתה תאונת כלי רכב (פגוש בפגוש) חברת רכב צריכה לכסות אותה, והעובדה שזה היה על מעבורת לא צריך לשנות להם

2. אם הייתה תאונת מעבורת (טביעה, התהפכות, טלטול שמפיל רכבים לים וכו') - אני מניח שהביטוח של חברת המעבורת אמור לכסות

• זהר גרומן

עלייה עם אוטו למעבורת

אבדוק מול חברות המעבורות, תודה רבה על העזרה

• mr_eran
                  mr_eran נערך לאחרונה על ידי

עלייה עם אוטו למעבורת

האמת שחידשת שלי,

נסעתי במעבורת האמורה בקו הנ"ל מספר רב של פעמים עם רכבים (כולל מחברות השכרה אמריקאיות ומעולם לא תודרכתי על ידם שלא לנסוע או על בעיית כיסוי).

אנו נוסעים בשבוע הבא לאזור, ומתוכננים לעלות עם קרוואן על המעברות הנ"ל.
                  חברת ההשכרה הישראלית לא עדכנה בנוגע להעדר כיסוי ביטוחי במעבורת,
                  יתרה מזאת: יש הדרכה כי צריך להזמין מקום על המעבורת מראש.

נשמע לי מאוד לא סביר שאין כיסוי של חברת ההשכרה, מדובר על צורת תחבורה מאוד מקובלת ושגרתית שם.

• reuben13

עלייה עם אוטו למעבורת

ראשית כל, יכול להיות שיש הבדל בין רכב פרטי לקרוואן.

שנית, רוב רובם של האמריקאים ששוכרים רכב מבוטחים ע"י ביטוח של חברות כרטיסי האשראי שלהם או ע"י הביטוח של הרכב הפרטי שלהם. אין לי שמץ של מושג אם הם מבוטחים על ההפלגה במעבורות (נכון ציינת שהמעבורת מאוד מקובלת שם) בדרך כלל או צריכים תוספת לביטוח.

ועוד משהו: התרשמתי מביקורי בארה"ב שהתושבים יותר תמימים מהישראלים. חושבים שאם יש ביטוח כלשהו אז הם מכוסים על הכל ולרוב לא קוראים את "האותיות הקטנות".

הדוגמה של הפעם האחרונה שהפלגתי במעבורת עם הרכב, היה שלט שבפירוש ציין שאין ביטוח המכסה נזק לרכב. תרצו, תעלו, לא תרצו, סעו דרך הגשר (שמאוד מרוחק) זה היה בין מיזורי לאידיאנה.  מאז אני מעדיף להימנע מלעלות למעבורת עם רכב שכור.

• Jenny2
                      Jenny2 נערך לאחרונה על ידי

עלייה עם אוטו למעבורת

הינה מה שמצאתי בנוגע ל BC Ferries המפעיל את הקווים בין האי ונקובר ולונקובר:

החוזה בין מדינת בריטיש קולומביה ובין החברה המעניק לה את הזכות להפעיל את מערבורות, מטיל חובה (סעיף 10.02) להוציא פוליסת Protection and Indemnity (P&I) insurance שמכסה נזק למטען (ויש להניח כי רכב המוסע בתשלום יחשב כמטען).

אז המערבורת עצמה כנראה מובטחת, אבל הCONDITIONS OF CARRIAGE של החברה (סעיף 8 ) קובעים כי החברה תהיה אחראית רק לנזק הנובע מרשלנות, ורק מרגע שהרכב חונה בתוך המערבות ללא תנועה. כלומר כל הקטע של העלת הרכב למערבורת וחנייתו (אולי במקום צר) והרדה ממנה לרציף בצד שני - מוחרגות.

לכן אם חברת ההשכרה גם מחריגות את הסנעיה במערבות- שמן הסתם כוללת גם את ההעלה והורדה, יש כאן אלמנט של סיכון. יחד עם זאת זה סיכון שכמעט כל מי שנוסע לונקובר וכולל ביקור באי בתכניותיו לוקח וימשיך לקחת על עצמו, כולל אנחנו בספטמבר הקרוב.

זהר- אם תקבל תשובה מעירת ענינים ממי מחברות המערבורת, אנא שתף כאן.

• jardine
                        jardine נערך לאחרונה על ידי

עלייה עם אוטו למעבורת

לא ראיתי בתנאי ההשכרה החרגה לגבי מעבורת,לא בתנאי השימוש (סעיף 4) ולא לגבי נזק לרכב עצמו (סעיף 6), אולי כדאי לבקש מחברת ההשכרה שיפנו אותך למגבלה.

https://www.alamo.com/en_US/car-rental/checkin/terms-and-con ditions.html

• עודד
                          עודד נערך לאחרונה על ידי

עלייה עם אוטו למעבורת

חברות הביטוח לא מכסות מעבורת וככה זה גם באירופה. לפחות באירופה בחלק

מהמקומות יש אפשרות לשלם מעט יותר על הכרטיס ולרכוש בזאת ביטוח אבל לא

בכל מקום. גם אני עברתי במעבורות עד שנודע לי שאין בכלל כיסוי. אני ממשיך

לנוע במעבורות במקומות שאין ברירה כי הסיכון קטן אם כי הנזק יכול להיות גדול.

• דבורה פ
                            דבורה פ נערך לאחרונה על ידי

עלייה עם אוטו למעבורת

אני בדקתי את הנושא לאחרונה באירופה והגעתי לאותה מסקנה של ראובן שיש קטע שאינו מבוטח בעליה עם רכב שכור על מעבורת, ולכן מראש תכננתי לוותר על עליה על המעבורת. שכרנו רכב אוטומטי ומכיוון שלא היה מה שהזמנו שידרגו לנו למרצדס. ממש לא התאים לי לחצות את האגמים עם מעבורת ולקחת סיכון על רכב כל כך יקר אז ויתרתי.

דבורה

• reuben13

עלייה עם אוטו למעבורת

אתמול שאלתי את השאלה לנשיונל בפייסבוק, שאלו אותי איפה המעבורת, כתבתי סיאטל. הנציגה ענתה לי שאם רוכשים את הביטוחים בנשיונל, אזי הנושא מכוסה.

בכל אופן, אני ממליץ לברר את העניין בחברת ההשכרה לפני שעולים למעבורת וחלילה יקרה נזק לרכב.

• זהר גרומן

עלייה עם אוטו למעבורת

אני בחורה Smile

אחרי שאדבר עם החברה ואראה מה הם אומרים אעדכן כמובן.

בכל אופן לפי דעתי באמת רק אנחנו הישראלים בכלל עירניים לעניין הזה.. מקווה שאמצא תשובה מספיק משכנעת מהחברה ואבדוק שוב מול חברת השכרת הרכב אולי יש להם מה להציע.

• דני מהרץ
                                  דני מהרץ נערך לאחרונה על ידי

עלייה עם אוטו למעבורת

בארה"ב אין כיסוי ביטוח...

מימה שאני מכיר Sad

• dhz
                                    dhz נערך לאחרונה על ידי

עלייה עם אוטו למעבורת

עליתי עם מעבורות מבלי להתיחס לנושא הביטוח.  שמעתי על כך בפורום, אבל האמת היא שפשוט אין ברירה.  תנאי אי הביטוח הוא רווח כנראה בחברות ההשכרה הגדולות, ואם רוצים לבקר במקומות מסוימים אין ברירה אלא לקחת את הסיכון.  לשימחתי, למרות לקיחת מספר שיוטי מעבורות בביקורי בצפון מערב ארה"ב ובמערב קנדה בשנתיים האחרונות - הסיכון לא התממש.

לדעתי, הסיכון לתאונת מעבורת הוא די נמוך באיזורים ההם.  לא מדובר כאן בדרום מזרח אסיה, שם מעמיסים על המעבורות מעל ומעבר ליכולתן והתאונות שכיחות.  בצפון אמריקה לוקחים ברצינות את נושא הבטיחות.

לגבי הנסיעה מסיאטל לחצי האי אולימפיק, אזכיר רק שניתן לעשות את הדרך ללא שיט במעבורת.  יש לנסוע דרומה לאולימפיה, ומשם ניתן להמשיך מערבה יבשתית תוך מעבר על גשרים עד חצי האי אולימפיק.  לקטע הדרך הזה לא חיבים לקחת סיכון במעבורת אם לא רוצים.  כמובן, יתכן והדרך תתארך, אבל גם זה לא בטוח (תלוי בתדירות המעבורות).

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון