תכנון מסלול 20 יום ליפן
-
שלום לכל מומחי יפן
אנחנו זוג בגיל 50 מתכננים טיול ליפן בחגים הקרובים. טיסה בסוף ספטמבר לקיוטו וחזרה מטוקיו.
לאחר קריאה רבה בפורום ומחוצה לו התגבש המסלול הבא- 20 ימי טיול נטו.
אשמח לחוות דעתכם

1-4 קיוטו
5 הירושימה ומיאגימה
6 מיאג'ימה ונסיעה לOkayama ללינה
7 נאושימה - בערב נסיעה לאוסקה ללינה
השכרת רכב:
8 נארה וקויאסן. לינה במנזר
9 קויאסן ונסיעה לכיון טקיימה- לינה בדרך
10 טקיימה- פסטיבל הסתיו
11 טקיימה, שירקאווה-גו ולינה באוקוהידה
12 קמיקוצי- טיול רגלי. לינה בנגאנו ( מעבר בדרך במטסומוטו)
13 יאמאנוצ'י- פארק הקופים. נסיעה ל Karuizawa ללינה (נופי שלכת)
14 ניקו- מקדשים
15 ניקו - טבע ונופי שלכת.
נסיעה לטוקיו והחזרת רכב16-20 טוקיו
הגיוני ? רעיונות לשינויים ?
-
תכנון מסלול 20 יום ליפןראשית, התכנון שלכם, לדעתי, טוב, מעניין ויעיל גם ללא כל שינוי.
אבל אם כבר שאלת אז
:1. קחו בחשבון שביקור בנאושימה (בעיקר מוזיאונים) מצריך זמן ומרתק ויש לו משטר של מעבורות כך שיתכן שלא תספיקו להגיע לאוסקה.מכיון שאתם מתכננים השכרת רכב בכיוון אחד (דבר המלווה בתשלום נוסף), אתם יכולים לעשות זאת מכל נקודה על המסלול, ללא צורך מיוחד להגיע לאוסקה.
הייתי גם עושה זאת במתכוון, שוכר את הרכב באוקיאמה ונוסע צפונה דרך הימאג'י המרשימה ואולי אפילו אוכל סטייק בקובה.
2. לא יותר מדי מקדשים (קיוטו, נארה וניקו)?
3. אם לא מסתדר, או שיש אלטרנטיבה אחרת (למשל עיקוף קטן בדרך לפוג'י) - לא הייתי הורג עצמי לפסטיבל טאקאיאמה. הייתי באפריל האחרון ולא התרגשתי. יחד עם זאת טאקאיאמה וסביבתה בהחלט שווים את המאמץ.
אבל אני חוזר - התכנון שלכם לא מחייב שום שינוי.
-
תכנון מסלול 20 יום ליפןמסלול טוב, אך שימו לב
בנסיעה לטקיימה ארוכה (במיוחד עם מדובר ברכב).
אולי כדאי ללכת לאוטיה במקום משהו אחר.
בהצלחה
רק טוב
-
תכנון מסלול 20 יום ליפןרוני - תודה על ההתייחסות. במהלך התכנון קראתי ולמדתי הרבה מתגובותיך בפורום:)
גם אני התלבטתי לגבי עומס המקדשים אבל קשה לי לדעת מראש אם נרגיש שמיצינו. נראה לי שנכין תוכנית מגירה לאזור פוגי והאגמים במקום ניקו ונחליט תוך כדי טיול.
הרעיון של רכב מאוקיימה נשמע מצוין - בודקת משמעויות.
YOLT - תודה על התגובה. הנסיעה מקויאסן לטקיימה לפי גוגל כ 5 שעות ואנחנו עוצרים בדרך ללילה. נראה לי מאד סביר, מה גם שאנחנו לא מוטרדים מנהיגה. די אוהבים להרגיש את השטח. לא מצאתי מה זה אוטיה ....
-
תכנון מסלול 20 יום ליפןמילה לגבי נהיגה, מרחקים וזמנים. הנסיעה בדרכים המהירות, מה שנקרא דרך אגרה, יקרה מאד ומגיעה לעשרות דולרים לקטע. חומצזה הן די משעממות, יותר מכביש 6. הדרכים האחרות איטיות מאוד אבל יפות ומענינות, וצריך לחשב ממוצע של חמישים קמש.
-
תכנון מסלול 20 יום ליפן -
תכנון מסלול 20 יום ליפןבפו נמצאת בקיושו, האי הדרומי. אני לא חושב שבטיול ראשון בן עשרים יום כדאי להדרים כל כך.
וזאת מעבר לעובדה שזה אי מדהים ביופיו ושווה לבקר בו לפחות שבוע ימים.
-
תכנון מסלול 20 יום ליפןוואו
לפי התמונות בגוגל באמת אי מדהים - ילוסטון ביפן על הים.
אולי לטיול הבא:)
50 קמ"ש זה קצת מבאס, אבל אם זה המצב נתכנן בהתאם.
זה גם אומר שאוקיימה -קויאסן זה כ 6 שעות נסיעה- אולי בכל זאת נתקדם ברכבת עד אוסקה
-
תכנון מסלול 20 יום ליפן -
תכנון מסלול 20 יום ליפןענת,
אנחנו בערך בגילכם, וחזרנו בפסח מיפן.
שתי הערות:
1. האקונה - שווה. לא הייתי מוותרת.
2. טוקיו - ברוטו תכננת 5 ימים, אבל השאלה מתי תכננת להגיע, ומתי הטיסה. כי יכול להיות שתישארו עם נטו בערך 3-3.5 ימים, וזה מעט לדעתי.
תזכרי שגם בטוקיו יש מקדשים, כך שאם תתגעגעו או תרגישו שלא מיציתם - תוכלו 'למלא מצברים' בטוקיו.
תשאירי זמן לקניות בטוקיו, במיוחד ב-uniqlo...
וזה לוקח זמן. -
תכנון מסלול 20 יום ליפןהי יעל - תודה על ההתייחסות
הטיסות לשם ובחזרה הן מעבר לימי התכנון כך שיש לנו 5 ימים מלאים בטוקיו - גם uniqlo בתכנון

ההתלבטות באמת בין אזור ניקו (מקדשים וטבע) לבין הקונה, פוג'י והאגמים.
אני מבינה שתצפית על פוגי מאד תלויה בראות וכי חלק ניכר מהזמן מעונן שם, אז תהיתי אם יש טעם לותר על ניקו בשביל זה.
-
תכנון מסלול 20 יום ליפןתצפית על הפוג'י זה בעיני לא המוקד של האיזור. אלא המוזיאון הפתוח ואולי גם עוד אתרים באיזור ההר עצמו.
-
תכנון מסלול 20 יום ליפןמה זה ואיפה זה uniqlo?
ורוני - איזה כיף! אנחנו נהיה בטאקיאמה לפי התכנון שבוע אחד לפני פסטיבל האביב... ודי התבאסתי מזה... בשורה התחתונה אתה אומר שטאקיאמה נחמדה גם ככה, ולא נורא להפסיד את הפסטיבל, גם בשבוע אחד... יופי

-
תכנון מסלול 20 יום ליפןיוניקלו היא רשת הלבשה יפנית. מן הסתם לא קשה למצוא אותה, יש לה המון סניפים במלא מקומות בעולם, אפילו בלונדון. אישית לא הבנתי את ההתלהבות סביבה.
-
תכנון מסלול 20 יום ליפןמצחיק שיפנים קוראים בשם שכולל את האות ל' שהם לא מבטאים. אז הם אומרים: יוניקרו...

בכל אופן, הם התפרסמו בגלל המעילים הדקים והמאד חמים (המעולים) שלהם, שאפשר לכווץ ולהכניס לתיק קטן. אבל למעשה יש להם הכל, ובאיכות טובה - בגדים, מעילים, הלבשה תחתונה...גם לתינוקות וגם למבוגרים. ובמחירים מצויינים. בעיקר ביפן. בגינזה יש חנות של 11 קומות (!).
-
תכנון מסלול 20 יום ליפןיעל לעניין מעילי אוניקלו. מרוב התלהבות רכשתי בארה"ב 2 מעילים כאלה ולהלן מסקנותי: ניסיתי לעבור איתם את החורף במרץ בניו יורק והם ממש אבל ממש לא עשו את העבודה. היתרון היחיד שאני מוצאת בהם היא המשקל הקל והיכולת לקפלם לשקית קטנה. זה לא פותר אותך ממעיל חם. מעיל אוניקלו נחמד לסתו ולימות האביב הקרירים. אני באופן אישי מאד אוהבת את החורף ולא סובלת במיוחד מהקור אלא שהמעילים האלה הם צחוק מהעבודה. פרסום פרסום ועוד פעם פרסום!!! ודבר נוסף הנוצות נושרות על הזמן כמו משמיכת פוך

חוה
-
תכנון מסלול 20 יום ליפןמסכים עם רוני אנו חזרנו מהטיול יפן לפני חודש ונסענו לנאושימה ברכבות ומעבירת לדעתי מיותרת וגם באי עצמו תיאלצו ללכת ברגל הרבה או השכרת אופנים לא נוחה ומאכזבת באים לשם מאורגנים יש להם סידור אוטובוס מקום נחמד ובה גלריות אומנות האם זה ממש מדבר אז סעו