ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות לפני בחירת יעד

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    9
    1903
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוד ש.
      דוד ש. נערך לאחרונה על ידי

הי, היינו בשנתים האחרונות בתאילמד וטיוואן, ודי התאהבנו במזרח.

אני שוקל להעמיק את ההיכרות עם האיזור הזו על כל מה שיש בו.

נקודות שחשובות לי מאד:

ארץ מתקדמת מבחינת שירותי רפואה (זה מוריד לא מעט אפשרויות), טבע וטבע, נהיגה והתמצאות עצמאית ברכב וכמובן תרבות, ואם יש שווקי לילה לבילוי בסוף יום זה דובדבן טעים תמיד😃

חשבתי על דרום קוריאה.

מה דעתכם? אני בטוח לגבי הרוב, חוץ מנושא הטבע. יש מה לראות שם? אני ממש לא מכיר... נורא אהבנו, לשם הדוגמא, את הנופים הנהדרים של צפון תאילנד ואת שמורות הטבע ןהיערות הלאומיים של טיוואן. שאלה נוספת היא לגבי עלויות הלינה והמחייה ביחס למדינות שציינתי. אנחנו מדברים על טיול רציני (יחסית) של כשבועים וחצי, בשאיפה לכסות הרבה שטח, לא רק ערים גדולות. לזוג.

תודה, דוד

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לפני בחירת יעד

היי דוד, הנה אנחנו נפגשים בעוד פורום 🙂

תשמח לדעת שדרום קוריאה בהחלט מציעה טבע. למעשה, כדאי תמיד להימנע מביקור בפארקים הכי מפורסמים בסופ"ש, כי בעונות הטובות כל הקוריאנים יוצאים להליכות רגליות בטבע והכל עמוס! אפילו בסיאול עצמה בשבתות בבוקר רואים המוני קשישים עם ציוד ולבוש קומפלט להליכה בהרים, כולם מזדרזים לצאת להליכה באחד מהמסלולים בעיר ובהרים סביבה.

כדאי לבחור באחת משתי עונות המעבר, סתיו או אביב. גם כי מזג האוויר נעים (הקיץ חם ולח להגעיל והחורף קפוא) וגם כי באביב יש את פריחת הדובדבן ובסתיו יש צבעי שלכת נפלאים. הרץ חיפוש בגוגל תמונות על השמורה המפורסמת seoraksan ותוכל להתרשם בעצמך מקצת מהטבע הקוריאני.

קוריאה לדעתי תהיה מעט יותר יקרה מטייוואן, אבל הניסיון שלי הוא לא בטיול כמו שאתה מתאר (הייתי בה כחלק ממסע ברמת תרמילאות, ושהיתי בסיאול לתקופה ארוכה עם טיולים מסביב ולא כטיול בכל המדינה).

בכל אופן, אם תבחר בקוריאה, אשמח לעזור בכל ענייני סיאול וסביבתה - שלח לי הודעה/העבר מייל.

אופציה נוספת שעונה על כל דרישותיך היא יפן, אבל היא יקרה הרבה יותר מקוריאה.

• דוד ש.

התייעצות לפני בחירת יעד

הי, קצת רפרפתי קודם בפורום, תיארתי לי שניפגש שוב. שמח שצדקתי.

יפן מחוץ למשחק בשלב זה. המועד המתוכנן הוא סוף אוגוסט-תחילת ספטמבר. הסתכלתי קצת על מזג האוויר. משהו כמו 28 מעלות עם 70-80 אחוזי לחות. לזה התכוונת? יינו בבנגקוק סשיא הקיץ והיה איום. לצפות לאותה חווייה?

מיזוג אוויר זה סטנדרט בבתי מלון/צימרים (אם יש). וגם- הבנתי שיש הרבה נוצרים בקוריאה. זה לא מעיב על "אווירת המזרח" ביחס למדינות אחרות (מקדשים, מסורת בודהיסטית וכו)? חשוב לי גם הטלטלה התרבותית (זה מה שקוסם במזרח, נראה לי)

• keves160

התייעצות לפני בחירת יעד

לשמחתי לא יצא לי להתנסות על בשרי בקיץ הקוריאני... הייתי שם בסתיו (אוקטובר), ואחר כך בחורף עד הניצנים הראשונים של האביב.

יש שתי בעיות מעבר לטמפרטורה הממוצעת שראית: ראשית, הקיץ הוא לא רק לח אלא גם גשום - יולי-אוגוסט הם החודשים הכי גשומים בשנה. שנית, בגלל התחממות כדור הארץ ואל ניניו יש מצב שהשנה יהיו טמפרטורות חריגות בקיץ העולמי (כבר בחורף הנוכחי היו ימים קיצוניים בסיאול לכיוון השני, לקור).

מן הסתם יש מיזוג בכל מקום. זו מדינה מתקדמת, ובגלל האקלים הקיצוני שלה המבנים מלכתחילה הותאמו אליו - אפילו בארמונות העתיקים יש מערכת שהומצאה לעשות מעין חימום תת רצפתי לחורף. עדיין, מהניסיון שלי בחורף שהיה קר מאוד, כשמסתובבים בחוץ (שווקים, ארכיטקטורה, מקדשים, טבע) מזג האוויר מעיק והנופים יפים יותר בעונות המעבר בגלל צבעי הצמחיה.

רוב הקוריאנים הם לא נוצרים (בודהיסטים, חסרי דת וכו'). הנצרות כן קיימת ורואים לא מעט כנסיות. צריך גם לזכור שזו מדינה יותר מתקדמת ומערבית מטייוואן ותאילנד. אבל מקדשים וארמונות לא חסר, כולל טקסים שונים המתקיימים בהם, חגים דתיים וכו'. יש לומר שהארכיטקטורה של המקדשים פחות יפה מאלו בטייוואן שחיבבתי במיוחד. תרבות האוכל מעניינת מאוד, והמטבח שונה מזה של תאילנד או סין. פחות מגוון מטייוואן (שמשלבת לתוך המטבח הסיני גם יפני וקוריאני), יותר חריף, אבל בעל אופי מיוחד (ומשונה, לעתים).

אין מה לעשות, אם מחפשים ארץ מתקדמת, עם כבישים טובים וניווט קל, זה פחות עולם שלישי.

אישית מה שהכי אהבתי בקוריאה זה את האנשים, והצד החברתי - אבל ברור לי שהמטייל הסטנדרטי לא ממש נמצא מספיק זמן ובסיטואציות כדי להתחבר עם מקומיים ולראות את התרבות קצת יותר מבפנים.

• דוד ש.

התייעצות לפני בחירת יעד

תודה.

בטיולים שלנו בתאילנד ובטיוואן, גם בגיחות קצרות של תיירים, היה אפשר להבחין באדיבות והמתיקותשל שני העמים האלה. 

משהו מוזר שקצת מפריע לי: לא גוגל מפס ולא מישלין מציגים לי מפות לרכב. יש בעיה בהתניידות ברכב בדרום קוריאה?

ואגב, אני לא טועה - הנהיגה בצד ימין כמו כאן, נכון?

דוד

• keves160

התייעצות לפני בחירת יעד

הנהיגה היא כמו אצלנו.

אין לי מושג לגבי מפות, אנחנו שכרנו רכב רק ליום אחד, ונדמה לי שהשתמשנו במפות האוף ליין של map.me או משהו כזה. היה די פשוט לנווט (נסענו מסיאול לסאורקסאן שבמזרח המדינה ובחזרה). בסיאול בשום פנים ואופן לא להחזיק רכב, כי התחבורה הציבורית מעולה ולא נראה לי שיש חניות... מה שכן, בנסיעה שעשינו גילינו שיש המון כבישי אגרה. צריך לקחת את זה בחשבון ההוצאות.

• דוד ש.

התייעצות לפני בחירת יעד

אני לא מוצא מפות לא בגוגל מפס ולא במישלין (כלומר, הם לא מצליחים לחשב מסלול). איך להתמצא בדרום קוריאה בנהיגה עצמה (gps מקומי?)? ולא פחות חשוב מזה-באיזה כלי להשתמש בשלב התכנון? פ תודה, דוד

• keves160

התייעצות לפני בחירת יעד

שמעתי את הקובלנה הזו כבר בעבר מאנשים. מוזר שגוגל מפס לא נותן לחשב מסלול לקוריאה, אבל מעולם לא ניסיתי.

למען האמת, תכנון אף פעם לא היה הצד החזק שלי, אז אין לי המלצות לכלים. גם לקוריאה, פשוט החלטתי באופן ספונטני ש"יאללה, תמיד רציתי לחזור לניו זילנד, הבה נבדוק אם יש טיסות בחודש הקרוב" ובמקרה יצא דיל נחמד דרך קוריאה ולא היתה טיסת המשך ישירה, אז פשוט נשארתי...

שכרתי רכב רק יום אחד. אפשר היה להוסיף כסף תמורת GPS, אנחנו בחרנו שלא ונעזרנו באיזו אפליקציית מפות אוף ליין (לאף אחד מהנוסעים לא היה סים). נדמה לי map.me. אבל כאמור, לא תכננו מסלול, פשוט רצינו להגיע ליעד מסוים ובחזרה לסיאול ממנו.

• Eytanin
                      Eytanin נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לפני בחירת יעד

דוד

באיזור סיאול רבתי ובאזור בוסאן רבתי, תוכלו בקלות להסתדר בעזרת תחבורה ציבורית. יש כאן באתר חומר רב (סיפורי מטיילים, טיפים וכד')

אוכל להמליץ לכם על מסלולים וטיולי יום רבים היוצאים מסיאול ומבוסאן. וגם על שמורת סוראק במזרח המדינה. באי ג'אג'ו (נבחרה כאחד משבעת פלאי הטבע העולמיים על ידי נשיונל-גאוגרפיק. יהיה עדיף לשכור רכב. שמי השכירות הם זולים באי זה. 

אם תחליטו לטוס למדינה זו ותתעקשו על רכב לכל תקופת הטיול, אפשר להזמין מראש GPS שמדבר אנגלית.

פתח את אתר: VISITKOREA כעזר לתכנון. יש במדינה זו עשרות ומאות מקדשים ומנזרים שיכולים למלא עבורכם את כל התקופה. תוכלו גם ללון במנזר לשם החוויה.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון